evlilik stresi ve kendimden soğumam

Tesettürlü olmak güzel giyinmeye engel değil ki.. Kaldı ki başın açık düğün, balayı fotoğraflarını sonradan kime gösterebileceksin? Başın açık düğün fotoğraflarınla evini nasıl süsleyeceksin?

alışverişe çıkıp kendine renkli eşarplar, şık tunikler, spor elbiseler , minik ceketler, güzel kolyeler, rahat ayakkabılar

aldığın zaman bak gör nasıl da o özgüvenin yerine gelecek..

kapalıların şık olma konusunda avantajı gerçekten daha yüksek, bir parça giymiyor bir kaç parça giymek durumunda kalıyorlar haliyle o parçaların birbirleriyle uyumu derken ortaya harika bir görüntü çıkabiliyor.. ne kadar çok parça, o kadar tarz bir görünüş...

nişanlıyım ve kapanma konusu dışında geri kalan tüm sıkıntıları çekiyorum.
görünüşümde değişiklik olmamasına rağmen bende özgüvenimi yitirmiş durumdayım.. üstelik bir değişim yaşamamış olmama rağmen bunu hissetmem de çok saçma geliyor..

aslında belkide ciddi dertlere sahip olmadığımız için kafayı takacak düşünecek bir şey bulamayıp, ufak tefek şeyleri büyütüp kendimize dert yaratıyoruz...

bilemedim, ne yazıp rahatlatayım...
tez vakitte düğünlerimiz yaklaşsın ve bu stres son bulsun diye seninde içinde dua edeceğim...

Keşke nişanlınızı mutlu etmek için değil de sadece Allah rızası için kapansaymışsınız. Belli ki acele verilen bir karar olmuş ama her şeye rağmen siz doğru yoldasınız ve böyle sıkıntılar, vesveseler yaşamanız normal. Açık saçık dikkat çeken kıyafetler giyinseydiniz tabiki böyle hissetmezdiniz çünkü zaten islamdan uzak olduğunuz için şeytan sizinle böyle uğraşmazdı. Bu yaşadıklarınızın vesvese olduğunu ve geçeceğini düşünün sürekli. Kendinizdeki ruhsal değişimi kafaya takmayın sürekli ben neden böyle oldum önceden böyle değildim diyip durmayın. Çünkü bunları kafanızda tekrarlayıp durdukça daha da abartacaksınız durumu. Hepsi geçecek diyin tesettür konusunun üstünde fazla durmayın. Ama zamanla düzelmezse de millet ne der diye düşünüp kendinizi mutsuz etmeyin açılın.
Diğer evlilikle ilgili olanlara yorum yapamayacağım çünkü 18 yaşındayım konuyla ilgili bilgim yok ama sanki evlenmek için erken bir yaş gibi geldi. Hakkınızda hayırlısı olsun mutluluklar

bende 21 yaşındayım canım daha yeni evli sayılırım 1 yıl olacak ekimde inşallah. az çok kendimi gördüm sende hatta "kaçma" kısmı tıpkı ben :) düğün tarihini öne alalım yalvarırım bitsin bu işkence diye saatlerce ağladığımı hatırlıyorum, dertleşebiliriz. akıl vermek mi desem sana yardımcı olabilirim... yaşıtız anlarız birbirimizi.

öncelikle kapanmışsın, kapandığın için yeni kıyafetlere illaki ihtiyacın var bu bir masraf değil İHTİYAÇ! bu nedenle nişanlın veya baban varsa birikmiş 3 kuruşun biraz harcayacaksın. Gardolabı baştan aşağı yenilemen gerekmiyo, oturmaya falan giderken giyebileceğin boydan tesettür elbise 2 tane birkaç uzun etek pantolon üstüne tunik ve hoşuna giden iki üç eşarp, şal alsan yeterli. ben açığım, gözlemlediğim kadarıyla gençler şal türü eşarplar daha sık kullanıyo daha çok yakışıyo mesela

böyle bişiler dene. ve inan ben çok kilo verdi 47 lere düştüm zayıflıktan bende kendimiz yaptım bizimde dağ gibi borcumuz vardı hala var. ve öyle ışıl ışıl parlamadım hiç :) zayıflığımdan dolayı hep bi laf çarpmalara maruz kaldım şu an 1 pantolonum hariç hiç biri durmuyo belimde :) önemseme seni dış görünüşünle yargılayacak olanları hiç önemseme kendini sev, sevdiğin bişiler bul ne bileyim gez, kitap oku, yürüyüş yap, boyama kitapları var onları dene bulmaca çöz kişisel gelişimle ilgili araştırmalar falan :) kv gelince o konuyu bende hala çözemediğim için sadece allah yar ve yardımcın olsun diyorum :)

yorumlar için ne kadar teşekkür etsem az herkes kendince bir çok çözüm yolu sunuyor sağolun

Masraf değil ihtiyaç evet , ama benim hevesim yok
Kıyafet alsam alırım ailemde nişanlımda almak için beni ne kadar zorlayıp mağaza gezdirdiler anlatamam ! durum olmama kısmı bir dönemlik birşeydi , o nişan zamanındaydı. Şu anda da sıkışıklık var ama alışveriş istesem herkes imkan sunmaya hazır.
Giyinip bir şekilde kendimi tatmin edebilirim ama bazende başörtüsünü yüzüme yakıştırmadığım için " zaten yüzüme yakışmıyor ki ne giysem olmaz " düşünceside mevcut , ama tabiiki hiiiiiç denemedim özenmedim işte. özensem nolur bilemiyorum. Kendimi zorlayıp deneyeceğim evlendikten sonra.
Diğerlerini bir önceki mesajımda da yazdığım gibi umursamayacağım ya kaynanaymış işmiş güçmüş artık o kısım olacağına varsın

bu arada özgüvenim dış görünüşüme karşı yitti , onun dışında kendimi sevmeyen bir insan değilim , kendimi seviyorum ilgilendiğim başka şeyler hayatta daha mühim gördüğüm şeyler var. hayatın görünüşten ibaret olmadığınında farkındayım.
sadece psikolojik yorgunluk ve zamansız yapılmış birşeyin ceremesi çekiyorum.

yorumlardan birinde önceden şöyleydi şimdi böyle oldu diye düşünüp durma diye birşey görmüştüm , sanırım bu en doğrusu olacak , önüme bakacağım , yapacak birşeyim kalmadı , tesettürü sevmek için çabalayacağım , olmazsa açılacağım , 8 aydır olduğum yerde sayıp durmak geçer diye beklemek çare olmadı..

merak etme, bu bir süreç ve geçecek . düğün bitip evinin kapısını kapadıktan sonra derin bi oh! çekip rahatlayacaksın. ev işleri inan o kadar zor değil, ben bekarken 1 bardak yıkamışlığım yoktu her şeyi internetten okuya okuya öğrendim.

tek güvence internet zaten internet olmasa napacaktık
o "oh" çekmeyi iple çekiyorum

Tam da bu sebeplerden ötürü kendimi degistirdim..
Esime "layik" bir es olmak icin, kendimden vazgectim.
Ne mi oldu?
'degersizlestim.'

Tam da bu sebeplerden ötürü kendimi degistirdim..
Esime "layik" bir es olmak icin, kendimden vazgectim.
Ne mi oldu?
'degersizlestim.'
buda olayın başka bir tarafı sonrasında değersizleştiğimi hissedersem eşimin gözünde o zaman daha da kötü...

çok iyi niyetliyimdir , fedakarlık boldu ilişkimde (karşılıklı) benim bu son yaptığım aşırı derece fedakarlık oldu , ben böyle sıkıntı çekipte değersizleşirsem birde sanırım ileri ki senelerimde çok büyük bi patlama yaşarım.
inşallah öyle birşey olmaz.. kendi çektiklerim yetti çünkü.

O yüzden kendinden taviz verme.
Herseyi oluruna birak, esin icin kendinden ödün verme. [Yasadim, biliyorum..]

bence sen kapanmak için hazır değilsin henüz.
bu kadar stresin içinde bir de yeni görüntüne alışmaya çalışıyorsun şimdi.
aslında söylediklerin bu aşamadaki çoğu kişinin hissttikleri şeyler.
şu an yapman gereken tek şey kendini zamanın akışına bırakmak...düşünsene sonuçta bunların hepsi bitecek ve sen kendine yaptığın stresle kalıcaksın
bir daha bu günler gelmeyecek her şeyin tadını çıkarmaya bak:)))

O yüzden kendinden taviz verme.
Herseyi oluruna birak, esin icin kendinden ödün verme. [Yasadim, biliyorum..]

daha fazlasını yapamam zaten , oluruna bırakıyorum , bundan sonra nasıl iyi hissedeceksem öyle..

haklısın , bir daha gelmeyecek stresle düşüncelerle geçirmeyeyim zaten bir ay kaldı tadını çıkarabildiğim kadar çıkarayım , olan oldu dertlenip durmak bir işime yaramadı..
teşekkür ederim :)

Nisanlinizla konustunuz mu hiç ( önceki msjlari okuyamadim pek ) yasadiklarinizi ona anlattiniz mi? Evlilik zor elbette ama her şeye değer sukur. Kaynana gorumce hic olumsuz dusunme... Elbette farklı düşünceler, çelişkiler olacaktır. Çok takmamak lazım. Ben hep iyi düşündüm sukur iyi gordum. Bazen de görmezden geldim. Yeri gelince annemle bile anlasamiyorum normal o yüzden dedim. :) Rahat olun, seviyorsaniz her sey e değer. ..

bence kapanmak herkese yakışıyor en çirkini bile kapanınca yüzüne ışıltı geliyor sen yakışmıyor sanıyorsun , bende açığım daha nasip olmadı kapanmak , işim dolayısıyla ben kapanmak istemiyorum çünkü işim gereği cinsel sorunları olan hastalarla muhattap oluyorum ve erkek hastalarımın benim kapalı olmamdan dolayı çekinmesini istemiyorum yoksa kapanırdım sempatim var! zamanla alışırsın güzel renkte şal seç mesela mavi olsun sarı olsun tek renk olsun mutlaka çok yakıştırıyorum kızlara gelinlikte de bence gayet hoş oluyor , inşallah diğer sıkıntılarında hal olur , Allah sabır versin düğün öncesi stres zor .

anlattım tabii ki sürekli paylaştım , başlarda başlarda zorlanmamın normal olduğunu düşünüp bana destek oldu , hatta başlarda (ilk günler) böyle olacaksan açıl dedi ama ben yapmadım dur bakalım alışırım diye.
şuan ki düşüncesiyse ben özenmediğimden böyle hissediyorum ona göre , özensem kendimi iyi hissetcem öyle diyor. kapalıyken açık halimden daha güzel olduğumu yakıştığını söylüyor sürekli ama ben bunaa hiiiiiç inanasım gelmiyor
şimdi gidip açılıcam dersem afallar biliyorum , yok açılamazsın demez ama canı sıkılır tuhaf olur , zaten benimde öyle bi düşüncem yok şuan. herşey hazır zaten.
hah aynen , bende öyle düşündüm annemle bile ters düştüğümüz oluyor , kaynanayla neden olmasın ?
ve gerçekten insanların hayatları düşünceleri zevkleri birbirinden farklı olabiliyor , ya da mesela kaynana yardımcı olabilmek umuduyla karışıyor birşeylere , içinde kötü niyet olmadan , karşı tarafın alındığını düşünemyor bile..
ben hiç saygısızlık yapmadım yapmam da çok ağır meseleler olmadan. iyi olmaya çalışıyorum hep.
umarım kaynana görümce vs den canım sıkılmaz bu kadar dikkatliyken..

açıkken dış görüntüme özgüvenimin çok olması kapanınca bir anda yerlebir olması ve bunu evlilik stresiyle beraber yaşayıp herşeyin üst üste gelmesi beni bunalıma soktu işte..
inşallah teşekkür ederim , Ya Sabır! :)

Sıkilmaz canım inşallah :) güzel olur her şey iyi dusun :) ben de ilk kapandigimda ki herkes şok olmuştu ve bana garip geliyordum kendim. şimdi o halde olmak garip geliyor :) Rabbim yardımcın olsun. Kendini Beğen, yuregini daha çok Beğen :)

Yaşın çok erken evlilik.
Yemek yapmayı zamanla öğrenirsin ama ozamana kadar ne sorunlar olur bilinmez.

Ben 24te evlendim üstelik 11yıl birliktelikten sonra. Yani 3 yıl olması e hadi artık evlenelim demek çok saçma.

Isin var mı okudun mu ?
Bedensel Gelişimi tamamlamak evlenmek için yeterli değil.

Kapanma mevzusu ise bence kendini kandırıyosun aklında fikrinde olan bişeyi uygulamaya geçirsen yapınca mutlu olursun.
Mutlu olmadığına kendine yakıştırmadığına göre istemiyodun.

Enyakın arkadaşım açıktı 18inde evlendi nişanlıyken öyle istiyo eşi diye kapandı.
19unda 1çocukla üstelik 40ı çıkmamış bebeğiyle boşandı.
Yapamıyorum hazır değilmişim ne evliliğe ne çocuğa ne kapanmaya dedi.
Halbuki ozamanlar ben istediğim için kapandım diyodu.
Velhasıl şimdi 27 yaşında şuanda Üni okuyo biyandan çalışıyo ve açık.

Yol yakınken ya ertele düğünü ve açıl.
İstediğin zaman yap.
Kendini kandırmana gerek yok.

beni yanlış anlamayın lütfen, bende 21 yaşında evlendim erken yaş olduğunu evlendikten sonra çözüyor insan, evet çoğu dediğinizde haklısınız fakat şu an konu sahibi zaten kendini çıkmazda, bunalım halinde ve kötü hissediyor. böyle kötü örnekler vermeden yol göstermeye çalışsak daha iyi olmaz mı?

Yanlış anlıycak bişey yok :)
Herkes için 21 yaş erken demedim. Bedensel Gelişimi tamamlamak evlilik için hazır olmak değil.
Okumadıysa okusun çalışsın parasını kazansın.
Yarın insanın neolacağı yada o evliliğin ne getireceği hiç belli değil.
Evliliği ertelesin diyorum yanlış mı söylüyorum ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…