- 7 Ocak 2023
- 293
- 264
- 18
- Konu Sahibi Tazeportakal
-
Geçen hafta Yaza evleneceğimiz için sağlık raporu almak için tahlillerimizi yaptırdık ama nişanlımın verem olduğunu öğrendik aslında tüm belirtileri varmış ama iyi, sağlık durumunda bir sıkıntı yok diye fark etmemişiz. Süreç çok zordu bizim için 1 haftadır o hastane bu hastane dolaşıyor. Hepsi tekrar test yapıp sonuç çıkınca gelin diyor sonuçlar da geç çıkıyor. Durumu iyi olduğu için biraz metanetli idi bugün yoğun kan tükürmeye başlamış hemen acile gitti orası da polikliniğe göndermiş, akciğer filmi olmasına rağmen tüm testleri tekrardan istemişler sonuçlar haftaya çıkacak deyip göndermişler. Bu hafta 3 kez akciğer filmi çektirdi (gittiği hastaneler eğitim araştırma olmasına rağmen)
Haliyle süreç çok uzuyor teşhis koyulmadığı için tedavi de başlamaıyor. Haftaya doktora sonuçları gösterecek tomografi isteyecekler de....
Nişanlımı özele yönlendiremiyorum çünkü tüm testleri tekrar tekrar yaptırmaktan çok yoruldu. Özele gitsem onlar da sonuç için bekletecekler diyor
Çok çaresizim çok yorulduk evlilik hazırlığında bunu öğrenmek bizi yeterince şoka uğratmışken. Bir yandan da 2023 yılında sağlık hizmetlerinin ne kadar mantıksız olduğuyla boğuşuyoruz. sanki zaman ellerinizden kayıp gidiyor gibi geliyor. Tek tesellimiz iyi, güçlü olması idi bugün yoğun kan da başlayınca...
Desteklerinize ihtiyacım var. Doktorlar muayene bile etmiyor haliyle süreci bilmiyoruz ne yapılır ne yapılmaz kimse bir şey söylemiyor umarım kimse bu hastalıkla karşılaşmamıştır ama bilen, sağlıkçı olan varsa lütfen yardımcı olsun.
Verem savaşın yönlendirdiği hastaneye gitti zaten ama bugün kan kusmasına rağmen acile gitti tekrar test isteyip hiçbir şey söylemeden eve yolladılar. Bu hafta sanırım 10 tüp kan verdi 3 kez akciğer filmi çektirdi. Film sonuçları çıkınca tomografi çekeceklermiş bir de onun randevu gününü ve sonuçlarını bekleyeceğiz ki ilaç vermeye başlasınlar. Hasta kötü işte çekin tomografisini hepsini bir değerlendirinSağlık bakanlığının twitter hesabı var, oradan konuyu yazın, size geri dönüş yapıp, verem tedavisi yapan hastaneye yönlendirsinler. Böyle yaygın olmayan hastalıkların tedavisini her hastane üstlenmez.
Olayın şokunu yaşayamadan bir an önce tedaviye başlanmasının derdine düştük. Amacım olayı dramatize etmek değil yoksa gelinliğim, evimiz bile hazırCok üzücü umarim bilen saglikci arkdaslar yazar .
yazi ustte kalsin diye yazdim.ne zordur ikinizede Allah yardimciniz olsun
Kesinlikle özel hastaneye götürün tahliller orada daha hızlı çıkıyor geçmiş olsunGeçen hafta Yaza evleneceğimiz için sağlık raporu almak için tahlillerimizi yaptırdık ama nişanlımın verem olduğunu öğrendik aslında tüm belirtileri varmış ama iyi, sağlık durumunda bir sıkıntı yok diye fark etmemişiz. Verem savaşa rapor için film çektirdi orada fark edildi
Filmden sonra balgam kültürü alınıyor balgam kültürü de pozitif çıkarsa kesin tanı için tomografi çekişiyor. Akciğer filmimde verem olduğunu gördüler testleri isteyip hastaneye yönlendirdiler. Aynı gün hastanede de aynı testleri tekrar verdi Süreç çok zordu bizim için 1 haftadır o hastane bu hastane dolaşıyor. Hepsi tekrar test yapıp sonuç çıkınca gelin diyor sonuçlar da geç çıkıyor. Biz bir ihtimal ciğerindeki leke eskiden kalmıştır, hastalığı yenmiştir, yenme aşamasındadır diye fazla karamsarlığa kapılmadık ilaçları kullanırsın geçer gözüyle baktık. Durumu iyi olduğu için biraz metanetli idi bugün yoğun kan tükürmeye başlamış böyle olunca biz artık veremden emin olduk. hemen göğüs hastalıkları acile gitti orası da polikliniğe göndermiş, akciğer filmi olmasına rağmen tüm testleri tekrardan istemişler sonuçlar haftaya çıkacak deyip göndermişler. Bu hafta 3 kez akciğer filmi çektirdi (gittiği hastaneler eğitim araştırma olmasına rağmen)
Haliyle süreç çok uzuyor teşhis koyulmadığı için tedavi de başlamaıyor. Haftaya doktora sonuçları gösterecek tomografi isteyecekler de....
Nişanlımı özele yönlendiremiyorum çünkü tüm testleri tekrar tekrar yaptırmaktan çok yoruldu. Özele gitsem onlar da sonuç için bekletecekler diyor
Çok çaresizim çok yorulduk evlilik hazırlığında bunu öğrenmek bizi yeterince şoka uğratmışken. Bir yandan da 2023 yılında sağlık hizmetlerinin ne kadar mantıksız olduğuyla boğuşuyoruz. sanki zaman ellerinizden kayıp gidiyor gibi geliyor. Tek tesellimiz iyi, güçlü olması idi bugün yoğun kan da başlayınca...
Desteklerinize ihtiyacım var. Doktorlar muayene bile etmiyor haliyle süreci bilmiyoruz ne yapılır ne yapılmaz kimse bir şey söylemiyor umarım kimse bu hastalıkla karşılaşmamıştır ama bilen, sağlıkçı olan varsa lütfen yardımcı olsun.
Rapor için verem savaşa film çektirmeye gitmişti zaten orada fark ettiler tahlilleri isteyip hastaneye gönderdiler. Oradaki sonuçlar 2 hafta sonra çıkacak. Aynı gün hastane de aynı testleri istedi onlar da haftaya çıkacak. Sonuç çıkınca tomografi ile kesin tanı koyacaklarmış ama ortada sonuç yok hep bir hafta sonrasına randevu veriyorlar tomografi için de sıra bekleyecek, sonuç bekleyecek artık bekleyecek takatimşz kalmadıEskiden tedaviyi verem savaş dispanserleri yapardı, ilaçları falan onlar verirdi, süreci takip ederlerdi. Şimdi durum nedir bilmiyorum. Çocuktum o zamanlar. Hatta orada dosyası olanlar daha sonraki yıllarda öksürük şikayetiyle bile gitse hemen röntgen çekip, balgam örneği falan alıp bakarlardı.
Sonuçlar çıkaana kadar şunu yap bunu yap bile demediler testleri ver haftaya gel bu kadar. Burun akıntısı dğeil ki bu zaten kaygılıyız. Nişanlım artık daha fazla kan verip film çektirmek istemiyorum diyor bu hafta gittiği her eğitim araştırma 3 er tüp kan ve 3 akciğer filmi çekti. Daha fazla kan verecek kanım kalmadı diyor Eğitim hastanelerinin sonuçları e nabıza da düşmüyor o yüzden diğer doktorlar sonuçları göremiyor çok mağdur olduk gerçekten eğitim araştırmalara güvendik keşke en başında özele gitseydiÖzele gitmekten kaçınmayın bence iyi bir göğüs hastalıkları uzmanı bulun tedaviye hemen başlarlar. Kan tüküren ahstayı eve gönderen hastaneleri de kınıyorum
Verem savaşın yönlendirdiği hastaneye gitti zaten ama bugün kan kusmasına rağmen acile gitti tekrar test isteyip hiçbir şey söylemeden eve yolladılar. Bu hafta sanırım 10 tüp kan verdi 3 kez akciğer filmi çektirdi. Film sonuçları çıkınca tomografi çekeceklermiş bir de onun randevu gününü ve sonuçlarını bekleyeceğiz ki ilaç vermeye başlasınlar. Hasta kötü işte çekin tomografisini hepsini bir değerlendirin
Sonuçlar çıkaana kadar şunu yap bunu yap bile demediler testleri ver haftaya gel bu kadar. Burun akıntısı dğeil ki bu zaten kaygılıyız. Nişanlım artık daha fazla kan verip film çektirmek istemiyorum diyor bu hafta gittiği her eğitim araştırma 3 er tüp kan ve 3 akciğer filmi çekti. Daha fazla kan verecek kanım kalmadı diyor Eğitim hastanelerinin sonuçları e nabıza da düşmüyor çok mağdur olduk gerçekten eğitim araştırmalara güvendik keşke en başında özele gitseydi
Şimdi bakanlığı bir arayayımBence siz bakanlıkla görüşün. Twitter hesaplarından ulaşınca hemen yardımcı oluyorlar arayıp. İlerlerse daha uzun ve zor olur tedavi süreci.
Geçmiş olsun. Verem tedavisi zor bir hastalık değil artık bildiğim kadarıyla. Güzel bakım ve tedaviyle atlatiliyor. Ki bundan 30 sene öncesinde babam atlatmıştı, bana da bulaşmıştı oradan biliyorum. Haftaya tedaviye başlarlar büyük ihtimalle. Ama beklemek sizi korkutuyorsa arkadaşların da dediği gibi bu hastalıkla ilgilenen özel bir hastaneye basvurabilirsiniz. Ailesi bu konuda ne düşünüyor, ne yapmayı planlıyor onu da öğrenmeniz lazım yalnız. Sonra biz devlette tedavi ettirecektik orada daha iyi bakarlardı demesinler. Hastalık durumlarında bu tür sorunlar genelde yaşanır.Rapor için verem savaşa film çektirmeye gitmişti zaten orada fark ettiler tahlilleri isteyip hastaneye gönderdiler. Oradaki sonuçlar 2 hafta sonra çıkacak. Aynı gün hastane de aynı testleri istedi onlar da haftaya çıkacak. Sonuç çıkınca tomografi ile kesin tanı koyacaklarmış.
Yok e nabıza düşmedi bunlar hatta eğitim araştırmanın kendi sitesinde de görüntüleyemiyoruz. Tahlilin adı gözüküyor tıklamak istediğimizde açılmıyor biz de anlamadıkEğitim araştırma hastanelerinin sonuçları e nabıza düşüyor aslında, hatta kendi hastane sistemlerine de kayıt ediliyor. İstanbul'da gittiğim iki eğitim araştırma hastanesinde ne yaptırdıysam hep e nabıza düştü bilgiler.
Ailesinin bir çabası yok zaten babası ile görüşmüyor. Tek başına gidip geliyor. ben de şehir dışındayım biz de üstesinden geliriz hallederiz diye düşündük ama yoğun kan başlayınca çaresiz kaldıkGeçmiş olsun. Verem tedavisi zor bir hastalık değil artık bildiğim kadarıyla. Güzel bakım ve tedaviyle atlatiliyor. Ki bundan 30 sene öncesinde babam atlatmıştı, bana da bulaşmıştı oradan biliyorum. Haftaya tedaviye başlarlar büyük ihtimalle. Ama beklemek sizi korkutuyorsa arkadaşların da dediği gibi bu hastalıkla ilgilenen özel bir hastaneye basvurabilirsiniz. Ailesi bu konuda ne düşünüyor, ne yapmayı planlıyor onu da öğrenmeniz lazım yalnız. Sonra biz devlette tedavi ettirecektik orada daha iyi bakarlardı demesinler. Hastalık durumlarında bu tür sorunlar genelde yaşanır.
Ben test verdim sonuçlarım temiz çıktıÖncelikle çok geçmiş olsun. Arkadaşım geçen yıl geçirdi. Artık tedavisi var zaten. Verem savaş hemen duruma el koymuş tedaviye başlamışlardı. Siz de niye bu kadar uzamış anlamadım. Sizlerin de test vermesi lazım diye biliyorum. Hatta eşine falan da koruyucu ilaç vermişlerdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?