• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Şizofrenmi yoksa aldatılan bir saf mıyım

Valla sizin yasadiginizin kat kat fazlasini yasadim ve boyle davranmadik. Cok kritik bir surectesiniz, atak an meselesi. Atak gelirse bunlar cok basit kalir.
Yasananlari basitlestirmeyin yok bir cumle yok taciz degil kadinin evine girmeye calismis daha ne yapacak?
Hic farkinda olmadiginiz icin baska yorum yapmayacagim umarim benim yasadiklarimi yasamazsiniz.
Sadece konuşmuşsunuz ama siz de. Madem böyle bir konuda tecrübeniz var paylaşın, yol gösterin ki konu sahibi de aydınlansın. Konu açmış, çare arıyor belli ki!

7 yıl çalısmanış çok uzun bir süre. Evde dura dura psikolojisi gitmiş Bence . Ya doktora gitsin tedavi olsun ya da boşanın. Gidip ailenize size zarar verse ne olacak. Durum ciddi.
Direk boşansa diyorsunuz da böyle bir durumda adam ya çıldırıp konu sahibine, ailesine zarar verirse ..Tabii şu durumda da çok tehlikeli ama diğer türlü herşey çok hızlanabilir. Hepimiz çok kolay akıl verebiliriz de (genelleme yaparak söylüyorum) lakin uygulamak kolay değil, insanın aklından yüzlerce şey geçer. Konu sahibi çaresiz bir durumda ve çare arıyor, fikir soruyor.. Tecrübesi/bilgisi olanlar paylaşım yaparsa faydalı olacaktır.. Şöyle bir konuda bile suçlayıcı dille yorum yapanlar var

saçmalamayın ne vefası ne iyi günü kötü günü
hadi adam tedavi olsa tamam da
keser sizi bi gece yarısı ceza bile almaz

Yaşadıklarından dolayı psikolojik sorunları oluşmuş ve ciddi anlamda.Şizofreni mi bilemeyiz ama acilen dr a gitmesi lazım.

Bence de sinyallerini yıllar evvel vermiş. Herkes işsiz kalabilir ama işinden atıldı diye 8 sene boyunca evde pinekleyip karısının getirdikleriyle geçinen adamda psikolojik olarak zaten bir problem vardır. Konu sahibi aşırı normalleştirmiş bu durumu, ihraç edildi çok üzüldü deyip duruyor. Zaman geçtikçe de şizofreni ortaya çıkmış işte. Belki de hep vardı da düşük oranda. Bir video izlemiştim şizofreni teşhisi konan insanlar önce içe kapanık bir hal alıyormuş

Meslekten ihraç edilmek, yapmadığı bir şeyle suçlanmak ağır gelmiştir elbette, etrafına niye ihraç edildiğini açıklamak, mahkeme vs yıpratmıştır lakin dediğiniz gibi herkes işsiz kalabiliyor ama herkes bu süreçte psikolojik bir hastalığa yakalanmıyor, şizofreni midir başka bir psikolojik rahatsızlık mıdır bilemeyiz lakin şizofreniyse genetik de olabilir ve meslekten ihraç rahatsızlığı tetiklemiş olabilir.
İşin psikolojik rahatsızlık kısmı bir yana, biz kadınlar nedense erkeklerdeki sorunları göz ardı etmeyi tercih ediyoruz, iş bu boyuta varmadan yıllar önce adam zaten kendisini belli etmiş, belki bazı huyları kötüydü ve göze batıyordu konu sahibinin ailesi de bu yüzden evlenmelerini istemedi, işin iç yüzünü bilmiyorum ama adam gizli nikah kıymaya ikna ederek kadının ailesini bu evliliği kabul etmeye zorladı bence, ki keşke kadınlar aşık oldukları adamlara inandıkları kadar ailelerinin sezgilerine de inanıp güvenseler.

Ve evet katılıyorum, tamam bir kurumun mensubuyken mesleğinizden olmanız zordur ama namusunuzla çalıştıktan sonra herhangi bir işte çalışarak da para kazanabilirsiniz, kendinize yeniden bir yol çizebilirsiniz, dünyanın sonu değil ki🤷‍♀️

Psikotik durumda olan yani gerçekle bağı kopmuş, hastalığına dair içgörü geliştirmesi imkansız biri hakkında yazdıklarınız ve konu sahibine dair yargılarınız midemi bulandırdı. Her konuda konuşmak zorunda değilsiniz, bilginiz yoksa mesnetsiz çıkarımlar yapıp insanları daha da zor duruma sokmayın. Ne oldu şimdi, banlanmış kadın neye faydanız oldu? Verdiğiniz akıllara, cehaletinize inanamıyorum resmen. Böbrek hastası olunca da bırakacak mısınız eşlerinizi? Nasıl hepimiz engelli adayıysak psikoz adayı da olabiliriz, kimsenin bağışıklığı yok bunlara. B.ktan fikirlerinizi kendinize saklayın biraz.

Direk boşansa diyorsunuz da böyle bir durumda adam ya çıldırıp konu sahibine, ailesine zarar verirse ..Tabii şu durumda da çok tehlikeli ama diğer türlü herşey çok hızlanabilir. Hepimiz çok kolay akıl verebiliriz de (genelleme yaparak söylüyorum) lakin uygulamak kolay değil, insanın aklından yüzlerce şey geçer. Konu sahibi çaresiz bir durumda ve çare arıyor, fikir soruyor.. Tecrübesi/bilgisi olanlar paylaşım yaparsa faydalı olacaktır.. Şöyle bir konuda bile suçlayıcı dille yorum yapanlar var
Suçlamıyorum. Gece bir anda kalkıp zarar da verebilir ama. Boşanımca zarar verir diye boşanmamak da olmazki. Ömcesinde hastaneye yatışlı tedaviyi şart koşsun. İstemezse uzaklaştorma alıp boşanacak. Adam gece kafasında kursa yanonda yatan eşini bogabilir. Ne yani boşanma demek çok bencilce bence de.

Psikotik durumda olan yani gerçekle bağı kopmuş, hastalığına dair içgörü geliştirmesi imkansız biri hakkında yazdıklarınız ve konu sahibine dair yargılarınız midemi bulandırdı. Her konuda konuşmak zorunda değilsiniz, bilginiz yoksa mesnetsiz çıkarımlar yapıp insanları daha da zor duruma sokmayın. Ne oldu şimdi, banlanmış kadın neye faydanız oldu? Verdiğiniz akıllara, cehaletinize inanamıyorum resmen. Böbrek hastası olunca da bırakacak mısınız eşlerinizi? Nasıl hepimiz engelli adayıysak psikoz adayı da olabiliriz, kimsenin bağışıklığı yok bunlara. B.ktan fikirlerinizi kendinize saklayın biraz.
Yatışlı psikolojik tedaviyi kabul etmezse evet boşanacak. Duyar kasacak bir durum değil bu.

Eşimle birbirimizi çok severek evlendik.Ailem karşıydı gizli nikahlandık ailemi ikna edebilmek için . Nitekim ailem de razı oldu herşey çok güzeldi.Ta ki eşim ihraç olana kadar .Eşim evine düşkün hiçbir kötü alışkanlığı olmayan futbolu bile sevmeyen sürekli bilim teknik okuyan evde işten gelince bilim kurgu filimleri falan izleyerek vakit geçiren bir insandı . Çok inançlı büyük küçük sayan biriydi. İhraç olunca benim ailemin olduğu şehire taşındık sağolsun ailem destek oldı babam oğlum üzülme iş bu bulunur bi ekmeğiniz var paylaşırız yeterki sağlık olsun dedi sahip çıktı bize . Nitekim gel zaman git zaman eşimin hiçbir suçu olmadığı için aklandı da beraatıni de aldı ama bir türlü iade olamadı yasal uygulamalar nedenıyle . Bu süreçte hiç işte de çalısmadı . 7.5 senedir evi ben geçindiriyorum bir ara fotoğrafçılık yapmak ıstedı 2-3 çekim sonu bıraktı yapmadı onu da .bir müddet sona aıleme kötü davranmaya basladı . Benı hor görüyorlar dıye başlayan cümleler zamanla annen yemeğime şap koyuyor , komşular bizi takip ediyor , annen duvarlara vurun demiş komşulara evi bbg evıne cevırdınız …abin işime engel oldu o yuzden bıraktım fotografcılıgı bana müşteri gibi mesaj attı (oysaki yok tüm bunlar ) en sonda da baban arabayı satın kızım sona bunu boşa dedı sana dıye bır uydurma cıkardı . Asla ıkna edmeedım bunların olmadıgına esımı . Psklog a gıdelım yeter artık dedıgımde gıtmedı . Aılemden uzak dur gıtmeyelım dıyorum bu seferde aılen bızı ıstemıyor mu gıdecegım ben dıye ısrarcı oluyordu . Bir gün kulagıma çip yerleştimişler savcılıga şikayet edecegım kalk gıdıyoruz deyınce korkmaya basladım . Sonra bana sesler duyuyorum öldür kendini diyorlar demez mi ? Neye ugradıgımı sasırdım . Ailesine söyledım ama nafile . Hacıya okutalım hocaya okutalım modundalardı . Doktora ıkna olmadı . Zar zor bı doktora gıttık o da ılk seferde sdc esımı dınleyınce durumun vehametını farketmedı .esımde bır daha gıtmedı . Bu surecte bır kac kez tartıstık cektı aılesının yanına gıttı aylarca gelmedı .bu surecte aılesının muhakkak doktora göturmesını ıstesemde yok götürmediler .bırgun ansızın cıktı geldı o sorunlu hallerı gıtmıs bu adama nolmus benım yasadıklarım rüyamı dıyecek kadar nırmaldı .taki işime gidiyprum ben dıye evden cıkıp (ortada bı ıs yok) eskı yasadıgımız ilcrye gıdene kadar.oraya gıdınce eskı calısma arkadasım bır bayanı ben sanar gıbı hareketlerde bulunuyır.nırmalde asla bensız görüşmez dahı .evıne gıtmeye calısıyor benle yaptıgı seylerı onla yapmıs gıbı konusyor falan bayanla derken tabı bu durum adlı bır suç oluyor bayanın korkup uzaklastırma ıstemesı uzerıne .o gunden berı bitmiş haldeyım .eşim ne yaptıgının farkında degıl normal arkadas zıyaretıydı dıyor ben esım gıbı nasıl davranayım sacmalama dıyor .Kadınsa asla sarkma amacı dusunenemem kendınde degıldı zıhnen cok korktum dıyor .ne yapacagımı sasırdım bosanmak ıstıyorum asla ayrılmam dıyor esım senden :( şizofrense nasıl dayanırım bu hallerıne korkusundayım .vefamdan dolayı ayrılamıyorumda aılesı de gelıp almıyor oğullarını sen esısın sen ılgıleneceksın dıyecek kadar arsızlar . Çok çaresısızm esımı cok sevıyorum ama öyle seyler yasattı kı bana artık sevgımın onune baska duygular gectı.bu surecte aılemın arabasının yedek anahtarınımı almadı ,koltuklarını mı kesmedı kucuk kucuk ,kapıların anahtarlarını mı almadı daha neler neker .Artık cok korkuyorum kendımı gectım sevdıklerıme bısey yapar korkusundayım. Ya benım esım şizofren dıyırum ya da baya ıyı bı sahtekar delı numarası yapan dıyorum . Kendım de bittim pskolojık olarak tükendim.ne yapacam bılemıyorum bı yanda vıcdanım bırakma esın dıyır ıyı gun kötü gun dıyor bı yanda kac hemen bu senin düzeltebilecegın bır durum değil dıyor sizce ne yapmalıyım
Ya size Zarar verse Allah korusun kanıt falan çekin boşanın bi şekilde

Çok geçmiş olsun okudum ve durumunuza gerçekten üzüldüm umarım en doğru kararı verebilirsiniz.
Birçok kişi hastalık olduğunu yazmış, aynı fikirdeyim. Şizofreni kalıtsal bir hastalıktır, ailede psikiyatrik rahatsızlığı olan birisi var mı ve varsa ne bence bunu da bir öğrenin yakın akrabalarından. İkinci olarak bence beyin sinir cerrahisine de görünün belki düşük bir ihtimal ama her seçeneği elemek adına emar vs çektirin ki bazen beyin hastalıklarında da bu tarz halüsinasyon ve hezeyanlar olabiliyor. Eğer fiziksel bir problem ortaya çıkmadığı takdirde şizofreni ise iyi bir doktorla görüşüp düzenli olarak takip etmesini sağlayın. İlaçla kontrol altına alınabilen bir hastalık o yüzden doğru bir doktorla üstesinden gelinebilir. Tabiki hiçbir şey eskisi gibi olmaz ancak hastalık söz konusu gibi görünüyor. Çip yerleştirme vs bunlar çok tipik gibi. Şizofreni hastalarında böyle hezeyanlar söz konusu olabiliyor. Çok geçmiş olsun umarım sizde bir an önce toparlanırsınız.

Evet çok normal .mesela kendi kendine iken konusuyordu vıdeosu u cektim doktora göstermek içşn doktor dedi ki gayet normal birşey takılmıstır kafasına onu düşünüyor insan bazen bu şekilde olabilir dedi.Psklog ,kinik psklog ve 2pskyatri uzmanı (biri doçent biri proftu )gittik eşimi zorlayarak ama sonuç hüsran devamını getirmedi . Görenlerde normal şuan kafasına bazı durumları çok yopun takmış sadece dedi .Brz rahatlamaya çalısmalı 5 hafta sonra tekrar görecegım dedi. O kadar saçma bir durumdayım ki yasadıklarım söylenenler uzmanlar tarafından çok başka .dediğinizi de değerlendirmeliyim bir de teşekkür ederim

Bunları bir avukatla görüşseniz daha sağlıklı olur. Normalde karakolun bu durumu savcılığa iletmesi gerekiyordu. Akli dengesinin yerinde olmadığı şikayetçi olmasa da diğer kadının beyanlarından belli. Durum da gayet ciddi. Böyle insanların tedavisi için kendi rızası beklenemez ve bunun yasal yolu da mevcut. Gittiğiniz yerler gayet başından savmış bence. Yatırıldığında bir ay çıkarmadılar hastaneden bizimkini, bu durumda da belirtileri izleyebildiler. ben yakından şahit değilim, işlemleri bilmiyorum ama araştırırsanız

Bence önce nörolojiye gidin.
Eşiniz son 6 aya kadar tamamen normal idiyse ve bunlar birden bire ortaya çıktıysa, geç başlangıçlı, atipik özellikli psikiyatrik belirtileri olan kişilerde kafa içi yer kaplayan lezyonların varlığı konusunda dikkatli olmak ve nöro-görüntüleme yöntemlerine başvurmak lâzım. Yani, önce bir beyin tümörünün olup olmadığı hususu elenmeli.

Daha sonra, eğer bir tümör ve tümörün etkileri nedeniyle oluşan şeyler söz konusu değilse, hangi şehirdesiniz bilmiyorum, ama Eskişehir'de bir yakınımın bir hastası vardı. Benzer durumda bir hastaydı. İlaç değil, 3 aylık iğne uygulayan bir psikiyatri hocası oldu, hasta gözlerimize inanamayacağımız kadar normale döndü, sadece üç ayda bir iğnesini oluyor, böylece ilacını aldı/almadı meselesi de ortadan kalkıyor. Neredeyse 1 yıl oluyor. ( Hastanın ilk gidişi polis zoruyla olmuştu) Yakın bir şehirdeyseniz o hocanın ismini öğrenebilirim, yahut o hocaya, sizin şehrinizde bir meslektaşı olup olmadığını sordurabilirim.

Çok üzüldüm, kolaylıklar dilerim. Allah şifa versin.
Doktorun ismini verebilir misiniz çok teşekkğr ederim .mesaj atabilirseniz sevinirim

Bu bir günde çıkmaz. Muhtemelen ailesi de durumu biliyordu öncesinde. Genelde Türkiye’de evlensinler kendine gelir mantığı oluyor ne kadar saçma. Evlendirmişler size topu atmışlar gibi duruyor. Bir psikiyatriste görüşmekten başka çareniz yok malesef
İnanması güç ama malesef son 6ayda oldu herşey .

Ya bir sen akillisin valla. Yok midesi bulanmis falan.. pacalarindan igrenclik akiyor, boktan fikirmis birde yorum begenmiyor. Ne oldu simdi sende banlanmissin millete cahil derken. Buraya konu aciliyorsa herkes yorum yapabilir, kimse saygisizlik etmemis. Tedavi surecini hizlandir, olmuyorsa bosan demis. Bunu da begenmeyen yurusun gitsin.

Çok üzgünüm,çok zor süreçlerden geçmişsiniz.Eşiniz özellikle yaşadıkları kolay şeyler değil.Bu da ruhsal sağlığına etki etmiş.Eşiniz hasta maalesef.Aile de ilgilenmiyor.Siz de bu gidişle ayrilirsiniz,😔çünkü sizin için de çok zor durum.Doktora gidip tedavi olmazsa ayrılacağınızı söylediniz mi?Tedavi olmayı reddederse ayrılmaktan başka çareniz yok.

Bence siz eve gizli kamera koyun. Hem eşinizi gözlemleyin, hemde allah korusun yarın bir gün birşey olduğunda kanıtınız olur.
Ve gizli kamerayı ailenizden birine muhakkak söyleyin

Tüm yorumları okumadım belki anlatan olmuştur. Anlattıklarının şizofreniye benziyor. Benim kv şizofreni hastası sabahın 6sında kapımıza alacaklı gibi zile basarak gelmişti 1-2 sene önce. Söylediği şeyde arabalar eşimin tansiyonunun yükseldiğini söylemiş kontrol etmeye gelmiş. Biliyordum ama daha önce hiç karşılaşmamıştım o haline. Bi şok oldum tabi. Eşimin tansiyon problemi yok altta mantıklı bi sebep yok yani. Eğer kv ilaçlarını alırsa sakin normal bi insan almazsa da böyle şeyler oluyor. Mesela oda hazırladık ben orda kalamam korkarım konuşurlar bana diye koltukta yattı. Bunlar anlattıklarının yanında basit şeyler ama az çok şahit olduğum için bildiğimi anlatmak istedim. Bu arada kv hasta olduğu kabul etmiyor. İlaçları da kullanmak istemiyor görümcem biraz kandırarak veriyo ilaçları. Bi gün beraber kontrole gittik yanında girdim. Görümcemin anlattıklarından ilsçların etkisiz kaldığından bahsederken orda olmayan şeyi anlatma ben iyiyim diye çıkıştı bana. Oraya niye gittiğini bile açıklayamıyoruz kabul etmiyor. Ama tabi yaşlı hastane ilaç işlerini kontrol eden birileri olduğu için ikna etmek kolay. Genç olsa kendi başına bakıyor olsa zor. Genç yaşında bi adamı kabul etmedikçe nasıl ikna edersiniz bilmiyorum ama boşanmamı istemiyorsan doktora gideceksin yoksa boşuyorum seni diye tehdit edebilir, gerekirse yerine getirirsiniz. Kabul etmiyorsa yol orda anası babası baksın eşisiniz diye hayatınızı heba etmenize gerek yok sonuçta eşi olmadan önce bi insansınız siz. En güzelini hakediyorsunuz.

Arkadaşlar bide bu durumda karakola şikayette ilk başta çok işe yaramıyor.ilk başta rapor alıp hastalık reçetelendirilip tedaviye başlanması lazım.yatılı tedavi için iki seçenek var ; ya kendi isteğiyle hastaneye yatacak ; ya da aileden biri vasisi olup polis zoruyla yatış yapılabiliyor.ama anladığım kadarıyla adamın ailesi pek oraya yanaşacak tipler değil.Dolayısıyla bence en mantıklısı bu arkadaşın bi an önce kendini kurtarması.Yoksa bu yaşananlar azalmayacak şiddeti artarak devam edicek.çünkü bipolar da olsa şizofren de olsa atak dönemi geçiriyorsa öyle kısa sürede geçmiyor malesef bu dönemler.Benim tavsiyem bi an önce kendini kurtarması yönünde
Evli olduğu için konu sahibi vasisi olabilir, illa anne babanın mı vasi olması gerekiyor.

Eşin hasta! Ben ailesini kısmen haklı buluyorum. Hani hastalıkta sağlıkta diye evleniyoruz ya hasta olunca gelin alın oğlunuzu denmez bence. Benim anneannem böyleydi. İşin ilginci ne dese annemler inanırdı. Neyse aynı evde yaşamaya başladık yine anlamadı annemler ama maalesef demans olmuş. Eşini ailenin veya onun ailesinin desteği ile kesinlikle doktora götürmelisin belki de yatış yaparlar. Zor bir hastalık Allah yardımcınız olsun. Yaşadıkları ağır gelmiş demek ki.

Back
X