Evlilik testinde tuberklos olduğunu öğrendik

Yok e nabıza düşmedi bunlar hatta eğitim araştırmanın kendi sitesinde de görüntüleyemiyoruz. Tahlilin adı gözüküyor tıklamak istediğimizde açılmıyor biz de anlamadık

Çok garipmiş. Benim eğitim araştırmada yaptırdığım kan sonuçları, röntgen filmlerim hemen e nabıza düşer. Hatta hastanenin kendi sistemine de düşüyor. Oradan bakıyorlardı doktorlar. İstanbul'daki şehir, eğitim ve üniversite hastanesinde olan uygulama her şehirde vardır diye düşünüyorum.

Eğer tahlilin adı, tarihi gözüküyorsa, sonuçlar sisteme yüklenmemiş olabilir. Ya da sonuçlar çıkmamış olabilir.

Bu arada sizlerin de test yaptırması gerekiyor, bulaşıcı bir hastalık biliyorsunuz ki. Bir süre ilaç kullanmanız gerekebilir koruyucu olması açısından.
Ben test verdim akciğer filmim temiz çıktığı için balgam testi istenmedi o yüzden test verdiğim gün sonuçları aldım

Ailesinin haberi var mı? Görüşmese de haber vermesi lazım. Grip değil sonuçta çünkü. Tedavi sürecinde yanında olmak isteyebilirler.

Akciğer filmi çektireli 4 gün oldu aynı gün verem savaşta da çektirdi sonuç hemen çıktı. Zaten radyoloji teknisyeni filmi çekerken fark etmiş. Eğitim araştırma yönlendirdi orada bir daha çekildi

Sizi biraz panik gördüm, bu panik halinizi nişanliniza yansitmamanizi tavsiye ederim. Ne kadar sakin davranırsanız o da o kadar az korkar. Soğukkanlı olmanız gerekiyor.
Anladığım kadarıyla süreç için bir şey yapılamıyor şu anda. Sağlık bakanlığından bilgi aldıktan sonra biraz daha sakinlesebilirsiniz. Bekleme süreci devam edecekse bunu sakince beklemenizi öneririm.

Olayın şokunu yaşayamadan bir an önce tedaviye başlanmasının derdine düştük. Amacım olayı dramatize etmek değil yoksa gelinliğim, evimiz bile hazır
Hayatta hersey olacagina variyor . Buz baska plan yapiyoruz hayat baska plan yapiyor .bian once tedaviye başlanır umarim

Evet 2 hafta sonra gel deyince panikledim.Zaten Geçen haftadan beri sakindim ama nişanlısı kan kusarken hiç kimsenin de sakin kalabileceğini düşünmüyorum. Nişanlıma bu normal sakin ol belirtiler arasında diyerek sakinleştirdim. Ona yansıtmıyorum. Bir vitamin ilacı bile vermediler nişanlıma beklerken tedavi için çok geç kalırız diye korkuyorum

Bahaneler üretmesin gitsin özelde yaptırsın. Masrafından çekiniyorsa gerekirse düğünü ertelersiniz. Bak ben iyiyim derken kan tükürmüş. Hastalık ilerliyor, yayılmasın tüm ciğere yazık gencecik adam. Şimdi bile keşke özele gitseydi diyorsunuz, yine pişman olmayın.

Gittiği yer göğüs hastalıkları hastanesi. Tüberküloz kliniği var daha iyi tedavi alır diye düşünerek orayı seçtik. Salı günü sonuçlar çıkacak. Çok fazla kan aldılar daha fazla kan testi vermek istemiyorum diyor çok bunaldı 4 5 hastaneye gitmekten. Özele gitsem tüm testleri tekrar yapacaklar gitmek istemiyorum diyor. Ben de ne yapacağımı şaşırdım. Masraftan çekinmiyoruz evimiz, eşyalarımız hazır. Düğün gibi bir derdimiz de zaten yok şu an

Sonuçlar e nabiza yansır sonuç çıkmasa bile tahlil girişleri yansıyor
Doktor arkadaşlar daha iyi bilir fakat gerek kemik hastalıklari gerek covid sürecinde pespese röntgen çok gerekmiyorsa çekmediler kan sonuçlarını bile ustunen geçen zamana göre degerlendirdiler
Bence acil bir özel hastahaneye başvurun. Hatta yarı özel üniversite hastaneleri var Koç gibi Gop yeni yüzyıl gibi.
Bu durumu da anlatın illa isteriz derlerse dönersiniz zorla kan almayacaklar ya

İkna edemiyorum sıkıldım artık salı günü gidip sonuçları alacağım salı gününe kadar hastaneye gitmek istemiyorum diyor. İlgilenmezlerse salı günü özel hastaneye giderim diyor. Omaylamadı gallba diğer hastaneler düşmedi sonuçlar az önce yine baktım. Kendi sitelerinden de röntgene tıklanmıyor. Hatta sisteme düşmediği için verem savaşa gönderdim doktorun bilgisayarından fotoğrafını çektik ama nafile

Son düzenleme:

Röntgeni siz gorebilirmisiniz bilmiyorum ama doktorlar daha ayrıntılı görebiliyor
En kötü hastahaneye gidin elden sonuçları alın. Bu sıkıldım diyebileceği birsey değil ki ama tabi silah zoru ile goturulemez sizde haklısınız

Sonuç çıkmadan neyin muayesini yapacaklar mecbur bekliyorum diyor. Kültür testi 1 haftadan önce çıkmıyor hastane hastane gezmeisnin sebebi de kültür sonundan sonra tomografi çekip kesin tanı koymaları. Buradaki tepkilerden sonra özele git diye birbirimize girdik.tıkla...İkna edemiyorum sıkıldım artık salı günü gidip sonuçları alacağım salı gününe kadar hastaneye gitmek istemiyorum diyor. İlgilenmezlerse salı günü özel hastaneye giderim diyor.

Sonucu yazarsanız sevinirim geçmiş olsun

Ben konunuza çok üzüldüm günler bile ayni şekilde iken çok kötü bir tecrübe yaşadım keske bu konuyu gormeseydim o yüzden illa gidin demem. İyi haberinizi aldığımda çok mutlu olacağım

Verem ülkemizde birey istemese bile zorla tedavi altına alınmaktadır.
Maalesef siz ve kimle birlikte yaşıyorsa bulaş riski çok yüksek.
Dispanserde takipleri tedavi bittikten sonra da bir süre yapılıyor. Teşhis süreci netleşsin, uzun süreli bir yol sizleri bekliyor. Bir iş arkadaşım yurtdışından gelen misafirinden almıştı, farkedildiği andan itibaren özellikle ilk süreci zor atlattı şu an gayet sağlıklı)
Ancak üzülmeyin en kısa zamanda tedavisini olur iyileşir.
Bu süreç içerisinde beslenmesine çok dikkat etmesini öneriyorum.

Tedavi olacak da sonuçlar çıkana kadar geç kalacağız diye korkuyoruz dün gayet sakince haftaya sonuçlarını çıkmasını bekliyorduk ama sabah kan kusmaya başlayınca kötü olduk. Acilden polikliniğe yönlendirmişler bizim düşündüğümüz gibi kritik bir şey olsa hemen müdahale ederlerdi değilmi? 4 5 günde çok kötü bir hal almaz herhalde diyerek teselli arıyorum. Ben onda şüphe olduğu gün gidip testlerimi verdim negatif çıktım zaten farklı şehirdeyiz en son da 3 hafta önce görüştük. Doktor bağışıklığın güçlü olduğu için bulaşmamıştır dedi zaten evlilik raporuna kadar ondan da bir şüphemiz yoktu ki duyunca şok olduk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…