• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Şizofrenmi yoksa aldatılan bir saf mıyım

Yatışlı psikolojik tedaviyi kabul etmezse evet boşanacak. Duyar kasacak bir durum değil bu.
Sizinki de "duyar kasma" duyarı herhalde...
Bakın konunun bam teli olmasına rağmen görmezden gelinen nokta şu: Bu adam bir gün kalkıp "aa ben hastayım galiba" farkındalığına ermeyecek çünkü bunu anlamasına fırsat verecek akıl gücü ve iradeye sahip değil şu an. Tedaviyi kabul etmek ya da etmemek de bu bağlamda zaten onun seçimine bırakılamaz -ki bırakılsa bile doğrusunu bilemez. Zorla yatırılması gerekiyor.
Boşanma önerisi ise etraflıca düşünmeden verilmiş çoğunluk tarafından lakin konu sahibi eşinin birincil ailesi olduğundan zaten onun talebiyle yatırılması mümkün olacak. Boşansa adamın ana-babası hacı hocaya götürmekten bahsettiğine göre tedavisini yaptırmayacak. Böyle konularda bin düşünüp bir konuşmak zorundayız. Konu sahibini ve toplum sağlığını düşünen biri bol keseden boşanma tavsiyesi veremez.

Soruma kendince yardımcı olmak amaçlı cevap yazmaya yol göstermeye ya da varsa bir tecrübesi paylaşıp bilgilendirmeye çalışan herkese çok teşekkür ederim . Rabbim hiçbir kulunu böylesi ağır bir imtihanla sınamasın böyle dertler yaşatmasın .Eleştiren ya da tiye alan ya da yazdıklarımı kurgu sanan arkadaşlara da bir şey diyemiyorum çünkü öylesi zor bir durum ki bu yaşamayan ya da yakın çevresinde görmeyen biri benim şuan yaşadığım kaygıyı ,korkuyu , endişeyi , hayatının bir anda alt üst olmasını anlayamaz o sebeple o arkadaşlara da kızmıyorum herkese teşekkür ederim
Size de kızdım biraz, buraya böyle ciddi bir soru sorunca gördüğünüz gibi yol haritası çıkarmak çok güç; google çok daha iyi bir kaynaktı. Bulunduğunuz şehirde ruh ve sinir hastalıkları hastanesi varsa acilen oraya götürün. Özel doktor aramak çok yersiz şu an. Mesaj atarsanız ben de yardımcı olmaya çalışırım hastane konusunda. Bir de ivedilikle zorunlu tedavi kararı için başvuru yapın.

Bir sözüm de yönetime: Onlarca foruma girip çıkmışımdır, bazılarını da günlük takip ederim ama hiçbirinde insan sağlığı konusunda böyle fütursuzca yorumlar yapıldığını görmedim. Beni banlayana kadar, bilgisiz fikirleri/yanlış yönlendirmeleri silin. Bu konu şimdi açıldı ve okunuyor ama bu arkadaşın derdi derman bulunca da başkaları tarafından okunacak ve böylece bu hatalar başkalarını da etkilemeye devam edecek. Ya ciddi sağlık sorularını kabul etmeyin ya da gereğini yapın.

Ya bir sen akillisin valla. Yok midesi bulanmis falan.. pacalarindan igrenclik akiyor, boktan fikirmis birde yorum begenmiyor. Ne oldu simdi sende banlanmissin millete cahil derken. Buraya konu aciliyorsa herkes yorum yapabilir, kimse saygisizlik etmemis. Tedavi surecini hizlandir, olmuyorsa bosan demis. Bunu da begenmeyen yurusun gitsin.
Üstüne alınması gereken biri alınmış neyse ki, nasıl da biliyorsunuz kendinizi... Alıntıladığınız mesajımda size ve benzerlerinize dair fikirlerimi oldukça yumuşatarak yazmışım, siz birkaç kere daha okuyun onu. Ben de böylece bir başka umutsuz vaka sebebiyle banlanmamış olurum.

Yani ben de şuna üzülüyorum; bedenen hastalık gibi bu da ruhsal bir hastalik ve elbette ki adam isteyerek seçmedi bu hastalığı..Ailesinin de kabul etmediğini düşünün, sokaklara düşüp başına birşey gelmesi veya birine zarar vermesi çok korkunç olur..Ben burda ister istemez empati yapıyorum. Eşimi çok seviyorum, iyi günde, kötü günde dedik. Bana birşey olsa veya bu duruma düşsem adım gibi biliyorum beni bırakmaz eşim. Vicdani elvermez ama tabii ki böyle bir insanla yaşamak da herkes için gerçekten çok korkutucu..Tedavi edilmesinden başka hiçbir yolu yok. Göz göre göre; çok sevseniz de , çok üzülseniz de can tatlı, korkmamak imkânsız. Gerçekten ne yapardım, nasıl yapardım bilmiyorum..Özellikle çocuk var ise aynı evde tutamazdim ..Tedavi olması için de elimden ne geliyorsa yapardım, ikna yolunu denemek işe yaramaz, çünkü hasta hastalığını kabul etmeyecektir. Çok zor bir durum. Allah yardım etsin..İnşallah tedavi için çözüm yolu hemen bulunur 🙏
Benim anlamadığım "ailesine gönder" denmesi en çok... Konu sahibi o adamın ailesi değil mi? Kendi hastamızla biz neden ilgilenmiyoruz? Çocuğu olsaydı bu durumdaki o zaman kime göndermesini önereceklerdi? Tekrara düşmüş olacağım ama toplum sağlığını düşünen kimse bunu öneremez. Kadın adamı bırakırsa hem kendine hem hastaya hem de topluma çok büyük kötülük etmiş olur. Bu hastanın ayaktan ilaç alması da yetmez -ki zaten bırakmazlar; haftalarca belki daha da çok yatması gerekecek.

Sizinki de "duyar kasma" duyarı herhalde...
Bakın konunun bam teli olmasına rağmen görmezden gelinen nokta şu: Bu adam bir gün kalkıp "aa ben hastayım galiba" farkındalığına ermeyecek çünkü bunu anlamasına fırsat verecek akıl gücü ve iradeye sahip değil şu an. Tedaviyi kabul etmek ya da etmemek de bu bağlamda zaten onun seçimine bırakılamaz -ki bırakılsa bile doğrusunu bilemez. Zorla yatırılması gerekiyor.
Boşanma önerisi ise etraflıca düşünmeden verilmiş çoğunluk tarafından lakin konu sahibi eşinin birincil ailesi olduğundan zaten onun talebiyle yatırılması mümkün olacak. Boşansa adamın ana-babası hacı hocaya götürmekten bahsettiğine göre tedavisini yaptırmayacak. Böyle konularda bin düşünüp bir konuşmak zorundayız. Konu sahibini ve toplum sağlığını düşünen biri bol keseden boşanma tavsiyesi veremez.
Bence de eğer konu sahibinin kararı ile yatışlı tedavi seçeneği varsa o yapılmalı. Onun olduğunu düşünmemiştim..ama durup beklemek de hatalı evde.

Back
X