Evlilik kararı için?

Kızlar merhaba,

Yaklaşık 2 ay önce bir başlık açarak evlenme teklifi aldığımı ve teklif sonrası ilişkimizin kötüye gittiğini anlatmıştım. Kaygılarımı saçma bir şekilde ilişkime yansıtıp abuk subuk şeylere takıldığımı ve yanlış, çocukça davranışlar gösterdiğimi fark etmiştim.
Aradan geçen zamanla ve çabalarımızla biz düzeldik ve mutluyuz. Ben evlilik korkusuyla kaygılanmayı bıraktım, erkek arkadaşım ekstra anlayış gösterdi ve atlattık, ilişkimiz eskisi gibi güzel olmaya devam etti.

Erkek arkadaşımın ot kullandığını önceki konumda da söylemiştim. Gençliğinden beri dönem dönem içip sonra bırakıp sonra tekrar içiyormuş. Başlığı açma sebebim de bu konu aslında. Bu konu dışında her şeyini çok seviyorum onun. Biraz nasıl biri olduğundan bahsetmek isterim:
Çocuk yaşta babasını kanserden kaybetmiş, iki küçük kız kardeşinin ve annesinin sorumluluğunu üstlenmiş ve onlar için çook fedakarlıklarda bulunmuş. Okul sonrası çalışıp eve para götürmeye başlamış. Çok çalışkan ve zeki bir öğrenciymiş. Okuduğu lise zaten o zamanlar İstanbul'da sınavlarda yüksek yapılarak girilen liselerdenmiş. Sonra üniversiteyi kazanmış ama "sizi bırakıp üniversiteye gidemem" deyip açıktan üniversite bitirmeye karar vermiş. O sırada da çalıştığı meslek kolunda yükselmiş kendi işini kurmuş, iyi paralar da kazanmaya başlamış. Çocuk yaşından beri evinin geçimini sağlayıp, kardeşlerini okutmuş. Kendinden kısarak, kendi isteklerini ikinci plana atarak onların istediklerini gerçekleştirmeye çalışmış, ailenin babası rolünde olmuş hep. Aynı zamanda da dinine çok düşkün. Evini de çok sever, hep evlenmeyi, eşiyle diz dize evinde oturmanın, beraber yemek yapmanın, bir şeyler izlemenin vb hayalini kurduğunu söyler.
Fakat böyle de kötü bir huyu var işte. Ramazanlarda hiç ağzına sürmez. Namaz kıldığı dönemlerde (bazen 5 vakit namaza dönüyor) asla kullanmaz. Dönem dönem aylarca-yıllarca bırakıp tekrar başlamış. Niye içiyorsun dediğimde o da bunu içmekten çok mutlu olmadığını çünkü haram olduğunu söylüyor. Ama haram olmasının yanı sıra onun için alkol almak gibi. "Haftada bir iki akşam gelip bir iki kadeh şarap içtiğimi düşün, hiç bir farkı yok" diyor. İçtiği zaman hiç bir kötü davranışı yok. İçmediği zaman da hiç bir sıkıntısı yok, 1 ramazan gözlemleme şansı buldum 30 gün boyunca aynı insandı. Günlük hayatını ve sorumluluklarını hiç aksatmaz, iş hayatında yükselmeye çalışmaya devam ediyor hala hatta. Parası yoksa almaz parası varsa canı istiyorsa alır içer. Alıyorsa bir şeylerden kısarak almaz, gerçekten elinde ekstra para var diye alır.
"Bir gün tekrar başlamamak üzere bırakacak mıyım bilmiyorum, bunu çok istiyorum ama bunun sözünü sana veremem." dedi. Bir gün çocuğu olursa asla onu bunu içerek görmeyeceğini söylüyor. Sigara kutusu bile olmayacak evde diyor.

Bense çevremde bu yaşıma kadar böyle şeyler hiç görmediğim için ve ona göre çok el bebek gül bebek büyütülmüş olduğum için bir türlü sindiremiyorum bu konuyu. Korkuyorum biraz. Onun dışında onu çok seviyorum, kollarında çok mutlu ve huzurluyum, beraber vakit geçirmekten çok zevk alıyorum. Bu konu haricinde ailemin direği, çocuğumun babası olabileceğine gönülden inanıyorum.

Sizce bu özellik göz ardı edilebilir mi?

Aslında şöyle onu kullanan hiçbir zaman onunla kalmıyor ben eksik bildiğinizi düşünüyorum. Giriş seviyesidir o. Mutlaka farklı şeyler denemiştir/deneyecektir. Adli tıp uzmanıyım aynı zamanda bilgim bilimsel.

Kızım olsan evlenmemen için Aliye Rona olurdum,sen gerisini düşün artık.

Bana hiç bir söz vermiyor ki zaten. İçmiyorum da demiyor. Ama söylediği şeylere de inanıyorum. Bakın kendisi ne dedi bana "bazı adamlar karısına tamam ben içmiyorum diyor dışarılarda içip geliyor eve, evden çıkmak için bahaneler arıyor. ben öyle bir adam değilim ne kendime ne eşime bu adiliği yapamam. neysem oyum sana söylüyorum. bırakmak istiyorum ama bunun sana sözünü vermiyorum. bu şekilde kabul edebilmeni istiyorum"
Ne kadar tatlış ve dürüst bir sevgiliniz var. Öyle tatlış anlatmışsınız ki içtiği otun dumanını hayalimde pembe canlandırdım istemsizce. Siz çoktan göz ardı etmişsiniz, pembe pembe yaşar gidersiniz işte.

Gecen gun o dediginiz tozdan kullanmaya baslayan bir tanidigimiz gunlerdir kayipti olusunu buldular.Nedeni ne biliyormusunuz satmaya da baslamis,sattigi adamla arabasinda tartismis ,alicininda kafa guzel adami bicaklayarak oldurmus.Gunlerdir kayipti adam uc tane kucuk cocugu vardi biri bir kac aylik.Karisi desen perisan uc cocukla darmadagin,uc bes valizle simdi evini kapatip Turkiye ye ailesinin yanina donuyor.Malesef erkek arkadasinizin aliskanligi hicte oyle masumca birsey degil.Nelere yol actigini yazdim varin siz dusunun gerisini...

biraz hep ya da hiç'çi. hep diyor ki "evleneyim zina günahından kurtulmuş olayım bunu da bırakayım 5 vakit namaza yöneleyim allah için yaşayayım"
e tamam yani bunu yapabilmesi için evlenmesine gerek yok ki. iradesiz mi yani?
ben olsam evlilik düşünmem bu kişiyle.

Bu kadar dürüstünü de pek görmediğimizden bir afalladım ben.
Kendime geleyim yapcam yorumu. :)

Böyle olmaktan çok korkuyorum ben de işte :KK43:
Ben ailesi tarafından teyit aldım aylarca bıraktığına dair.
Maaşıyla evinin tapu borcunu ödüyor şuan. Ekstra iş yaparsa o parayla alıyor otu. Yoksa almıyor. Maddi olarak da bi yanlışını görmedim :KK43:
Valla aileler şöyle düşünüyor ,evlenirse bırakır düzelir ama olan evlenen kıza oluyor adam düzelmez.Evlendin kriz anları oldu o anlarda psikolojik ve bedenen şiddet gördünüz ,çocukta var ne yapacaksınız.Bekara karı boşamak kolay ama iş evlenince çok zor çokkk.Boşansan çocuk ne olacak babasız,boşanmasan kriz anlarında en çok çocuğun etkilenecek o zaman karar vermen daha zor Evlenmeden tedavi olmasını isteyin ters tepki verir ya da gerek yok iradeliyim derse asla evlenme derim o zaman o iradesini tedavi olmaya harcasın sizin hayatınızı da karartmasın.

Hahaha tamam bekliyorum yorumunuzu :))

Siz böyle anlatınca çok sevimli, pembe bir durum gibi görünüyor ama
işin aslının öyle olduğunu sanmıyorum maalesef..

Bağımlı olsaydı uzun bir zaman kullanmadan duramazdı.
Ama bağımlı olmasaydı da bundan sonra asla kullanmam sözünü verebilirdi.
Bir tuhaf durum kısacası.

Neden kestirip atmıyor da, kabul görmeyi bekliyor.
Sonuçta yanlışın farkında.
Bırakması için baba olmak gibi bir durumu beklemesine gerek yok ki..

Siz böyle anlatınca çok sevimli, pembe bir durum gibi görünüyor ama
işin aslının öyle olduğunu sanmıyorum maalesef..

Bağımlı olsaydı uzun bir zaman kullanmadan duramazdı.
Ama bağımlı olmasaydı da bundan sonra asla kullanmam sözünü verebilirdi.
Bir tuhaf durum kısacası.

Neden kestirip atmıyor da, kabul görmeyi bekliyor.
Sonuçta yanlışın farkında.
Bırakması için baba olmak gibi bir durumu beklemesine gerek yok ki..

Kafasını sevdiğini söylüyor çünkü. Ben keyifçi adamım hoşuma gidiyor diyor. Ama durmam noktayı da bilirim benim için bir keyiften öteye gitmez diyor.
Ama bir yandan da haram olduğu için yanlış olduğunu düşünüyor ve bırakmak da istiyor...

Can sıkıcı :KK43:

Şu anda tamamen madde kullanmasını olumlu yönleriyle örtmeye iyileştirmeye masumlaştırmaya çalışıyorsunuz ama sizde biliyorsunuz ki öyle değil. Ramazan ayında gözlemledim aynı insandı diyorsunuz demek ki içtiği zamanlarda değişiyor ki değişmemesi imkansız şimdi içtiği zamanlarda sizle görüşmeyebilir etkisini hissetmeyebilirsiniz ama aynı evde yaşayınca böyle olmaz aklının onu içtiğinde pek yerinde olacağını, kötü bir davranışta bulunursa ayılınca bunu hatırlamayacağını bilin

ve para konusunda da ekstra para harcamaz diyorsunuz da sonuçta var olan parasından o maddeye ayırıyor fuzuli değil mi. Bence bunu bu kadar basite indirgemek için uğraşmayın bu bağımlılık öyle arada bir aldığını da sanmam Ramazanda 1 ay içmeden durabildiğini de.. böyle zaafı olan biri birgün sizi de gözden çıkarır. Yine siz bilirsiniz madem size göre sorun yok bize ne sorduğunuzu da anlamadım

Şu anda tamamen madde kullanmasını olumlu yönleriyle örtmeye iyileştirmeye masumlaştırmaya çalışıyorsunuz ama sizde biliyorsunuz ki öyle değil. Ramazan ayında gözlemledim aynı insandı diyorsunuz demek ki içtiği zamanlarda değişiyor ki değişmemesi imkansız şimdi içtiği zamanlarda sizle görüşmeyebilir etkisini hissetmeyebilirsiniz ama aynı evde yaşayınca böyle olmaz aklının onu içtiğinde pek yerinde olacağını, kötü bir davranışta bulunursa ayılınca bunu hatırlamayacağını bilin

ve para konusunda da ekstra para harcamaz diyorsunuz da sonuçta var olan parasından o maddeye ayırıyor fuzuli değil mi. Bence bunu bu kadar basite indirgemek için uğraşmayın bu bağımlılık öyle arada bir aldığını da sanmam Ramazanda 1 ay içmeden durabildiğini de.. böyle zaafı olan biri birgün sizi de gözden çıkarır. Yine siz bilirsiniz madem size göre sorun yok bize ne sorduğunuzu da anlamadım

Merhaba,

Benim yanımda içiyor içmediği de oluyor karşılaştırabiliyorum herhangi bir fark yok. İçince daha çok gülüp güldürüyor sadece.
Ramazanda da içtiğini gizleyeceğini sanmam. İçmesiyle ilgili bir şey saklamıyor ki niye ramazanda içtiğini saklasın. Beni 1 kere bile öpmedi ramazan ayında, tüm günahlardan arınma kafasında olduğu için.

Ama tabiki benim için problem. Olmasa buraya konu açmazdım ya da evlenmeyi sorgulamazdım. Koşa koşa evlenirdim.

Bu tür madde kullanan insanlarla yan yana yürürken bile korkarım bu kadar büyük söylüyorum kendi adıma tabiki. Allah şaşırtmasın kimseyi yolundan herkes hata yaoabilir tabi ama bu hatasını düzeltme tedavi olma tamamen kurtulma çabası var desen belki diyeceğim ama maalesef bence uzak durmalısın hayatından o kişinin.

Madde kullanan insanların çocukları, nörolojik hastalıklara çoklukla yakalanıyor, basit 1 sigara bile çocukta 1 sürü hastalığa yol açabilirken madde kullanımı söz konusu olduğunda da siz böyle bir olasığı göz ardı eder misiniz? Bence kendinize bu soruyu sorun, doğru cevaba ulaşacağınızı düşünüyorum.

X