• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik testinde tuberklos olduğunu öğrendik

Sonuçlar çıkaana kadar şunu yap bunu yap bile demediler testleri ver haftaya gel bu kadar. Burun akıntısı dğeil ki bu zaten kaygılıyız. Nişanlım artık daha fazla kan verip film çektirmek istemiyorum diyor bu hafta gittiği her eğitim araştırma 3 er tüp kan ve 3 akciğer filmi çekti. Daha fazla kan verecek kanım kalmadı diyor Eğitim hastanelerinin sonuçları e nabıza da düşmüyor o yüzden diğer doktorlar sonuçları göremiyor çok mağdur olduk gerçekten eğitim araştırmalara güvendik keşke en başında özele gitseydi
Çok geçmiş olsun öncelikle.
Kan vermekle kan bitmez.
Ayrıca şimdi emin olmak için baktım Üniversite Hastanelerinde ya da özel hastanelerde yaptırdığınız tüm tahliller e nabızda görünüyor.
Çocuklara da kendime de baktım hepimizin her şeyi e nabızda.
Tahliller radyolojik görüntüler hepsi var.
Özel bir hastaneye ya da göğüs hastalıkları uzmanına tekrar başvurun bence özele ya da sağlık bakanlığı ile iletişime geçin kan tükürmeye başladı süreç uzuyor ne yapılmalı diye?
İş yerinden arkadaşım 20 yıl önce geçirmiş 1.5 sene işe hiç gidememiş bildiğim kadarıyla bulaşıcılığı da var.
Sizde dikkat edin.
Ama şuan gayet iyi hemen toparlar inşallah.
Amca da eskiden geçirmiş o da iyi.

Çok geçmiş olsun öncelikle.
Kan vermekle kan bitmez.
Ayrıca şimdi emin olmak için baktım Üniversite Hastanelerinde ya da özel hastanelerde yaptırdığınız tüm tahliller e nabızda görünüyor.
Çocuklara da kendime de baktım hepimizin her şeyi e nabızda.
Tahliller radyolojik görüntüler hepsi var.
Özel bir hastaneye ya da göğüs hastalıkları uzmanına tekrar başvurun bence özele ya da sağlık bakanlığı ile iletişime geçin kan tükürmeye başladı süreç uzuyor ne yapılmalı diye?
İş yerinden arkadaşım 20 yıl önce geçirmiş 1.5 sene işe hiç gidememiş bildiğim kadarıyla bulaşıcılığı da var.
Sizde dikkat edin.
Ama şuan gayet iyi hemen toparlar inşallah.
Amca da eskiden geçirmiş o da iyi.
Hastane onaylamamış galiba neden düşmedi biz de anlamadık. Hastanenin sayfasında da röntgen için devam ediyor yazıyor oysaki doktor baktı. Sonuç çıkmıştı. Süreç uzadığı için 2 ayrı eğitim araştırmada testleri var zaten nereye gitse en baştan test yapıyorlar böyle olunca yol kat edilmiyor. Sonuçları salı günü çıkacak sonuçlarım çıksın onlarla bari özele gideyim diyor. Bana da salıya kadar beklemek büyük zaman kaybı gibi geldi

Hastane onaylamamış galiba neden düşmedi biz de anlamadık. Hastanenin sayfasında da röntgen için devam ediyor yazıyor oysaki doktor baktı. Sonuç çıkmıştı. Süreç uzadığı için 2 ayrı eğitim araştırmada testleri var zaten nereye gitse en baştan test yapıyorlar böyle olunca yol kat edilmiyor. Sonuçları salı günü çıkacak sonuçlarım çıksın onlarla bari özele gideyim diyor. Bana da salıya kadar beklemek büyük zaman kaybı gibi geldi
Onaylanınca düşüyor demek ki.
Size de bulaşmasın dikkat edin.
Zor bir süreç ama veremli hasta aslında öyle kendi haline bırakılmaz.

Geçen hafta Yaza evleneceğimiz için sağlık raporu almak için tahlillerimizi yaptırdık ama nişanlımın verem olduğunu öğrendik aslında tüm belirtileri varmış ama iyi, sağlık durumunda bir sıkıntı yok diye fark etmemişiz. Verem savaşa rapor için film çektirdi orada fark edildi
Filmden sonra balgam kültürü alınıyor balgam kültürü de pozitif çıkarsa kesin tanı için tomografi çekişiyor. Akciğer filmimde verem olduğunu gördüler testleri isteyip hastaneye yönlendirdiler. Aynı gün hastanede de aynı testleri tekrar verdi Süreç çok zordu bizim için 1 haftadır o hastane bu hastane dolaşıyor. Hepsi tekrar test yapıp sonuç çıkınca gelin diyor sonuçlar da geç çıkıyor. Biz bir ihtimal ciğerindeki leke eskiden kalmıştır, hastalığı yenmiştir, yenme aşamasındadır diye fazla karamsarlığa kapılmadık ilaçları kullanırsın geçer gözüyle baktık. Durumu iyi olduğu için biraz metanetli idi bugün yoğun kan tükürmeye başlamış böyle olunca biz artık veremden emin olduk. hemen göğüs hastalıkları acile gitti orası da polikliniğe göndermiş, akciğer filmi olmasına rağmen tüm testleri tekrardan istemişler sonuçlar haftaya çıkacak deyip göndermişler. Bu hafta 3 kez akciğer filmi çektirdi (gittiği hastaneler eğitim araştırma olmasına rağmen)
Haliyle süreç çok uzuyor teşhis koyulmadığı için tedavi de başlamaıyor. Haftaya doktora sonuçları gösterecek tomografi isteyecekler de....
Nişanlımı özele yönlendiremiyorum çünkü tüm testleri tekrar tekrar yaptırmaktan çok yoruldu. Özele gitsem onlar da sonuç için bekletecekler diyor
Çok çaresizim çok yorulduk evlilik hazırlığında bunu öğrenmek bizi yeterince şoka uğratmışken. Bir yandan da 2023 yılında sağlık hizmetlerinin ne kadar mantıksız olduğuyla boğuşuyoruz. sanki zaman ellerinizden kayıp gidiyor gibi geliyor. Tek tesellimiz iyi, güçlü olması idi bugün yoğun kan da başlayınca...
Desteklerinize ihtiyacım var. Doktorlar muayene bile etmiyor haliyle süreci bilmiyoruz ne yapılır ne yapılmaz kimse bir şey söylemiyor umarım kimse bu hastalıkla karşılaşmamıştır ama bilen, sağlıkçı olan varsa lütfen yardımcı olsun.
İnşallah birşey çıkmaz.Gecmis olsun.

Bu arada daha yolun çok başında sanırım.
Süreç uzun bildiğim kadarıyla.
Yani daha tetkikleri devam eder.
Destek olun ama dikkat edin moralini yüksek tutun.
Birkaç seneye uzayabilir ama ben her zaman yanındayım gibi..

Bu arada daha yolun çok başında sanırım.
Süreç uzun bildiğim kadarıyla.
Yani daha tetkikleri devam eder.
Destek olun ama dikkat edin moralini yüksek tutun.
Birkaç seneye uzayabilir ama ben her zaman yanındayım gibi..
Evet yolun başındayız daha kesin teşhis konulmadı. İnşallah hastalıkta da yolun başıdır geç kalmamışızdır

Sonuçlar çıkaana kadar şunu yap bunu yap bile demediler testleri ver haftaya gel bu kadar. Burun akıntısı dğeil ki bu zaten kaygılıyız. Nişanlım artık daha fazla kan verip film çektirmek istemiyorum diyor bu hafta gittiği her eğitim araştırma 3 er tüp kan ve 3 akciğer filmi çekti. Daha fazla kan verecek kanım kalmadı diyor Eğitim hastanelerinin sonuçları e nabıza da düşmüyor o yüzden diğer doktorlar sonuçları göremiyor çok mağdur olduk gerçekten eğitim araştırmalara güvendik keşke en başında özele gitseydi

her gittiğiniz hastaneden yazılı basılı sonuçları elinize alın.
epikriz isteyin.

Tedavi olacak da sonuçlar çıkana kadar geç kalacağız diye korkuyoruz dün gayet sakince haftaya sonuçlarını çıkmasını bekliyorduk ama sabah kan kusmaya başlayınca kötü olduk. Acilden polikliniğe yönlendirmişler bizim düşündüğümüz gibi kritik bir şey olsa hemen müdahale ederlerdi değilmi? 4 5 günde çok kötü bir hal almaz herhalde diyerek teselli arıyorum. Ben onda şüphe olduğu gün gidip testlerimi verdim negatif çıktım zaten farklı şehirdeyiz en son da 3 hafta önce görüştük. Doktor bağışıklığın güçlü olduğu için bulaşmamıştır dedi zaten evlilik raporuna kadar ondan da bir şüphemiz yoktu ki duyunca şok olduk

İnşallah bir sorun olmaz. Dediğiniz gibi çok tehlikeli bir durum olsaydı o anda hastaneden ilgileneceklerini düşünüyorum. Salı gününe az kaldı. İnşallah çok kolay bir şekilde tedavi sürecini tamamlar yuvanızı kurarsınız.

Yok e nabıza düşmedi bunlar hatta eğitim araştırmanın kendi sitesinde de görüntüleyemiyoruz. Tahlilin adı gözüküyor tıklamak istediğimizde açılmıyor biz de anlamadık
maaleef her hastanenin düşmüyor
Ankara şehir hastanesinde kolonoskopi filan düşmüyor mesela e-nabıza, hatta çoğu hastanenin düşmüyor desem abartmış olmam kronik hastayım pek çok hastanede işlemim oluyor
sonuç çıkınca SMS geliyor, muayene randevusu alıp gidiyorsunuz tekrar

Eğitim Hastanesi'nin sonucuna örneğin İstanbul devlet hastanesi tahlil sonucu yazıp TC ile bakabilirsiniz. E nabiza dusmeyenler de çıkar orada . Geçmiş olsun bu arada. Özelde aynı güne tomografi sırası bile bulabilirsiniz.

Biz Kayseri şehir Hastanesi'nde de hem tahlil hem de akciğer tomografisini ayni gün çektirip sonucu aynı gün alabilmistik.

Geçen hafta Yaza evleneceğimiz için sağlık raporu almak için tahlillerimizi yaptırdık ama nişanlımın verem olduğunu öğrendik aslında tüm belirtileri varmış ama iyi, sağlık durumunda bir sıkıntı yok diye fark etmemişiz. Verem savaşa rapor için film çektirdi orada fark edildi
Filmden sonra balgam kültürü alınıyor balgam kültürü de pozitif çıkarsa kesin tanı için tomografi çekişiyor. Akciğer filmimde verem olduğunu gördüler testleri isteyip hastaneye yönlendirdiler. Aynı gün hastanede de aynı testleri tekrar verdi Süreç çok zordu bizim için 1 haftadır o hastane bu hastane dolaşıyor. Hepsi tekrar test yapıp sonuç çıkınca gelin diyor sonuçlar da geç çıkıyor. Biz bir ihtimal ciğerindeki leke eskiden kalmıştır, hastalığı yenmiştir, yenme aşamasındadır diye fazla karamsarlığa kapılmadık ilaçları kullanırsın geçer gözüyle baktık. Durumu iyi olduğu için biraz metanetli idi bugün yoğun kan tükürmeye başlamış böyle olunca biz artık veremden emin olduk. hemen göğüs hastalıkları acile gitti orası da polikliniğe göndermiş, akciğer filmi olmasına rağmen tüm testleri tekrardan istemişler sonuçlar haftaya çıkacak deyip göndermişler. Bu hafta 3 kez akciğer filmi çektirdi (gittiği hastaneler eğitim araştırma olmasına rağmen)
Haliyle süreç çok uzuyor teşhis koyulmadığı için tedavi de başlamaıyor. Haftaya doktora sonuçları gösterecek tomografi isteyecekler de....
Nişanlımı özele yönlendiremiyorum çünkü tüm testleri tekrar tekrar yaptırmaktan çok yoruldu. Özele gitsem onlar da sonuç için bekletecekler diyor
Çok çaresizim çok yorulduk evlilik hazırlığında bunu öğrenmek bizi yeterince şoka uğratmışken. Bir yandan da 2023 yılında sağlık hizmetlerinin ne kadar mantıksız olduğuyla boğuşuyoruz. sanki zaman ellerinizden kayıp gidiyor gibi geliyor. Tek tesellimiz iyi, güçlü olması idi bugün yoğun kan da başlayınca...
Desteklerinize ihtiyacım var. Doktorlar muayene bile etmiyor haliyle süreci bilmiyoruz ne yapılır ne yapılmaz kimse bir şey söylemiyor umarım kimse bu hastalıkla karşılaşmamıştır ama bilen, sağlıkçı olan varsa lütfen yardımcı olsun.
Bence özelde iyi bir doktora gidin. Babam tumor hastasıydi devlet hastaneleri rezil etti resmen. Hastalik ilerledi hatta. Sonra başkent hastanesine gittik baska birbile iyi bir doktora. Hastane de çok iyiydi hemen randevu veriyorlar tomografiye sonuclari takip ediyorlar vs. Babam cok rahat etmişti orda

3 kere akciğer filmi çektirmeye zorlamak nasıl bir ahmaklık. Devletin sistemine düşmüyor mu bu testler? Verem adamı üstüne testlerle kanser yapacaklar. Antibiyotikten çok çok daha tehlikeli röntgen ama adamı keyfi filme gönderiyorlar.

Çok geçmiş olsun Allah şifa versin 🤲🏻 verem mi kaldı x hastalık mı kaldı aşıya ne gerek var diyenlere de demekki halen var kı bu hastalık aşısı yapılıyor

3 kere akciğer filmi çektirmeye zorlamak nasıl bir ahmaklık. Devletin sistemine düşmüyor mu bu testler? Verem adamı üstüne testlerle kanser yapacaklar. Antibiyotikten çok çok daha tehlikeli röntgen ama adamı keyfi filme gönderiyorlar.
Biz de ona sinirlendik 3 ayrı röntgen ve her seferinde dünyanın kanını aldılar. Bugün acilden polikliniğe gönderdiklerinde testlerim var demiş yine de ilk kez yapıyorlar gibi yapmışlar. Bu Salı gününden beri çekildi röntgenler bir hafta bile olmadı. O yüzden özele gitmek istemiyor tekrar test yapacakları için sonuçları alıp öyle gitmeyi düşünüyor
Bir de gittiği yer göğüs hastalıkları eğitim. Araştırma hastaneleri daha iyi hizmet alır diye düşünerek oraya gitmişti

Back