- 4 Şubat 2019
- 3.854
- 8.599
ya icmiyor dediginizde gizli gizli iciyorsa, ailesine nasil inaniyorsunuz?
anladimAsgari ücretle çalıştığı dönemde hiç içmemiş bir kaç yıl, parasını da kuruşu kuruşuna eve getirirmiş. O yüzden inanıyorum.
Bu bence tamamen sizin hayata bakisiniz ve tahammul edebilecekleriniz ile ilgili bir konu. Erkek arkadasinizin ot icisini sebeplere baglayarak gozunuzde normallestirmeyin derim. Turkiye`de sorsaniz her 2 kisiden 1inin cocukluk travmalari, erken yasta yuklendigi sorumluluklari vardir. Herkes gucsuz olup illegal seyler icmeye kalksaydi ohoo... Bu durum erkek arkadasiniz hakkinda da fikir vermeli size, demek ki sorunlarla bas etmek konusunda basarili degil. Kendini yapay olarak mutlu ederek sorunlarla bas etmeye calisiyor, cozum icin ugrasmak yerine. Bu bile bir eksi ozellik...
Ben esimin sigara icmesine bile katlanamazdim kaldi ki ot icecek ve ben bunu kabul edecegim. Bazi konularin askinizdan olseniz dahi affi ve herhangi bir aksi durumda geri donusu olmaz.
amsterdamdaydim iki hafta önce
coffee shop´larin hepsinde iciliyor.
simdi muhtemelen icmeyen amsterdamlida coktur, fakat denemek isteyen turistlerde coktu.
yerli insanlari keyfi mi iciyor yoksa gercekten bagimlilar mi bilmiyorum.
kek´i bile var.
bilmiyorum ben denemedim, denemem bana ters.
icenler bagimli oluyor mu bilmiyorum ama icenler bence daha agir uyusturucu denemeye de yatkinlar.
bi insan hem dindar olup hem nasıl uyuşturucu kullanabilir ya?
birilerinin pedifili olması ama domuz eti yiyeni taşlaması gibi bişey.
7/24 yanında değilsiniz ki ne kdr da emin konuşuyorsunuz
İnsan 30 yıllık eşini bile taniyamayip bosanabiliyor
Senden gizli içmediği ne malum bunu bilemezsin ki
Ya da yanına içerek gelemdiginden emin olamazsn
Öyle ha diye bırakılacak bişey mi ki bu?
Ülkemin doktoru bile bunlari kullanılırken birakmiyorken siz nasıl göze alabiliyorsunuz
Cesaretinize hayran kaldım
Her başı sıkışan ota uyuşturucuya sarsın o zaman kendini
Erkekler evlenmeden önce verdikleri hiç bir sözü tutmazlar bunu da ekleyeyim
Şahsen kendim.icin konuşuyorum cesaret edip bu kdr toz pembe bakamadım heralde bu olayaBana hiç bir söz vermiyor ki zaten. İçmiyorum da demiyor. Ama söylediği şeylere de inanıyorum. Bakın kendisi ne dedi bana "bazı adamlar karısına tamam ben içmiyorum diyor dışarılarda içip geliyor eve, evden çıkmak için bahaneler arıyor. ben öyle bir adam değilim ne kendime ne eşime bu adiliği yapamam. neysem oyum sana söylüyorum. bırakmak istiyorum ama bunun sana sözünü vermiyorum. bu şekilde kabul edebilmeni istiyorum"
Sigara kullananlar dahi bırakamıyorken, hamile kadınlar bebekten sonra tekrar başlıyorken ot dediğiniz şeyi bu kadar küçümsemeyi aklım almıyor. Bırakıcam sözleri külli yalan. Anket yapın şurada kaç eş evlenince söz verdiği halde sigarayı bırakmış?Tekrar ediyorum bu daha tehlikeli bir durum.
Ailesi tabii ki oğlunu savunacak. Evlen de başımızdan savalım sana bela olur diyecek halleri yok. Maddi olarak yanlış görmeme sebebiniz umarım yanlış olmadıği içindir. Zira toz pembe bakıldığı için idrak edilemeyen yanlışlar da olabilir.
ne diyelim valla güzel yanını öyle bir anlattın ki seviyorsun da birlikte el ele atlatabilirsiniz inşaallah bir süre sonra tamamen bırakır tedavi olma gibi bi durumu varmıdır acaba öyle bir tedbirde alınabilirKızlar merhaba,
Yaklaşık 2 ay önce bir başlık açarak evlenme teklifi aldığımı ve teklif sonrası ilişkimizin kötüye gittiğini anlatmıştım. Kaygılarımı saçma bir şekilde ilişkime yansıtıp abuk subuk şeylere takıldığımı ve yanlış, çocukça davranışlar gösterdiğimi fark etmiştim.
Aradan geçen zamanla ve çabalarımızla biz düzeldik ve mutluyuz. Ben evlilik korkusuyla kaygılanmayı bıraktım, erkek arkadaşım ekstra anlayış gösterdi ve atlattık, ilişkimiz eskisi gibi güzel olmaya devam etti.
Erkek arkadaşımın ot kullandığını önceki konumda da söylemiştim. Gençliğinden beri dönem dönem içip sonra bırakıp sonra tekrar içiyormuş. Başlığı açma sebebim de bu konu aslında. Bu konu dışında her şeyini çok seviyorum onun. Biraz nasıl biri olduğundan bahsetmek isterim:
Çocuk yaşta babasını kanserden kaybetmiş, iki küçük kız kardeşinin ve annesinin sorumluluğunu üstlenmiş ve onlar için çook fedakarlıklarda bulunmuş. Okul sonrası çalışıp eve para götürmeye başlamış. Çok çalışkan ve zeki bir öğrenciymiş. Okuduğu lise zaten o zamanlar İstanbul'da sınavlarda yüksek yapılarak girilen liselerdenmiş. Sonra üniversiteyi kazanmış ama "sizi bırakıp üniversiteye gidemem" deyip açıktan üniversite bitirmeye karar vermiş. O sırada da çalıştığı meslek kolunda yükselmiş kendi işini kurmuş, iyi paralar da kazanmaya başlamış. Çocuk yaşından beri evinin geçimini sağlayıp, kardeşlerini okutmuş. Kendinden kısarak, kendi isteklerini ikinci plana atarak onların istediklerini gerçekleştirmeye çalışmış, ailenin babası rolünde olmuş hep. Aynı zamanda da dinine çok düşkün. Evini de çok sever, hep evlenmeyi, eşiyle diz dize evinde oturmanın, beraber yemek yapmanın, bir şeyler izlemenin vb hayalini kurduğunu söyler.
Fakat böyle de kötü bir huyu var işte. Ramazanlarda hiç ağzına sürmez. Namaz kıldığı dönemlerde (bazen 5 vakit namaza dönüyor) asla kullanmaz. Dönem dönem aylarca-yıllarca bırakıp tekrar başlamış. Niye içiyorsun dediğimde o da bunu içmekten çok mutlu olmadığını çünkü haram olduğunu söylüyor. Ama haram olmasının yanı sıra onun için alkol almak gibi. "Haftada bir iki akşam gelip bir iki kadeh şarap içtiğimi düşün, hiç bir farkı yok" diyor. İçtiği zaman hiç bir kötü davranışı yok. İçmediği zaman da hiç bir sıkıntısı yok, 1 ramazan gözlemleme şansı buldum 30 gün boyunca aynı insandı. Günlük hayatını ve sorumluluklarını hiç aksatmaz, iş hayatında yükselmeye çalışmaya devam ediyor hala hatta. Parası yoksa almaz parası varsa canı istiyorsa alır içer. Alıyorsa bir şeylerden kısarak almaz, gerçekten elinde ekstra para var diye alır.
"Bir gün tekrar başlamamak üzere bırakacak mıyım bilmiyorum, bunu çok istiyorum ama bunun sözünü sana veremem." dedi. Bir gün çocuğu olursa asla onu bunu içerek görmeyeceğini söylüyor. Sigara kutusu bile olmayacak evde diyor.
Bense çevremde bu yaşıma kadar böyle şeyler hiç görmediğim için ve ona göre çok el bebek gül bebek büyütülmüş olduğum için bir türlü sindiremiyorum bu konuyu. Korkuyorum biraz. Onun dışında onu çok seviyorum, kollarında çok mutlu ve huzurluyum, beraber vakit geçirmekten çok zevk alıyorum. Bu konu haricinde ailemin direği, çocuğumun babası olabileceğine gönülden inanıyorum.
Sizce bu özellik göz ardı edilebilir mi?
Alkole duskun biri ile evlendim , 6 ay evli kaldim ve bosandim yakin zamanda. Evlenmeden once, aynen erkek arkadasinizin dedigi gibi , bana, birakmak istedigini ama soz vermedigini, evlenince , benim icinde bulundugum eve gelince ve ilerdr cocuk da olunca birakabilecegini soyluyordu ve sonuc , asla degismedi. ne azaltti, ne de birakmaya yeltendi. Cok kavgalar ettik, neticede bosandik. Ayni evde yasadiniz mi? Sizin yaninizda kullandi mi? Kullandiginda davranislari nasil oluyor? Sizi rahatsiz ediyor mu? Suan ayda belki 2 kere gordugunuz seye, evlenince surekli belki haftada birkac gun katlanabilecek misiniz? Bunlari iyi dusunun