Evlilik kararı için?

Tek bir yanlış, tüm doğruları götürebilir. Bu tek bile kelime de olabilir tek bir huy da...

Benim babam da her akşam 1-2 bardaktan bir şey olmaz diye diye 25 sene içti :)
Sorsan alkolik değil

Hayatta hiç bir şeyin garantisi yok bugün içmeyen eşim belki yarın içmeye başlayacak ama göz göre göre yanlışı bile bile evlenmek hata.Ilişkini bitir diyemem ama tamamen temizlendiğinden bir daha içmeyeceğinden emin olmadan evlenme.Yoksa çok pişman olursun.

Benim icin acabasi olmayacak bir konu ama sizin için öyle değilmiş ki öğrendiğinizden beri bu ilişkiye devam etmişsiniz. Sevgiliniz bırakmacağım için de söz vermiyor. Daha artar mı düşüncesi var sizin için belki bunu da yaşayıp göreceksiniz muhtemelen çünkü bu sebeple ayrılacağınızı düşünmüyorum.

Bana sevgilinizin dini açıdan buna bakıp haram ama yine de içiyorum, haftada bir içilen şarap gibi düşün deyip, inandığı şeyleri kafasında tam oturmamış olması düşündürücü gelirdi. Birkaç konunuzu da hatırlıyorum da oruç tutan, ara ara beş vakit namaz kılan adamın hayatında olmaması gereken bariz şeyler var. Evleneceğim insanın tutarlı olması isterdim yerinizde olsaydım.

Katılıyorum. " yasal" olan sigara ve alkol bile eğer insan iradesiz davranırsa bağımlılık yaratırken ot ürkütücü geliyor bana. Üstelik bunun yasa dışı ticareti yapılıyor. Bu iş, hapse kadar bile gidebilir. Bu ihtimali de düşünmek lazım bence. Çünkü evlenmeden önce detaylıca her şeyi düşünmek gerekir.

Ayrıca sigaraya, alkole de " bir kereden bir şey olmaz" diyerek başlayan çok insan var.

Buradaki hemen hemen her konuda " evlenince düzelir sanmayın, daha kötüsüne hazırlıklı olun" deniyor. Çok doğru gerçekten. Bu, bu konu için de geçerli.

İyi de o sözler bırakmaya çalışan birinin sözleri değil ki.. Canı istediğinde içecekse bırakmıyordur.
Senin şunu düşünmen gerek her akşam içmeye başladığında, ailene gitmeniz gerektiğinde içmek isterse ne yapacaksın?
Sen de içiyor olsan, ne bileyim haftada iki gün dışarıda yemek yiyen bunu alışkanlık haline getirmiş çiftler gibi ayda bir birlikte içseniz sorun olmaz derdim de. Canı istediğinde kısmı kafada soru işareti oluşturuyor. Sen ayıkken, onun ot kafasını çekmek ister misin? Bunun cevabını ver bence kendine

sorumluluğunu bilmeyenler mi bağımlı oluyor ya da işi başka boyutlara taşıyor sanıyorsunuz? satırlarca yazdığınız özelliklerin hiç ama hiç kıymeti yok. Tek bir kelime karadelik gibi diğerlerini içine çekiyor.. ot..

ya aşktan gözünüz kör. ya cahil cesareti.. ya o size çok baskı yapmış sindirmiş normalleştirmiş ya siz basite indirgiyorsunuz.

eşim sigara içseydi ve bırakacağım diye söz verseydi dahi evlenmezdim. Bırakacak gelecek sonra düşünürdüm.

Adam size söz bile vermiyor. Evlenince ister bağımlı olsun ister paranızı buna harcasın ister sağlığından olsun işi ileri boyutlara taşısın.. ağzınızı açıp da tek laf edemeyeceksiniz.. biliyordun söz vermedim bırakırım demedim bile bile geldin. işte kapı orda beğenmiyorsan git laflarını duyacaksınız.

bir de şimdiki hallerine çok güvenmeyin. Evliliği öyle toz pembe sanmayın derim. Burada yazılanları okuyun sorunlu hikayeler hep evlenmeden şöyleydi böyleydi değişti diye başlıyor..

madem o kadar sıradan siz de için.
Karı koca karşılıklı madde kullanın.

Merhaba, evliliğe giden bu yolda ailene bahsettin mi? Bence hiçbir şeyi onlardan gizlememen gerekiyor.
Senin için en iyisini onlar düşünürler. Eminim ki bu olayı duyduktan sonra evlenmenizi istemeyeceklerdir.
Belki ayrılmak size zor gelebilir . Ama inanın evlilik çok farklı , sevgililik dönemi gibi değil.
Ot kullanan adamdan gerçekten size hayır gelmez. Alkol ile bir tutulamayan konu bu...
Keşke ilişkinizi düzeltmek için çaba harcamasaydınız.
Alışkanlığı kazandıktan sonra bırakması da zor olur.
Hiç bir şey için geç değil belki daha sonra hayatınıza daha iyi biri bekliyordur.
Evlilik için aceleci olmayın.

Sizin çevreniz ucuz atlatmış o vakit. Ben henüz ot ile başlayıp ileri gitmeyen görmedim maalesef.

Bütün iyi yanlarının dışında küçük bir şeymiş gibi madde kullandığını yazmışsınız. Bağımlı işte bırakamıyor. İlerde işleri kötü gitse teselli için kullanıyorum dese olan paranın hepsini ona yatırsa bunu kabullenecek misiniz?
Evlilik oyuncak değil inan sırf seviyorum yanında mutluyum diyerek yürümüyor mantık çerçevesinde bakın

Çok basitleştirmisiniz arada içmesine karşı değilim diyerek. Ailen biliyor mu? Şahsen sigara kullanmiyorum esim kullansaydı devam etmezdim belki de. Bazı çizgileriniz olsun basitkestirmeyin bu kadar. Ileride çocuğum var kocam eve bakmıyor olan parayı ota şuna buna veriyor diye konu açarsan şaşma bence

o çocuk neler yaşadı da belki başladı bu merete. bence seviyorsan diğer türlü de uyum vs varsa göz ardı et ve evlen . Belki evliliğiniz o çocuğa da iyi gelir ve tövbe eder. Belli ki bir şeylerin eksikliğini çekmiş ben evliliğinizin onu düzelteceğini düşünüyorum. İnsanlara biraz şans vermek gerek . Hemen kesip atmamalı

Hollandada serbest burada yasadışı. Alkol de burada serbest Iranda yasadışı. Yasadisilik üzerinden celallenmek bence her zaman doğru olmayabilir. Her şeyin düzenli kullanımı zararlı. Alkol bu maddeden daha kimyasal. Bağımlı olmayacağına emin olabiliyorsanız devam edin. Sizin için ne olursa olsun kırmızı çizgi ise etmeyin. En iyi siz gözlemleyip anlayabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…