- 17 Kasım 2014
- 1.665
- 1.021
- 158
Yanlış anlıycak bişey yok :)
Herkes için 21 yaş erken demedim. Bedensel Gelişimi tamamlamak evlilik için hazır olmak değil.
Okumadıysa okusun çalışsın parasını kazansın.
Yarın insanın neolacağı yada o evliliğin ne getireceği hiç belli değil.
Evliliği ertelesin diyorum yanlış mı söylüyorum ?
bence de iş sahibi olmadan evlenmek çok zor. ben şu an üni bitirmeye çalışıyorum tekrar sınavlar üstelik evli olunca her şey daha zor dediğiniz gibi :) bedensel konuyu pek bilmiyorum o yüzden bişi diyemem ama erteleme imkanı olup olmadığı da önemli, birçok aile böyle konulara sıcak bakmıyor biliyorsunuz bizim toplumda o nedenle erteleme imkanı yoksa kendin daha fazla kasabilir.
Tebrik ederim seni.
Gerçekten aklı başında birisin.
Hayatı oluruna bırakmamışsın bu çok güzel.
Hiç bi anne baba kızının üzülmesini istemez istisnalar hariç.
Durumu açıkça anlatırsa karşı çıkacaklarını sanmıyorum.
Okudum hepsini.
Bir şeyi istemek ona tam anlamıyla hazır olmak anlamına gelmez.
İstersin ama o olgunluğa ve şartlara sahip değilsindir mesela.
Senin durumun da bu.
Evlilik için de kapanmak için de durum böyle.
Aynı evde bir olmak için evlilik kararı almak da yanlış.
Sevdiğinin gönlünü yapmak için ilerisi için düşündüğün kapanma kararını erkene alman da..
Aşk her zorluğun üstesinden gelmeye yetmiyor evet.
Görümcenden, kvden vsden gelen müdahalelere karşı güçlü bir duruş gerekiyor, aşk dolu kalpten önce..
Ama artık bu yola girmişsin, düğün yakın.
Dönecek halin yok.
Allah mutlu etsin, pişmanlık yaşatmasın diyelim.
Güzel şeyler yazayım biraz madem için kararmış kararacağı kadar :)
Öncelikle eminim kapalı da gayet güzel olmuşsundur.
İlk zamanların acemiliği eşarbını bağlayışın güzel olmaz, kombin eksiğin olur falan.
Önce aldığın her kıyafet birbirinden bağımsız, uyumsuz gelecek.
Sonra tarzını yakalayıp hepsini doğru yerde kullanacaksın.
Kapalı da çok güzel bir gelin olman mümkün, şıkır şıkır giyinmen mümkün.
Eskisi gibi değil artık tesettür giyimde de çok şık seçenekler var.
Özellikle internetten çok uyguna, hoş kıyafetler bulman mümkün
Bakış açını değiştirmek zorundasın.
Güzel bakan güzel görür çünkü..
Mutluluklar dilerim.
Keşke nişanlınızı mutlu etmek için değil de sadece Allah rızası için kapansaymışsınız. Belli ki acele verilen bir karar olmuş ama her şeye rağmen siz doğru yoldasınız ve böyle sıkıntılar, vesveseler yaşamanız normal. Açık saçık dikkat çeken kıyafetler giyinseydiniz tabiki böyle hissetmezdiniz çünkü zaten islamdan uzak olduğunuz için şeytan sizinle böyle uğraşmazdı. Bu yaşadıklarınızın vesvese olduğunu ve geçeceğini düşünün sürekli. Kendinizdeki ruhsal değişimi kafaya takmayın sürekli ben neden böyle oldum önceden böyle değildim diyip durmayın. Çünkü bunları kafanızda tekrarlayıp durdukça daha da abartacaksınız durumu. Hepsi geçecek diyin tesettür konusunun üstünde fazla durmayın. Ama zamanla düzelmezse de millet ne der diye düşünüp kendinizi mutsuz etmeyin açılın.
Diğer evlilikle ilgili olanlara yorum yapamayacağım çünkü 18 yaşındayım konuyla ilgili bilgim yok ama sanki evlenmek için erken bir yaş gibi geldi. Hakkınızda hayırlısı olsun mutluluklar[
[/QUOTE]yazmak istemiyorum ama duramıyorum bazen.açık olunca islamdan uzak mı olunuyor?kimin ne kadar inançlı olduğunu böyle ölçemezsiniz maalesef.genelleme yapmasaydınız iyi olurmuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?