• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik hazirliginda surekli tartismak

yaa cok tesekkur ederimm beni taniyan birinin yorum yapmasi iyi geldi en azindan daha saglikli bir degerlendirme oldu😂

tedavim bitti, ve ben gercekten yeniden dogmus gibi hissetmem gerekirken bu sikintilari yasamak istemiyorum. hic kimseden hicbir sey duymak istemedigim icin de artik bundan sonra kendim devam etmek istiyorum bu anlasilabilir bir istek olmali nisanlim acisindan. aklinda ne donuyor bilmiyorum eminim tatilden donunce aciklar ama benim kirginligim ne olur bilmiyorum.

ailesiyle ilgili genel olarak konusmuyorum. kimseyle ilgili konusmuyorum. ben yani oyle insanlara atip tutmam buradakiler galiba surekli ailesini cekistiriyorum zannettiler ama ilgimi cekmez. annesinin bana soyledigi cogu seyi nisanlima soylemem bile can sikici seyler cunku. ama lafi acilinca da soylerim insanim sonucta. o kendisi de biliyor benim aslinda hayatta alttan almayacagim konularda sirf onun hatrina ailesini alttan aldigimi.

bir de evet babam da harciyor ama onun ailesi gibi degil. onun babasi ne alirsak fatura kestirip sirket muhasebesine gonderiyor. benim babamin aldigimiz seylerden haberi bile olmaz. oyle olunca da tabi ki kendi babamin almasi benim icin daha iyi. ama sirf tepki vermesin diye benim babam da almasin demistim.
Tedavinin bitişine çok çok sevindim. Nazar boncuğu onun için 🧿
Geçmiş olsun.
Tanımaktan da değil aslında, tanımasam da böyle düşünürdüm. Şu süreci geçirmiş bir insana “olgun ol da olgun ol, olgun davran hıhhh olgun ol!” demek bence olgunluğun birebir tersi. Bir zahmet olgun olmayın ya.
Ailenizle ilişkilerinize de onun egosu için şekil vermeyin bence. Çok yaptım zamanında bu hatayı. Herkes olduğu yeri, neden hangi tepkiyle karşılaştığını bilmeli bana göre.

Evlenmeden de cocuk yapılıyor sonucta.
Sizin hobiniz mi konuları çarpıtmak? Konunun neresinde evlilik dışı çocuk yapmak gibi bir istek var. 👎🏻❌
Sassy rica ediyorum alakasız mesaj yazanları konundan engelle. Şurdan yapılıyor.

Eklentiler

• F2E78A69-46C1-4F90-9E89-DB7429BDD1BE.png
    F2E78A69-46C1-4F90-9E89-DB7429BDD1BE.png
    310,2 KB · Görüntüleme: 100
askim annesinin bana onceden dediklerini belki biliyorsundur ben hastayken vs. o yuzden ben kendi kendime artik annesi konusurken resmen duymuyorum. o ne soylerse soylesin kendi bildigimi yapiyorum yani. surekli aileden de tartismiyoruz. ama genelde tartismalar benden cikiyor. nisanlima gore hic sorun yok cunku, babamdan alirim ne var diyor.

genel olarak da aslinda ortaligi ben geriyorum nisanlim pek gergin biri degil o rahattir. ama hakliyim sonucta belli bir yasanmislik var bir olay olunca aklima eskiler de geliyor. o genelde benim gibi gerilmez yani kavga cikarmadan cozmeye calisir boyle arada bir karsilikli tartisiyoruz.
Babamdan alırım ne var diye bir şey mi var ya ilk eşimde de en kurulduğum konu buydu babaya sırt dayaması hep derdim ki allah gecinden versin ama babana bir şey olursa ne olacak birey ol ya kendin ayaklarının üstünde dur başkasının değil

Sassy ben senin ve sevgilin arasındaki ilişkiye az çok hakimim. Bunların tamamen evlilik stresinden olduğunu düşünüyorum. Bence siz birbirinizi seviyorsunuz ani kararlar almayın.

Ama iki tarafında bu aile konularında maksimum özeni göstermesi gerekiyor.

Anlattiklariniza bakilirsa maddi durumunuz gayet iyi.ayy bu kadar zengin olcam kk fikir danismam gider en pahali psikologu bulur ona fikir danisirim🤣🤣
ben zaten 12 yasimdan bu yana terapiye gidiyorum.

kendi isinize bakin bence kimsenin parasi da nasil harcayacagi da sizi ilgilendirmez. konuyla ilgili fikriniz varsa yazin. allah da size daha cok versin.

herkese selamlar, umarim hepiniz iyisinizdir. elimden geldigi kadar kisa yazmaya calisacagim.

nisanlimla anlasamiyoruz yani ne desek birbirimize batiyor bu evlilik hazirligina dair. onun disinda konular konusurken sorun yok gayet normaliz ama evle ilgili bir sey soyleyince ikimize de batiyor.

dun nisanlimla ev icin alisverise ciktik, orada tartistik. o alacaklarimizi babasinin kartindan almak istedi ben de istemedim kendi hesabimizdan almak istedim ortak hesap yani. orada tartistik ben almadan ciktim arkadaslarimin yanina gittim. nisanlim da onlari alip cikmis. aksam telefonda konustuk iste bana para hesabi yapman beni geriyor, bu kadar ince hesabi ben sevmiyorum falan dedi. sanki ben hep para konusuyormusum gibi. ben de ben bu yasima kadar hic para hesabi yapmadim ama soz konusu senin ailen olunca yapmak zorundayim cunku nerede ne konusacaklari belli olmuyor dedim. o da benim abimle olan bir mevzuyu kast ederek benim ailem hicbir zaman bana harcanan parayi kurus kurus liste yapmadi dedi. ben de bel alti vurmaya calisiyorsan beceremiyorsun, benim babamdan baska ailem yok o da senin ailen gibi degil zaten aradaki farki sen de biliyorsun dedim yuzune kapattim. ama inanilmaz uzuldum yani butun gun agladim neredeyse.

bugun de o tatile gitti. aslinda yarin gidecekti bugun evle ilgili isleri halletmesi lazimdi ama bugun gitmis, hicbir sey demedim sonucta sadece benim evim degil. beni dugun salonundan aradilar nisanlima ulasamamislar. ek odeme istedi adam ben de tamam yarin gelirim konusuruz dedim. yanimda babam vardi onunla konustuk, bu normal mi falan dedim. yoksa zaten babama soylemeyip ben odeyecektim. babam da gayet normal yarin ben gonderirim dedi. sonra nisanlim aradi seni aramislar diye ben de evet konustuk yarin babam gonderecek dedim. bana bagirmaya basladi iste hicbir sey gondermeyecek falan dedi. ben de ona bagirdim benimle boyle konusamazsin falan dedim. sen babanin parasiyla beni ezmeye calisiyorsan yanlis yapiyorsun dedi. ben de benim oyle bir gorgusuzlugum yok ama onu kimin yaptigini cok iyi biliyoruz ikimiz de dedim. baya bagir cagir tartistik kapattik. sonra ben resmen krize girdim agladim, titredim vs. babam serum takti anca toparlandim.

su an ben hicbir sey dusunemiyorum kendime yeni geldim neredeyse. babam inanilmaz sinirli, buyuk ihtimalle yarin nisanlimi da babasini da cok kotu fircalayacak. bir yandan da ona iste yuz goz olma falan diyerek sakinlestirmeye calisiyorum.

inanilmaz basim agriyor ne yapacagimi yine asla bilmiyorum. evlilik hazirliginda tartismanin normal oldugunu biliyorum ama bu kadar cirkinligi kaldiramiyorum yani benim de ailemin de yapisinda yok bunlar. su noktada devam etmeme gerek var mi hic bilmiyorum. ayrilmak icin de cok mu ani karar veriyorum onu da bilmiyorum ama inanilmaz kirginim.

bu kadar tartisma uzerine evlenince bu bana mutluluk verir mi diye dusunuyorum.
Anlamadim. O babasinin parasiyla birsey alinca sorun oluyor ama sizin babaniz para verince sorun olmuyor? Zaten sinirler gergin galiba. Bir para konusudur dolandiriyorsunuz. Evlendikden sonra anlayacaksiniz ki ne kadar boş beleş konulardan tartişmişsiniz. Para da para. Noluyor.

Sizin hobiniz mi konuları çarpıtmak? Konunun neresinde evlilik dışı çocuk yapmak gibi bir istek var. 👎🏻❌
Sassy rica ediyorum alakasız mesaj yazanları konundan engelle. Şurdan yapılıyor.
tamamdir yaptim simdi cok sagol. o uyenin ve birkac tanesinin huyu bu. mesela simdi de paradan konusacaklar. ooo ne kadar zenginsin, zenginin derdi mi olur, keske bizim de boyle derdimiz olsa vs havada ucusacak. alistik maalesef.

Evlenmeden de cocuk yapılıyor sonucta.

Abi bir insan her konuda mi kendini rezil eder, her konuda mi klise cumleler kurar demek ki varmis boyleleri. Anladik sizin muhtesem evlililiginiz varmis ikna olduk ve sizin muhtesem evlilik taniminiza bunlar uymuyor. Konu evlenmeden cocuk yapilir mi degil ara sira da olsa okudugunuzu anlamayi deneyin inanin zor degil.

Anlamadim. O babasinin parasiyla birsey alinca sorun oluyor ama sizin babaniz para verince sorun olmuyor? Zaten sinirler gergin galiba. Bir para konusudur dolandiriyorsunuz. Evlendikden sonra anlayacaksiniz ki ne kadar boş beleş konulardan tartişmişsiniz. Para da para. Noluyor.
para da para derken ne demeye calisiyorsunuz?

ben mi cok gerginim yoksa yazanlar mi cok dengesiz anlamiyorum. ne demeye calisiyorsunuz yani ben para meraklisi miyim?

ben zaten 12 yasimdan bu yana terapiye gidiyorum.

kendi isinize bakin bence kimsenin parasi da nasil harcayacagi da sizi ilgilendirmez. konuyla ilgili fikriniz varsa yazin. allah da size daha cok versin.
Niye boyle gerginlestiniz anlamadim.soyledigim cumlenin neresi kotu.komiklik olsun diye yazdim ama siz bambaska yere cektiniz konuyu.sizi severdim ama bundan sonra hicbir konunuzu ne okurum ne yorumlarim.her yazilan yoruma sert cıkısiyosunuz

Niye boyle gerginlestiniz anlamadim.soyledigim cumlenin neresi kotu.komiklik olsun diye yazdim ama siz bambaska yere cektiniz konuyu.sizi severdim ama bundan sonra hicbir konunuzu ne okurum ne yorumlarim.her yazilan yoruma sert cıkısiyosunuz
ay zahmet olucak ya. derdini yazmis uzgun olan insana git paranla psikologa anlat demek cok komik sakaymis ben anlamamisim.

dedigim gibi allah size daha cok versin.

ah be sassy birşey denildiğinde sorgulamadan tamam diyen insan modeli yok ki🤷‍♀️
ben sana birşey diyeyim mi bence babası o lafı ettiğinde senin yüzün düştü ve adam anladı o yüzden belki konuşuldu aile içinde ve defalarca karttan çek diye o sebeple aradı.
tamam kv görgüsüz ama kp rin değil bunu sen biliyorsun zaten. herkesin aile içi dinamikleri muhabbetleri farklı adam tamamen oğluna takılmak amaçlı söylemiş bence.
bana göre senin bu mevzudaki hatan kp ile kv yi aynı kefeye koyman olmuş ve açıklama yapmadan nişanlına böyle olsun istiyorum demen. neye alındığını neden böyle olmasını istediğini söyleseydin nişanlında bunu gereksiz inat gurur vs gibi algılamaz böyle tepki vermezdi.
sinirlenince karşındaki insanı yıkıp geçiyorsun bu huyunu biraz törpülemen lazım.
konuyu açan sen olduğun için bu olay özelinde sende gördüğüm hataları yazdım nişanlın açsaydı bir gün erken kaçıp gitmekle çocukça davrandığını yazardım.

Valla yazış tarzını hiç beğenmedim bir çok konu sahibi gibi konu benim, istediğimi yazarım veya istedigim yazılsın istiyorsun galiba neyse Ben gene diyeyim evlensenizde çok süreceğini düşünmuyorum ailesi hep sorun olacak birbirinize uygun değilsiniz evlenince elinde huzur kalırsa devam edebiliyorsun aşkın sevginin çokda önemi kalmıyor huruz olmadiktan sonra en önemlisi huzur hakkında hayırlısı olsun 🙋🏼‍♀️

herkese selamlar, umarim hepiniz iyisinizdir. elimden geldigi kadar kisa yazmaya calisacagim.

nisanlimla anlasamiyoruz yani ne desek birbirimize batiyor bu evlilik hazirligina dair. onun disinda konular konusurken sorun yok gayet normaliz ama evle ilgili bir sey soyleyince ikimize de batiyor.

dun nisanlimla ev icin alisverise ciktik, orada tartistik. o alacaklarimizi babasinin kartindan almak istedi ben de istemedim kendi hesabimizdan almak istedim ortak hesap yani. orada tartistik ben almadan ciktim arkadaslarimin yanina gittim. nisanlim da onlari alip cikmis. aksam telefonda konustuk iste bana para hesabi yapman beni geriyor, bu kadar ince hesabi ben sevmiyorum falan dedi. sanki ben hep para konusuyormusum gibi. ben de ben bu yasima kadar hic para hesabi yapmadim ama soz konusu senin ailen olunca yapmak zorundayim cunku nerede ne konusacaklari belli olmuyor dedim. o da benim abimle olan bir mevzuyu kast ederek benim ailem hicbir zaman bana harcanan parayi kurus kurus liste yapmadi dedi. ben de bel alti vurmaya calisiyorsan beceremiyorsun, benim babamdan baska ailem yok o da senin ailen gibi degil zaten aradaki farki sen de biliyorsun dedim yuzune kapattim. ama inanilmaz uzuldum yani butun gun agladim neredeyse.

bugun de o tatile gitti. aslinda yarin gidecekti bugun evle ilgili isleri halletmesi lazimdi ama bugun gitmis, hicbir sey demedim sonucta sadece benim evim degil. beni dugun salonundan aradilar nisanlima ulasamamislar. ek odeme istedi adam ben de tamam yarin gelirim konusuruz dedim. yanimda babam vardi onunla konustuk, bu normal mi falan dedim. yoksa zaten babama soylemeyip ben odeyecektim. babam da gayet normal yarin ben gonderirim dedi. sonra nisanlim aradi seni aramislar diye ben de evet konustuk yarin babam gonderecek dedim. bana bagirmaya basladi iste hicbir sey gondermeyecek falan dedi. ben de ona bagirdim benimle boyle konusamazsin falan dedim. sen babanin parasiyla beni ezmeye calisiyorsan yanlis yapiyorsun dedi. ben de benim oyle bir gorgusuzlugum yok ama onu kimin yaptigini cok iyi biliyoruz ikimiz de dedim. baya bagir cagir tartistik kapattik. sonra ben resmen krize girdim agladim, titredim vs. babam serum takti anca toparlandim.

su an ben hicbir sey dusunemiyorum kendime yeni geldim neredeyse. babam inanilmaz sinirli, buyuk ihtimalle yarin nisanlimi da babasini da cok kotu fircalayacak. bir yandan da ona iste yuz goz olma falan diyerek sakinlestirmeye calisiyorum.

inanilmaz basim agriyor ne yapacagimi yine asla bilmiyorum. evlilik hazirliginda tartismanin normal oldugunu biliyorum ama bu kadar cirkinligi kaldiramiyorum yani benim de ailemin de yapisinda yok bunlar. su noktada devam etmeme gerek var mi hic bilmiyorum. ayrilmak icin de cok mu ani karar veriyorum onu da bilmiyorum ama inanilmaz kirginim.

bu kadar tartisma uzerine evlenince bu bana mutluluk verir mi diye dusunuyorum.
Onun babaisnin kartindan odemesine izin vermeyip sonra babanizin odemesine ok demek bana garip geldi. Ya herseyi kendiniz yapin ya da ailelerin ne odedigine ne verdigine ses etmeyin. Gereksiz gerginlikler

Valla yazış tarzını hiç beğenmedim bir çok konu sahibi gibi konu benim, istediğimi yazarım veya istedigim yazılsın istiyorsun galiba neyse Ben gene diyeyim evlensenizde çok süreceğini düşünmuyorum ailesi hep sorun olacak birbirinize uygun değilsiniz evlenince elinde huzur kalırsa devam edebiliyorsun aşkın sevginin çokda önemi kalmıyor huruz olmadiktan sonra en önemlisi huzur hakkında hayırlısı olsun 🙋🏼‍♀️
ya bibicim ben sana veya bilerek yazan baskalarina veya su su sebepten dolayi mutsuz olursun diyenlere bir sey demedim ki. ama diyorum ki adam onceki mevzulardan bana takilmis, gelmis buraya saygisizsin nisanlinla mutlu olamazsin yaziyor. buna ne diyeyim? ya da yani allah belasini versin su paranin olmaz olsun ne yapayim gelip bana zenginsin psikologa git diyor. bunun konuyla ilgisi ne? veya evlenmeden cocuk yapilir diyen var. ne alaka? zaten inanilmaz uzgunum bir de bu insanlara anlayis gosteremiyorum. yoksa zaten fikir almak icin acmisim konuyu. kimseyi kirmak istemiyorum ama taa gecmisten sacma sapan seyler icin boyle konusan insani da tersliyorum.

kalbini kirdigim varsa kusura bakmasin lutfen.

Karşılıklı laçka olmuş bir ilişkii, sen onun ailesi hakkında herşeyi söyleme hakkına sahip hissediyorsun kendini, o senin ailen hakkında. O snn abine laf söylüyor sen onun ailesi için nerde ne konuşacakları belli değil diyorsun.

Eşimle 13 yıldır birlikteyim 1 kere karşısına geçip senin ailen böyle böyle demedim :) keza o da benim ailem için demedi, diyemez, dedirtmem; bende demem. Kimse ağaç kavuğundan çıkmadı, gökten zembille inmedi sonuçta :)

Bilemedim, sonunuz yok gibi. Evlilik olsa bile mutlu olma şansınız %000 gibi..

Karar sizin.

para da para derken ne demeye calisiyorsunuz?

ben mi cok gerginim yoksa yazanlar mi cok dengesiz anlamiyorum. ne demeye calisiyorsunuz yani ben para meraklisi miyim?
Bakin nişanlinizla da boyle konusuyorsunuz. Hayir para derdiniz yok işte bu yuzden para ismi geçince gergin oluyorsunuz. Sanki herkes sizi paragoz goruyor. Takmayin. Evliginize fazla para sohbetleri katmayin. Kim ne oderse odesin. Surekli para mevzusu var. Sen odeme ben oderim. Ben odemeyim sen ode. Sirf bu anlamsiz konu yuzunden araniz gergin. Bu konu olmasa belki sorun da olmiycak. Dugunden sonra zaten hersey unutuluyor. Manasiz adetler işte

Back
X