Evlilik testinde tuberklos olduğunu öğrendik

İnşallah size bulaşmamıştır yorucu tedavileri görmek zorunda kalmadan nisanliniza destek olursunuz yinde de direncinize yeme içmeye dikkat edin güçsüz kalmayın

Teşekkür ederim özele gidemiyoruz çünkü tedavisi türkiyede 4 hastaneden yürütülüyor. Verem savaşın yönlendirdiği hastanede bu alanda uzman bir profesör doktora gitmeye başladı. Özele gidip danışmanlık alabiliriz belki ama herhangi yaygın bir hastalık olmadığı için her özel doktoru da tercih etmekten çekiniyoruz.

Canim veremden korkmayın ben 3 yaşındayken babamdan bulaşmış bana ben atlatmisim babam hastanede yatmış hatta gizli gizli sigara bile içmis ama annem fldiyoki komşusunun verdiği hakiki dut pekmezi den her sabah bir kaşık yemiş aç karnına bu onu iyi etmiş ayrıca sevgilimde(şimdi eşim) verem olup 1 ay yattı hastanede şimdi taş gibi şükürler olsun,verem zengin hastalığı derler yemenize icmenize dikkat edin kuvvetli yesin sağlıklı beslenin ilaçlarda kullansın birşeyi kalmaz Allah'ın izniyle sanada muhakkak bulaşmıştır hiç korkma bu devirde kansere ilaç varda onami yok ama sağlam beslenin görürsün bikac aya bişey kalmaz

İlaçlara yanıt verse endişe etmeyeceğiz de en istenmeyen en nadir görülen verem türüymüş. İnşallah iyileşir

son durum nedir siz de başladınız mı ilaçlara nişanlın nasıl oldu
İlaçlara karşı dirençli olduğu ortaya çıktı standart ilaçlar işe yaramadığı için standart ile tedavi olamayacakmış. Açıkçası zor ve iyileşme ihtimali daha az. Yeni bir tedavi deneyecekler hastaneye yatırdılar. Benim şimdilik çıkan sonuçlarım temiz bir testim daha kaldı

Siroz muydu babanız nasıl oldu hastalığı atlatabildim hangi doktor nasıl bir yol izlediniz Allah rızası için soylermsiinix genç kardeşim için yardımcı olun

Siroz muydu babanız nasıl oldu hastalığı atlatabildim hangi doktor nasıl bir yol izlediniz Allah rızası için soylermsiinix genç kardeşim için yardımcı olun
Sizin mi kardeşiniz hasta?
Hastalığı ne?
Evet sirozdu ve atlattı, karaciğer nakli olarak atlattı
İstanbul Şişli memorial hastanesinde tedavi gördü, ameliyat oldu ve hala oranın takibinde
Size nasıl yardımcı olabilirim

Çok geçmiş olsun. Ailecek bu hastalığı atlatan bir komşumuz vardı. O zamanlar çocuk olduğum ve üstünden çok sene geçtiği için net hatırlamıyorum süreci. Ama çocuklar (25-30 yaş arasıydı o zamanlar) çok kolay atlattı. Bir arkadaş yeme içme çok önemli demiş. Kesinlikle haklı. Eşi pekmezle balla besliyordu köyden getirtip. Elleriyle yedirdi, içirdi resmen çocuk gibi bakmıştı. İnşallah sizde en kısa sürede atlatırsınız.

Allah şifa versin. Çok zor... Çok üzüldüm.

Bi sıkıntınız olursa ben buradayım, benim de ailemde hasta insanlar var,o yüzden hasta psikolojisini bilirim, psikolojik destek çok önemlidir. Gerçekten yardımcı olabileceğim bir şey varsa bana yazın.

Merhaba. Yaklasik 6 sene once tüberküloz tedavisi gördüm. Surecin teshisi evet zaman alici.ve her gun zehir gibi bir psikoloji. Ilk 2 ay 10 ilac, sonraki 4 ay 4 ilac diye bir tedavi sekli vardı. Yani toplamda 6 ay suren uzun bir zaman dilimiydi. Benden esime de bulasti o surede ve ciğerleri su topladı. Bendeki bakteri fazlaliligi yuzunden ilk 2 ay beklenen iyileşmeyi sağlayamayip 2 ay daha o 10 ilaci icmeye devam etmistim. 8 ay sonunda artik iyiyim diyebildim, hala rontgenlerde izi durur o hastalik zamanlarından kalma.
Ben sana ne dersem diyeyim su surecte üzülmek, yıpranmak elbette normal. Ama gectim o yoldan. Ustelik esime bulastirmis olmanin kotu psikolojisi de vardi ustumde. Şöyle düşün, bu hastalik uzun sürüyor ama tedavisi var. Ama yatarak ama daha cok ilac kullanarak. Geçiyor arkadasim, gecicek. Cok gecmis olsun...

Selamün aleyküm ismim Şeyma öncelikle çok geçmiş olsun yaşayan ve geçirmiş biri olmanizdan dolayı bir sorum olacak eşim şuan tüberküloz beş gün yoğun bakımda iki gün normal serviste yattı sonra verem savaşa yönlendirildik ilaç kullanıyor eşim bende birşey çıkmadı sorum şu biz şuan takviyelerle ve aksatmadan ilaç tedavisi alıyoruz eşim yani ama balgam çok çıkarıyor ve balgam da hep kan var acaba bu ilaç tedavisi sürecinde normal mi ?

Geçmiş olsun, öncelikle tüberküloz ilaca dirençli bile olsa tedavi edilebilir bir hastalık. İlaca dirençli tüberkülozda belli hastaneler var kabul eden. Eğer istanbuldaysanız yedikule ve süreyyapaşa sadece, drunuzla konuşmanız lazım, oraya da yönlendirir zaten sizi diye düşünüyorum. Evet tedavi süreci uzun, sizde ve yakın çevresinde de olma ihtimali çok çok yüksek. Ama dediğim gibi tedavisi var, moralinizi bu kadar bozmayın. Kanınızda yüksek çıkan değerlerden dolayı değil çok yakın uzun süre temas olduğu için söylüyorum bunu. Ülkede de artık afgan, sığınmacı göçmenlerden dolayı ilaca dirençli böyle şeylerin artması hiç şaşırtıcı değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…