• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik stresi ve kendimden soğumam

21 yasindasib ve evlilik icin gercekten cok erken benim görüsüm böyle ..
Hersey üst üste gelmisama bi göz acuo kapatmissin hepsi gececek , bence dügününden zevk almaya bak öyle cabuk geciyorki sen bile anlamiyosun nasil gectigini...

Kapanmaya gelince , sen kendin istememissinki sirf nisanlin mutlu olsun diye kapanmissin en büyük hatanda bu..
Birileri mutlu olsun diye biseyler yaparsan sonunda sen mutsuz olursun.

çok yanlış kararlar veriyorsun bence hayatında ve vermeye devam edeceksin. önce kendin mutlu olmazsan ne müstakbel damadı ne kendi aileni ne de kaynananı mutlu etmen imkansız olur. eş adayın mutlu olsun diye kapanma, kaynana kırılmasın diye susma hayalleri falan.. zaten girmeye çalıştığın kalıba şimdiden sığamıyorsun. evi temizliği neden bu kadar dert ediyosun bırak yemek olmasın çay demleyin simit peynir yiyin bir öğün. her gün halil ibrahim sofrası kurmuyor kimse evinde. bir gün pilavın olur yanına bir yemek eklersin ertesi gün yemekten kalır yanına çorba eklersin işte öyle öyle olur giderrr
sana açıl diyemem şu anda ama bir erkek için sakın sana göre büyük olan bir fedakarlık yapma her zaman biraz bencil ol. inan o anda erkek mutlu olsa da sonrasında onun için bu kadar büyük fedakarlık nasıl yaptım diye kendinii yiyecek sonra da benim ona yaptığıma bak o bana hiçbirşey yapmıyor diyerek onun kafasının etini yiyeceksin. en temizi büyük fedakarlıklardan kaçın ki beklenti de oluşmasın sende

özet geçecektim konuyu açarken ben aslında :KK70:
dur bu sefer özetlicem :KK53:
evleniyorum , sorumluluk alıyorum korkuyorum
kaynana ömrümüzü yer mi stresi
kapanmam ve özgüvenimi kaybedişim , hayallerimi terk edişim
:KK53:
canım sen isteyerek kapanmamışsın. profil resminde bile saçları havalı çok güzel ve açık giyinmiş kız resmi var yeni hayatını kabullenememişsin. etraf baskısı olmasa tekrar da açılırsın ama onu da yapamıyorsun 2 arada kalmışsın.. neden kapandığını hatırla, gelinliğinin nişalıgının açık olması hayalini kenara bırak çünkü sen artık bu yolu seçmişsin canım boşver duvağın saçın böyle olsun bilmemne. kapalılar da çok güzel giyiniyorlar hele bazıları türbanlarını öyle bir yapıyor ki bayılıyorum resmen erkek olsam aşık olurum:)

Bence sen Allah katında kabul görmek için değil, nişanlının yanında kabul görmek için kapanmışsın kusura bakma çok üzüldüm yaşadıklarına ama şu kapandığın için söylediğin şeyler çok yanlış kapanmanın tüm sevabını uçurduğunu düşünüyorum zira pişmansın. Bana bazen kapanmamı söyleyenler oluyor ama başını kapatıp tekrar açmak ne kadar günah ben kendimi tamamen hazır hissetmeden kapanamam hem kapanmak sadece başını örtmek değildir her şeyiyle dini bütün yaşamaktır. Kayınvaliden ve görümcen için de mesafeni koru. Düğünün de çok güzel olacak merak etme hadi kal selametle.

BENIM BI YAKINIM DUGUNU ICIN ACILMISTI HEVESIM VAR DIYE AILESI VE ESI SORUN YAPMAMIŞTI BI DUSUN ISTERSEN SONUÇTA BI KERE OLACAK AYRICA KAPALI BAYANLAR BENIM GOZUMDE DAHA GUZEL NE KADAR GUZEL GIYINIYORLAR ARTIK HEVESIN GELSIN GENCECIKSIN HAYAT DOLUSUN ENERJIN YERINE GELSIN DUGUNUN OLACAK HERSEYE BI GAYRET EL AT CEKINGENLIGI BIRAK ARTIKK SILKELENN KENDINE GEL...YOKSA ILERDE DUGUN ZMANI HIC GUZEL GECIREMEDIM HEVESIMI ALAMADIM DIYE BURAYA YAZIRSIN:KK54:

Bence sen her ne kadar kabul etmesen de %60 farz%40 nisanlin icin kapanmissin.Bende kapanmayi dusunuyorum banada aniden kapan gerisi gelir diyen cok oldu ama sende benim gibiymissin.Mesela hazir olmak lazim tamamen.
Once kiyafetlerini alacaksin evin icinde gezeceksin alisacaksin oyle kapanacaksin.
Bence sen kendine kiyafetler almalisin dene bakalim 1 hafta yine olmadi dugununde gelinligini kollari tulden dekoltesiz giyersin.Kına gecesinede sadece bayanlari cagirip gonlunce eglenirsin.
Ama sonra kapandiginda pisman olursun bence mesela albumunuzu gosteremezsin fazla kimseye ya da sosyal medyaya koyamazsin bunuda dusun.
Ya da mesela gelinlikciye git tesetturlu gelinlikleri dene bakalim nasil hissedeceksin.Veya paran olmasada git bir tesettur magazisina tunik falan dene bakalim o zaman daha iyi hissedeceksen senin tek eksigin dis gorunusun.Eger oyleyse nisanlinla konus maddi olarak destek olur sana.

21 yas evlenmek icin cok kucuk (kimse eskileri ornek vermesin, eskiler 21 yasinda yemekti işti bunlari biliyordu)
Bir baskasini mutlu etmek icin baş örtülmez. Örtülürse de işte boyle icine sindiremez insan. O karar sadece Allah emretmis diye yapildiginda icine siner, seni mutlu eder, sana bir seyler katar.
Ben kapanmak istiyordum da deme cunku ben daha gencim guzelim balayimi gelinligimi acik hayal etmistim diyorsun, dolayisiyla sen zaten hazir degilmişsin. O kisimda kendinle çelisiyorsun...
Yasayarak ogreneceksin, belli bir olgunluga erecegin yasi bekleseydin her sey daha kolay olurdu. Tabi sadece benim fikrim bunlar...

böyle karışık durumlarıda ben kabullenemiyorum , yani bana izin verilsede yapmam öyle orda açık şurda kapalı.. öyle daha bir sinir olurum kendime sanki..
ama evlendikten bir süre sonra açılmayı düşünüyor gibiyim , rezil etmekte istemiyorumda puf nebileyim oralar karışık. ama şu an için düğün faln tesettürlü olacak hayallerimdeki gelinlik iptal.
8 aydır kabullenmedim yahu ..

ben nişanlım için kapanmadım o onlık bir sebepti diyelim gaza getiren bir sebep , ama direkman başkalarının istekleriyle kapananlara sesleneyim olmuyor hatunlar mutsuz oluyorsunuz !
önce namaz ibadete sevgi sonra tesettür !

birde evet içimdeki isteksizlik nişanlımın canını çok sıkıyor saçıyorum etrafa stresimi bazen ..

evet çok güzel giyinenler var farkındayım , ama hevesim yok birde yapamam korkusu güzel giyinmeye çalışırken saçma bir hale girişme korkusu.. yaparım belki birgün .
nişanlımın takcağını düşünmem ben biraz mükemmeliyetçiyim sanırım , o bana yardımda eder eminim.. yemek konusunda seçici işte ama ona da alışırım heralde . işte sorun olanda o alışma evresi..

ilk gece işte , herkeste tedirginlik olmaz mı ilk seferinde :KK53:

aynı apartman değilde yürümelik mesafe de , hiç öyle olsun istemezdim uzakta olacaktık herkesten , kimsenin karışmayacağı bir hayat olacaktı ama yine böyle olması gerekti işte..
zırt pırt gelir diye aklım çıkacak..

çocuk zaten planımda hiiiiiç yok : ) biz evlenmek için değil bir olmak için sevdiğimiz için evleniyoruz , yoksa kesinlikle bu yaşta evlenmezdim ki ben.. çocuk yok ben gerçekten kendimi hazır hissedene kadar.. tabii büyük konuşmamak lazım allah bilir , hayırlısı olsun. ama kendimle savaşırken evlat sorumluluğu almak istemem tabiiki.

özgür olacağız evet çok güzel birşey : )

yazdıkların içimi rahatlattı teşekkür ederim , geçer mi diyorsun ya heves edince yapabilir miyim ? olur mu ? bu paspallık geçer mi üzerimden o_O

bu arada nişanlım benim tesettürümden çok memnun eskisinden daha güzel olduğumu söylüyor sadece kıyafete hevessizliğim onun şevkini kırıyor , mutsuz oluşum vs ..

inşallah teşekkür ederim ..

evlendikten sonra ibadetlerimi oturtmayı planlayıp gerçekten hakkıyla öyle süslü püslü dar kıyafetlerle değil gerçekten hakkıyla kapanmayı düşünüyordum .. şuan işler karıştı ne hakkıyla oldu ne de sevinerek ..

yok yapamayacak değil bir şekilde alışırım da nasıl alışacağım orası sıkıntılı benim için.
çok teşekkür ederim :)

mini etek giymek değildi , açıkkende öyle çok acık değildim dikkatliydim yine.
hayallerim şöyle nişan elbisem kıyafetim saçlarım açık hayal edilmiş gelinliğim kına gecem vs onlar açık hayal edilmiş her türlü hayal açık olaraktı işte. onlar gitti.. işte daha var .. içime atıp benim bile unuttuğum şeyler var , bulamadım huzuru evet annemde öyle der keşke namaza başlayabilsem..
Kesinlikle tatlım önce kendin istemen lazım. Ben örnegin 10 yasında kapandım babam cok kızmıştı acmamı söyledi ama çocukluğumdan beri baskasının kararları kendiminkinden sonra geldiği icin devam ettim. Hic pişman olmadım ve etrafımdaki herkes cok güzel giyindigimi söyler. Bana imrenip kapanan insanları duyunca mutluda oluyorum. Yani o zevk varsa icinde kapalıykende harika giyinebilirsin. Ben Almanya'da yasıyorum ve sürekli Müslüman olmayanlardan bile cok iltifat alıyorum bu konuda. Kendine güvenmen lazım gerisi gelir ;)

ufaktan dertlerimi açayım derken destan yazmışım hanımlar o_O okuyana da teşekkür okumayana da , ben içimi döktüm işte , çare olunmasada geçmesede dertlerim belki hafiflerim..

21 yaşındayım 1 ay sonra düğünüm var ve beni inanılmaz bir şekilde evlilik stresi bastı.:KK17:

yani nasıl yapacağım nasıl becereceğim bilmiyorum , o evi nasıl çekip çevireceğim ? nasıl ev hanımı olacağım ? nasıl sürekli yemek pişireceğim ben bilmiyorum ki ? yemek yapmayı şöyle böyle biliyorum ama bir evde yalnız başıma kalıp 3 öğün yemek pişirmedim ki hiç.. tecrübem olsun istedim aylar önce evdeyken mutfağa girip öğreneyim şu işi becerikli olayım istedim.. haa hayallere bakarsak ben evlenceğim zaman yemek pişirmesini iyice öğrenmiş olacaktım , o fazla 3 5 kilo gitmiş olacaktı , fit olacaktım , cilt problemlerimden kurtulmuş olacaktım. sırt çevrem de aşırı olmasa da sivilcelenme var mesela.. hatta benim heryerimde ufak çapta sivilcelenme var ! yüzüm sırtım kollar bacak kenarlarında bazen bikini bölgesinde .. böyle çok iltihaplı değiller ama alerji gibi sanki. hepsi gidecekti oysaki.:KK43:

oysaki ne hayaller vardı daha başka gelinlik balayı vs.
7 8 ay önce kapandım , kendi isteğimle kapandım ama tabii asıl nişanlımın ben kapanınca çok sevineceğini anladığım için kapandım.. öyle zorlama baskı kesinlikle yok !!
ama benim asıl planım tesettür işini evlendikten bir süre sonra yapmaktı. yüzü gülsün diye erkene çektim diyelim. onun için yaptığım en büyük fedakarlıktı!

kapanınca depresyon depresyooooon.. hiiiiç alışamadım kendime , bir de be akıllım sen neden evlilik arefesinde kapanıyorsun ki ? evlen öyle kapan ! sen gelinliğini düğününü düğün fotoğraflarını balayını herrbişeyini açık olarak hayal etmişsin ! birde insanın en parlak en şıkıdım en şıkkıdı giyindiği zamanlar nişanlılık ve evliliğin ilk zamanlarıdır değil mi ? parıl parıl parlarsın böyle.. ahh ahh..
bende öyle olmadı , ben kapandım sonra hemen nişanımız oldu , o ara benim babamında nişanlımında nişan masrafları vs den bana kıyafet alacak durumları olmadı.. istesem alınırdı belki ama o masrafların içinde bencillik etmek istemedim. yeni kapanmışım giyecek bir tane birşeyim yok !
zamanla kimse önemsemedi bu durumu , bende ay bana kıyafet alın ay salkım sülküm geziniyorum ortalarda diyemedim gururumdan , zaten başörtüsünüde kendime hiiiiiç yakıştıramamıştım (hala yakıştırmıyorum)..açılmayı düşündüm oda olmadı , dalga geçer gibi hem onuda kabul ettirmedim kendime , yaptıysan tam yapacaksın !

yapamadım , ne kendimi sevdim ne tesettürü kabullendim , her dışarı çıkışım boynu bükük , sürekli nişanlımın beni artık beğenmediğini eskisi gibi bakmadığını hissediyorum , yaşlı göründüğümü hissediyorum.. dış görünüşe özgüven sıfır , kendimi insanlardan soyutlanmış hissediyorum ben nasıl biriydim ben neyi severdim ? hatta benim hayallerim neydi ?

alışverişte yapmadım , öyle aynı şeylerle gezip duruyorum , yeni kapanmış başörtü yapmasını beceremeyen (içindende yapmaya uğraşmak gelmeyen) , paspal paspal ergenler gibiyim , hem yaşlı gözüktüm hem ergen gibi. öyle bir karmaşa..
nişanlım ve ailem bana aylardır alışveriş yapalım deyip oraya buraya sürüklüyolar bense alışveriş nasıl yapılır unutmuşum , önceden 35264514525 kıyafet elleyip birtanesi alıp çıkan (öyle seçici , öyle özenli ) şimdi ben bön bön bakıyorum etrafa.. kzııyolar bana ama napıyım içimden gelmiyo.

açıkken güzel giyinirdim herkesten duyardım bana sorarlardı arkadaşlarım şuraya gideceğim ne giyiyim diye , dış görünüş benim içn çok mühimdi . hey gidi gençliğim , içim geçti resmen kendimi unuttum.. açılamamda bida sanırım cesaret mesaret yok.

hem bu kadar stress varrkennnn , o düğün günü kına gecesi ben ne yapacağım heycandan bayılırsam falan ? o evliliğimin ilk günleri nasıl geçecek , ilk gece korkusu , evi nasıl çekip çevircem , kendime nasıl geleceğim , özgüven nasıl geri gelecek , evliliğimin ilk zamanları keyifle değilde kendime gelme telaşiylemi geçecek , evlenince kaynana zırt pırt gelecek mi , o gıcık görümcem size kalmaya gelirim deyip gelip benim ömrümümü yiyecek , büyük misafir geldiğinde o evin hanımı gibi nasıl davranacağım , kaynanam herşeye burnunu sokar sağolsun klasik modelden kendisi durmadan evimin orasını burasını inceleyip şunuda şöyle yapsaydın deyip deli edecek mi , aman saygısızlık yapmayayım derken ömrümden ömür gidecek mi... sorular sorular sorumluluk sorumlulukkkkkkkk....

bu karmaşanın arasında tek emin olduğum şey kesinlikle sevdiceğimle hayatımı birleştirmek , kesinlikle onu istediğim..

bu arada maddi sıkıntılardanda bunalımdayım onu da ekleyim , en az masrafla ev döşemeye çalışıyoruz yani ben en azını istiyorum kendi açımdan , çünkü pekte önemli değil benim için saray döşesen ne fayda ben huzurlu olmadıktan sonra .. ama yine de sıkışıklık oluştu babamda da nişanlımda da .. onların çektiği sıkıntıyı görerek kendimi suçlu hissetmek , keşke daha az masraf yapsaydım diye düşünmekte dertlerimin arasında .
birde ben hep oluruna bakarken , kaynanamın benim bu halimden faydalanıp durmadan enn kötü ve ucuzlara atlaması !( bütün masrafları nişanlım karşılıyorken ve düğünden sonra bileziklerimi verip borçları kapatcak olmamıza rağmen)
yine ucuz olsun tamam , ama içime sinsin yahu , ya da hiç olmasın..
ama zaten bir masrafa karışmıyorsunuz niye hala basite almak ? herşeye bir fikir atmak..
zaten sıkılmışım eşyayla şunla bunla uğraşmaktan ..
zaten bu işler hiç bana göre değilmiş ya , ben keşke kaçsaydım , pat diye bi nikah ! iyi kötü bir ev .. girerdik içine yavaş yavaş her işimizi hallederdik , zaten yorulmuşum psikolojikmen(ilişkideki sorunlardan dolayı) ne gerek var bunca şeye ?
biz sadece aynı evde yaşamak bir olmak istemiştik :KK43:

hayallerime gelince hiiiç böyle streslere atılmadan eğlenceli bir düğünle evlenip , güzel bir tatil yapıp , eşyaydı şuydu buydu uğraşmayıp keyfimize bakmak , beraber yaşamak.. (birde hayalimdeki gelinlik :cry:)
bu kadar az tantana isteyip o kadar çok şeyde boğuldum ki..

mutsuz hissediyorum işte , kendimi sevdiğimi hissetmiyorum , nişanlıma yakışmıyorum gibi , özgüvenli sesi yüksek bir kızken , evlilik dönemimde böyle pasif ezik kalacağımı hiiiç düşünmezdim.
kalan tek hayalim o evde sevdiğim insanla uzuuun sorunlu ilişki sürecimi aşmış , her telaşeyi bitirmiş şekilde huzurlu olmak.. ama kaynana !
kızlar çok karmaşığım ben..

valla ben çok konuşmuşum o_O

okumaya üşenenler için özet :KK53:

"evleniyorum , sorumluluk alıyorum korkuyorum
kapanmam ve özgüvenimi kaybedişim , hayallerimi terk edişim "
gerçekten içi açık kendi tesettürlü biri olarak konuşuyorum beni bilen bilir içim fıkır fıkırdır açık giyinmeyi çoook severim ama tesettürlü olduğum için başlarda çok kızgındım evet allah rızası için kapandım ama içim sıkılıyor öyle giyinenleri görünce canım kalıyor bende isterdim straplez gelinliği ama artık evde çekiyorum şortumu çeşit çeşit giyiniyorum özgürce helal dairede ne yapabiliyorsam yapıyorum ama dışarıda usulünce giyinirim öyle süslüman gibi de değil olması gerektiği gibi ha gelelim şu gelinlik meselesine bende açıklığı seven insan olarak sana planımı anlatayım çok yakın arkadaşım da bu şekilde evlendi.öncelikle kına gecesinden önce nikahınızı kıyın kına gecesi straplez ya da askılı nasıl istersen gelinliğini giyip eşinle bayanlar arasında dans et ne istersen yap sonra bindallını giyersin ertesi günü de terziye kol hazırlat hemen geceden teğelliyorsun ya da atlet tarzı yapıyorlar altını gelinliğin içine direkt giyebiliyorsun yani iman varsa imkan da var hiçbirşeyi tesettürüne vurma lütfen sen en güzelini yapmışsın evliliğine hayır ile başlayacaksın allah rızası ile ..mutluluklar dilerim uzun oldu kusura bakmayın lütfen

Yakin zamanda kardesim evlenecek, sax rengini degistirmeyi dusunuyor, aman dedim sakın yapma, begenmezsen, alisamazsan eski rengine de donemezsin cok pisman olursun...
yani basit bir sac rengi degisikligi bile dugun arifesinde sorun cikarabilecekken keske boyle buyuk bir degisiklik yapmasaydin.
eger evlendikten sonra acilmayi dusunuyorsan (bir mesajinda oyle okudum) simdiden acil ki gelinligin de balayin da gozunde kalmasin.

Tesettür olayı hariç bende 3 ay önce benzer duygulardaydım.
Ev işlerini zamanla yoluna koyacaksın,mutfağı seviyorsan daha bi aşkla yemek yapacaksın.
Hele bi evlen o kapıdan içeri girince tüm sorunlar,kuruntular geçiyor dediler bana inanmamıştım ama doğruymuş.
Hemencecik geçiyor herşey sen yeter ki başarabilirim de inan kendine

Okudum hepsini.
Su an acelem var, geri donup yorum yapicam kesin.

"Nasıl saçma sapan yorum yazılır?" dersine hoş geldiniz!

Siz kim oluyorsunuz da o örtünün Allah katında kabul olmayacagindan falan bahsedebiliyorsunuz?! Bu ne densizlik? Saygısızca davranacaksaniz hiç yorum yazmayin daha iyi. Çıkın direk konudan yani bu kadar basit.
O üslubunu önce bi düzelt!! Görmemiş olabilirsin ama anlık bi şey olduğunu arkadaşa söyledim ve özürde diledim 'nasıl saygısızca yoruma burun sokulur'tam bi örneksin gerçekten...

Bence açıl. Benim bi arkadaşım vardı aniden kapandı, sonra tutturamadı açıldı. Eskisinden daha açık şuan ve kimse yadırgamadı. Sende içine sinmiyorsa zorlama, açıl. Bırak millet ne derse desin sen elalem ne der onun için mi yaşıyorsun? Evlenince her şey düzene oturur merak etme. Ama şunu ciddi olarak söylüyorum gerçekten içine sinmiyorsa açıl. Kendini tam anlamıyla hazır hissedince tekrar kapanırsın bir şey olmaz :)

herkes zorlanıyordur mutlaka doğru :KK43:
benim hatam evlilik arefesinde yapmak oldu , sonuçta her genç kız düğün gününün o evleneceği adamla yaşacağı günleri bu söz nişan evrelerini hayal eder bekarlığı boyunca ben bütün düşüncelerimi alt üst ettim , birde en göz önünde olduğum zaman herkesin aa kapanmışsın demeleri nişanımızda bütün aleme yayın olması ! bu paspal halimle bütün akraba eş dost ne varsa sık sık görüşmemiz ve afallama alışma dönemimi en şıkkıdı olmam gerektiği dönemde yaşıyo olmam :mad:
görümcelerimin bana kıyafet meselelerinde akıl vermeleri , bunun gururuma dokunuşu.. birkeresinde bir mağazaya gittik nişanlımın kuzeni çalışıyor , tesettür mağazası. ne gösterse fazla geliyor bana ! çünkü dediğin gibi pantolon tişörtten sonra o ağır abla kıyafetleri çok ağır geldi ! kız ne gösterse beğenmedim .. en sonunda bana dediki " ya sen nişanlı bi kızsın senin böyle giyinmen lazım"
o kadar zoruma gitti ki , ben ya ben herkes kıyafeti bana sorardı yahu ! akıl verilecek hale geldim işte. belki özensem bu kadar akıl verilecek hale gelemezdim , ama hatalı zamanlama yüzünden özenemedimde .. böyle şeyler olması da beni iyice düşürdü.. komşuların bile bana değişik baktığını pasifleştiğimi haykırırcasına bakmalarından çok rahatsız oluyorum..

iman eksiliğide var tabiiki , bilgi çok aslında dinen bende ama uygulama ilgi vs çok olduğunu söyleyemem.
iman olsa imanlıca kapansam bu kadar zorlanmazdım , zaten gerçekten imanlıca kapansam süse püsede bakmazdımya ..
Yazip yazip siliyorum.
seni kirmadan nasil cvp verebilirim bilmiyorum.
cunku zaten sıkıntili bi donemdesin bide biz uzerine gelmeyelim istiyorum.
ama dusuncelerin bana cook ters geliyo.
anlayamiyorum.
sen bu dusuncelerle nasil kapandin NİYE kapandin?
"Elaleme yayildi demen.herkes aaa kapandinmi diye sormalari"bi indan niye rahatsiz olurki bu kadar anlayamiyorum.
utaniyosun kapali olmaktan sen.
bence kendine eziyet etme.
Bu sekilde en guzel gunlerin heba olacak.
bi karar alip ve arkasinda durmalisin

1)Öncelikle tesettüre başkasını mutlu etmek için girerek yanlış yapmışsın.Tesettür seni kısıtlamaz aksine özgürleştirir bunu hissettiğin zaman da geri dönmeyi düşünmezsin keşke istediğin zaman yapsaydın .Ama sanma ki kimsenin içinden başka şeyler geçmez öyle bir dünyada yaşıyoruz ki yaz geldi bak rengarenk cıvıl cıvıl elbiseler renk renk bikiniler şortlar taytlar tabiki insani zaafları harekete geçiriyor ama neyi neden yaptığını bil ve yolunda devam et
2)artık çok güzel tesettür kıyafet ve gelinlikler var.tabiki saç kadar güzel bir aksesuar yok ama çirkinde durmuyor kendini üzmeye değmez.gelinlik kınalık nişanlık evlendikten sonraki gün önemini yitiren şeyler göreceksin.
3)kayınvalideyle arayı iyi tut nacizane tavsiyem.bırak bazı şeylerin dandik olsun.muhabbeti koyu tut herşey düzelir

canım kapanmatyı kabullenememişsin. gelinliğinin nişanlıgının açık olma jhevesini boşver. sen Allah yolunda örtünmüşsün artık diğer hevesler seni üzmesin. zaten açık şekilde süslenip gelinlik giyip hemen evlendikten sonra kapanmak saçma geliyor bana. bi tanıdığımız var çok güzel bi gelin oldu straplez gelinlik saçlar o biçim ama evlenip 1 ay sonra kapandı saçma değil mi? madem bu kadar örtünmeyi istiyordun neden straplez gelinlik seçtin.
ben kapalı değilim bu arada sadece dengeli olunması gerektiğini düşünüyorum. yani bence doğru olanı yapmışsın ama etrafında gördüğün şeylere hevesleniyorsun doğal olarak
giyinme konusuna gelince de kendini neden salıyorsun kapalılar da o kadar nefis giyiniyorlarki ben bazen dönüp bakıyorum. eşin ve kendin için hala güzel olabilirsin.

Bence tesettüre girmek senin için çok erken olmuş. Erken diyorum çünkü bu önemli bir karardır. Hadi başıma bir eşarp alayım da öyle gezeyimden öte yaşam tarzını, hayata bakış açını, davranışlarını, her şeyini etkileyecek bir karardır ve manen rahat olman gerekir. Zaten kalben buna karar verdiysen ne yaşa başa ne kıyafete vs takılırsın. Ama demek ki sen kapanmak için bu aşamalardan geçip gerekli olgunluğa erişememişsin. Tamam senin de içinde varmış ki kolaylıkla kapanmışsın ama bu daha ziyade nişanlının etkisiyle-ve belki de ailenin- olmuş. O yüzden yaşayamadıkların içinde kalmış. Sanki tesettür kıyafetleri alınsa daha rahat edecekmişsin gibi konuşmuşsun. Ama bu olay kıyafetin üstün başın çok ötesinde. O yüzden eğer içine halen sinmediyse ben açıl derim. Sonuçta içinde o manevi huzur yok şu anda. Aksine kına nişan düğünde açık insanlara bakıp onların saçna başına kıyafetlerine özeneceksin, zaten eminim şu an da bunu yapıyorsundur. Yaşın da çok genç, ilerde gerçekten kendi içinden geldiği için kapanacaın günler de gelecektir.

Diğer konulara gelince, ben de seninle aynı vaziyetteyim. 26 yaşındayım ama bu zamana kadar annesi ve anneannesi tarafından mutfağa dahi sokulmamış ve her eşyin önüne hazır gelmesine alışmıi bir kızım. Evi çekip çevirme konusunda kaygılarım çok ama zamanla her şeyin yerine oturacağını düşünüyorum. Şu anda ne kadar dertlensek de boş. Yapa yapa tecrübe ede ede öğrenilecek her şey.

ufaktan dertlerimi açayım derken destan yazmışım hanımlar o_O okuyana da teşekkür okumayana da , ben içimi döktüm işte , çare olunmasada geçmesede dertlerim belki hafiflerim..

21 yaşındayım 1 ay sonra düğünüm var ve beni inanılmaz bir şekilde evlilik stresi bastı.:KK17:

yani nasıl yapacağım nasıl becereceğim bilmiyorum , o evi nasıl çekip çevireceğim ? nasıl ev hanımı olacağım ? nasıl sürekli yemek pişireceğim ben bilmiyorum ki ? yemek yapmayı şöyle böyle biliyorum ama bir evde yalnız başıma kalıp 3 öğün yemek pişirmedim ki hiç.. tecrübem olsun istedim aylar önce evdeyken mutfağa girip öğreneyim şu işi becerikli olayım istedim.. haa hayallere bakarsak ben evlenceğim zaman yemek pişirmesini iyice öğrenmiş olacaktım , o fazla 3 5 kilo gitmiş olacaktı , fit olacaktım , cilt problemlerimden kurtulmuş olacaktım. sırt çevrem de aşırı olmasa da sivilcelenme var mesela.. hatta benim heryerimde ufak çapta sivilcelenme var ! yüzüm sırtım kollar bacak kenarlarında bazen bikini bölgesinde .. böyle çok iltihaplı değiller ama alerji gibi sanki. hepsi gidecekti oysaki.:KK43:

oysaki ne hayaller vardı daha başka gelinlik balayı vs.
7 8 ay önce kapandım , kendi isteğimle kapandım ama tabii asıl nişanlımın ben kapanınca çok sevineceğini anladığım için kapandım.. öyle zorlama baskı kesinlikle yok !!
ama benim asıl planım tesettür işini evlendikten bir süre sonra yapmaktı. yüzü gülsün diye erkene çektim diyelim. onun için yaptığım en büyük fedakarlıktı!

kapanınca depresyon depresyooooon.. hiiiiç alışamadım kendime , bir de be akıllım sen neden evlilik arefesinde kapanıyorsun ki ? evlen öyle kapan ! sen gelinliğini düğününü düğün fotoğraflarını balayını herrbişeyini açık olarak hayal etmişsin ! birde insanın en parlak en şıkıdım en şıkkıdı giyindiği zamanlar nişanlılık ve evliliğin ilk zamanlarıdır değil mi ? parıl parıl parlarsın böyle.. ahh ahh..
bende öyle olmadı , ben kapandım sonra hemen nişanımız oldu , o ara benim babamında nişanlımında nişan masrafları vs den bana kıyafet alacak durumları olmadı.. istesem alınırdı belki ama o masrafların içinde bencillik etmek istemedim. yeni kapanmışım giyecek bir tane birşeyim yok !
zamanla kimse önemsemedi bu durumu , bende ay bana kıyafet alın ay salkım sülküm geziniyorum ortalarda diyemedim gururumdan , zaten başörtüsünüde kendime hiiiiiç yakıştıramamıştım (hala yakıştırmıyorum)..açılmayı düşündüm oda olmadı , dalga geçer gibi hem onuda kabul ettirmedim kendime , yaptıysan tam yapacaksın !

yapamadım , ne kendimi sevdim ne tesettürü kabullendim , her dışarı çıkışım boynu bükük , sürekli nişanlımın beni artık beğenmediğini eskisi gibi bakmadığını hissediyorum , yaşlı göründüğümü hissediyorum.. dış görünüşe özgüven sıfır , kendimi insanlardan soyutlanmış hissediyorum ben nasıl biriydim ben neyi severdim ? hatta benim hayallerim neydi ?

alışverişte yapmadım , öyle aynı şeylerle gezip duruyorum , yeni kapanmış başörtü yapmasını beceremeyen (içindende yapmaya uğraşmak gelmeyen) , paspal paspal ergenler gibiyim , hem yaşlı gözüktüm hem ergen gibi. öyle bir karmaşa..
nişanlım ve ailem bana aylardır alışveriş yapalım deyip oraya buraya sürüklüyolar bense alışveriş nasıl yapılır unutmuşum , önceden 35264514525 kıyafet elleyip birtanesi alıp çıkan (öyle seçici , öyle özenli ) şimdi ben bön bön bakıyorum etrafa.. kzııyolar bana ama napıyım içimden gelmiyo.

açıkken güzel giyinirdim herkesten duyardım bana sorarlardı arkadaşlarım şuraya gideceğim ne giyiyim diye , dış görünüş benim içn çok mühimdi . hey gidi gençliğim , içim geçti resmen kendimi unuttum.. açılamamda bida sanırım cesaret mesaret yok.

hem bu kadar stress varrkennnn , o düğün günü kına gecesi ben ne yapacağım heycandan bayılırsam falan ? o evliliğimin ilk günleri nasıl geçecek , ilk gece korkusu , evi nasıl çekip çevircem , kendime nasıl geleceğim , özgüven nasıl geri gelecek , evliliğimin ilk zamanları keyifle değilde kendime gelme telaşiylemi geçecek , evlenince kaynana zırt pırt gelecek mi , o gıcık görümcem size kalmaya gelirim deyip gelip benim ömrümümü yiyecek , büyük misafir geldiğinde o evin hanımı gibi nasıl davranacağım , kaynanam herşeye burnunu sokar sağolsun klasik modelden kendisi durmadan evimin orasını burasını inceleyip şunuda şöyle yapsaydın deyip deli edecek mi , aman saygısızlık yapmayayım derken ömrümden ömür gidecek mi... sorular sorular sorumluluk sorumlulukkkkkkkk....

bu karmaşanın arasında tek emin olduğum şey kesinlikle sevdiceğimle hayatımı birleştirmek , kesinlikle onu istediğim..

bu arada maddi sıkıntılardanda bunalımdayım onu da ekleyim , en az masrafla ev döşemeye çalışıyoruz yani ben en azını istiyorum kendi açımdan , çünkü pekte önemli değil benim için saray döşesen ne fayda ben huzurlu olmadıktan sonra .. ama yine de sıkışıklık oluştu babamda da nişanlımda da .. onların çektiği sıkıntıyı görerek kendimi suçlu hissetmek , keşke daha az masraf yapsaydım diye düşünmekte dertlerimin arasında .
birde ben hep oluruna bakarken , kaynanamın benim bu halimden faydalanıp durmadan enn kötü ve ucuzlara atlaması !( bütün masrafları nişanlım karşılıyorken ve düğünden sonra bileziklerimi verip borçları kapatcak olmamıza rağmen)
yine ucuz olsun tamam , ama içime sinsin yahu , ya da hiç olmasın..
ama zaten bir masrafa karışmıyorsunuz niye hala basite almak ? herşeye bir fikir atmak..
zaten sıkılmışım eşyayla şunla bunla uğraşmaktan ..
zaten bu işler hiç bana göre değilmiş ya , ben keşke kaçsaydım , pat diye bi nikah ! iyi kötü bir ev .. girerdik içine yavaş yavaş her işimizi hallederdik , zaten yorulmuşum psikolojikmen(ilişkideki sorunlardan dolayı) ne gerek var bunca şeye ?
biz sadece aynı evde yaşamak bir olmak istemiştik :KK43:

hayallerime gelince hiiiç böyle streslere atılmadan eğlenceli bir düğünle evlenip , güzel bir tatil yapıp , eşyaydı şuydu buydu uğraşmayıp keyfimize bakmak , beraber yaşamak.. (birde hayalimdeki gelinlik :cry:)
bu kadar az tantana isteyip o kadar çok şeyde boğuldum ki..

mutsuz hissediyorum işte , kendimi sevdiğimi hissetmiyorum , nişanlıma yakışmıyorum gibi , özgüvenli sesi yüksek bir kızken , evlilik dönemimde böyle pasif ezik kalacağımı hiiiç düşünmezdim.
kalan tek hayalim o evde sevdiğim insanla uzuuun sorunlu ilişki sürecimi aşmış , her telaşeyi bitirmiş şekilde huzurlu olmak.. ama kaynana !
kızlar çok karmaşığım ben..

valla ben çok konuşmuşum o_O

okumaya üşenenler için özet :KK53:

"evleniyorum , sorumluluk alıyorum korkuyorum
kapanmam ve özgüvenimi kaybedişim , hayallerimi terk edişim "
çok uzun olmuş hepsini okuyamadım. ama sana biri iki tavsiye belki rahatlamana yardımcı olur.
3 öğün yemek yapmak zorunda değilsin. evliliğe insan yavaş yavaş alışıyor. artık you tube'dan yemek pşirmei pratikli öğrenebilirsin. ben brodan eve gitmeden once açıyorum şöyle biri iki tarif bakıyorum. notumu alıp eve gidiyorum ve on dakikada hazır. zamanla insan pratiklik kazanıyor.
her işi hergün yapak zorunda değilsin. planlı program olursan sıkıntı olmaz. ama bugünün işini yarına bırakma. yapacağını mutlaka yap ertesi güne erteleme. sıkıntıyı yine sençekiyorsun.
eşinle aranı iyi tut. en önemisi o.
merak ettiğin bir şeyler olursa özelden de konuşabiliriz.

teker teker alıntılayamadım kızlar , öncelikle hepinize yorumlarınız , vaktinizi ayırıp okuduğunuz ve ilginiz için çoook teşekkkür ederim :KK15:

islamın kuralını böyle isteksizce yapışıma sinirlenenler oluyor , anlıyorum. çünkü haklısınız ne deyim bende farkındayım bu halimin beni günaha soktuğunun , oda ayrı bir vijdan azabı içimde ..
takrar açıl kendini düşün etrafı düşünme diyenler oluyor , yapamam , arkadaşlar sorunlu bir ilişki süreci yaşadım (düzelttk çok şükür) psikolojik yorgunum zaten , baba evinden ayrılmak bir stres , yeni hayata başlayacak olmak bir stres , yaşımın küçüklüğü bir stres ve bu kadar yükün altında 8 aydır özgüveni sıfırlanmış biri olarak ve hayatımın en yoğun insan içine çıktığım dönemi olarak etraf beni ister istemez etkiliyor. önceki karakterimde insanların ne dediğini önemsemez her zaman dik yürürdüm kendimi severdim çünkü , şu an öyle bir durum kalmadı.
tekrar açılamam , yani en azından şu düğün dönemini atlatana kadar bunu yapamam , kaldıramam bakışları tuhaflığı herşeyi boşveremem.. hem diyelim ki açıldım eskiden olacağı gibi mutlu olamam ki yıprandım artık.. hevesimde geçti hem. şuan bu tantananın biran önce bitmesini istiyorum , tek mutlu eden şey sevdiğimle hayatımı birleştirmek.. gerisinde hayaller fora , hevessizim.
kaynana görümce vs gelince , uzak oturun diyenler olmuş , yürümelik mesafede olacak evimiz. artık ne sıklıkla gelirler bilemem.. öyle çok kötü bir ilişkimiz yok kv lerle ama bozulmasın diye kendimi zorlayacağım biraz sanırım , çünkü klasik kaynana karışacak biliyorum , fırsat vermeyeceğim elbet. ama strese gireceğim , sanırım bu konuya çok takılmayayım herkes yaşıyor.. nişanlımda ailesine karşı beni bana karşı ailesini korur dengeyi yapabiliyo allahtan , zaten ailesinide çöpe atsın istemem hiç bi zaman ..
ev işleri ev hanımı olma olayını şuan için attım kafamdan bu kadar şeyin içinde onuda düşünmeyeyim , zaten demişsiniz kimse ana karnında öğrenmiyor bi sürede toparlarım inşallah..
doğru karar vermişsin kapanarak diyenler , kıyafet al kendine öyle gelirsin çok güzel kapananlar diyenler oluyor , buda bir seçenek , belki bu şekilde kendimi toparlayıp alışabilirim evet.

şuan için açılmayacağım , bu kadar psikolojik yorgunluktan sonra açılsamda kapansamda düğünden gelinlikten vs den hevesim kaçtı. bir kere yaşanıyor evet ama hayat bunlardan ibaret değil , yapacak birşeyim kalmadı artık daha güzel anılar yaratmak için uğraşacağım kendime ilerki hayatımda.
evlendikten sonra kıyafet olayına yükleneceğim , dini bilgimi sağlamlaştırıp namaza adım atmaya çalışıp tesettürü sevmeye çalışacağım , yok yine bunalımlardan çıkamazsam açılmayı düşünüyorum..

yorumlarda atladığım bir ayrıntı olduysa kusuruma bakmayın kızlar , tüm yorumları zevkle okudum tekrar teşekkür ederim , çok tatlısınız kk hanımları :KK68:

Back