Kızlar merhaba,
Yaklaşık 2 ay önce bir başlık açarak evlenme teklifi aldığımı ve teklif sonrası ilişkimizin kötüye gittiğini anlatmıştım. Kaygılarımı saçma bir şekilde ilişkime yansıtıp abuk subuk şeylere takıldığımı ve yanlış, çocukça davranışlar gösterdiğimi fark etmiştim.
Aradan geçen zamanla ve çabalarımızla biz düzeldik ve mutluyuz. Ben evlilik korkusuyla kaygılanmayı bıraktım, erkek arkadaşım ekstra anlayış gösterdi ve atlattık, ilişkimiz eskisi gibi güzel olmaya devam etti.
Erkek arkadaşımın ot kullandığını önceki konumda da söylemiştim. Gençliğinden beri dönem dönem içip sonra bırakıp sonra tekrar içiyormuş. Başlığı açma sebebim de bu konu aslında. Bu konu dışında her şeyini çok seviyorum onun. Biraz nasıl biri olduğundan bahsetmek isterim:
Çocuk yaşta babasını kanserden kaybetmiş, iki küçük kız kardeşinin ve annesinin sorumluluğunu üstlenmiş ve onlar için çook fedakarlıklarda bulunmuş. Okul sonrası çalışıp eve para götürmeye başlamış. Çok çalışkan ve zeki bir öğrenciymiş. Okuduğu lise zaten o zamanlar İstanbul'da sınavlarda yüksek yapılarak girilen liselerdenmiş. Sonra üniversiteyi kazanmış ama "sizi bırakıp üniversiteye gidemem" deyip açıktan üniversite bitirmeye karar vermiş. O sırada da çalıştığı meslek kolunda yükselmiş kendi işini kurmuş, iyi paralar da kazanmaya başlamış. Çocuk yaşından beri evinin geçimini sağlayıp, kardeşlerini okutmuş. Kendinden kısarak, kendi isteklerini ikinci plana atarak onların istediklerini gerçekleştirmeye çalışmış, ailenin babası rolünde olmuş hep. Aynı zamanda da dinine çok düşkün. Evini de çok sever, hep evlenmeyi, eşiyle diz dize evinde oturmanın, beraber yemek yapmanın, bir şeyler izlemenin vb hayalini kurduğunu söyler.
Fakat böyle de kötü bir huyu var işte. Ramazanlarda hiç ağzına sürmez. Namaz kıldığı dönemlerde (bazen 5 vakit namaza dönüyor) asla kullanmaz. Dönem dönem aylarca-yıllarca bırakıp tekrar başlamış. Niye içiyorsun dediğimde o da bunu içmekten çok mutlu olmadığını çünkü haram olduğunu söylüyor. Ama haram olmasının yanı sıra onun için alkol almak gibi. "Haftada bir iki akşam gelip bir iki kadeh şarap içtiğimi düşün, hiç bir farkı yok" diyor. İçtiği zaman hiç bir kötü davranışı yok. İçmediği zaman da hiç bir sıkıntısı yok, 1 ramazan gözlemleme şansı buldum 30 gün boyunca aynı insandı. Günlük hayatını ve sorumluluklarını hiç aksatmaz, iş hayatında yükselmeye çalışmaya devam ediyor hala hatta. Parası yoksa almaz parası varsa canı istiyorsa alır içer. Alıyorsa bir şeylerden kısarak almaz, gerçekten elinde ekstra para var diye alır.
"Bir gün tekrar başlamamak üzere bırakacak mıyım bilmiyorum, bunu çok istiyorum ama bunun sözünü sana veremem." dedi. Bir gün çocuğu olursa asla onu bunu içerek görmeyeceğini söylüyor. Sigara kutusu bile olmayacak evde diyor.
Bense çevremde bu yaşıma kadar böyle şeyler hiç görmediğim için ve ona göre çok el bebek gül bebek büyütülmüş olduğum için bir türlü sindiremiyorum bu konuyu. Korkuyorum biraz. Onun dışında onu çok seviyorum, kollarında çok mutlu ve huzurluyum, beraber vakit geçirmekten çok zevk alıyorum. Bu konu haricinde ailemin direği, çocuğumun babası olabileceğine gönülden inanıyorum.
Sizce bu özellik göz ardı edilebilir mi?