Evlilik testinde tuberklos olduğunu öğrendik

Merhaba,çok geçmiş olsun ama panik yapacak birşey inanın yok .Verem hastalığı tedavi edilebilir bir hastalık. Zaten balgam kültüründe ön inceleme yapmışlardır asıl sonuç 8 haftaya çıkar. Tomografi çekimi sonrası aynı gün göğüs hastalıkları uzmanı sonuç çıkmadan yorumlar görüntüyü tedaviyi planlar. Verem mikrobu bir çoğumuzun vücudunda var zaten ama aktif değil. Bağışıklığımız basķılandığında yada farklı patojenlere maruz kalınca ortaya çıkıyor.Hastanede bir hasta yakınıyla
tanışmıştım 5 yaşındaki kızında verem çıkmıştı hastaneye yatırmadan evde tedavi vermişlerdi, kreşte kapmış olabilir demiş doktor.İnşallah nişanlınız da düzgün bir tedaviyle atlatır.

Sağlıkçı değilim ama tanık olduğum bir vaka oldu.Ama hastane teşhisi koyduğu anda hemen ilgili hastaneye yönlendirdi ve hastanın yatışı yapıldı.Ankarada sanatoryum hastanesinde sırf bunun için bölüm var.Hangi ildesiniz bilmiyorum ama ilgili hastaneyi bulup hemen oraya gidin.tedavisi var.ayrıca nasıl üstüste 3 kez film çekiyorlar anlamadım.artık tüm doktorlar diğer filmleri görüyor ve soruyor en son ne zaman filn çekildi diye.balgam testinde zaten direk çıkıyor hastalık.ve tedavi olmadan hastaneden dışarı çıkamıyorsunuz hemen yatış yapıyorlar diye biliyorum.çok geçmiş olsun.sizde test verin bence bazıları bulaşıcı tür oluyor

Öncelikle biraz sakin olun, günümüzde verem tedavileri oldukça başarılı kanli balgam ayırıcı bulgulardan biri. Korkutucu geliyor fakat nefes darlığı öksürük seviyesinde değilse salıyı beklemesin diye diretmeyin. Ordan oraya yıpranması ve enf kapması daha kötü etkiler. Yine tedavi başlanmazsa özele kesinlikle gidin gerekirse baştan yapılsın testler.
Her hastalıkta oldugu gibi moral cok önemli stres tetikleyici olur. Sigara kullaniyosa bıraktırın. Yanında maskesiz durmayın alevli dönemindeyse damlacık yoluyla bulaş olur testinizin temiz çıkması sonradan bulaş olmayacagi anlamina gelmez.
Sağlıkli beslenmeye dikkat etsin, keciboynuzu pekmezi, manda sütü gibi besinler ciger temizler ve cok yararlıdır. Ve cocukluk aşılarında verem aşısı olmustur diye tahmin ediyorum. Antikor kazanmıstır buda tedavi sürecini olumlu etkiler.

Dışarıdan bir gözle bakıldığında kendini iyi hissediyor. İlk süphe olduğu zaman da Dr ayakta tedavi edeceğiz dedi. Bugün kan tükürmesi haricinde hâlâ kendini iyi hissediyor bitkin değil bilmiyoruz çok zor

Bence burada sorun hiçbir ilaç vermemeleri hastaya. Kan kusmaya başlamış, doğal olarak da sevgilisi endişelenmiş. Ben de yazacaktım bu devirde ciddi bir hastalık değil diye ama şu durumdaki insana da nasıl ilaç vermezler?

Tahlil yapılan hastanenin kendi wep sayfasında tahlil.sonuc kısmı oluyor. Oradan bakın birde. E nabiza yansımayanlar da.gorulebiliyor. yukarıya da yazmıştım gördünüz mü bilmiyorum ama

Sanki acile burun akıntısı ile başvurmuş gibi şimdi git sonuçlar çıkınca gel demişler. Nişanlımın korkudan tansiyonu düşmüştü. Ne bilgi veriyorlar ne bir şey beklerken ne yapmamız gerek bilmiyoruz tedaviye geç mi kaldık ne durumda tek kelime etmediler kafamızda kurup duruyoruz. burun akıntısı değil ki bu psikolojimizi de sağlam tutamıyoruz Allah kimsenin başına vermesin. Sonuçlar çıkınca tomografisini çekeceklermiş çekin işte daha neyi bekliyorsunuz sonucun çıkması zaten kaç gün geçiyor gerçekten aklımız almıyor

Çok gecmis olsun öncelikke.Sağlıkcı degilim ama biz de atlattık verem sürecini ve yatıs tedavisi ile 15-20 günde güzel sonuçlar alınıyor.Sonrasında tedavi devam evden devam ediyor cigerdeki lekeler bile kalmamıstı bizim hastamızda.Rabbim sifa versin insallah üzülmeyin sonuclar cıktıktan sonra süreç basladiginda herşey yoluna girecektir.

Ankara’da yaşıyorsanız Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvursun mutlaka.
Dal hastanesi, sadece göğüs hastalıkları alanında hizmet veriyor.
Geçmiş olsun.

Verem sürecini fark ettiğiniz de siz de hastanızda kanlı öksürük görmüş müydünüz

bizim üniversite hastanesinin sonuçları e nabıza 3 ay sonra düşüyor ben pdf indirip doktora onu gösteriyorum. araştırma hastanesinde de sonuçları gidip doktorun sekreterinden alıyorsunuz siz bir gidip almayı deneyin isterseniz

Ankara’da yaşıyorsanız Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvursun mutlaka.
Dal hastanesi, sadece göğüs hastalıkları alanında hizmet veriyor.
Geçmiş olsun.
Teşekkür ederiz istanbulda yaşıyor, verem savaştakiler göğüs hastalıkları üzerine bir eğitim araştırma hastanesine yönlendirdi. İnşallah tedaviye orada başlanacak

Kanlı kusma desem? Böyle kesilmeyen öksürükle ve sürekli sabaha kadar hemde.
Sizlere de geçmiş olsun ne kadar sinsi bir hastalıkmış. Her şeyde bir hayır var işte evlilik için sağlık raporu almaya kalkmasak belki biz de öğrenemeyecektik. Günlerdir dirayetli bir şekilde sonucu bekliyorduk, motivasyonumus da vardı ama bugün beni aradı o sesini, o kan görüntüsünü aklımdan çıkaramıyorum sanki her şey bitmiş gibi geldi

Hayır ne bitmesi bu sekilde düsünmeyin kesinlikle.Verem artik tedavisi basit ve süreci de hızlı olan bir hastalık.Hele bir tedavi sürecine girsin bol bol dalak yemeli asırı iyi geliyor:)

Hayır ne bitmesi bu sekilde düsünmeyin kesinlikle.Verem artik tedavisi basit ve süreci de hızlı olan bir hastalık.Hele bir tedavi sürecine girsin bol bol dalak yemeli asırı iyi geliyor:)
Nişanlım çok da huysuz hâlâ onu yemem bunu yemem modunda ben de şehir dışında yaşıyorum o yüzden elimden de bir şey gelmiyor. Şifa niyetine ye diyorum yok bana mısın demiyor 3 yaşında çocuk sanki. İştahı çok kötüydü epey de kilo verilmişti neyseki en azından karnını doyuruyor mesela bugün acilden sonra git kelle paça çorbası iç dedim söylemesi ayıp şaşkın kuru fasulye pilav cacık yemiş artık en azından karnı doydu diye kendimi teselli ediyorum. Dalak aklıma gelmemişti teşekkür ederim bir şansımı deneyeyim

istahsızlık yapar bu hastalık.İlac tedavileri basladiktan sonra yemesi de düzelecektir.Bu sürecte agresif olması da cok normal siz idare edin sabredin herşey yoluna girecek

Özelde sonuçlar hemen çıkar ki tekrar röntgen istemeyebilirler de acil özele gidin. Bir an önce tedaviye başlasınlar. Bu tür hastalıklarda tedaviye erken başlamak önemli. Çok geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…