• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik stresi ve kendimden soğumam

Yanlış anlıycak bişey yok :)
Herkes için 21 yaş erken demedim. Bedensel Gelişimi tamamlamak evlilik için hazır olmak değil.
Okumadıysa okusun çalışsın parasını kazansın.
Yarın insanın neolacağı yada o evliliğin ne getireceği hiç belli değil.
Evliliği ertelesin diyorum yanlış mı söylüyorum ?

bence de iş sahibi olmadan evlenmek çok zor. ben şu an üni bitirmeye çalışıyorum tekrar sınavlar üstelik evli olunca her şey daha zor dediğiniz gibi :) bedensel konuyu pek bilmiyorum o yüzden bişi diyemem ama erteleme imkanı olup olmadığı da önemli, birçok aile böyle konulara sıcak bakmıyor biliyorsunuz bizim toplumda o nedenle erteleme imkanı yoksa kendin daha fazla kasabilir.

bence de iş sahibi olmadan evlenmek çok zor. ben şu an üni bitirmeye çalışıyorum tekrar sınavlar üstelik evli olunca her şey daha zor dediğiniz gibi :) bedensel konuyu pek bilmiyorum o yüzden bişi diyemem ama erteleme imkanı olup olmadığı da önemli, birçok aile böyle konulara sıcak bakmıyor biliyorsunuz bizim toplumda o nedenle erteleme imkanı yoksa kendin daha fazla kasabilir.

Tebrik ederim seni.
Gerçekten aklı başında birisin.
Hayatı oluruna bırakmamışsın bu çok güzel.
Hiç bi anne baba kızının üzülmesini istemez istisnalar hariç.
Durumu açıkça anlatırsa karşı çıkacaklarını sanmıyorum.

Tebrik ederim seni.
Gerçekten aklı başında birisin.
Hayatı oluruna bırakmamışsın bu çok güzel.
Hiç bi anne baba kızının üzülmesini istemez istisnalar hariç.
Durumu açıkça anlatırsa karşı çıkacaklarını sanmıyorum.

Evlenince her şey bitmiyor, aksine yeni başlıyor :)

Okudum hepsini.

Bir şeyi istemek ona tam anlamıyla hazır olmak anlamına gelmez.
İstersin ama o olgunluğa ve şartlara sahip değilsindir mesela.

Senin durumun da bu.

Evlilik için de kapanmak için de durum böyle.

Aynı evde bir olmak için evlilik kararı almak da yanlış.
Sevdiğinin gönlünü yapmak için ilerisi için düşündüğün kapanma kararını erkene alman da..

Aşk her zorluğun üstesinden gelmeye yetmiyor evet.
Görümcenden, kvden vsden gelen müdahalelere karşı güçlü bir duruş gerekiyor, aşk dolu kalpten önce..

Ama artık bu yola girmişsin, düğün yakın.
Dönecek halin yok.

Allah mutlu etsin, pişmanlık yaşatmasın diyelim.

Güzel şeyler yazayım biraz madem için kararmış kararacağı kadar :)

Öncelikle eminim kapalı da gayet güzel olmuşsundur.
İlk zamanların acemiliği eşarbını bağlayışın güzel olmaz, kombin eksiğin olur falan.

Önce aldığın her kıyafet birbirinden bağımsız, uyumsuz gelecek.
Sonra tarzını yakalayıp hepsini doğru yerde kullanacaksın.

Kapalı da çok güzel bir gelin olman mümkün, şıkır şıkır giyinmen mümkün.
Eskisi gibi değil artık tesettür giyimde de çok şık seçenekler var.

Özellikle internetten çok uyguna, hoş kıyafetler bulman mümkün ;)

Bakış açını değiştirmek zorundasın.
Güzel bakan güzel görür çünkü..

Mutluluklar dilerim.;)

Okudum hepsini.

Bir şeyi istemek ona tam anlamıyla hazır olmak anlamına gelmez.
İstersin ama o olgunluğa ve şartlara sahip değilsindir mesela.

Senin durumun da bu.

Evlilik için de kapanmak için de durum böyle.

Aynı evde bir olmak için evlilik kararı almak da yanlış.
Sevdiğinin gönlünü yapmak için ilerisi için düşündüğün kapanma kararını erkene alman da..

Aşk her zorluğun üstesinden gelmeye yetmiyor evet.
Görümcenden, kvden vsden gelen müdahalelere karşı güçlü bir duruş gerekiyor, aşk dolu kalpten önce..

Ama artık bu yola girmişsin, düğün yakın.
Dönecek halin yok.

Allah mutlu etsin, pişmanlık yaşatmasın diyelim.

Güzel şeyler yazayım biraz madem için kararmış kararacağı kadar :)

Öncelikle eminim kapalı da gayet güzel olmuşsundur.
İlk zamanların acemiliği eşarbını bağlayışın güzel olmaz, kombin eksiğin olur falan.

Önce aldığın her kıyafet birbirinden bağımsız, uyumsuz gelecek.
Sonra tarzını yakalayıp hepsini doğru yerde kullanacaksın.

Kapalı da çok güzel bir gelin olman mümkün, şıkır şıkır giyinmen mümkün.
Eskisi gibi değil artık tesettür giyimde de çok şık seçenekler var.

Özellikle internetten çok uyguna, hoş kıyafetler bulman mümkün :KK66:

Bakış açını değiştirmek zorundasın.
Güzel bakan güzel görür çünkü..

Mutluluklar dilerim.:KK66:

şu saatten sonra dönemeyeceğimi anlamanıza çok sevindim , zaten dönmekte istemiyorum. bundan sonrasına güzel çözümler aramak birazda içimi dökmek için bu konuyu açtım.
tesettürde seçenek çok evet o da daha bi karıştırıyor bazen :)
ben nişanımda kendimi çok beğenmiştim düğünde de öyle olacak biliyorum "yani tesettüre göre" güzel olacak , ama açıkken ki halim daha içime sinerdi eminim.. neyse artık..
güzeli olumluyu düşünmek tek seçeneğim gibi görünüyor evet.
güzel yorumunuzun için teşekkür ederim :)

Hayatta kimseyi mutlu etmek için kendinden taviz vermemelisin, yaşın daha çok küçük, böyle başlarsan ilerde senden çok daha büyük tavizler de beklenir bunu asla unutma... Ben de çok büyük değilim burda sana koca kadınmış gibi nasihat edecek değilim, ama hayatımda ve çevremde çok fazla hayat deneyimim oldu... Bu taviz vermelerle ilgili...

Kendi özgüvenine zarar verecek hiç birşeyi yapma, ilerde bu özgüvenin zedelendiği için kendini iyi hissetmeyeceksin, bunu karşındaki insana da yansıtacaksın, o zaman o da sana farklı bakmaya başlayacak...
Kendi içinden çok geliyorsa kapanırsın buna kimse karışamaz... ama kimse için, kimseyi mutlu etmek için kapanma... Üzgünüm ama karısının kapanmasından mutlu olan bir çok erkeğin, açık kadınlara ilgi duyduğu, sonradan karılarını ortada bile bıraktığı örneklere de şahit olduk... Bu nedenle asla kendi özgüvenini zedeletme... Her zaman kendine güven, kendini nasıl iyi güzel hissediyorsan öyle yaşa... Kendi içinden gelmeyen bişeyi yapma...

Umarım mutlu olursun... Evlilik stresini de takma kafana çok bir şekilde idare ediliyor, döndürülüyor o ev... :)

meraba foruma yeni üye yüksek lisans eğitimi yapmakta bir psikiyatristim her turlu konida elimden geldigince yardimci olabilirim mesaj atmaniz yeterli hesap fake değildir sadece eğitimini aldığım için elimden geldiğince yardimci olmak isteyecegimi belirteyim dedim iyi akşamlar:KK200:

kapanmak çok çok zor, denedim ve yapamadım :/ ama pes etmedim ilerde gene deniycem ama ne zaman... evlendikten sonra :KK48: çünkü şuan kendimi hazır hissetmiyorum.

belki böylesi hayırlısı olmuştur ama keşke kendini iyice hazır hissetseydin.
ayrıca canını masraflara çok sıkma herkes evlenirken illa ki masraf eder. baban sıkıntı çeker ama hayatın akışı böyle. herkes dişinden tırnağından arttırıyo evlendirmeye çalışıyo. çok sıkma kendini.

evlenince de yeni düzende tabiki bocalarsın ama zamanla rayına oturur. hayat zor :/

bir insan mutlu olsun diye hazır olmadan çok büyük bir değişime girmişsiniz. bütün problemlerinizin temeli bu. benim kapnana da saygım var açığada yanlış anlamayın ama ilahi bir sebeple kapanılması gerekmiyor mu? yani bir insan dünyevi şeyleri ikinci plana atmış ilahi bir inançla bunu sadece inandığı yaratıcı için yapmaz mı? siz büyük ölçüde nişanlınız için yapmışsınız. o da olmamış... sizin ruhunuz süslenmek giyinmek isterken, kapalı olmanın ilahi bir hükmü var mı sizce? problem burda sanırım.

kapanmasaydın arkadasım hem baskı yok hemde o memnun olsun diyeymiş kendi isteğin gelene kadar kapanmasaydın
onun dısında bu adamı istediğinden eminmisin? bana pek can atarak seviyosun gibi de gelmedi evlenmek icin evlenme bence hayallerini önce gerçeklestirseydin özgüvensizliğin evliliğinde büyük problemlere yol acar eşinle özellkle...

benim eski nişanlımda kapanmamı çok istiyordu baskı yoktu ama çok istiyordu.inat ettim asla kapanmayacağım dedim.halim tavrım fikrimde buydu ve bunu kabullendi.5 yıl sonra hiç mevzusu bile yokken kapandım haberde etmedim.aylar sonra bulusunca gördü.şok oldu tabi.kapanırsan kendin için kapan asla bir erkek için kendinden birşeylerden vazgeçme.değmiyorlar.sen bu dönemde öz güvenini kaybettin nişanlın görüyor bunu ve o yüzden burnu havada davranıyor.keşke kendini hazır hissettiğinde kapansaydın.
işe gir çalış sende maddi yardımın olsun kaynanan bu durumunu maddi manevi kazanca çevirmiş.daha çok küçüksün

Keşke nişanlınızı mutlu etmek için değil de sadece Allah rızası için kapansaymışsınız. Belli ki acele verilen bir karar olmuş ama her şeye rağmen siz doğru yoldasınız ve böyle sıkıntılar, vesveseler yaşamanız normal. Açık saçık dikkat çeken kıyafetler giyinseydiniz tabiki böyle hissetmezdiniz çünkü zaten islamdan uzak olduğunuz için şeytan sizinle böyle uğraşmazdı. Bu yaşadıklarınızın vesvese olduğunu ve geçeceğini düşünün sürekli. Kendinizdeki ruhsal değişimi kafaya takmayın sürekli ben neden böyle oldum önceden böyle değildim diyip durmayın. Çünkü bunları kafanızda tekrarlayıp durdukça daha da abartacaksınız durumu. Hepsi geçecek diyin tesettür konusunun üstünde fazla durmayın. Ama zamanla düzelmezse de millet ne der diye düşünüp kendinizi mutsuz etmeyin açılın.
Diğer evlilikle ilgili olanlara yorum yapamayacağım çünkü 18 yaşındayım konuyla ilgili bilgim yok ama sanki evlenmek için erken bir yaş gibi geldi. Hakkınızda hayırlısı olsun mutluluklar:KK36:[

yazmak istemiyorum ama duramıyorum bazen.açık olunca islamdan uzak mı olunuyor?kimin ne kadar inançlı olduğunu böyle ölçemezsiniz maalesef.genelleme yapmasaydınız iyi olurmuş :KK66:[/QUOTE]

yazmak istemiyorum ama duramıyorum bazen.açık olunca islamdan uzak mı olunuyor?kimin ne kadar inançlı olduğunu böyle ölçemezsiniz maalesef.genelleme yapmasaydınız iyi olurmuş :KK66:
[/QUOTE]
Yazarken tabiki o anlamda yazmadım. Cümlenin başını okursanız kıyafetten bahsediyorum ve islamdan uzak derken islamiyetin belirlediği giyim tarzından uzak demek istemiştim. Cümlenin anlamı zaten kıyafet hakkında olduğu için tekrar islamdaki kıyafet tarzı diye belirtmeye gerek duymamıştım kısa yazmaya çalıştım kendimce. Haklısınız okuyunca sizinki gibi bir anlam da çıkarılabilir.
Ayrıca kapalı değilim herhangi bir manevi değeri ölçmek için maddi kıstaslar bulmak gibi bir amacım yok.

Kapanmak istemiyorsan , kendini sevmiyorsan , icinden gelmiyorsa kapanma.

Gelinlikle sikidim sikidim gezme hayalin varsa hic kapanma, ilerde bir gun ben straplez gelinlik giymek istiyordum onun yerine tesetturlu giymisim, ne korkunc dugun fotolari, gelinligimden nefret ediyorum diyeceksen hic kapanma.

Kendini durduk yere mutsuz etme icat cikarip.

Back