• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik testinde tuberklos olduğunu öğrendik

Özelde sonuçlar hemen çıkar ki tekrar röntgen istemeyebilirler de acil özele gidin. Bir an önce tedaviye başlasınlar. Bu tür hastalıklarda tedaviye erken başlamak önemli. Çok geçmiş olsun.
Akciğer ve kan sonuçları hemen çıkıyor ama balgam kültürü çıkmıyor biz de balgam kültürünü bekliyoruz

Geçen hafta Yaza evleneceğimiz için sağlık raporu almak için tahlillerimizi yaptırdık ama nişanlımın verem olduğunu öğrendik aslında tüm belirtileri varmış ama iyi, sağlık durumunda bir sıkıntı yok diye fark etmemişiz. Verem savaşa rapor için film çektirdi orada fark edildi
Filmden sonra balgam kültürü alınıyor balgam kültürü de pozitif çıkarsa kesin tanı için tomografi çekişiyor. Akciğer filmimde verem olduğunu gördüler testleri isteyip hastaneye yönlendirdiler. Aynı gün hastanede de aynı testleri tekrar verdi Süreç çok zordu bizim için 1 haftadır o hastane bu hastane dolaşıyor. Hepsi tekrar test yapıp sonuç çıkınca gelin diyor sonuçlar da geç çıkıyor. Biz bir ihtimal ciğerindeki leke eskiden kalmıştır, hastalığı yenmiştir, yenme aşamasındadır diye fazla karamsarlığa kapılmadık ilaçları kullanırsın geçer gözüyle baktık. Durumu iyi olduğu için biraz metanetli idi bugün yoğun kan tükürmeye başlamış böyle olunca biz artık veremden emin olduk. hemen göğüs hastalıkları acile gitti orası da polikliniğe göndermiş, akciğer filmi olmasına rağmen tüm testleri tekrardan istemişler sonuçlar haftaya çıkacak deyip göndermişler. Bu hafta 3 kez akciğer filmi çektirdi (gittiği hastaneler eğitim araştırma olmasına rağmen)
Haliyle süreç çok uzuyor teşhis koyulmadığı için tedavi de başlamaıyor. Haftaya doktora sonuçları gösterecek tomografi isteyecekler de....
Nişanlımı özele yönlendiremiyorum çünkü tüm testleri tekrar tekrar yaptırmaktan çok yoruldu. Özele gitsem onlar da sonuç için bekletecekler diyor
Çok çaresizim çok yorulduk evlilik hazırlığında bunu öğrenmek bizi yeterince şoka uğratmışken. Bir yandan da 2023 yılında sağlık hizmetlerinin ne kadar mantıksız olduğuyla boğuşuyoruz. sanki zaman ellerinizden kayıp gidiyor gibi geliyor. Tek tesellimiz iyi, güçlü olması idi bugün yoğun kan da başlayınca...
Desteklerinize ihtiyacım var. Doktorlar muayene bile etmiyor haliyle süreci bilmiyoruz ne yapılır ne yapılmaz kimse bir şey söylemiyor umarım kimse bu hastalıkla karşılaşmamıştır ama bilen, sağlıkçı olan varsa lütfen yardımcı olsun.
Merhaba

Geçmiş olsun öncelikle
Benim bir arkadaşım da evlilik testi sırasında öğrendi. Hiç belirtisi yoktu. Bir torba ilaç kullandı. Sayısız ilaç içti. 3 ay sonra tekrar test yaptırdı. Tam geçmemişti ama yine de evlenme izni çıktı

Merhaba

Geçmiş olsun öncelikle
Benim bir arkadaşım da evlilik testi sırasında öğrendi. Hiç belirtisi yoktu. Bir torba ilaç kullandı. Sayısız ilaç içti. 3 ay sonra tekrar test yaptırdı. Tam geçmemişti ama yine de evlenme izni çıktı
İnanın derdimiz hiç evlilik değil yeter ki iyi olsun. Düğün bir sene de ertelense olur gelinlik mobilyalara kadar her şey hazır insanın gözü bile görmüyor

Yok e nabıza düşmedi bunlar hatta eğitim araştırmanın kendi sitesinde de görüntüleyemiyoruz. Tahlilin adı gözüküyor tıklamak istediğimizde açılmıyor biz de anlamadık
Daha sonuçlar çıkmadığı için tiklayamiyorsunuz muhtemelen. Evet çok zor bir durum yaşadığınız Allah yardımcınız olsun. Allah acil şifalar versin.

Geçmiş olsun öncelikle Rabbim acil şifalar versin.
Babam da 30 yıl önce atlatmış annemin demesine göre ilaç tedavisine ek çok iyi bakımlarla hızlıca toparlamış.
Sevgini her fırsatta dile getir en büyük destek olur.

Verem savaşın yönlendirdiği hastaneye gitti zaten ama bugün kan kusmasına rağmen acile gitti tekrar test isteyip hiçbir şey söylemeden eve yolladılar. Bu hafta sanırım 10 tüp kan verdi 3 kez akciğer filmi çektirdi. Film sonuçları çıkınca tomografi çekeceklermiş bir de onun randevu gününü ve sonuçlarını bekleyeceğiz ki ilaç vermeye başlasınlar. Hasta kötü işte çekin tomografisini hepsini bir değerlendirin
Tomografi için hastaneyi beklemek yerine direkt özel hastanede çektirme şansınız var mı?

Sanki acile burun akıntısı ile başvurmuş gibi şimdi git sonuçlar çıkınca gel demişler. Nişanlımın korkudan tansiyonu düşmüştü. Ne bilgi veriyorlar ne bir şey beklerken ne yapmamız gerek bilmiyoruz tedaviye geç mi kaldık ne durumda tek kelime etmediler kafamızda kurup duruyoruz. burun akıntısı değil ki bu psikolojimizi de sağlam tutamıyoruz Allah kimsenin başına vermesin. Sonuçlar çıkınca tomografisini çekeceklermiş çekin işte daha neyi bekliyorsunuz sonucun çıkması zaten kaç gün geçiyor gerçekten aklımız almıyor
Verem günümüzde çok sık rastlanan bir hastalık olmadığı için acildeki pratisyen hekim hastalığa tam hakim olmayabilir. Tam hakim olmadığı için de sizi yanlış yönlendirmek istememiştir. Merak etmeyin yüreğinizi ferah tutun acil yapılması gereken bir şey olsa göndermezlerdi sonuçlar çıkınca gel diye.

Sizin yerinizde olsam özel bir hastaneye gidip durumu anlatır sadede tomografi çektirmek istediğimi başka test istemediğimi söylerdim. Tomografi sürecini de beklememeniz için. Daha sonra salı günü giderken tomografi sonucumu da götürürdüm takip edileceğim doktora. Umarım en kısa zamanda sonuçlanır, güzel haberlerinizi alırız.

Sonuçlar çıkaana kadar şunu yap bunu yap bile demediler testleri ver haftaya gel bu kadar. Burun akıntısı dğeil ki bu zaten kaygılıyız. Nişanlım artık daha fazla kan verip film çektirmek istemiyorum diyor bu hafta gittiği her eğitim araştırma 3 er tüp kan ve 3 akciğer filmi çekti. Daha fazla kan verecek kanım kalmadı diyor Eğitim hastanelerinin sonuçları e nabıza da düşmüyor o yüzden diğer doktorlar sonuçları göremiyor çok mağdur olduk gerçekten eğitim araştırmalara güvendik keşke en başında özele gitseydi
Nisanliniza her sabah öglen aksam keciboynuzu yedirin en hakiki olanlardan. Onlar kan yapar vucutta. Kam azalinca insanin yorgunu halsizi yapiyor. Sagligi yerinde ise dinlensin sonra o sonuclariyla beraber özele gidersiniz. E nabiza düsmesi lazim muhakkak sorusturun. Özelde güvenilir bi doktorla konusun yaptirdim tekrari istemiyorim sonuclar vs bilgisi verin bos yere yaptirmaz sanirim o kadar kan verdi

Sizin yerinizde olsam özel bir hastaneye gidip durumu anlatır sadede tomografi çektirmek istediğimi başka test istemediğimi söylerdim. Tomografi sürecini de beklememeniz için. Daha sonra salı günü giderken tomografi sonucumu da götürürdüm takip edileceğim doktora. Umarım en kısa zamanda sonuçlanır, güzel haberlerinizi alırız.
Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Eğer doktor acil tomografisini görmek isterse hemen çekilip kendi bilgisayarından bakabiliyormuş. Biz de her ihtimale karşı başka bir yerden tomografi soruşturduk eğer sonuç almaya gittiğinde sonraya sonuç çıkarsa veya gün verilirse hemen bt çekitirp doktoruna götürecek. Tamamen salı günü doktorun tutumuna bağlı anlayacağınız

Nisanliniza her sabah öglen aksam keciboynuzu yedirin en hakiki olanlardan. Onlar kan yapar vucutta. Kam azalinca insanin yorgunu halsizi yapiyor. Sagligi yerinde ise dinlensin sonra o sonuclariyla beraber özele gidersiniz. E nabiza düsmesi lazim muhakkak sorusturun. Özelde güvenilir bi doktorla konusun yaptirdim tekrari istemiyorim sonuclar vs bilgisi verin bos yere yaptirmaz sanirim o kadar kan verdi
Teşekkür ederim şu an evde dut var diye dut yiyor. Kayınvalidem çam kozalağı alalım diyor, annem andız alalım diyor, ben de internette keçiboynuzu okudum ne alacağımızı şaşırdık. Bir de gerçekten hakikisini nasıl bulacağız bilmiyorum

Biz de ona sinirlendik 3 ayrı röntgen ve her seferinde dünyanın kanını aldılar. Bugün acilden polikliniğe gönderdiklerinde testlerim var demiş yine de ilk kez yapıyorlar gibi yapmışlar. Bu Salı gününden beri çekildi röntgenler bir hafta bile olmadı. O yüzden özele gitmek istemiyor tekrar test yapacakları için sonuçları alıp öyle gitmeyi düşünüyor
Bir de gittiği yer göğüs hastalıkları eğitim. Araştırma hastaneleri daha iyi hizmet alır diye düşünerek oraya gitmişti
genelde her hastane 2 gün önce testiniz bile olsa test yapar, çünkü değişmiş bir şey var mı gözden kaçırmamak için bakıyorlar aslında öylesine değil. kan vermekle kanı eksilmez merak etmesin. aksine gün gün röntgeninde, kanında bir değişiklik var mı bunu doktorun görmesi lazım. test yapmazsa ve gözden kaçan bir şey olsa ve ya ilerlese bu sefer de "testi var diye test yapmadılar, bu yüzden ilerledi" denir. doktorlar da bunun tedbirini alıyor.
eğer iyi durumdaysa, kanlı öksürük zaten bu hastalığın belirtisi. sadece ilerlemiş anlamına gelmez, test yaptırmamış olsaydınız bu belirtiyle de öğrenebilirdiniz. balgam kültür sonucu beklenir, kesinleşmesi için ona göre tomografisi çekilir, tanı konur ve tedavi başlanır. korkmayın ve bence sonucu bekleyin. özele de gitseniz sizin isteğinizle direk tomografi çekmezler

Özel hastaneye gidip parasıyla BT yani akciğer tomografisi çektirin.Boyle bir durumda hastaneye para vermeye acımayın.Evlilikden eşyadan düğünden daha önemli.Verem olarak yanlış teşhis konmuş bile olabilir.Sadece röntgenle olmaz teşhis.Ihmal etmeyin bence

Özel hastaneye gidip parasıyla BT yani akciğer tomografisi çektirin.Boyle bir durumda hastaneye para vermeye acımayın.Evlilikden eşyadan düğünden daha önemli.Verem olarak yanlış teşhis konmuş bile olabilir.Sadece röntgenle olmaz teşhis.Ihmal etmeyin bence
3 ayrı doktora röntgen sonuçlarını gösterdik. Sadece röntgen de değil bir sürü test yapıldı. Para ile de bir ilgisi yok. Balgam testinin sonucu geç çıkan bir şey. Balgam testi çıkmadan da kesin tanı koyup tedaviye başlamıyorlar

3 ayrı doktora röntgen sonuçlarını gösterdik. Sadece röntgen de değil bir sürü test yapıldı. Para ile de bir ilgisi yok. Balgam testinin sonucu geç çıkan bir şey. Balgam testi çıkmadan da kesin tanı koyup tedaviye başlamıyorlar
Tomografi çektirmeniz ayrıntıli tanıyı verir.Benden tavsiye, karar sizin.Gecmis olsun

Teşekkür ederim şu an evde dut var diye dut yiyor. Kayınvalidem çam kozalağı alalım diyor, annem andız alalım diyor, ben de internette keçiboynuzu okudum ne alacağımızı şaşırdık. Bir de gerçekten hakikisini nasıl bulacağız bilmiyorum
hürnap markasi alabilirsiniz. Ayrica sunu yaparak kontrol edebilirsiniz. Cevrenizde tanidiginizda marka marka deneyi yapabilirsiniz orjinal olup olmadigi anlasilir. „Su döküldüğünde pekmezin rengi suya geçiyorsa ve pekmezle su iyice karışıyorsa bu pekmezin kaliteli ve organik olduğunu söylemek mümkün. Eğer su dökülürken pekmez ile su karışmıyor ve pekmez bardağın altında kalıyorsa bu pekmez organik ve gerçek bir pekmez değildir.“
Ve keciboynuzu gidasi var pekmez olani degil agizda cignenebiliyor onu da alabilirsiniz sadece cekirdekleri yemesin görünüse bakip tiksinmeyin tadi oldukca cok güzel bende arada yiyorum sagligimiz icin cok faydali.

Back