• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik hazirliginda surekli tartismak

galiba anlatamadim.

ben bu zamana kadar babamdan para aldim, hala da aliyorum. ama bu benim kendi sahsi harcamam. begendigim cantayi babamin kartindan aliyorum. ama eve alacagimiz televizyonu almak istemiyorum. cunku nisanlimin babasinin da almasini istemem o yuzden kendi babama da aldirmak istemiyorum. evet evi yaptirdilar ortak sekilde ama bunu artik geri alamam, o yuzden de kontrol edebilecegim nokta burasi, bundan sonra evlilik icin para almak istemiyorum. nisanlim da babasinin parasiyla araba alsin, tatile gitsin, yesin icsin gezsin karismiyorum. ev icin yapma diyorum bu yani gayet anlasilabilir bi istek.

isi 2 sene once kurduk. evlendikten sonra gecinmek icin yardima ihtiyacimiz yok.

evet tam anlayamadim.

soyle mi demek istiyorsunuz, kendim icin babamdan para alirim ama evimizin esyasi icin almam, nisanlim da ev icin babasindan para almasin?

evlendikten sonra babanizdan harcamaya devem edecek misiniz? sahsi seyleriniz icin mesela?

kendi aranizda bu konulari netlestirdiniz mi?

benim de evlenmeden once kendi kartim vardi mesela, herseyi ordan alirdim. ama evlendikten sonra babamlardan harcama yapmayi biraktim. kendim icin olsa bile. esimin rahatsiz olacagini dusunerek. ayni sekilde esimin de benden habersiz ailesinden maddi destek almamasini istedim. borclu kalmamak icin. siz bu konulari konustunuz mu?

evet tam anlayamadim.

soyle mi demek istiyorsunuz, kendim icin babamdan para alirim ama evimizin esyasi icin almam, nisanlim da ev icin babasindan para almasin?

evlendikten sonra babanizdan harcamaya devem edecek misiniz? sahsi seyleriniz icin mesela?

benim de evlenmeden once kendi kartim vardi mesela, herseyi ordan alirdim. ama evlendikten sonra babamlardan harcama yapmayi biraktim. kendim icin olsa bile. esimin rahatsiz olacagini dusunerek. ayni sekilde esimin de benden habersiz ailesinden maddi destek almamasini istedim. borclu kalmamak icin. siz bu konulari konustunuz mu?
konustuk evet ama cok ciddi degildi. tekrar konusuruz. evlenince babamin kartindan harcama yapmam acikcasi suan kazandigimi harcamayip biriktiriyorum belki bir sure turkiyede is yapamam diye. o yuzden babamin parasini harciyorum. evlenince veririm kartini. nisanlim da zaten genelde kendi parasini harciyor tam bilmiyorum ama bizim evimize alacagi seyleri babasina aldiriyor. babasi demis her seyi benden cek diye.

aliskin olmadigim icin evet cok uzuldum serum taktirdim. yoksa drama queen degilim.

bence sorun ailelerimizin odemesi. evi zaten yaptirdilar, gelinligi yaptirdilar, dugun mekanini tuttular. bir zahmet mobilyalari ev esyalarini da biz alalim diye dusunuyorum.
Dram queen olduğun için değil bu kadar ufak bi konuda kendinizi bu hale sokmanız size hayatı zorlaştırır.

Ana onun baba onun aile onun ister yaptırır bunda sorun yok ki, eşyaları da alabilirler.
Evlat doğuruyorsak elimizden gelen ne ise yapıcaz, evlatta bizden isteyecek en doğal hakkı, zor bi dünyada yaşıyoruz evlatlarımızı bu stresli dönemde tabi ki tam destek şeklinde yağdırıcaz.

Bizim aile olarak en büyük görevimiz kişilikli, karakterli, aile baskısı olmadan, kendi kararlarını alan, ekomonik olarak kadına yük olmayacak, sorumluluk sahibi, hayatındaki kadına deger veren erkek cocuklar yetiştirmek. Bu konularda sorun yok ise aldığı desteği sorgulamayın.
Zaten sorumluluk sahibi ki ortak hesabınız var.

Ayrıca asla babanızı bu konuya karıştırmayın. Araya soğukluk girerse asıl sorun o zaman yaşanır.

evet tam anlayamadim.

Bak mesela ben bunuda çok anlamiyorum ailemin durumu iyiyse bana para harcamasında veya eşimin ailesi yardım etmesinde ne sakınca var neden borçlu kalmak olsun.
Benim durumum ailem gibi değilse ailem belli ihtiyaçlarımi karşılasa kocam bundan neden rahatsız olacakmış

Ailelerden yardım almayalım kendimiz yapalım demeniz bu alışverişten önce karşılıklı konuşup anlaştığınız bir konu mu?

Cevap hayır ise, bu kadar basit konularda bile fikir birliği yapamıyor olmanız sence normal mi?
Hayır demesinin altında yatan sebepler neler? Mantık var mı?

Cevap evet ise, babasının 2 arayıp karttan çek diye baskı yapmasıyla anlaştığınız fikirden dönmesinin nedenleri üzerinde düşünmelisiniz.

Çok daha sıkıntılı konulard ailesine hayır diyebilecek mi?
Verilen iki akılla, yapılan baskıyla sana hemen sırtını dönecek mi?
Aileden ne kadar etkileniyor?

Olay sadece maddi olarak gösteriş ve sidik yarışı mı?

Kv adayının çok sıkıntılı olduğunu hatırlıyorum.
Geçenlerde bir konuda da kültürel farklara dair bir yorumunu gördüm sanki.

Senin için bu aileyi almıyor gibi. Eğer nişanlın ailesinin iki çekip itişiyle fikir değiştiren biriyse evlendiğinizdeki müdahaleler artacaktır.

Özellikle maddi sıkıntın olmazsa dahi, nişanlının aile şirketinde olması tabiri caizse (affına sığınarak yazıyorum bunu) ipleri ellerinde tutup dolaylı yoldan senide yönetmeye çalışmalarına sebep olacaktır.

Nişanlını bilmem ama ailede bunu arzulayacak potansiyel var.
Bütün varsayım ortak kararlarınıza riayet etmeyen nişanlı modelinden yapıldı bunu da bil :)

Önceden beri konularınızı biliyorum. Nişanlınızın sizi çok sevdiğini düşündüm hep. Hala aynı düşünüyorum. Bu tartışmalar aşılmayacak şeyler değil bence. İkinizde sinirlenip söylememeniz gereken şeyler söylemişsiniz. Kavgalarınızda bile nişanlınız sizin kadar yükselmiyordu diye hatırlıyorum. Ben daha çok bağırıyorum diyorsunuz hatta. Şu an ki durumda da öfkesini kontrol edememiş. Olabilir bence. Onun ailesi sorunlu olabilir evet. Ama insan ne olursa olsun karşı savunmaya geçebilir ailesi ile ilgili bir tartışma yaşandığında.

Siz parayı kendiniz ödemek istediniz o konuda haklısınız bence. Ama bu kadar yıllık bir ilişkiyi evlilik öncesi stresiyle tehlikeye atmayın. Bu adam size çok değer veriyor. Benim açtığınız her konuda aldığım izlenim bu. Tatlıya bağlanacaktır üzmeyin kendinizi. Aranızdaki bağın bu sorunları aşacağını düşünüyorum.

konustuk evet ama cok ciddi degildi. tekrar konusuruz. evlenince babamin kartindan harcama yapmam acikcasi suan kazandigimi harcamayip biriktiriyorum belki bir sure turkiyede is yapamam diye. o yuzden babamin parasini harciyorum. evlenince veririm kartini. nisanlim da zaten genelde kendi parasini harciyor tam bilmiyorum ama bizim evimize alacagi seyleri babasina aldiriyor. babasi demis her seyi benden cek diye.
Bakın sizi üzmek istemiyorum ama siz genelde sinirlenince kaçamak cevap veriyorsunuz. Konuşuruz değil, bunlar her evlenen insanın konuşması gerek ultra ciddi konular. Burada arkadaşlar edinmişsiniz, sizi pohpohluyorlar. Doğru tavsiyeler alamıyorsunuz. Mesela düğün yeri parası İçin arayınca babanıza bunu belli etmeniz çok çok çok yanlış bir durum. Çok ciddi bir durum olmadıkça ailelere yansıtmadan halletmeniz gerekiyor böyle şeyleri… babanız kavga etse sizin değeriniz artmayacak, aileler yüz göz olacak ama siz onun bile yanlış olduğunu tam anlamamışsınız bence

Sassy selam, Türkiye'ye dönmüşsün hos geldin 🥳

Olayla ilgili herkes yazmıs, ben yorumsuz kaldım ama bu muhabbetin seni fenalaştıracak duruma getirmesi beni çok üzdü. Şu an hayatının çok güzel olması gereken bir evresindesin. En son konuştuğumuzda sağlığınla ilgili olumlu gelismeler vardı umarım hala öyledir. Okul stresi bitti, kariyer anlamında da her şey yolunda. Uzun yıllardır birlikte olduğun adamla da evlenmek üzeresin, gerçekten heyecanlı olması gereken bir süreç yani her şey bu kadar yorucu olmamalı senin için.

Ne karar verirsiniz bilmiyorum ama genç, güzel ve sarısın olduğunu unutma lütfen 💅

galiba anlatamadim.

ben bu zamana kadar babamdan para aldim, hala da aliyorum. ama bu benim kendi sahsi harcamam. begendigim cantayi babamin kartindan aliyorum. ama eve alacagimiz televizyonu almak istemiyorum. cunku nisanlimin babasinin da almasini istemem o yuzden kendi babama da aldirmak istemiyorum. evet evi yaptirdilar ortak sekilde ama bunu artik geri alamam, o yuzden de kontrol edebilecegim nokta burasi, bundan sonra evlilik icin para almak istemiyorum. nisanlim da babasinin parasiyla araba alsin, tatile gitsin, yesin icsin gezsin karismiyorum. ev icin yapma diyorum bu yani gayet anlasilabilir bi istek.

isi 2 sene once kurduk. evlendikten sonra gecinmek icin yardima ihtiyacimiz yok.
sen anlaşılır bir istek diyorsun ama

böyle çok kesin kırmızı bir çizgi var burada denecek bir şey de değil..bu konuda farklı farklı düşünen bir sürü insanı burada bile bulurum yani.

sen yapma dedin
o da belki he he tamam dedi ?
sanki öyle olmuş gibi.

Bakın sizi üzmek istemiyorum ama siz genelde sinirlenince kaçamak cevap veriyorsunuz. Konuşuruz değil, bunlar her evlenen insanın konuşması gerek ultra ciddi konular. Burada arkadaşlar edinmişsiniz, sizi pohpohluyorlar. Doğru tavsiyeler alamıyorsunuz. Mesela düğün yeri parası İçin arayınca babanıza bunu belli etmeniz çok çok çok yanlış bir durum. Çok ciddi bir durum olmadıkça ailelere yansıtmadan halletmeniz gerekiyor böyle şeyleri… babanız kavga etse sizin değeriniz artmayacak, aileler yüz göz olacak ama siz onun bile yanlış olduğunu tam anlamamışsınız bence
kacamak degil yani size ne diyebilirim ki? adam simdi tatilde ve kusuz. konustuk ama tekrar konusuruz diyorum bunun neresi kacamak? yani tam olarak nasil bir cevap vereyim anlamadim. konunun muhatabi hicbiriniz degilsiniz nisanlim, o da burada yok. bu durumda yapacak bir seyim de yok.

ben cogu seyi anliyorum. babamin da hicbir sekilde beni rezil etmeyecegini biliyorum. dogrusu neyse onu yapacaktir eminim. adamla ayni masada yan yana yemek yiyorduk nasil belli edemem anlamadim. gercekten yani varmaya calistiginiz sonuc neresiyse direkt yazin, ben de cevap vereyim. boyle roportaj yapmak hosuma gitmedi.

Bak mesela ben bunuda çok anlamiyorum ailemin durumu iyiyse bana para harcamasında veya eşimin ailesi yardım etmesinde ne sakınca var neden borçlu kalmak olsun.
Benim durumum ailem gibi değilse ailem belli ihtiyaçlarımi karşılasa kocam bundan neden rahatsız olacakmış
Çünkü ben de eşimin öyle davranmasını istiyordum. Tek doğru bu değil elbette ama ben annem babam bile olsa kendi yağımda kavrulup kendi emeğimi yemek isterim

sen anlaşılır bir istek diyorsun ama

böyle çok kesin kırmızı bir çizgi var burada denecek bir şey de değil..bu konuda farklı farklı düşünen bir sürü insanı burada bile bulurum yani.

sen yapma dedin
o da belki he he tamam dedi ?
sanki öyle olmuş gibi.
he he tamam dediyse o zaman her bu konu acildiginda benimle kavga etmeyi goze almistir. ne munasebet yani ben bir seyi yapma diyecegim o da he he diyecek oyle bir sey yapamaz. dogru durust konusamadik muhakkak evde bir seyler oldu. cunku beni gecistirecek bir yapisi yok normalde de.

ben de bu konuda bu kadar kati degildim ama dedigim gibi annesinin maddiyatla ilgili birkac lafi beni rahatsiz etti dusuncem degisti. bundan sonra istemiyorum.

Sassy selam, Türkiye'ye dönmüşsün hos geldin 🥳

Olayla ilgili herkes yazmıs, ben yorumsuz kaldım ama bu muhabbetin seni fenalaştıracak duruma getirmesi beni çok üzdü. Şu an hayatının çok güzel olması gereken bir evresindesin. En son konuştuğumuzda sağlığınla ilgili olumlu gelismeler vardı umarım hala öyledir. Okul stresi bitti, kariyer anlamında da her şey yolunda. Uzun yıllardır birlikte olduğun adamla da evlenmek üzeresin, gerçekten heyecanlı olması gereken bir süreç yani her şey bu kadar yorucu olmamalı senin için.

Ne karar verirsiniz bilmiyorum ama genç, güzel ve sarısın olduğunu unutma lütfen 💅
hosbuldum beybii

turkiye sinirlarina girince maalesef gundem degisti hajahajaah neyse ki hala genc guzel ve sarisinim💅🏻 cok optum😘😘😘

S sassyassyy hayat sizin, kararlarınız da sizin özeliniz ama dost acı söyler, başka bir konunuzda sizin anlatımlarınız üzerinden yarı şaka yarı atmasyon nişanlınızın ailesiyle ilgili bir profil çizmiştim de doğru çıkmıştı, o günden beri maalesef ikinizin evliliğini parlak görmüyorum, nişanlınız kendini geliştirmiş okumuş kültürlü biri olabilir lakin hepimiz az çok ailelerimizin yansımasıyız, sizin aileleriniz birbiriyle uyumlu değil, bugüne kadar bir küs bir barışık yurtdışında aynı evi paylaşan bir çifttiniz, farklılıklarınız gözünüze batmıyordu ama artık evli çift olacaksınız ve isteseniz de istemeseniz de imzalar atıldığı an aileler hayatınıza müdahil olacak.

O sizi babanız, aileniz üzerinden vuracak siz de onu, yangına körükle gitmek gibi algılanmasın sadece bir tespitte bulunuyorum, olayın üzeri bir soğusun sakinleşin ve bazı şeyleri yeniden gözden geçirin bence.

ben cogu seyi anliyorum. babamin da hicbir sekilde beni rezil etmeyecegini biliyorum. dogrusu neyse onu yapacaktir eminim.

Bana gore diyeyim cunku herkesin dogrusu ayni olamaz yanlis dusundugunuz yer burasi. Mesele babanizin sizi rezil etmesi degil neden bunlari bilmek zorunda olmasi. Dogrusu neyse bunu sizin yapmaniz ve hic hissettirmemeniz lazimdi. Ayni seyi nisanliniz yapsa hic hos olmaz. Nisanliniz babanizin gozunde problemli olur ama siz sorununuzu 2.dk.sonra cozebilirsiniz. Neden ailenizin gozunde eksi puan alsin ki.

Bana gore diyeyim cunku herkesin dogrusu ayni olamaz yanlis dusundugunuz yer burasi. Mesele babanizin sizi rezil etmesi degil neden bunlari bilmek zorunda olmasi. Dogrusu neyse bunu sizin yapmaniz ve hic hissettirmemeniz lazimdi. Ayni seyi nisanliniz yapsa hic hos olmaz. Nisanliniz babanizin gozunde problemli olur ama siz sorununuzu 2.dk.sonra cozebilirsiniz. Neden ailenizin gozunde eksi puan alsin ki.
yasadigimiz 10 problemin 2sinden haberi oluyor. bugun de yemek masasindaydik o yuzden duydu. ve fenalastigim icin babam da asiri derecede uzulup sinirlendi. kendisi 70 kusur yasinda, ben her seye babami zaten uzulmesin diye dahil etmiyorum.

Konu sahıbı hıcbır yorumu okumadan yazıyorum cok zor geçimsiz bir insansınız kesınlıkle nısanlın sızden ayrılmalı.Hele evlılıgı yurutecek olgunlukla hıc degılsın.
gecerli bir sebebiniz var mi yoksa ben daha once size ters bir yorum yaptim da onun acisini mi cikarmaya calisiyorsunuz

Back
X