• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik hazirliginda surekli tartismak

yasadigimiz 10 problemin 2sinden haberi oluyor. bugun de yemek masasindaydik o yuzden duydu. ve fenalastigim icin babam da asiri derecede uzulup sinirlendi. kendisi 70 kusur yasinda, ben her seye babami zaten uzulmesin diye dahil etmiyorum.

Bakin sizin probleminizin cikis noktasi zaten ailelerden para almak olmus. Yani hep bir sekilde senin ailen benim ailem durumuna gelmis. Sonrasinda senin ailen benim ailem diye devam etmis. Ustune babanizin haberdar olmasi belki de aranizin daha fazla gerilmesine sebep olacak. Bunun cozumu yine ikinizde. O zaman dahil etmenin hic geregi yoktu. Bos yere birbirinizi yipratirsiniz boyle. Bunun cozumu her ne ise bunu konusun ve tekrar bu olaylari yasamamak icin kendi aranizda cozumler bulup onlemler alin. Cozulmeyecek ve buyutulecek seyler degil bence.

Son olarak eklemek istiyorum.
Çift olarak kendi içinizde çözmeniz gereken konuları konuşamadığınız için babanızın araması bence pek evlenecek yetişkinlere yakışmıyor.

Evet babanız siz fenaştığınız için endişelenmiş, şahit olmaması gereken bir olaya şahit olmuş, üzülmüş ve bir şeyler yapmak istiyor ama sakinleştirebilirsiniz. Bence sakinleştirmelisiniz.

Babanızın ağırlığını gerektiğinde daha ağır meseleler için kullanmalısınız.

Her olayda konuşup müdahil olursa bir yerden sonra hep konuşan ama dinlenmeyen adam olur.

Son düzenleme:
Konu sahıbı hıcbır yorumu okumadan yazıyorum cok zor geçimsiz bir insansınız kesınlıkle nısanlın sızden ayrılmalı.Hele evlılıgı yurutecek olgunlukla hıc degılsın.
Yahu kadın bir yerde bağımsız ve ‘bir’ olmak istiyor.
En azından kendi evinin eşyasında hem karar mercii hem de ödeyen taraf olmak adına bir talepte bulunmuş ki bence haklı.
Ailelerimiz dışarıda kalsın ilişkimizde demenin v böyle sürdürebilmenin temelidir bu istek.
Bunda anlaşılmayacak bir şey yok.
O ödedi bu ödedi hesabı değil bence yapılan, her zorlu durumda ebeveynine koşan bir erkek modeli karşıya çıkan.
Ne kadar yükünü atarsa başkasına, o kadar da esiri olur.

benim onun ailesini asagiladigim konusunda haklisin yani asagilama degil de o kadar doluyum ki olumsuz bir sey olunca ortaya onlari atiyorum. bu benim hatam ve torpulemeye calistigim bir yon dogru. ama o hic benim ailem hakkinda konusmazdi. yani abimle ilgili mevzuya benim ne kadar uzuldugumu kendisi biliyor, aylarca kendime gelememistim. nasil bunu boyle konusabilir hala cok sasiriyorum.

turkiyeye gelince ailesinden cok etkilendigini anladim gercekten. babasi surekli nisanlimi sikistiriyor ne alirsan karttan al diye. mesela dun alisveristeyken iki kez aradi oradan cek diye. ucuncu arayisinda nisanlim tersledi kapatti neden surekli ariyorsun diye. kompleks mi yapiyorlar neyi kanitlamaya calisiyorlar anlamiyorum. ama iyi niyetli bulmuyorum yani hediye isteyene verilir, ben istemiyorum ki.
Bence fazla büyütüyorsunuz para mevzusunu. Bizimki tam tersiydi, eşim benim maaş kartımdan çekip ailesinin kirasını falan ödüyordu nişanlıyken. Sizinki olayda bence kötü niyet yok. Eğer derseniz evlenince kendilerinde karışma hakkı görürler, emin olun harcama yapmasalar da görüyorlar. Ama senin ailen benim ailem olayı varsa çok zor. Eğer arada uyuşmazlık varsa nişanlın arada kalır ve evliliğiniz çok zarar görür.

gecerli bir sebebiniz var mi yoksa ben daha once size ters bir yorum yaptim da onun acisini mi cikarmaya calisiyorsunuz
Yok canım sizinle atısmamız olmadı sevmem kavgayı bırden yazdım dobra kırmak ıstemem nısanlının ailesini dusman bellemıssın sız ailesini sureklı eleştiriyorsunuz ama kendınız elestırı kabul etmiyorsunuz bırbırınıze karsı sevgisizlik var sankı evlendikten sonra bırden hersey super olmuyor babası masraf yaparsa yapsın sonucta evladı basıma kalkar daha sonra dusuncesı olmamalı evladı ıcın yapsın buyutme bunu.

Yok canım sizinle atısmamız olmadı sevmem kavgayı bırden yazdım dobra kırmak ıstemem nısanlının ailesini dusman bellemıssın sız ailesini sureklı eleştiriyorsunuz ama kendınız elestırı kabul etmiyorsunuz bırbırınıze karsı sevgisizlik var sankı evlendikten sonra bırden hersey super olmuyor babası masraf yaparsa yapsın sonucta evladı basıma kalkar daha sonra dusuncesı olmamalı evladı ıcın yapsın buyutme bunu.
kalbinizi kirmak istemiyorum ya cidden yuruyun gidin surdan hadi neyin ne oldugunu bilmeden sacma sapan konusuyosunuz

Yahu kadın bir yerde bağımsız ve ‘bir’ olmak istiyor.
En azından kendi evinin eşyasında hem karar mercii hem de ödeyen taraf olmak adına bir talepte bulunmuş ki bence haklı.
Ailelerimiz dışarıda kalsın ilişkimizde demenin v böyle sürdürebilmenin temelidir bu istek.
Bunda anlaşılmayacak bir şey yok.
O ödedi bu ödedi hesabı değil bence yapılan, her zorlu durumda ebeveynine koşan bir erkek modeli karşıya çıkan.
Ne kadar yükünü atarsa başkasına, o kadar da esiri olur.
Boşuna anlatma, bizim toplum henüz birey olma arzusunu anlayamıyor, anlamak istemiyor. 😏
Kaldi ki dokulmaz bağımsız bir çekirdek aile hayal edebilsin?
Mümkün değil :)

Ailelerden yardım almayalım kendimiz yapalım demeniz bu alışverişten önce karşılıklı konuşup anlaştığınız bir konu mu?

Cevap hayır ise, bu kadar basit konularda bile fikir birliği yapamıyor olmanız sence normal mi?
Hayır demesinin altında yatan sebepler neler? Mantık var mı?

Cevap evet ise, babasının 2 arayıp karttan çek diye baskı yapmasıyla anlaştığınız fikirden dönmesinin nedenleri üzerinde düşünmelisiniz.

Çok daha sıkıntılı konulard ailesine hayır diyebilecek mi?
Verilen iki akılla, yapılan baskıyla sana hemen sırtını dönecek mi?
Aileden ne kadar etkileniyor?

Olay sadece maddi olarak gösteriş ve sidik yarışı mı?

Kv adayının çok sıkıntılı olduğunu hatırlıyorum.
Geçenlerde bir konuda da kültürel farklara dair bir yorumunu gördüm sanki.

Senin için bu aileyi almıyor gibi. Eğer nişanlın ailesinin iki çekip itişiyle fikir değiştiren biriyse evlendiğinizdeki müdahaleler artacaktır.

Özellikle maddi sıkıntın olmazsa dahi, nişanlının aile şirketinde olması tabiri caizse (affına sığınarak yazıyorum bunu) ipleri ellerinde tutup dolaylı yoldan senide yönetmeye çalışmalarına sebep olacaktır.

Nişanlını bilmem ama ailede bunu arzulayacak potansiyel var.
Bütün varsayım ortak kararlarınıza riayet etmeyen nişanlı modelinden yapıldı bunu da bil :)
ay bu yorum gozumden kacmis ya cok pardon

normalde de bunu konustuk ama ciddi sekilde konusmamistik. ben de cok kati degildim. sonra annesinin maddiyatla ilgili birkac lafini duyunca tamam yassy bunlara bir daha bir sey aldirmiyorsun dedim kendime. nisanlim da annesiyle tartismasin diye ona soylemedim. istemiyorum ailelerden bir sey dedim.

nisanlim bazi konularda cidden etkilenir ailesinden ama genelde etkilenmez. mesela maddi konularda evet biraz babasinin sozunden cikmaz onun parasini harcadigi icin. iste o yuzden ben de kendimiz yapalim istemistim. annesiyle arasi pek yok hatta tekrar barismadilarsa suan kusler en son ev esyasi icin tartismislardi. ama tabi annesine ne kadar kusebilir insan o ayri.

zaten aralari bozuk bir de annesine karsi doldurmus olmayayim diye ben demedim ona annen boyle soyledi diye. ama gayet net sekilde bundan sonra senin baban da benim babam da harcama yapmasin dedim yani bunu anlayabilmesi lazimdi.

Boşuna anlatma, bizim toplum henüz birey olma arzusunu anlayamıyor, anlamak istemiyor. 😏
Kaldi ki dokulmaz bağımsız bir çekirdek aile hayal edebilsin?
Mümkün değil :)
Bir de şöyle bir handikap var, imkan dahilinde karşılanabileceklen yine de babaya dayatılıyor, çok saçma.
Neyin hesabı bu, e var al işte.
Bunun altında ben bambaşka şeyler arıyorum, bağımsız birey zannedip evlendiğim kocamdam ve çokça karşılaştığım erkekten yola çıkarak elbette bu tezim, görsün bilsin algısı😂
Annesi babası mazallah bilmez etmez vs, ne olursa olsun brifing verir gibi bilgilendirme durumu bu. Şurdan şu kadara şunu beğendik aldık, sen de öde minvalinde.
Kendi ödese bile o durum devam ediyor ‘haberi olsun’, sebep?
E olsunmuş😂

Sassy olayı tam hatırlamıyorum ama eski konularında yine onun ailesinin yapmasına sorun çıkardığın ama aynı şeyi senin babanın yapmasına müsade ettiğin bir durum vardı sanki?

Böyle benzer bir yorum yapmıştım.
Bu yönünü de törpülemelisin bence. Kimse yoğurdum ekşi demek istemez. Evet benim ailem görgüsüz tek bir vazo bile alsalar lafını ederler karışmasınlar ama senin baban bir centilmen o salona para verebilir diyemez ki? Ben de ailemi sürekli aşağılatmam. Hele ki nişanlım benle kavga edip ortamı terk edecek sonra telefonda aynı sebepten babam para verdi diyecek. Bir de onun açısından bak

herkese selamlar, umarim hepiniz iyisinizdir. elimden geldigi kadar kisa yazmaya calisacagim.

nisanlimla anlasamiyoruz yani ne desek birbirimize batiyor bu evlilik hazirligina dair. onun disinda konular konusurken sorun yok gayet normaliz ama evle ilgili bir sey soyleyince ikimize de batiyor.

dun nisanlimla ev icin alisverise ciktik, orada tartistik. o alacaklarimizi babasinin kartindan almak istedi ben de istemedim kendi hesabimizdan almak istedim ortak hesap yani. orada tartistik ben almadan ciktim arkadaslarimin yanina gittim. nisanlim da onlari alip cikmis. aksam telefonda konustuk iste bana para hesabi yapman beni geriyor, bu kadar ince hesabi ben sevmiyorum falan dedi. sanki ben hep para konusuyormusum gibi. ben de ben bu yasima kadar hic para hesabi yapmadim ama soz konusu senin ailen olunca yapmak zorundayim cunku nerede ne konusacaklari belli olmuyor dedim. o da benim abimle olan bir mevzuyu kast ederek benim ailem hicbir zaman bana harcanan parayi kurus kurus liste yapmadi dedi. ben de bel alti vurmaya calisiyorsan beceremiyorsun, benim babamdan baska ailem yok o da senin ailen gibi degil zaten aradaki farki sen de biliyorsun dedim yuzune kapattim. ama inanilmaz uzuldum yani butun gun agladim neredeyse.

bugun de o tatile gitti. aslinda yarin gidecekti bugun evle ilgili isleri halletmesi lazimdi ama bugun gitmis, hicbir sey demedim sonucta sadece benim evim degil. beni dugun salonundan aradilar nisanlima ulasamamislar. ek odeme istedi adam ben de tamam yarin gelirim konusuruz dedim. yanimda babam vardi onunla konustuk, bu normal mi falan dedim. yoksa zaten babama soylemeyip ben odeyecektim. babam da gayet normal yarin ben gonderirim dedi. sonra nisanlim aradi seni aramislar diye ben de evet konustuk yarin babam gonderecek dedim. bana bagirmaya basladi iste hicbir sey gondermeyecek falan dedi. ben de ona bagirdim benimle boyle konusamazsin falan dedim. sen babanin parasiyla beni ezmeye calisiyorsan yanlis yapiyorsun dedi. ben de benim oyle bir gorgusuzlugum yok ama onu kimin yaptigini cok iyi biliyoruz ikimiz de dedim. baya bagir cagir tartistik kapattik. sonra ben resmen krize girdim agladim, titredim vs. babam serum takti anca toparlandim.

su an ben hicbir sey dusunemiyorum kendime yeni geldim neredeyse. babam inanilmaz sinirli, buyuk ihtimalle yarin nisanlimi da babasini da cok kotu fircalayacak. bir yandan da ona iste yuz goz olma falan diyerek sakinlestirmeye calisiyorum.

inanilmaz basim agriyor ne yapacagimi yine asla bilmiyorum. evlilik hazirliginda tartismanin normal oldugunu biliyorum ama bu kadar cirkinligi kaldiramiyorum yani benim de ailemin de yapisinda yok bunlar. su noktada devam etmeme gerek var mi hic bilmiyorum. ayrilmak icin de cok mu ani karar veriyorum onu da bilmiyorum ama inanilmaz kirginim.

bu kadar tartisma uzerine evlenince bu bana mutluluk verir mi diye dusunuyorum.
Aileleri karşı karşıya getirmeyin bu kadar. Para konularında birbirinizin ailesi bile verse babam verdi demeyin mesela. Hallettim de geç. Ben çok kavga edilecek bir konu görmedim burada. Ama önemli olan tavırdır tabii.

Sassy olayı tam hatırlamıyorum ama eski konularında yine onun ailesinin yapmasına sorun çıkardığın ama aynı şeyi senin babanın yapmasına müsade ettiğin bir durum vardı sanki?

Böyle benzer bir yorum yapmıştım.
Bu yönünü de törpülemelisin bence. Kimse yoğurdum ekşi demek istemez. Evet benim ailem görgüsüz tek bir vazo bile alsalar lafını ederler karışmasınlar ama senin baban bir centilmen o salona para verebilir diyemez ki? Ben de ailemi sürekli aşağılatmam. Hele ki nişanlım benle kavga edip ortamı terk edecek sonra telefonda aynı sebepten babam para verdi diyecek. Bir de onun açısından bak
evet dogru hatirladin ev yapilirken de ben eger annen cok karisacaksa para falan vermesinler babam verir demistim. nisanlimin babasi da hemen beni aramisti aman kizim oyle sey olur mu bizi babana mahcup etme ne gerekiyorsa ben yapayim demisti esinin adina ozur dilemisti.

aslinda haklisin ama iste ben durduk yerde babami ortaya atmiyorum cidden. yani beni dolduruyorlar iyice patlayacak seviyeye geliyorum ondan sonra da iste ortaya babasini atti oluyor. halbuki buyuk resim oyle degil. nisanlimla da tartisiyoruz sonra bak ben boyle dusundum ondan bunu dedim dedigimde evet haklisin diyor. ama ben hakli olana kadar biz cok yipranmis oluyoruz.

kayinvalidem bana babamin yaptirdigi yazligi sordu birkac kez. sonra da biz de yazligi degistirecektik ama sizin dugunden dolayi kimildamadik hic dedi. ben de bozuldum cunku bu dugun onlari o kadar da sarsmis olamaz yani. bir kez de babasi nisanlima kizdi bir konuyla ilgili, laf arasinda ulan bir evleniyorsun bizi duman ettin gibi bir sey soyledi. ben de bunlardan rahatsiz oldum. onlara bir sey aldirmak istemedim. otomatik olarak babam da almasin biz yapalim dedim.

İlginç olmuş,seni böyle bir konuyla görmek şaşırttı beni.
Şimdi seni de fazlaca tanımadığım için ben olsaydım bu çocuğu birakirdim diyeyim.
Kontrolsüz,sürekli saldırgan,belirli bir ağırlığı ve birikimi (bilgi,nezaket vs..) olmayan erkekleri ne kadar begenseniz de yorar.
Bugun sakın olsa bile yarın başka bir konudan tekrar dişlerini göstereceği çok aşikar.
Yine uzecek,yine yapacak.
Bu evlilik,nişanlılık stresi de değil.
Yapısı bu bana kalırsa.
Ben,bu kadar konuşmasına bile müsade etmezdim.
Evlenmeden serumlarla ayakta duracak sam evlendikten sonra acilde mi sabahlayacagim..
İyi düşün derim.

Bu arada ne yazarsan yaz sana hak veresim geliyor :D
Mantığını neyi neden istemediğini anlıyorum.
Sadece nişanlın acaba ne hissediyor bir düşünsen iyi olabilir diye yazdım üstteki yorumu.
İnsan sinirli olunca karşı tarafı düşünmüyor doğal olarak

Başka bir üye şu konuları yazsa ayrıl derim. Ama sizin ilişki dinamiğiniz böyle sanki. Hani vardır ya bazı çiflter çok sakin bir ilişki yaşayan bazılarında sizin gibi ateşli yükselen dinamik

Anlatabildim mi bilmiyorum ama

S sassyassyy konunuza yazan bazı arkadaşlar kadar sizi tanımıyorum.

Öncelikle sizin için bir ev yaptırılacaktı. Arsa babanıza aitti , size vermişti. Üzerine evi de kayınvalide -kayınpeder yaptırıyordu. Bununla ilgili yasal bir sorun yaşamamak için babanıza danışacaktınız. Evle alakalı son durumunuz nedir ? Sorunlar giderildi mi , eviniz bitti mi ?

Geçenlerde siyasi görüş farklılığı ilişkilerde sorun olur mu ? konusunda : Nişanlınız ve ailesiyle görüşlerinizin zıt olduğunu ancak bunun sizi etkilemediğini söylemiştiniz.

Amerika da öğrenci hayatı yaşarken size önemsiz gelen konuların aslında ne kadar önemli olduğunu göz ardı ettiğinizi düşünüyorum.

Aile yaşantılarınız , kültürel ve siyasi zıtlıklarınız hayatınızın her anında karşınıza çıkacak.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

İlginç olmuş,seni böyle bir konuyla görmek şaşırttı beni.
Şimdi seni de fazlaca tanımadığım için ben olsaydım bu çocuğu birakirdim diyeyim.
Kontrolsüz,sürekli saldırgan,belirli bir ağırlığı ve birikimi (bilgi,nezaket vs..) olmayan erkekleri ne kadar begenseniz de yorar.
Bugun sakın olsa bile yarın başka bir konudan tekrar dişlerini göstereceği çok aşikar.
Yine uzecek,yine yapacak.
Bu evlilik,nişanlılık stresi de değil.
Yapısı bu bana kalırsa.
Ben,bu kadar konuşmasına bile müsade etmezdim.
Evlenmeden serumlarla ayakta duracak sam evlendikten sonra acilde mi sabahlayacagim..
İyi düşün derim.
ayrilik fikri bende de var ama nisanlim o bahsettiginiz sifatlar degil acikcasi. kontrolsuz ve gorece saldirgan olan benim. ikimiz de gayet bilgi birikimi olan ve nazik insanlariz ama tabi insaniz tartisiyoruz.

temel sorun ailelerle ilgili aslinda onu cozmeden ilerleyemiyoruz da bakalim ne olacak. cok tesekkurler.

ayrilik fikri bende de var ama nisanlim o bahsettiginiz sifatlar degil acikcasi. kontrolsuz ve gorece saldirgan olan benim. ikimiz de gayet bilgi birikimi olan ve nazik insanlariz ama tabi insaniz tartisiyoruz.

temel sorun ailelerle ilgili aslinda onu cozmeden ilerleyemiyoruz da bakalim ne olacak. cok tesekkurler.
Ama nazik insan en küçük bir tartışmada hele ki böyle bir süreç içerisinde aile üzerinden vurur mu hiç ?
Beni rahatsız etti,umurim senin dediğin gibidir de ben yaniliyorumdur.

S sassyassyy konunuza yazan bazı arkadaşlar kadar sizi tanımıyorum.

Öncelikle sizin için bir ev yaptırılacaktı. Arsa babanıza aitti , size vermişti. Üzerine evi de kayınvalide -kayınpeder yaptırıyordu. Bununla ilgili yasal bir sorun yaşamamak için babanıza danışacaktınız. Evle alakalı son durumunuz nedir ? Sorunlar giderildi mi , eviniz bitti mi ?

Geçenlerde siyasi görüş farklılığı ilişkilerde sorun olur mu ? konusunda : Nişanlınız ve ailesiyle görüşlerinizin zıt olduğunu ancak bunun sizi etkilemediğini söylemiştiniz.

Amerika da öğrenci hayatı yaşarken size önemsiz gelen konuların aslında ne kadar önemli olduğunu göz ardı ettiğinizi düşünüyorum.

Aile yaşantılarınız , kültürel ve siyasi zıtlıklarınız hayatınızın her anında karşınıza çıkacak.

Hakkınızda hayırlısı olsun.
oncelikle bu pozitif kokan yorum icin cok tesekkurler 😂 saka bir yana biraz haklisiniz.

evle ilgili hukuken bir sorun yok. arsa da benim ustumeydi, ev de nisanlimla benim ustume. israrla babamin avukatlarina sordum herhangi bir sorun olmadigini soylediler. tapusu ikimizin yani. ev bitti, mobilyalar gelecek. dekorasyon isi kaldi kisacasi.

burada siyasetle ilgili bir mevzu yok. ben bazi konularda aileler arasi sorun yasadigimizi hic saklamadim, hep de soyledim. en basiti bayramlar bile farkli. bunlarda farkliliklar var ama siyasetle alakali bir durum yok. yani o konuyla bunun bir baglantisi yok. demek istedigim bambaskaydi orada. hala da arkasindayim.

Back
X