Evlilik uyum süreci

Kurmuyorum sadece kendi söylüyor sen geldin diye .. neden hakı sizce ? Ben evde onu bekleyip sürekli annesine gitmek için mi evlendim sizce?
Gereksiz fedakarlık yapmışsın. Kendinden vermişsin. Sana lazım olan mutluluğunu huzurunu da vermişsin. Hak iddia etmesine yol açmışsın. İşini, kendini bırakıp bomboş gitmişsin. Savunmasız kalmışsın.

Allah size sabır versin okurken daraldım resmen, ben olsam dayanamayıp eşimin ailesinin evinde ailesiyle tartışırdım bizi bi rahat bırakın sizin yüzünüzden evliliğimi yaşayamıyorum diye. Ailesiyle hiç büyük tartışman oldu mu?
Bir kere annesi eve geldi sözde konuşmaya oğlunu savundu savundu sonra da bana nasıl evlendiyseniz sormadan öyle boşanın karışmam dedi . Oğlu ile birlilte beni suçladılar ben kendi kendimi savunmaya çalıştım henüz büyük bir cinnet geçirmedim ama yakın

Gereksiz fedakarlık yapmışsın. Kendinden vermişsin. Sana lazım olan mutluluğunu huzurunu da vermişsin. Hak iddia etmesine yol açmışsın. İşini, kendini bırakıp bomboş gitmişsin. Savunmasız kalmışsın.
Evet çok doğru psikolojik bunalıma girip zamanla bu hale geldim işte ben de çok şaşırıyorum kendime

Benim ailemle hiçbir sorunu yok ayda yılda bir görüyor zaten ve brnim ailem hiç onunkiler gibi bencil asla değil eşime asla baskı vs bi söz bile söylemezler . Sıkıntı şurda brni bile bile alıp değiştirmeye çalışmaları üstelik ben küçük yaşta da evlenmedim ysni
Evet küçük değilsin. O değiş diyor devam etmek için. Değiş tabii, akıllan, özgürleş, işine dön. Bakalım beğenecek mi değişmiş hâlini.

Keşke işinizi gücünüzü bırakıp gitmeseydiniz. Hiç kimse buna değmez gerçekten. İlk fırsatta yapmasaydin, ben mi zorladım diye üste çıkılıyor işte. Sizi resmen kafese koymuşlar yazık günah. Bir de size ültimatom vermişler. Özür dileyip bir şeyleri telafi etmek yerine tüy dikmiş resmen. Boşanma çok kolay ağza alınmış annesinin ağzıyla konuşuyor sizi sülalesine kurban ediyor. Bilmiyorum böyle evlilik sürdürülür mü... Eşiniz geri adım atıp orta yolu bulmaya çalışmazsa en yakın çıkıştan dönün bence. Canınıza yazık. Dalından koparılmış çiçek gibi solup gideceksiniz.

Keşke işinizi gücünüzü bırakıp gitmeseydiniz. Hiç kimse buna değmez gerçekten. İlk fırsatta yapmasaydin, ben mi zorladım diye üste çıkılıyor işte. Sizi resmen kafese koymuşlar yazık günah. Bir de size ültimatom vermişler. Özür dileyip bir şeyleri telafi etmek yerine tüy dikmiş resmen. Boşanma çok kolay ağza alınmış annesinin ağzıyla konuşuyor sizi sülalesine kurban ediyor. Bilmiyorum böyle evlilik sürdürülür mü... Eşiniz geri adım atıp orta yolu bulmaya çalışmazsa en yakın çıkıştan dönün bence. Canınıza yazık. Dalından koparılmış çiçek gibi solup gideceksiniz.
Kelimelerim bile tükendi her lafımdan başka şeyler çıkarılıyor napcam bilmiyorum bir yıldır bir evin içinde mahkum gibi yaşıyorum akıl sağlığımı kaybetmekten korkuyorum bazen. Doğru düzgün aynalara bakmıyorum giyinmiyorum değişik bir insan olmaya başladım. Ailem arkadaşlarım beni görünce çok şaşırdılar . Şu an beni arayıp sormuyor zaten en son mesajlaşmamızda düşün taşın karar ver dedi bitirip bitirmeyeceğine

Kelimelerim bile tükendi her lafımdan başka şeyler çıkarılıyor napcam bilmiyorum bir yıldır bir evin içinde mahkum gibi yaşıyorum akıl sağlığımı kaybetmekten korkuyorum bazen. Doğru düzgün aynalara bakmıyorum giyinmiyorum değişik bir insan olmaya başladım. Ailem arkadaşlarım beni görünce çok şaşırdılar . Şu an beni arayıp sormuyor zaten en son mesajlaşmamızda düşün taşın karar ver dedi bitirip bitirmeyeceğine
Burnundan kıl aldırmıyor ve sizi çoktan gözden çıkarmış. Geri döndüğünüzde ağzınızı hiçbir şey için açamayacaksınız. Kabul ettin, sen istedin diyecek ilk fırsatta. Bir tasma takmadığı kalmış dönüşünüzde onu da takar artık. Ben karşı tarafta size verilen değer ya da sizi kaybetme korkusu göremedim. Hatta annesi alttan alta yeni gelin arayışına başlamıştır her ihtimale karşı. Kararınızı buna göre verin.

Burnundan kıl aldırmıyor ve sizi çoktan gözden çıkarmış. Geri döndüğünüzde ağzınızı hiçbir şey için açamayacaksınız. Kabul ettin, sen istedin diyecek ilk fırsatta. Bir tasma takmadığı kalmış dönüşünüzde onu da takar artık. Ben karşı tarafta size verilen değer ya da sizi kaybetme korkusu göremedim. Hatta annesi alttan alta yeni gelin arayışına başlamıştır her ihtimale karşı. Kararınızı buna göre verin.
Ben de çok şaşırıyorum bana nasıl bu büyük kararı bırakabiliyor . Belki de yapamacağımı düşünüyor . En son ehatsapp da profil fotomu falan kaldırdım bana mesaj attı beni mi sildin yoo dedim çocuk muyum ben. Sonra yine mesaj attı bilmem beni gözden çıkardın sildin sandım dedi

Ben de çok şaşırıyorum bana nasıl bu büyük kararı bırakabiliyor . Belki de yapamacağımı düşünüyor . En son ehatsapp da profil fotomu falan kaldırdım bana mesaj attı beni mi sildin yoo dedim çocuk muyum ben. Sonra yine mesaj attı bilmem beni gözden çıkardın sildin sandım dedi
İşte siz koşulsuz şartsız dönerseniz başınıza gelecek bu. Geri adım atıp af dilemez, aklını başına devşirmezse sonunuz parlak değil. Böyle saçma kıskançlık triplerine ihtiyacı yok. Kocaman adam. Anasının ağzıyla konuşmasın da düzgün iletişim kursun. Saçma sapan işler. Yok beni mi sildin de bilmem ne de ağız yokluyor aklınca 🙄

Bu büyük bir karar değil ve evet senin vermen gereken bir karar. Onun için hava hoş. Ya gider şartları kabul edersin ya kendi hayatını seçersin. Senin kararını bekliyor ki yoluna devam etsin.

İşte siz koşulsuz şartsız dönerseniz başınıza gelecek bu. Geri adım atıp af dilemez, aklını başına devşirmezse sonunuz parlak değil. Böyle saçma kıskançlık triplerine ihtiyacı yok. Kocaman adam. Anasının ağzıyla konuşmasın da düzgün iletişim kursun. Saçma sapan işler. Yok beni mi sildin de bilmem ne de ağız yokluyor aklınca 🙄
Şimdi ailesi ile kalıyor ya artık iyice yoldan çıkmış doldurulup pohpohlanmıştır hak verilmiştir .

Şimdi ailesi ile kalıyor ya artık iyice yoldan çıkmış doldurulup pohpohlanmıştır hak verilmiştir .
Püü bir de ailesiyle mi kalıyor 🤦🏻 anası az emzirmis biraz daha emzirsin. Sütten ne zaman kesecekse 🙄 hani madem anan, babaevin bu kadar tatlıydı evlenip ne diye elin kızının başını yaktın be zihinsiz 🙄 otursaydın ananın dizi dibinde 🙄 gerçi bunların ailesi evlenince kıymete biniyor. Evlilikten önce eve ayağını zor atıyor, of anne yaa tamam anne ya diye geziyordur 🙄

1 yıldır evliyim . Eşim için şehir değiştirdim onların yaşadığı şehre geldim. Özet geçmek gerekirse evlendiğimiz günden beri eşimin ailesine aşırı düşkünlüğü oldu ailesi de ona karşı öyle sanki ellerinden alıp götürecekmişim gibi davranıyorlar . Görümcem evli fakat sürekli abisine hediye göndermeler ofisine gitmeler ben hastayken bile tek evine yemeğe çağırmalar .. çok değişik şeylere şahit oluyorum eşimle aramızda hiç sıcaklık vs oluşmuyor bunlar böyle yaptıkça ben daha çok soğup eşimden uzaklaşıyorum çünkü eşim beni hiç görmüyor varsa yoksa onlar . İşimi ailemi bırakıp onun iÇinşehir değiştirdim psikolojim alt üst beni zerre anlamıyor ve değişik adetlerine uymamı bekliyor. Annesi ailesi sürekli onu dolduruyor eşin bizi sevmiyor bize uymak istemiyor vs diye . Ne yapacağımı çok şaşırdım bunların böyle yapması beni her şeyden soğutuyor . Bulunduğun şehre de alışamadım aklım İstanbul’da hala … işe de girmemi istemiyor eşim. bütün gün tek başıma evdeyim. Eşim işi gereği çok yoğun bulduğu ilk vakitte de ya arkadaşları ile vakit geçiriyor ya da ailesine gidiyoruz aşırı mutsuzum sorunlarımı anlatınca de kendini haklı görüyor sadece sen geldin sen hep bize uyacaksın Sen alışacaksın diyor hiç beni düşünecek bi tavrı yok. Nasıl bir hayattan yaşantıdan geldiğimi unutuyor hiç bu kadar değişeceğini ummamıştım . Fikirlerinize ihtiyacım var
Ne saçma ya ,şu an yapacağınız en doğru şey bir is bulup çalışmak. Ne cüretle buna karışıyor, neler kaybettiğinizin farkındasınız aslında dahada fazla oyuncak olmak istemiyorsanız, hayatinizin kontrolünü bir an once elinize alın.

Püü bir de ailesiyle mi kalıyor 🤦🏻 anası az emzirmis biraz daha emzirsin. Sütten ne zaman kesecekse 🙄 hani madem anan, babaevin bu kadar tatlıydı evlenip ne diye elin kızının başını yaktın be zihinsiz 🙄 otursaydın ananın dizi dibinde 🙄 gerçi bunların ailesi evlenince kıymete biniyor. Evlilikten önce eve ayağını zor atıyor, of anne yaa tamam anne ya diye geziyordur 🙄
Annesi pencerelerde bekliyormuş bekarken ..evlenince değerliler aynen öyle

Ah ne kadın, niye bu zulmü kendine reva görür insan?
Hiçbirine mecbur değilsin halbuki.

Evlenirken göz gore göre kabul etmissin. Ve evet goz gore göre kendini ateşe atmissin. Eş ailesinin memleketinde yasamayi kabul edip de mutlu olabilen kadin cok azdir bence. Onlarin da eşi aliyyül ala biseydir falan heralde. Cok zor yani. Senin bi de kocan hödük. Ee nasil olacak? Bence olmicak. Sehir degistirmeyi deneyin, sizi seviyosa evliliğini kurtarmak icin biseyler yapmali esiniz. Ama bence sevmiyor. Bu kaderi kabullenip onlarin istedigi gibi olmayin ama benim tavsiyem. Dişlerinizi çıkarin artik, gec bile kalmissiniz

Bir kere annesi eve geldi sözde konuşmaya oğlunu savundu savundu sonra da bana nasıl evlendiyseniz sormadan öyle boşanın karışmam dedi . Oğlu ile birlilte beni suçladılar ben kendi kendimi savunmaya çalıştım henüz büyük bir cinnet geçirmedim ama yakın
Benim Kv bir kere böyle eşimi savunmuştu. İkinci tartışmayı duymadı. Neden bana söylemedin dedi bende neden size söyleyeyim ki siz oğlunuzu zaten savunacaktınız her halükarda dedim.

Siz sustukça ezilen taraf olmuşsunuz. Artık bir yerden değişime başlayın. Hiç bir şey için değmez. Önce siz sonra diğerleri olmalı. Mutlu olmak için elinizden ne geliyorsa onu yapın.

Allah yardımcınız olsun 🤲🏻

İşte içten içe korkuyor, cesur ol gerekirse evet seni gözden çıkardım de ..

X