evlilik stresi ve kendimden soğumam

Tesettürü benimseyememişsin. Öncelikle onu aş, yani kapalı olupta çok güzel giyinen insanlar var. Yakıştırıyorlar bi şekilde. Sen neden yapamayasın?

Nişanlın nasıl biri? Ben mesela 3,5 senelik evliyim ne doğru dürüst yemek yaparım ne de temizlik yapımda yok böyle şeyler. Ama eşim sorun yapmıyo hiç. Ve bi şekilde yıllar geçiyo. Kimisi var hergün yemek ister evin temizliğine bile karışır.

Klasik ama ilk gecede korkacak ne var sevişmekten niye korkuyosun ki :) Gayet zevkli bişey gözünü korkutma.

Kaynanaya yakın mı oturacaksınız? Ya da aynı apartmansa falan çok sıkıntı çekersin evlilikten zevk alamazsın pek. Umarım aynı apartman değildir. Birde nişanlın ana kuzusu değilse sıkıntı olmaz çok. Seni savunur mu mesela bi olayda?

21 yaş evlilik için genç. Ama aklın varsa çocuk yapma 2-3 sene. Sonra evlilik çok sevimsiz oluyor. Çünkü daha birbirinize alışmadan bir birey daha katılıyo ve onun sorumluluğu falan. Gezin tozun gençken gecenin bi vakti çıkın kahve için oh ne güzel sorumluluk yok aileden izin alma yok. Evliliğin en güzel tarafı :)

Toparlan ve kendini sev. Kendine önem ver. Giyimine dikkat et kendini güzel gör ki özgüvenin gelsin. Her şey zamanla oturuyor yerine. Çok kafana takma her şeyi. Düğününde güzel olacak balayı da.. Allah mutluluğunu daim etsin. :)

Nisanlinin baskisi demeyelim de psikolojik baskısı altinda kalmadan kapansaymissin keske canim.. Ben usenmeden okudum yazdiklarini
Bu gece guzel bi gece bol bol dua et, hakkında hayirlisi olsun
Ben açık olmama ragmen bazen kapali insanlara özeniyorum oyle guzel giyiniyorlar ki, zamanla sen de oturtursun bunu insallah

kapanmak öyle biri sever diye yada öylesine olacak birşey değil. ben de anneme ozenirdim erkenden kapandim onun gibi olayım diye sonra öyle bi bocaladım ki nerdeyse acacaktim başımı. daha sonra çok şükür kuranla tanıştım ve dört elle sarıldım örtüme ve ibadetlerime. sana şunu diyebilirim: eğer açmak istemiyorsan bunu neden yaptığını, kimin için yaptığını düşün ve araştır, oku. ama devam edemeyeceğini düşünüyorsan da sen bilirsin.

evlilik de zor tabiki aynı yastayiz seni çok iyi anliyorum ben de çok istesem de bazen de korkuyorum gerçekten.. bol bol dua et, gerçekten yapamicaksan da belki biraz erteleyebilirsiniz. hakkında hayırlısı olsun inşallah :)

hah aynen en özel günüm ve bütün hayallerim karmakarıştı , yanlış zamanlama büyük hata yaptım
yoo eşyaları ben hep uygun yapalım istemiştim çok önemsemiyorum hem ucuz evet ama öyle modadan uzakta dekorasyon fakiri olmadı çok şükür , stres oldum ama hallettim o işleri..
teşekkür ederim , zaten öyle çok yılmış değilim , nişanlıma gerçekten aşığım , yüzüne bakınca yanıma geldikten iki dk sonra herşeyi unutup gidiyorum ama işte insanız biryerde dertler bizi bekliyor yokluyor dürtüyor

evet evet herşey bir ara da ne olacak bilememek korkusu falan

teşekkür ederim , aynen maddi imkan lazım ve babamında nişanlımında maddiyatta en sıkıştığı dönemde kapanmak daha da kötü oldu .. zaten tesettür mağazaları sanki insanlar kapanamasın diye uçuşan fiyatlarla dolu

kapanacak kadar dindar bir insan olduğumu söylemezdim o zaman için , ama bir gün kapacaktım nasıl olsa ben. dediğin gibi acele karar yanlış zamanlama sonu mutsuzluk oldu. en güzel gececek zamanlar aynada kendimi sorgulamakla geçti..

valla bende aynı şeyi düşünüyorum çoğu zaman ama bu kadar insan önündeyken bunu yapmak zor benim için..

seviyorum arkadaş 3 yıl oldu 7 8 yıl bekleseydikte şeysimi çıksaydı
aslında bu ne yapacağını bilemem korkusu kaynanadan kaynaklı , öyle başladı yani , benim eltim hakkında hiçbirşey yapmayı bilmezdi ben öğrettim diye konuşması her işime karışacak olmasının sinyalini veriyor..
oda beni geriyor , pis bi gururum var işte
allah katında kabul olmuyor demeyelim o allah katında dediğin gibi ne olduğunu bilemeyiz biz , ama bende kapanmamdan sıkıldığım için günaha girdiğimi hissediyorum evet ..

ah be güzelim madem hayellerin planların vardı neden hemen evlenmeye giriştin
arkanızdan atlı mı kovalıyor ki
elin ayağına dolaşmış gibi düğünü erteleme imkanı yok mu

malesef öyle bir imkan olmaz , hayallerim pahalı şeyler değildiki ertelensin , küçüktü minnaktı huzurluydu ..
çok beklemek istemedim , hem artık uzattıkça sıkıcılaşıyor , onunla aynı evde yaşamak için sabırsızlanıyorum ben , ama bu dertler beni etkilyor strese sokuyor işte ..

bence de öyle , yine strese girerdim ama bu kadar yıkılmazdım be ..
artık gelinlik vs hep hazır böyle birşey yaparsam evlendikten sonra yaparım , ama kararımdan dönüp yaptığım şeyi rezil etmekte sıkıntı..

Kapali olmamizin hayallerinizle ne alakasi var anlamadim.
Askili yada mini etek giymekmiydi hayalleriniz.bence hayir.
bende ilk kapandigimda sizin gibi dusunuyodum.alismak acisindan.
diyodumki ya basimi ortmusum ama icim acik benm.
ben bu degilimki.
ama zamanla cook zamanla alistim.
kuran ve namazla pekistirdim.simdi cook mutluyum.
cunku hedefim cennet.
siz ic huzuru bulamamissiniz.manevi huzuru arayin lutfen.olmadik seylere olmadan daha kafa yormayin.
hayat sen plan yaparken olan seydir unutma bunu.

Öyle muhakak kusura bakma çok fazla tepki gösterdim ama ben çok üzülüyorum böyle secerek isteyerek aşkla kapanmayanları görünce bu çok önemli bi karar neden iyic düşünmedin kuran oku canım allaha dua et bu gece bol bol...

Tesettür dayı hala koca teyze için yapılabilecek bir ibadet değil, ibadetlerin hiç biri insanoğlu için yapılmaz hoş.. Maksatın Allah rızası olmalı. Müstakbel eşinin gönlü hoş olsun diye kapanırsan anca onun rızasını kazanırsın, böyle boşu boşuna debelenirsin. Madem bu yola girdin, tesettürün mahiyetini öğren kendini bu konuda yetiştir ve sana iyi örnek olabilecek birileriyle beraber ol.
Kaldı ki valla artık kapalıların çoğu açıklardan gösterişli ve havalı. Tesettürün mantığına ters bir şekilde. Neden özgüvenin gitti anlamadım :) Sende gayet şık ve güzel bir kapalı olabilirsin.

Birde evlilik öncesi bu stresler hep olur. Seni ne beklediğini bilmiyorsun çünkü. Fakat evlenince emin ol diyeceksin ki püfff bunları mı takıyordum bunlara mı dert ediyordum. Beklemediğin şeylerde problem olur çıkar karşına. Yani piyango gibi bir şey ne çıkarsa bahtına.

Allah yolunuzu açık etsin

Yumurta kirmaktan oteye gitmeyen nekarlik hayatim vardi..evlenecegimde zerre dusunmedim yemek isini.hiiic aklima gelmedi.su akti yolunu buldu.yavas yavas ogrendim.bu kadar stres niye

böyle karışık durumlarıda ben kabullenemiyorum , yani bana izin verilsede yapmam öyle orda açık şurda kapalı.. öyle daha bir sinir olurum kendime sanki..
ama evlendikten bir süre sonra açılmayı düşünüyor gibiyim , rezil etmekte istemiyorumda puf nebileyim oralar karışık. ama şu an için düğün faln tesettürlü olacak hayallerimdeki gelinlik iptal.
8 aydır kabullenmedim yahu ..

ben nişanlım için kapanmadım o onlık bir sebepti diyelim gaza getiren bir sebep , ama direkman başkalarının istekleriyle kapananlara sesleneyim olmuyor hatunlar mutsuz oluyorsunuz !
önce namaz ibadete sevgi sonra tesettür !

birde evet içimdeki isteksizlik nişanlımın canını çok sıkıyor saçıyorum etrafa stresimi bazen ..

evet çok güzel giyinenler var farkındayım , ama hevesim yok birde yapamam korkusu güzel giyinmeye çalışırken saçma bir hale girişme korkusu.. yaparım belki birgün .
nişanlımın takcağını düşünmem ben biraz mükemmeliyetçiyim sanırım , o bana yardımda eder eminim.. yemek konusunda seçici işte ama ona da alışırım heralde . işte sorun olanda o alışma evresi..

ilk gece işte , herkeste tedirginlik olmaz mı ilk seferinde

aynı apartman değilde yürümelik mesafe de , hiç öyle olsun istemezdim uzakta olacaktık herkesten , kimsenin karışmayacağı bir hayat olacaktı ama yine böyle olması gerekti işte..
zırt pırt gelir diye aklım çıkacak..

çocuk zaten planımda hiiiiiç yok : ) biz evlenmek için değil bir olmak için sevdiğimiz için evleniyoruz , yoksa kesinlikle bu yaşta evlenmezdim ki ben.. çocuk yok ben gerçekten kendimi hazır hissedene kadar.. tabii büyük konuşmamak lazım allah bilir , hayırlısı olsun. ama kendimle savaşırken evlat sorumluluğu almak istemem tabiiki.

özgür olacağız evet çok güzel birşey : )

yazdıkların içimi rahatlattı teşekkür ederim , geçer mi diyorsun ya heves edince yapabilir miyim ? olur mu ? bu paspallık geçer mi üzerimden

bu arada nişanlım benim tesettürümden çok memnun eskisinden daha güzel olduğumu söylüyor sadece kıyafete hevessizliğim onun şevkini kırıyor , mutsuz oluşum vs ..

inşallah teşekkür ederim ..

evlendikten sonra ibadetlerimi oturtmayı planlayıp gerçekten hakkıyla öyle süslü püslü dar kıyafetlerle değil gerçekten hakkıyla kapanmayı düşünüyordum .. şuan işler karıştı ne hakkıyla oldu ne de sevinerek ..

yok yapamayacak değil bir şekilde alışırım da nasıl alışacağım orası sıkıntılı benim için.
çok teşekkür ederim :)

mini etek giymek değildi , açıkkende öyle çok acık değildim dikkatliydim yine.
hayallerim şöyle nişan elbisem kıyafetim saçlarım açık hayal edilmiş gelinliğim kına gecem vs onlar açık hayal edilmiş her türlü hayal açık olaraktı işte. onlar gitti.. işte daha var .. içime atıp benim bile unuttuğum şeyler var , bulamadım huzuru evet annemde öyle der keşke namaza başlayabilsem..

Canim senin tek sorunun kapanan ve yeni görüntünle birlikte özgüven kaybı yaşaman. Kendi karakterini hapsetmisin gibi. Ben olsam kimsenin mutluluğu için kendime bu sıkıntıyı çektirmem. ( kendin isteyerek kapanmak ayri)

yok canım ne kusuru , anlayabiliyorum tepkini , hataydı yaptığım evet .. dedimya hiç aklımda yokken birden kapanıverdim bi günde bir gazla , sonrası böyle işte.. keşke iyice tartsaydım kendimi.. ama belkide allah nasip edecekya işte nebileyim.. çok dua ediyorum zaten bazen diyorum ya saçmalama kötü birşey yapmadın ki sen , hem allah daha beter dertlerden korusun benimki dertte değil belki , nefis..

annem ! annem tesettürü en güzel şekilde yaşıyor zaten , öyle dini konularda bilgisi olmayan tesettürün önemini bilmeyen biri değilim ki , belki iyi bildiğim içinde bu kadar zorlanıyorumdur kendimi suçlu hissetmemden dolayı..
yakışmadığını düşündüm öyle gitti , kıyafetsiz kaldım , bu maddiyat sıkıntısı içinde bencil birşekilde mağazalara saldıramazdım , açık halimin daha iyi olduğu düşüncesi hiiiç gitmedi kafamdan zaten .. vee bir süre sonra iyice hevesim geçti giyinmekten falan.

haklısınız , sanırım bu strese herkes giriyor , teşekkür ederim :)

Yumurta kirmaktan oteye gitmeyen nekarlik hayatim vardi..evlenecegimde zerre dusunmedim yemek isini.hiiic aklima gelmedi.su akti yolunu buldu.yavas yavas ogrendim.bu kadar stres niye

kaynana durmadan bana akıl vermesine ya da nebileyim yumurta kırmayı öğretse ben öğrettim diye böbürlenmesine gelemicem biliyorum.. birde rahat büyüdüm işte sorumluluk ağır geldi , 1 ayda alışacağımı biliyorum aslında ama bir sürü düşünce ve o günün heyecanı beni bastı bu aralar..

kendi karakterini hapsetmek işte cümle bu !!
kendim isteyerek kapandım amaaaaa çokta içten istememişim , sonrasında açılmaya cesaret edemeyişim..
yani nişan düğün en ortada olduğum dönem kapalı ! sonrası açık , oda bi ilginç olacak.. ama ben böyle mutsuz devam edersem eski halime dönerim gibi..

ya ibadete kendimi verip sağlamlaşcam , ya da daha fazla dayanamıcam , ama evlenene kadar yapacak hiçbirşeyim yok sanırım , amaaan deyip kenara atmaktan başka :)

Bence su an ilk önceliğin giyimin olsun.

Maddi acıdan zor durumdasın ama biraz para ayarlayabilirsen kolaylıkla üstesinden gelebilirsin.Görünüşünü düzelttiğin zaman kendine güvenin gelecek emin ol..Bikac küçük ev aletini almayıver belki ama giyim konusunu hallet..İstnbuldaysan bikaç yer önerebilirim.Hem uygun hemde güzel şeyler bulabileceğin

Suanda seytan sana vesvese veriyo.
bu dusunduklerini hep o sokuyo kafana seni yoldan cikarmaya calisiyo boyle dusun.
sen bi adim atmissin gerisi gelicek merak etme.
bende ilk kapandigim zamanlar giyinmeyi falan bilmezdim.
Esarbima igne bile takamazdim dusun.
yollarda agladigim zamanlar oldu sicaklarda bunaldigim icin.
yada ruzgar salimi basimdan savurmaya calistiginda surekli ellerimle duzeltmeye calisip buhranlar gecirdim cok.
esimle kavga bile ettim.
acilicam ben dedim.
karisicak kizicak sandim ne dedi biliyomusun.
ben karismam Allahla senin aranda.Allahtan cekinmeyeceksen kimseden cekinme acil dedi.
Korkum agir basti.
Her kapanan ilk zamanlar pisman olur tek degilsin.
zorlanmazmiyiz hepimiz zorlaniriz.
kolaymi?
Bi tisort bi kot giyip cikmak nekadar kolay halbuki dimi.
konuyu dine baglamak istemiyorum dahada uzatip.
ama kapanmak dinle ilgili inancla ilgili mecbur bunu konusuyoruz.
namaza baslamadan once dini kitaplar oku.
Namaz aski gelsin icine sevk gelsin.
yoksa namaz bile kilsan bisey anlamazsin.kendimden biliyorum.
ama yalnis yonlendirmiyim kilmaya calis biran once.

teşekkür ederim canım , istanbulda değilim.
nişanlımda senin gibi söylüyor giyinmediğin için kendini iyi hissetmiyorsun diyor
para mevzusunda nişanlım hallediyor bir şekilde kaç kere alışverişe götürdü beni ama bende heves yokki
ilk kapandığım aylarda alınmalıydı o kıyafet ama diyemedim durum yoktu ve bencillik yapmamam gerektiğini düşündüm.
sonradan da iyice heves meves kalmadı..
bazen diyorum ya belki düzelir bir gün özenirim yine özgüvenim gelir yerine giyinirim süslenirim vs.
bazende hiiiç umursamıyorum hiç umrumda değil kıyafet falan heves yok ya yok bir gram

herkes zorlanıyordur mutlaka doğru
benim hatam evlilik arefesinde yapmak oldu , sonuçta her genç kız düğün gününün o evleneceği adamla yaşacağı günleri bu söz nişan evrelerini hayal eder bekarlığı boyunca ben bütün düşüncelerimi alt üst ettim , birde en göz önünde olduğum zaman herkesin aa kapanmışsın demeleri nişanımızda bütün aleme yayın olması ! bu paspal halimle bütün akraba eş dost ne varsa sık sık görüşmemiz ve afallama alışma dönemimi en şıkkıdı olmam gerektiği dönemde yaşıyo olmam
görümcelerimin bana kıyafet meselelerinde akıl vermeleri , bunun gururuma dokunuşu.. birkeresinde bir mağazaya gittik nişanlımın kuzeni çalışıyor , tesettür mağazası. ne gösterse fazla geliyor bana ! çünkü dediğin gibi pantolon tişörtten sonra o ağır abla kıyafetleri çok ağır geldi ! kız ne gösterse beğenmedim .. en sonunda bana dediki " ya sen nişanlı bi kızsın senin böyle giyinmen lazım"
o kadar zoruma gitti ki , ben ya ben herkes kıyafeti bana sorardı yahu ! akıl verilecek hale geldim işte. belki özensem bu kadar akıl verilecek hale gelemezdim , ama hatalı zamanlama yüzünden özenemedimde .. böyle şeyler olması da beni iyice düşürdü.. komşuların bile bana değişik baktığını pasifleştiğimi haykırırcasına bakmalarından çok rahatsız oluyorum..

iman eksiliğide var tabiiki , bilgi çok aslında dinen bende ama uygulama ilgi vs çok olduğunu söyleyemem.
iman olsa imanlıca kapansam bu kadar zorlanmazdım , zaten gerçekten imanlıca kapansam süse püsede bakmazdımya ..

"Nasıl saçma sapan yorum yazılır?" dersine hoş geldiniz!

Siz kim oluyorsunuz da o örtünün Allah katında kabul olmayacagindan falan bahsedebiliyorsunuz?! Bu ne densizlik? Saygısızca davranacaksaniz hiç yorum yazmayin daha iyi. Çıkın direk konudan yani bu kadar basit.

Anlattıklarına göre açılman gerekiyor çünkü öz güvenin yerle 1 olmuş.O kadar masrafın içine eşarp,kapalılara göre elbise,giysi masrafın da olunca vicdan yapmışsın.Kendimden biliyorum 1 ay sonra düğünüm var o kadar çok şey düşünüyorum ki kapansaydım bir de onu düşünecek stres yapacaktım.Ben de senin gibi ev düzeni,yemek,sorumluluklar hepsini düşünüyorum ama karar verdim balayından hemen sonra geçicide olsa işe gireceğim hem kendime olan öz güvenim gelir hem de evde görev paylaşımını rahatlıkla eşime empoze edebilirim.Tam anlamıyla kapanmamışsın sanırım biraz da eşinin istemesiyle kapanmışın.Bunun çevreyle değil de içten gelen bir şey olduğuna inanıyorum.O yüzden cesaretini topla kendine gel her şeyini hallet evine girdiğinde kendi isteğinle kapanırsın.

Çok küçüksün.. Kapanmak doğru bir şey olsa da sen yanlış karar vermişsin. Kapandım çirkinim, yok alışamadım açılsam mı dedim, nişanlım mutlu olsun dedim. Olmaz, bu iş öyle olmaz.. Yemek memek dert değil, öğrenirsin. Cilt sorunu, sırt sorunu bunlar da geçer. Hani o sana 1 ay parlarsın parıl parıl dediler ya heh işte o bittikten sonra ne olacaksın, nasıl olacaksın düşünmende fayda var. Yine de Allah mutlu etsin.

yazdıklarının hepsını okudum canım..
artık herseyın hayırlısı demekten baska care yok ama sana daha da gec olmadan henuz o ımza atılmamısken bırkaç tavsıye vermek ıstıyorum ıznın olursa tabı ..
1-sen sırf nısanlın mutlu olsun dıye kapanmısın, ıc dunyan bu durumu kabullenememıs,kapanmala ne musluman olunur ne sevap ıslenır , içine sinmiyorsa kapanma açık olman seni namussuz yapmaz, sen nasıl mutluysan dış görünüşün de o şekilde olmalı..
2-anladığım kadarıyla kv. de de görümcede problemlı, nısanlının aılesıne tavrı ne sekılde, senı onların karsısında koruyup kollar mı, onların tarafını mı tutar bılemıyorum ama kesınlıkle onlardan uzak bır yerde ev tutun, ozel gunler (bayram-kandıl-dogum-olum -hastalık ) dısında kalan vaktınızı evınıze ve kendınıze ayırın, mesafenı koru , kısa zaman aralıklarında gıt gel yapmayın, evıne geldıklerınde de hurmetını yap ama asla evının duzenıne karısmalarına ızın verme..
3-bır kere evlenıyorsun , senın ıcın onemsız gıbı gorunen seyler sonradan deger arz edebılır bu nedenle esyanıda, gelınlıgını de, kınalıgını da uygunundan ama ıstedıgın gıbı olanında al..
4-evın ıslerını zamanla ogrenırsın, gozunu korkutmasın,kimse anasının karnından mukemmel ev hanımı olarak dogmuyor
5-ılk geceden korkma, nısanlın anlayıslı bır erkekse,bıraz on sevısme ıle rahat bır bırlesme yasarsınız.
6-bana gore 21 yas evlılık ıcın cok erken, keske okusaydın, işe gırıp çalışsaydın, bıraz kendı hayatını yasasaydın da sonra evlenseydın ben 30 um da evlendım bana kalsa daha bır on sene beklerdım sırf genetık faktorlerden cocuk yapma yasım gecıyo dıye evlendım
7-bır kez daha dusun, evlılık oncesı herkes stres yapar ama sen bence evlılıge hazır degılsın gıbıme gelıyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…