• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Şizofrenmi yoksa aldatılan bir saf mıyım

Çok üzgünüm,çok zor süreçlerden geçmişsiniz.Eşiniz özellikle yaşadıkları kolay şeyler değil.Bu da ruhsal sağlığına etki etmiş.Eşiniz hasta maalesef.Aile de ilgilenmiyor.Siz de bu gidişle ayrilirsiniz,😔çünkü sizin için de çok zor durum.Doktora gidip tedavi olmazsa ayrılacağınızı söylediniz mi?Tedavi olmayı reddederse ayrılmaktan başka çareniz yok.
Evet söyledım hem de defalarca ben iyiyim benim birşeyim yok diyor .yaptığı şeylerin normal olmadığını kendısının farketmediğini bilnçsizce yaptığını söylüyorum . Tedavi olmazsan ayrılmak zorundayım senden bana başka çare bırakmıyorsunda dıyorum .sen normal olamazsın biz çok acılar yaşadık hangi bünye dayanır bu kadarına diyorum.ama tamam dıyor bi pskyatriye gıdıyoruz arkası gelmıyor gördün mü bak doktor bana ilaç bıle vermedı sen abartıyorsun dıyor . Bu olaydan sonra daha yenı hemen götürdüğümdeki durum bu .Çok garip bi hal yani bu derece bi hali doktorlar nasıl farkedemez demi ?işte burdaki yazılanlar gibi gitmiyor süreç .Allah düşmanıma bile yaşatmasın . İnsanın eşinin ya da bir yakınının şizofren olma ihtimali ile bile sınanması öyle zor ki hele bir de benim yaşadığım gibiyse çok çok daha zor .

Soruma kendince yardımcı olmak amaçlı cevap yazmaya yol göstermeye ya da varsa bir tecrübesi paylaşıp bilgilendirmeye çalışan herkese çok teşekkür ederim . Rabbim hiçbir kulunu böylesi ağır bir imtihanla sınamasın böyle dertler yaşatmasın .Eleştiren ya da tiye alan ya da yazdıklarımı kurgu sanan arkadaşlara da bir şey diyemiyorum çünkü öylesi zor bir durum ki bu yaşamayan ya da yakın çevresinde görmeyen biri benim şuan yaşadığım kaygıyı ,korkuyu , endişeyi , hayatının bir anda alt üst olmasını anlayamaz o sebeple o arkadaşlara da kızmıyorum herkese teşekkür ederim

Burda insanlar çok acımasızca davranmislar.o süreçleri ailemden biride yaşadı.ihrac edilme hapis yatma falan.cok çektik çok.oda eşini tartaklama moduna gelmişti eşi bosanacakti nerdeyse.sonra kapağı yurt dışına attılar da psikolojisi öyle düzeldi.ah ah bunları yaşatanlar bin beter olsunlar inşallah.esinize ve size çok üzüldüm belliki psikolojisi bozulmuş Allah yardımcınız olsun

Evet söyledım hem de defalarca ben iyiyim benim birşeyim yok diyor .yaptığı şeylerin normal olmadığını kendısının farketmediğini bilnçsizce yaptığını söylüyorum . Tedavi olmazsan ayrılmak zorundayım senden bana başka çare bırakmıyorsunda dıyorum .sen normal olamazsın biz çok acılar yaşadık hangi bünye dayanır bu kadarına diyorum.ama tamam dıyor bi pskyatriye gıdıyoruz arkası gelmıyor gördün mü bak doktor bana ilaç bıle vermedı sen abartıyorsun dıyor . Bu olaydan sonra daha yenı hemen götürdüğümdeki durum bu .Çok garip bi hal yani bu derece bi hali doktorlar nasıl farkedemez demi ?işte burdaki yazılanlar gibi gitmiyor süreç .Allah düşmanıma bile yaşatmasın . İnsanın eşinin ya da bir yakınının şizofren olma ihtimali ile bile sınanması öyle zor ki hele bir de benim yaşadığım gibiyse çok çok daha zor .
Eşinizden önce sizin gitmeniz gerek, tüm bilgileri yanınıza alarak süreçleri tek tek anlatarak daha sonra eşinizi aynı doktor görecek. Tedavi kabul etmezse savcılıktan izin çıkartmanız gerek eşi olarak vasi gibi hastaneye yatırabileceksiniz. Özellikle sanrı duyduğu şeyleri net anlatmanız şunu yaşadık böyle zamnalardan geçtik kısımlarını geçerek şeffaf iletmeniz önemli. Hiçbir hasta ben hastayım demiyor zaten, sanrılara inanmasa hasta olmayacak inandığı için sorun görmüyor. Burada yakınlara iş düşüyor. İlaç ve hastane tedavisini hemen başlatmazsanız anlık bi patlama yaşayabilir. Polisten tutun arkadaşınıza olana kadar her şeyi üst üste koyup hemen doktora gidin. Bu konuda bir şey yapılmazsa polise gidiceğinizide söyleyin. Evde acabaa eşim beni kandırıyor mu numaramı diyerek oturamazsınız dışarda birine zarar verse bundan sizde aileside sorumlu.
Şu gün bugün değil hemen aksiyon alın, özelleri değil devlet hastanelerine gidin. Muayene dışı bekleyin ısrarcı olun. Gerekirse saçmalama başladığında 112yi arayın gelsinler kayıtlara girsin ikna edip götürebilirseler ne ala gitmek istemezse zorla götürme için izin gerekir

Soruma kendince yardımcı olmak amaçlı cevap yazmaya yol göstermeye ya da varsa bir tecrübesi paylaşıp bilgilendirmeye çalışan herkese çok teşekkür ederim . Rabbim hiçbir kulunu böylesi ağır bir imtihanla sınamasın böyle dertler yaşatmasın .Eleştiren ya da tiye alan ya da yazdıklarımı kurgu sanan arkadaşlara da bir şey diyemiyorum çünkü öylesi zor bir durum ki bu yaşamayan ya da yakın çevresinde görmeyen biri benim şuan yaşadığım kaygıyı ,korkuyu , endişeyi , hayatının bir anda alt üst olmasını anlayamaz o sebeple o arkadaşlara da kızmıyorum herkese teşekkür ederim
Bakın üniversite hastanelerinde ücretli profesör randevuları oluyor. Ne yap ne et ikna edip oraya götür. Hocalar özel hastalarına ayrı zamana ayırıyor ve tecrübeli oldukları için anlıyorlar durumu. Biz babama alkol tedavisi aldırmıştık. Babamı bağlayarak tedavi etmişlerdi falan. Olayı çok basite indirgemişsin. Yani konuşarak falan çözmeye çalışmışsın. Ama öyle asla çözülmez . Maalesef bu hastalığın tek çözümü psikiyatri başka da yok. Bence şimdi al randevuyu. Yalnız olmadığın bir an direkt eşine söyle. Ya gidersin ya boşanırız diye. Ama asla yalnız kalma o süreçten sonra. Kendini mutlaka koru. Bazen tek bir ilaçla normale dönüyor hastalar. Allah acil şifalar versin

Korkutmak istemem ama eşiniz bir gece rüyasında yanındaki kişiyle kavga edip kalkıp size bir şey yapabilir yapmaya çalışabilir.
Sizin onu aldattığınızı iddia edip kafasında kurup bir cinnet geçirebilir.
Tedavi olması şart, olmuyorsa yolunuza bakmanız gerekiyor kendi can güvenliğiniz için

Ha birde bu tip hastalar hasta olduğunu kabul edip dr a gitmiyor, bazılari dr a goturmek istedigi için etrafındakilere bileniyor beni öldürmek istiyolar gibi gibi.
Bir akrabamizin kizi nerden bulduysa hapishanedeki Çakıcıya, yıllar önce ölmüş kocasını öldürmesi için mektup yollamıştı.
Çok değişik durumları var bu hastaların.

Eşiniz hasta acil psikiyatriye gitmeli. Şizofren ise sizi öldürebilir o derece zor hastalık ciddiye alın. Aileside sahip çıkmak zorunda ilaçları icmezse çok çok zor günler bekler sizi

Ben okurken korktum, siz hala nasıl onunla yaşıyorsunuz ? Zarar verme potansiyeli yüksek.Acilen tedavi olmalı numara falan değil ciddi hasta.Dikkatli olun.

Korkutmak istemem ama eşiniz bir gece rüyasında yanındaki kişiyle kavga edip kalkıp size bir şey yapabilir yapmaya çalışabilir.
Sizin onu aldattığınızı iddia edip kafasında kurup bir cinnet geçirebilir.
Tedavi olması şart, olmuyorsa yolunuza bakmanız gerekiyor kendi can güvenliğiniz için
Benim eski eş benimle ilgili annemlere suratını farklı suretlerde görüyorum demiş benim için.Gece bi uyanıyordum başımda ağlıyordu seni ölü gördüm diye.ya o süreçde bana bişey yapsaydı diye düşünmeden edemedim uzunca bir süre.Yok destek ol bu da bir hastalık vs diyenler de var.Ama onlar bi bu durumla karşı karşıya kalsında ben onları göreyim.İnsan sınanmadığı durum hakkında kolayca konuşur.Ben birebir aynısını hatta çok daha ağırlarını yaşadım.adam tedaviyi kabul etmedikçe düzelme olmaz.ki kabul etse de ömür boyu ilaç kontrolü ,yada zamansız gelecek mani dönemleri,atak dönemleri bunlara hazır olmak lazım.o yüzden destek ol eşine demek çok kolay!

Suçlamıyorum. Gece bir anda kalkıp zarar da verebilir ama. Boşanımca zarar verir diye boşanmamak da olmazki. Ömcesinde hastaneye yatışlı tedaviyi şart koşsun. İstemezse uzaklaştorma alıp boşanacak. Adam gece kafasında kursa yanonda yatan eşini bogabilir. Ne yani boşanma demek çok bencilce bence de.
Hastaneye yatırmanın bir yolu olmalı, umarım bu konuda net bilgisi olan biri çıkar

Eşiniz hasta, paranoid şizofreni gibi gözüküyor. kontrol altına alınır bu hastalık ama bir an önce doktora gitmelisiniz. çocuk yoksa düşünmeyin sakın. maalesef ki genetik geçiş olabilir çocuğa da.

Anında olmuyor o dedıgınız zorla götürtmeler hanımefendi .ayrıca kendınız aynı durumda olsanız ne yaptıgınızı bılmıyorsunuz kı sevdıklerınız sızı sokaga atıversın mı ısterdınız yoksa tedavınız ıcın ugrasssın mı bıraz empatı lütfen
Ne kadar güzel bir eşsiniz.

Eşinizin durumu hakkında yorum yapamam hiç bir bilgim yok bu konuda. Sadece mesajlara göz gezdirince çok fedakar bir eş gördüm. Gerçek bir eş. Eşiniz çok şanslı.
Allah yardımcınız olsun konu sahibi.
Sevgiler.

Psikotik durumda olan yani gerçekle bağı kopmuş, hastalığına dair içgörü geliştirmesi imkansız biri hakkında yazdıklarınız ve konu sahibine dair yargılarınız midemi bulandırdı. Her konuda konuşmak zorunda değilsiniz, bilginiz yoksa mesnetsiz çıkarımlar yapıp insanları daha da zor duruma sokmayın. Ne oldu şimdi, banlanmış kadın neye faydanız oldu? Verdiğiniz akıllara, cehaletinize inanamıyorum resmen. Böbrek hastası olunca da bırakacak mısınız eşlerinizi? Nasıl hepimiz engelli adayıysak psikoz adayı da olabiliriz, kimsenin bağışıklığı yok bunlara. B.ktan fikirlerinizi kendinize saklayın biraz.
Yani ben de şuna üzülüyorum; bedenen hastalık gibi bu da ruhsal bir hastalik ve elbette ki adam isteyerek seçmedi bu hastalığı..Ailesinin de kabul etmediğini düşünün, sokaklara düşüp başına birşey gelmesi veya birine zarar vermesi çok korkunç olur..Ben burda ister istemez empati yapıyorum. Eşimi çok seviyorum, iyi günde, kötü günde dedik. Bana birşey olsa veya bu duruma düşsem adım gibi biliyorum beni bırakmaz eşim. Vicdani elvermez ama tabii ki böyle bir insanla yaşamak da herkes için gerçekten çok korkutucu..Tedavi edilmesinden başka hiçbir yolu yok. Göz göre göre; çok sevseniz de , çok üzülseniz de can tatlı, korkmamak imkânsız. Gerçekten ne yapardım, nasıl yapardım bilmiyorum..Özellikle çocuk var ise aynı evde tutamazdim ..Tedavi olması için de elimden ne geliyorsa yapardım, ikna yolunu denemek işe yaramaz, çünkü hasta hastalığını kabul etmeyecektir. Çok zor bir durum. Allah yardım etsin..İnşallah tedavi için çözüm yolu hemen bulunur 🙏

Şizofreni mi bilemiyorum. Şizofreni teşhisi için doktorlar da bu davranışların 6 ay kadar sürmesini belliyorlar diye biliyorum. Ancak şizofreni olmasa da durum hiç iç açıcı değil. Adamın yaşadığı olumsuzluklardan dolayı psikolojisi bozulmuş ve mücadeleyi bırakmış. Bu saatten sonra da mücadele edeceğine inanmıyorum açıkçası. Siz de fazla vefalı davranmışsınız bence terapi almaya ihtiyacınız var. Bu aşırı minnet borcu hissi neyden kaynaklanıyor diye çözmelisiniz.

Durumunuzu anlıyorum, umarım eşiniz de tedavi olmayı kabul eder veya siz zorla da olsa tedavi ettirmenin bir yolunu bulursunuz, eğer şizofreniyse diye yazıyorum.

5 yıl tanısı konmuş bir şizofreni hastasıyla komşuydum, bize en ufak bir zararı da yoktu, tehlikeli bir hareketi de yoktu ama babasına ve üvey annesine takıntılıydı, yılanlar dışarı çıkın diye bağırırdı, ki birkaç şizofreni hastası tanıdığım var, Allah kimseyi akıl sağlığıyla sınamasın 🙏 çok zor ama tedavi görmezlerse tehlikeli oluyorlar, eşiniz için çabalamanızı arkanızı dönmek istememenizi anlıyorum lakin tedavi olmadıkça geçen zaman eşinizin hastalığının ilerlemesine neden olduğu gibi sizin de aleyhinize işliyor, bunu söylemek ürkütücü biliyorum fakat kurduğunuz bir cümle, yaptığınız bir harekete kafayı takıp sizi kendisine tehlike olarak görmeyeceğinin garantisi yok ya da dışarıda denk geldiği birine bir şey yapmayacağını garantileyemezsiniz çünkü ne zaman hangi hareket veya kelimeden tetiklenecekleri belli olmuyor veya bir atak halinde ne yapacağını kestiremezsiniz, kaldı ki diğer mesajımda yazmıştım şizofreniyse üzerinden fikir yürütüyoruz, genetik olma ihtimali var, anne babasında yoksa dahi 2. 3. derece akrabalarından birinde olabilir, tanıdığım 5 şizofreni hastası var hepsi de genetik geçişli, 3 tanesini hastalığına ve doktorların evlenmelerine onay vermemesine rağmen evlendirmişler üçününde 1’er çocuğu şizofreni oldu maalesef.

Benim eski eş benimle ilgili annemlere suratını farklı suretlerde görüyorum demiş benim için.Gece bi uyanıyordum başımda ağlıyordu seni ölü gördüm diye.ya o süreçde bana bişey yapsaydı diye düşünmeden edemedim uzunca bir süre.Yok destek ol bu da bir hastalık vs diyenler de var.Ama onlar bi bu durumla karşı karşıya kalsında ben onları göreyim.İnsan sınanmadığı durum hakkında kolayca konuşur.Ben birebir aynısını hatta çok daha ağırlarını yaşadım.adam tedaviyi kabul etmedikçe düzelme olmaz.ki kabul etse de ömür boyu ilaç kontrolü ,yada zamansız gelecek mani dönemleri,atak dönemleri bunlara hazır olmak lazım.o yüzden destek ol eşine demek çok kolay!
Kesinlikle haklısınız, beninde babam aynı şekildeydi bu hastalığı bilmeyen insanlar normal bir psikolojik rahatsizlik ilacini içer oh düzelir diye değerlendiriyor ama öyle değil.
şizofreni bambaşka bir şey, normal hasta olursun tedavini olursun allah iki kapidan birini açar dersin ama bu hastalık öyle değil.
Öldürmez,sadece seni degil yanindakileride süründürür katlanması çok zor kelle koltukta yaşanan bir hayat.
Hala babamı ruyamda bile görsem kalbim deli gibi çarparak uyaniyorum anneme bir şey yapacak diye öyle kolay değil bu işler

Back
X