• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik hazirliginda surekli tartismak

Nişanlılık süreci bu yüzden var ve bu dönemde para, aile, sen ben mevzusu giriyorda devreye üzgünüm ama egoların savaştığı bir evlilik olacaktır, sonu da bellidir.

Nacizane tavsiye, seni taşıyamayan biriyle olmamalısın, hiçbir kadın olmamalı.
Kompleksli erkek, kendini ‘adam’ hissetmek adına nereden vuracağını şaşırır.

buraya yazarken illaki eksik kalanlar oluyor ya dogrudur. o an sinirlendigim seyi yaziyorum cunku. genel olarak iletisim problemi benden kaynaklaniyor ben nisanlimdan daha fevriyim.

nisanlimin bana bagirmasina fenalastim galiba.
galiba ilk sefer bağırmış...
ama düşün ki önceden tartıştığınızda sen bağırıyormuşsun acaba o ne düşünüyordu o zamanlar?

acaba şimdi ailesiyle filan daha birlikte ya
sana karşı biraz daha baskın olması gerektiğine dair bir fikre mi kapıldı bu süreçte?

normalde nisanlimin ailesiyle calismasi soz konusu degildi. bizim meslegimiz ayri, bunun icin de hatta cok buyuk sermayeyle is kurduk. babasi da istemezdi yani muhendis oglunun insaatta durmasini. ama isleri kotuye gitti, babasi guvenecegi birini bulamadi, toparlanana kadar rica etti. nisanlim da kabul etti. 5 yildir birlikteyiz en basindan zaten ben ailemle calisacagim dese ben kabul etmezdim dediginiz gibi.
o sermaye de ailelerden geldi ama degil mi..

Nişanlılık süreci bu yüzden var ve bu dönemde para, aile, sen ben mevzusu giriyorda devreye üzgünüm ama egoların savaştığı bir evlilik olacaktır, sonu da bellidir.

Nacizane tavsiye, seni taşıyamayan biriyle olmamalısın, hiçbir kadın olmamalı.
Kompleksli erkek, kendini ‘adam’ hissetmek adına nereden vuracağını şaşırır.
Sassy kızmasın ama ben onda da hatalar görüyorum oda bazı yerlerde bilerek yapmasada ezmeye çalışıyor ve asla kendinde hata görmuyor hiç tek taraflı hata olur mu ama gene diyorum sevgiliykende bu kişiyi sassye uygun görmuyordum ayrılma durumları varken bi anda evlenmeye karar verdiler ben şaşirdım

6 haneli düğün mekanı ne kadar oluyor bi düşündüm ama milyon mu ben mi yanlış anladım :KK53: Bide sassycim şu anda hiç para sorunun olmadığı için para senin için ne kadar önemli çok bilemezsin gibi onun için parasız olmanız lazimdı 😏
yok kiz 6 sifir degil ne milyonu hajahajah zaten gecen seneden tuttugumuz icin sorun oldu. o zaman fiyatlar cok ucuk degildi.

allah korusun de bibi :KK53:

Benim aklıma başka bir durum geldi. Önceki konularınızdan babanızın oldukça varlıklı ve prestij sahibi biri olduğunu hatırlıyorum. Nişanlınızın ailesi de aşağı yukarı böyleydi diye hatırlıyorum ama yanlış mı? Acaba kendilerini aşağı görüp kompleks mi yapıyorlar diye düşündüm de, hani “bakın bunları yapmaya bizim gücümüz yetiyor” gibisinden. Yoksa ben ev/gelinlik/mekan ödeyip bir de ev eşyalarını bizden geçin diye tutturmanın mantığını anlayamadım. Nişanlınıza da bu kompleksi empoze etmiş olabilirler mi?

Yalnız para işlerine ailesi karışmasın istiyorsanız babasıyla çalışması çok yanlış bir tercih olmuş. Bu durumda mutlaka bir şekilde üstünüzde elleri olacaktır. Keşke ikiniz kendi işinizi yapmaya devam etseydiniz.

Bir de ben sizin ciddi bir rahatsızlığınız var diye biliyorum (umarım iyileşmişsinizdir). Bu kadar stres yaşatılması hiç doğru değil. Üzüldüm açıkçası.
cok tesekkur ederim. belki de babamin sinirlenme sebebi buydu cunku gercekten strese gelemiyorum. tedavim bitti ama yine de surecin etkisi hemen gecmiyor.

sassycim üzüldüm fakat bunu aşamayacagınızı sanmıyorum. Bence babanla konuş hiç yüz-göz olmasin arada yine sen kalırsın. Bir de şeyi merak ettim kültür farkı varmıydı aranızda?

Sassy kızmasın ama ben onda da hatalar görüyorum oda bazı yerlerde bilerek yapmasada ezmeye çalışıyor ve asla kendinde hata görmuyor hiç tek taraflı hata olur mu ama gene diyorum sevgiliykende bu kişiyi sassye uygun görmuyordum ayrılma durumları varken bi anda evlenmeye karar verdiler ben şaşirdım
Şimdi şöyle bir durum var ikili ilişkilerde.
Bir taraf 10 üzerinden 8 dir, diğeri 5 tir.
5 olan sürekli bu kendi maddeleri ile baskınlık kurmaya çalışınca, diğer taraf onda olmayan 3 silahşörü devreye sokuyor.

Bunun temel sebebi denklik.
Eğitim, para gibi maddelerden bağımsız olarak, aile görgü ve tutumu bence aşırı etkili.
Malum, yaşadım yaşıyorum da😂
Kağıt üzerinde denklik olsa da geçmiş, alınan terbiye, edep adap ve fikirler denk olamıyor ne olursa olsun.
Buradaki o diğer 3 madde de bana göre bu saydıklarım zaten.
Sassyi haksız bulurum evet ama tek sebebi kendine yazık etmesi.

o zaman daha ogrenciydik. nisanlim kendi parasini koydu kriptodan kazandigi, ben babamdan aldim.
benim hissettigim sizin ikiniz de ailelerinizden maddi destek almaya alisiksiniz, para harcamaya da alisiksiniz.

benim ailem ve arkadas cevremde ortanin cok ustu ve zengin aileler var. bu ailelerin cocuklarindan farkli farkli tarzi olanlar oldu. yani babasinin isine destek olup devam eden de oldu, kendi meslegi olan da.

amerikada egitim gordugunuze gore ikinizin de meslegi iyi, yabanci diliniz de var. siz ailenizin maddi destegi olmadan muhtemelen amerika'da bile tok karna kanaat ederek okurdunuz ama rahat gecti. sonra da destekle is kuruyorsunuz. eger kendi isimi kurayin, standardim yuksek derseniz o zaman ailelerle mutlaka muhatap olacaksiniz. siz babanizdan para alirsaniz, o da ailesinden alacak.

ama biz aileleri karistirmayalim diyorsaniz, o zaman farzi muhal abd de egitim gormus muhendisler olarak ikiniz de cok uluslu sirketlerde is bulacaksiniz, standartlariniz ortalama ustu olacak, ev kredisi cekeceksiniz, arabaniz olacak, tatile gideceksiniz ve kendi kendinize yetip bir hayat kuracaksiniz. ama bu secenek yukaridaki gibi rahat rahat harcamayi icermiyor. yani rahat olursunuz ama yine de maasli is, yogunluk vs derken geciyor.

siz cok net degilsiniz derken bunu kastetmistim. benim hissettigim ya ikiniz de cok olgun olmadiginiz icin surekli aileleri isin icin cekip tartisiyorsunuz, ya da ciddi iletisim probleminiz var.

benim hissettigim sizin ikiniz de ailelerinizden maddi destek almaya alisiksiniz, para harcamaya da alisiksiniz.

benim ailem ve arkadas cevremde ortanin cok ustu ve zengin aileler var. bu ailelerin cocuklarindan farkli farkli tarzi olanlar oldu. yani babasinin isine destek olup devam eden de oldu, kendi meslegi olan da.

amerikada egitim gordugunuze gore ikinizin de meslegi iyi, yabanci diliniz de var. siz ailenizin maddi destegi olmadan muhtemelen amerika'da bile tok karna kanaat ederek okurdunuz ama rahat gecti. sonra da destekle is kuruyorsunuz. eger kendi isimi kurayin, standardim yuksek derseniz o zaman ailelerle mutlaka muhatap olacaksiniz. siz babanizdan para alirsaniz, o da ailesinden alacak.

ama biz aileleri karistirmayalim diyorsaniz, o zaman farzi muhal abd de egitim gormus muhendisler olarak ikiniz de cok uluslu sirketlerde is bulacaksiniz, standartlariniz ortalama ustu olacak, ev kredisi cekeceksiniz, arabaniz olacak, tatile gideceksiniz ve kendi kendinize yetip bir hayat kuracaksiniz. ama bu secenek yukaridaki gibi rahat rahat harcamayi icermiyor. yani rahat olursunuz ama yine de maasli is, yogunluk vs derken geciyor.

siz cok net degilsiniz derken bunu kastetmistim. benim hissettigim ya ikiniz de cok olgun olmadiginiz icin surekli aileleri isin icin cekip tartisiyorsunuz, ya da ciddi iletisim probleminiz var.
galiba anlatamadim.

ben bu zamana kadar babamdan para aldim, hala da aliyorum. ama bu benim kendi sahsi harcamam. begendigim cantayi babamin kartindan aliyorum. ama eve alacagimiz televizyonu almak istemiyorum. cunku nisanlimin babasinin da almasini istemem o yuzden kendi babama da aldirmak istemiyorum. evet evi yaptirdilar ortak sekilde ama bunu artik geri alamam, o yuzden de kontrol edebilecegim nokta burasi, bundan sonra evlilik icin para almak istemiyorum. nisanlim da babasinin parasiyla araba alsin, tatile gitsin, yesin icsin gezsin karismiyorum. ev icin yapma diyorum bu yani gayet anlasilabilir bi istek.

isi 2 sene once kurduk. evlendikten sonra gecinmek icin yardima ihtiyacimiz yok.

böyle olduğunu zaten 4854765 kere anladık da bu ortadaki bir vakıa, değişecek bir şey de değil, nasıl olup da sürekli bir şekilde çatışma ekseni oluyor.
ya bunu kabul edip çözün ya çözemiyoruz deyin yahuu. yazık değil mi sinirlerinize?
(tamam tek konu bu değil)
nasil cozebiliriz bilmiyorum

genel olarak iletisim problemi benden kaynaklaniyor ben nisanlimdan daha fevriyim.

nisanlimin bana bagirmasina fenalastim galiba.
Köprüyü geçtiniz çünkü .
Beş yıldır daha büyük kavgalarda , haklı bile olsa - Sabri da tassa en ufak saygısızlık yapmayan, sabah anasına sövseniz akşam evlenme arzusunu yineleyen adam ne oldu da en ufak tartışmada bağırmaya başladı?
Bu erkekler niye böyle acaba, neden nikahta keramet yok bizde, anlamakta zorlanıyorum.
Yine de ayrılığa hazır değilsiniz bence. çünkü hem ilk mesajdan sonra bir yazıp rahatladiniz, mesajlarda yavaş yavaş adama hak verecek şeyler yazmaya başladıniz:) hem de bunca yıllık aynı evin içinde maziniz var, çocukluktan arkadaşsinız,en yakın arkadaşsiniz,yuzdunuz yuzdunuz kuyruğuna geldiniz, ayrılırsaniz büyük bir toplumsal baskı/merak,dedikodu zinciri de pesinizi birakmayacak.. Yani böyle meselelerden tartışıp tüm gemileri yakacak bir durum yok.
O yüzden babanızı sakinlestirin,sizin hatriniz için meseleyi buyutmesin.
Nisanliyla da bir ateşkes imzalayın, tatilini güzel güzel yapsın. Donunce net bir şekilde istediğiniz evlilik hayatinin bu olmadigini söyleyin, o da sizden yana rahatsız olduğu şeyler varsa söylesin, gerekirse bu süreçte yardımcı olması için işinin ehli bir evlilik terapistine gidin.
Daha iki ay varmış. Ayrilacaksaniz da bir kavga sonrası fevri şekilde değil çözmeye çalışıp konuşa konuşa ayrılın .
genel olarak da ben bagiririm zaten o bagirmaz.
Bu arada Bugün siz de anlamış oldunuz ki bağırılmak,hele ki değer verdiğin kişi tarafından bağırılmak ne kadar iğrenç, ne kadar onur kırıcı bir davranış. Umarım bugünü milat kabul eder, hayat arkadasiniza bağırmaya artık son verirsiniz. Alıştığınız için size normal geliyor,muhtemelen 190'lik kocaman adama ufak tefek kız arkadsinin bağırması azıcık şirin geliyordur (ay savaşçısı usagi-momoru ilişkisi gibi)
images (7).jpeg

Ama o da bir insan ve kimse bagirilmak, azarlanmak istemez. Böyle seyler ilişkiye zarar verir

Back
X