- Konu Sahibi Tazeportakal
-
Sağlıkçı değilim ama tanık olduğum bir vaka oldu.Ama hastane teşhisi koyduğu anda hemen ilgili hastaneye yönlendirdi ve hastanın yatışı yapıldı.Ankarada sanatoryum hastanesinde sırf bunun için bölüm var.Hangi ildesiniz bilmiyorum ama ilgili hastaneyi bulup hemen oraya gidin.tedavisi var.ayrıca nasıl üstüste 3 kez film çekiyorlar anlamadım.artık tüm doktorlar diğer filmleri görüyor ve soruyor en son ne zaman filn çekildi diye.balgam testinde zaten direk çıkıyor hastalık.ve tedavi olmadan hastaneden dışarı çıkamıyorsunuz hemen yatış yapıyorlar diye biliyorum.çok geçmiş olsun.sizde test verin bence bazıları bulaşıcı tür oluyorGeçen hafta Yaza evleneceğimiz için sağlık raporu almak için tahlillerimizi yaptırdık ama nişanlımın verem olduğunu öğrendik aslında tüm belirtileri varmış ama iyi, sağlık durumunda bir sıkıntı yok diye fark etmemişiz. Verem savaşa rapor için film çektirdi orada fark edildi
Filmden sonra balgam kültürü alınıyor balgam kültürü de pozitif çıkarsa kesin tanı için tomografi çekişiyor. Akciğer filmimde verem olduğunu gördüler testleri isteyip hastaneye yönlendirdiler. Aynı gün hastanede de aynı testleri tekrar verdi Süreç çok zordu bizim için 1 haftadır o hastane bu hastane dolaşıyor. Hepsi tekrar test yapıp sonuç çıkınca gelin diyor sonuçlar da geç çıkıyor. Biz bir ihtimal ciğerindeki leke eskiden kalmıştır, hastalığı yenmiştir, yenme aşamasındadır diye fazla karamsarlığa kapılmadık ilaçları kullanırsın geçer gözüyle baktık. Durumu iyi olduğu için biraz metanetli idi bugün yoğun kan tükürmeye başlamış böyle olunca biz artık veremden emin olduk. hemen göğüs hastalıkları acile gitti orası da polikliniğe göndermiş, akciğer filmi olmasına rağmen tüm testleri tekrardan istemişler sonuçlar haftaya çıkacak deyip göndermişler. Bu hafta 3 kez akciğer filmi çektirdi (gittiği hastaneler eğitim araştırma olmasına rağmen)
Haliyle süreç çok uzuyor teşhis koyulmadığı için tedavi de başlamaıyor. Haftaya doktora sonuçları gösterecek tomografi isteyecekler de....
Nişanlımı özele yönlendiremiyorum çünkü tüm testleri tekrar tekrar yaptırmaktan çok yoruldu. Özele gitsem onlar da sonuç için bekletecekler diyor
Çok çaresizim çok yorulduk evlilik hazırlığında bunu öğrenmek bizi yeterince şoka uğratmışken. Bir yandan da 2023 yılında sağlık hizmetlerinin ne kadar mantıksız olduğuyla boğuşuyoruz. sanki zaman ellerinizden kayıp gidiyor gibi geliyor. Tek tesellimiz iyi, güçlü olması idi bugün yoğun kan da başlayınca...
Desteklerinize ihtiyacım var. Doktorlar muayene bile etmiyor haliyle süreci bilmiyoruz ne yapılır ne yapılmaz kimse bir şey söylemiyor umarım kimse bu hastalıkla karşılaşmamıştır ama bilen, sağlıkçı olan varsa lütfen yardımcı olsun.
Dışarıdan bir gözle bakıldığında kendini iyi hissediyor. İlk süphe olduğu zaman da Dr ayakta tedavi edeceğiz dedi. Bugün kan tükürmesi haricinde hâlâ kendini iyi hissediyor bitkin değil bilmiyoruz çok zorSağlıkçı değilim ama tanık olduğum bir vaka oldu.Ama hastane teşhisi koyduğu anda hemen ilgili hastaneye yönlendirdi ve hastanın yatışı yapıldı.Ankarada sanatoryum hastanesinde sırf bunun için bölüm var.Hangi ildesiniz bilmiyorum ama ilgili hastaneyi bulup hemen oraya gidin.tedavisi var.ayrıca nasıl üstüste 3 kez film çekiyorlar anlamadım.artık tüm doktorlar diğer filmleri görüyor ve soruyor en son ne zaman filn çekildi diye.balgam testinde zaten direk çıkıyor hastalık.ve tedavi olmadan hastaneden dışarı çıkamıyorsunuz hemen yatış yapıyorlar diye biliyorum.çok geçmiş olsun.sizde test verin bence bazıları bulaşıcı tür oluyor
Bence burada sorun hiçbir ilaç vermemeleri hastaya. Kan kusmaya başlamış, doğal olarak da sevgilisi endişelenmiş. Ben de yazacaktım bu devirde ciddi bir hastalık değil diye ama şu durumdaki insana da nasıl ilaç vermezler?Merhaba,çok geçmiş olsun ama panik yapacak birşey inanın yok .Verem hastalığı tedavi edilebilir bir hastalık. Zaten balgam kültüründe ön inceleme yapmışlardır asıl sonuç 8 haftaya çıkar. Tomografi çekimi sonrası aynı gün göğüs hastalıkları uzmanı sonuç çıkmadan yorumlar görüntüyü tedaviyi planlar. Verem mikrobu bir çoğumuzun vücudunda var zaten ama aktif değil. Bağışıklığımız basķılandığında yada farklı patojenlere maruz kalınca ortaya çıkıyor.Hastanede bir hasta yakınıyla
tanışmıştım 5 yaşındaki kızında verem çıkmıştı hastaneye yatırmadan evde tedavi vermişlerdi, kreşte kapmış olabilir demiş doktor.İnşallah nişanlınız da düzgün bir tedaviyle atlatır.
Tahlil yapılan hastanenin kendi wep sayfasında tahlil.sonuc kısmı oluyor. Oradan bakın birde. E nabiza yansımayanlar da.gorulebiliyor. yukarıya da yazmıştım gördünüz mü bilmiyorum amaBiz de ona sinirlendik 3 ayrı röntgen ve her seferinde dünyanın kanını aldılar. Bugün acilden polikliniğe gönderdiklerinde testlerim var demiş yine de ilk kez yapıyorlar gibi yapmışlar. Bu Salı gününden beri çekildi röntgenler bir hafta bile olmadı. O yüzden özele gitmek istemiyor tekrar test yapacakları için sonuçları alıp öyle gitmeyi düşünüyor
Bir de gittiği yer göğüs hastalıkları eğitim. Araştırma hastaneleri daha iyi hizmet alır diye düşünerek oraya gitmişti
Sanki acile burun akıntısı ile başvurmuş gibi şimdi git sonuçlar çıkınca gel demişler. Nişanlımın korkudan tansiyonu düşmüştü. Ne bilgi veriyorlar ne bir şey beklerken ne yapmamız gerek bilmiyoruz tedaviye geç mi kaldık ne durumda tek kelime etmediler kafamızda kurup duruyoruz. burun akıntısı değil ki bu psikolojimizi de sağlam tutamıyoruz Allah kimsenin başına vermesin. Sonuçlar çıkınca tomografisini çekeceklermiş çekin işte daha neyi bekliyorsunuz sonucun çıkması zaten kaç gün geçiyor gerçekten aklımız almıyorBence burada sorun hiçbir ilaç vermemeleri hastaya. Kan kusmaya başlamış, doğal olarak da sevgilisi endişelenmiş. Ben de yazacaktım bu devirde ciddi bir hastalık değil diye ama şu durumdaki insana da nasıl ilaç vermezler?
Çok gecmis olsun öncelikke.Sağlıkcı degilim ama biz de atlattık verem sürecini ve yatıs tedavisi ile 15-20 günde güzel sonuçlar alınıyor.Sonrasında tedavi devam evden devam ediyor cigerdeki lekeler bile kalmamıstı bizim hastamızda.Rabbim sifa versin insallah üzülmeyin sonuclar cıktıktan sonra süreç basladiginda herşey yoluna girecektir.Tek tesellimiz iyi, güçlü olması idi bugün yoğun kan da başlayınca...
Desteklerinize ihtiyacım var. Doktorlar muayene bile etmiyor haliyle süreci bilmiyoruz ne yapılır ne yapılmaz kimse bir şey söylemiyor umarım kimse bu hastalıkla karşılaşmamıştır ama bilen, sağlıkçı olan varsa lütfen yardımcı olsun.
Ankara’da yaşıyorsanız Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvursun mutlaka.Geçen hafta Yaza evleneceğimiz için sağlık raporu almak için tahlillerimizi yaptırdık ama nişanlımın verem olduğunu öğrendik aslında tüm belirtileri varmış ama iyi, sağlık durumunda bir sıkıntı yok diye fark etmemişiz. Verem savaşa rapor için film çektirdi orada fark edildi
Filmden sonra balgam kültürü alınıyor balgam kültürü de pozitif çıkarsa kesin tanı için tomografi çekişiyor. Akciğer filmimde verem olduğunu gördüler testleri isteyip hastaneye yönlendirdiler. Aynı gün hastanede de aynı testleri tekrar verdi Süreç çok zordu bizim için 1 haftadır o hastane bu hastane dolaşıyor. Hepsi tekrar test yapıp sonuç çıkınca gelin diyor sonuçlar da geç çıkıyor. Biz bir ihtimal ciğerindeki leke eskiden kalmıştır, hastalığı yenmiştir, yenme aşamasındadır diye fazla karamsarlığa kapılmadık ilaçları kullanırsın geçer gözüyle baktık. Durumu iyi olduğu için biraz metanetli idi bugün yoğun kan tükürmeye başlamış böyle olunca biz artık veremden emin olduk. hemen göğüs hastalıkları acile gitti orası da polikliniğe göndermiş, akciğer filmi olmasına rağmen tüm testleri tekrardan istemişler sonuçlar haftaya çıkacak deyip göndermişler. Bu hafta 3 kez akciğer filmi çektirdi (gittiği hastaneler eğitim araştırma olmasına rağmen)
Haliyle süreç çok uzuyor teşhis koyulmadığı için tedavi de başlamaıyor. Haftaya doktora sonuçları gösterecek tomografi isteyecekler de....
Nişanlımı özele yönlendiremiyorum çünkü tüm testleri tekrar tekrar yaptırmaktan çok yoruldu. Özele gitsem onlar da sonuç için bekletecekler diyor
Çok çaresizim çok yorulduk evlilik hazırlığında bunu öğrenmek bizi yeterince şoka uğratmışken. Bir yandan da 2023 yılında sağlık hizmetlerinin ne kadar mantıksız olduğuyla boğuşuyoruz. sanki zaman ellerinizden kayıp gidiyor gibi geliyor. Tek tesellimiz iyi, güçlü olması idi bugün yoğun kan da başlayınca...
Verem sürecini fark ettiğiniz de siz de hastanızda kanlı öksürük görmüş müydünüzÇok gecmis olsun öncelikke.Sağlıkcı degilim ama biz de atlattık verem sürecini ve yatıs tedavisi ile 15-20 günde güzel sonuçlar alınıyor.Sonrasında tedavi devam evden devam ediyor cigerdeki lekeler bile kalmamıstı bizim hastamızda.Rabbim sifa versin insallah üzülmeyin sonuclar cıktıktan sonra süreç basladiginda herşey yoluna girecektir.
Kanlı kusma desem? Böyle kesilmeyen öksürükle ve sürekli sabaha kadar hemde.Verem sürecini fark ettiğiniz de siz de hastanızda kanlı öksürük görmüş müydünüz
Teşekkür ederiz istanbulda yaşıyor, verem savaştakiler göğüs hastalıkları üzerine bir eğitim araştırma hastanesine yönlendirdi. İnşallah tedaviye orada başlanacakAnkara’da yaşıyorsanız Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvursun mutlaka.
Dal hastanesi, sadece göğüs hastalıkları alanında hizmet veriyor.
Geçmiş olsun.
Sizlere de geçmiş olsun ne kadar sinsi bir hastalıkmış. Her şeyde bir hayır var işte evlilik için sağlık raporu almaya kalkmasak belki biz de öğrenemeyecektik. Günlerdir dirayetli bir şekilde sonucu bekliyorduk, motivasyonumus da vardı ama bugün beni aradı o sesini, o kan görüntüsünü aklımdan çıkaramıyorum sanki her şey bitmiş gibi geldiKanlı kusma desem? Böyle kesilmeyen öksürükle ve sürekli sabaha kadar hemde.
Hayır ne bitmesi bu sekilde düsünmeyin kesinlikle.Verem artik tedavisi basit ve süreci de hızlı olan bir hastalık.Hele bir tedavi sürecine girsin bol bol dalak yemeli asırı iyi geliyor:)Sizlere de geçmiş olsun ne kadar sinsi bir hastalıkmış. Her şeyde bir hayır var işte evlilik için sağlık raporu almaya kalkmasak belki biz de öğrenemeyecektik. Günlerdir dirayetli bir şekilde sonucu bekliyorduk, motivasyonumus da vardı ama bugün beni aradı o sesini, o kan görüntüsünü aklımdan çıkaramıyorum sanki her şey bitmiş gibi geldi
Nişanlım çok da huysuz hâlâ onu yemem bunu yemem modunda ben de şehir dışında yaşıyorum o yüzden elimden de bir şey gelmiyor. Şifa niyetine ye diyorum yok bana mısın demiyor 3 yaşında çocuk sanki. İştahı çok kötüydü epey de kilo verilmişti neyseki en azından karnını doyuruyor mesela bugün acilden sonra git kelle paça çorbası iç dedim söylemesi ayıp şaşkın kuru fasulye pilav cacık yemiş artık en azından karnı doydu diye kendimi teselli ediyorum. Dalak aklıma gelmemişti teşekkür ederim bir şansımı deneyeyimHayır ne bitmesi bu sekilde düsünmeyin kesinlikle.Verem artik tedavisi basit ve süreci de hızlı olan bir hastalık.Hele bir tedavi sürecine girsin bol bol dalak yemeli asırı iyi geliyor:)
istahsızlık yapar bu hastalık.İlac tedavileri basladiktan sonra yemesi de düzelecektir.Bu sürecte agresif olması da cok normal siz idare edin sabredin herşey yoluna girecekNişanlım çok da huysuz hâlâ onu yemem bunu yemem modunda ben de şehir dışında yaşıyorum o yüzden elimden de bir şey gelmiyor. Şifa niyetine ye diyorum yok bana mısın demiyor 3 yaşında çocuk sanki. İştahı çok kötüydü epey de kilo verilmişti neyseki en azından karnını doyuruyor mesela bugün acilden sonra git kelle paça çorbası iç dedim söylemesi ayıp şaşkın kuru fasulye pilav cacık yemiş artık en azından karnı doydu diye kendimi teselli ediyorum. Dalak aklıma gelmemişti teşekkür ederim bir şansımı deneyeyim
Çok teşekkür ederim gerçekten bir nebze olsun moralimi düzelttiniz hepinize çok teşekkür ederimistahsızlık yapar bu hastalık.İlac tedavileri basladiktan sonra yemesi de düzelecektir.Bu sürecte agresif olması da cok normal siz idare edin sabredin herşey yoluna girecek
Özelde sonuçlar hemen çıkar ki tekrar röntgen istemeyebilirler de acil özele gidin. Bir an önce tedaviye başlasınlar. Bu tür hastalıklarda tedaviye erken başlamak önemli. Çok geçmiş olsun.Geçen hafta Yaza evleneceğimiz için sağlık raporu almak için tahlillerimizi yaptırdık ama nişanlımın verem olduğunu öğrendik aslında tüm belirtileri varmış ama iyi, sağlık durumunda bir sıkıntı yok diye fark etmemişiz. Verem savaşa rapor için film çektirdi orada fark edildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?