Boyle guzel hazirliklari neden kendinize zehir ediyosunuz? Evlilikler tum ailecek oluyo yani ailelerde bi takim sorumluluklar aliyor yok senin baban almasin yok senin baban odemesin gereksiz seyler. Birakin aileler kendilerince yardim edebildiklerince etsinler. Cogu insanin ailesi karismadigi yardim etmedigi icin yakiniyo sizin derdiniz neherkese selamlar, umarim hepiniz iyisinizdir. elimden geldigi kadar kisa yazmaya calisacagim.
nisanlimla anlasamiyoruz yani ne desek birbirimize batiyor bu evlilik hazirligina dair. onun disinda konular konusurken sorun yok gayet normaliz ama evle ilgili bir sey soyleyince ikimize de batiyor.
dun nisanlimla ev icin alisverise ciktik, orada tartistik. o alacaklarimizi babasinin kartindan almak istedi ben de istemedim kendi hesabimizdan almak istedim ortak hesap yani. orada tartistik ben almadan ciktim arkadaslarimin yanina gittim. nisanlim da onlari alip cikmis. aksam telefonda konustuk iste bana para hesabi yapman beni geriyor, bu kadar ince hesabi ben sevmiyorum falan dedi. sanki ben hep para konusuyormusum gibi. ben de ben bu yasima kadar hic para hesabi yapmadim ama soz konusu senin ailen olunca yapmak zorundayim cunku nerede ne konusacaklari belli olmuyor dedim. o da benim abimle olan bir mevzuyu kast ederek benim ailem hicbir zaman bana harcanan parayi kurus kurus liste yapmadi dedi. ben de bel alti vurmaya calisiyorsan beceremiyorsun, benim babamdan baska ailem yok o da senin ailen gibi degil zaten aradaki farki sen de biliyorsun dedim yuzune kapattim. ama inanilmaz uzuldum yani butun gun agladim neredeyse.
bugun de o tatile gitti. aslinda yarin gidecekti bugun evle ilgili isleri halletmesi lazimdi ama bugun gitmis, hicbir sey demedim sonucta sadece benim evim degil. beni dugun salonundan aradilar nisanlima ulasamamislar. ek odeme istedi adam ben de tamam yarin gelirim konusuruz dedim. yanimda babam vardi onunla konustuk, bu normal mi falan dedim. yoksa zaten babama soylemeyip ben odeyecektim. babam da gayet normal yarin ben gonderirim dedi. sonra nisanlim aradi seni aramislar diye ben de evet konustuk yarin babam gonderecek dedim. bana bagirmaya basladi iste hicbir sey gondermeyecek falan dedi. ben de ona bagirdim benimle boyle konusamazsin falan dedim. sen babanin parasiyla beni ezmeye calisiyorsan yanlis yapiyorsun dedi. ben de benim oyle bir gorgusuzlugum yok ama onu kimin yaptigini cok iyi biliyoruz ikimiz de dedim. baya bagir cagir tartistik kapattik. sonra ben resmen krize girdim agladim, titredim vs. babam serum takti anca toparlandim.
su an ben hicbir sey dusunemiyorum kendime yeni geldim neredeyse. babam inanilmaz sinirli, buyuk ihtimalle yarin nisanlimi da babasini da cok kotu fircalayacak. bir yandan da ona iste yuz goz olma falan diyerek sakinlestirmeye calisiyorum.
inanilmaz basim agriyor ne yapacagimi yine asla bilmiyorum. evlilik hazirliginda tartismanin normal oldugunu biliyorum ama bu kadar cirkinligi kaldiramiyorum yani benim de ailemin de yapisinda yok bunlar. su noktada devam etmeme gerek var mi hic bilmiyorum. ayrilmak icin de cok mu ani karar veriyorum onu da bilmiyorum ama inanilmaz kirginim.
bu kadar tartisma uzerine evlenince bu bana mutluluk verir mi diye dusunuyorum.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
-
Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
evlilik hazirliginda surekli tartismak
- Konu Sahibi sassyassyy
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?abla bilmiyorum belki de ben aliskin olmadigim icin ama bir evlendin bizi duman ettin dediginde kendimi kotu hissettim yani. saka degil bence bilmiyorum. bu istedigim sey de gayet normaldi onun bunu orada kasada sorgulamasina anlam veremedim ben ona ortak hesaptan cek dediysem ceksin yani orada benimle tartismanin mantigi yok bence.ah be sassy birşey denildiğinde sorgulamadan tamam diyen insan modeli yok ki
ben sana birşey diyeyim mi bence babası o lafı ettiğinde senin yüzün düştü ve adam anladı o yüzden belki konuşuldu aile içinde ve defalarca karttan çek diye o sebeple aradı.
tamam kv görgüsüz ama kp rin değil bunu sen biliyorsun zaten. herkesin aile içi dinamikleri muhabbetleri farklı adam tamamen oğluna takılmak amaçlı söylemiş bence.
bana göre senin bu mevzudaki hatan kp ile kv yi aynı kefeye koyman olmuş ve açıklama yapmadan nişanlına böyle olsun istiyorum demen. neye alındığını neden böyle olmasını istediğini söyleseydin nişanlında bunu gereksiz inat gurur vs gibi algılamaz böyle tepki vermezdi.
sinirlenince karşındaki insanı yıkıp geçiyorsun bu huyunu biraz törpülemen lazım.
konuyu açan sen olduğun için bu olay özelinde sende gördüğüm hataları yazdım nişanlın açsaydı bir gün erken kaçıp gitmekle çocukça davrandığını yazardım.
yani sinirli davraniyorum evet ama hep oncesi oluyor. yoksa cidden oturdugum yerde onun annesini falan dusunmuyorum konusmuyorum da. ama beni doldurup doldurup sonra da neden boyle demesine sinir oluyorum. bir sey oldu ki ben boyle dedim yani, o an dedigimi yap ben sonra zaten anlatirim. o kasada tartisma cikarmasa hatta ben cikip gittikten sonra yine babasinin kartindan cekmese ben hic babama bir sey demezdim. hatta ilk teklifinde reddettim babami yok ya ben gonderirim dedim. sonra baktim o magazada begendiklerimi babasindan almis ha dedim demek oyle benim dedigimi dinlemiyorsun tamam aileler aliyorsa bunu da benim babam oder. cunku biliyorum babamin odemesine sinirlendigini.
bu arada salona da para verilmedi kayinpeder konusmus adama para falan veremeyiz demis. sonra da babami aradi iste kusura bakmayin dun sizi aramislar yanlislik olmus dedi. babam da aramalari sorun degil de ondan sonrasi benim icin sorun ya sen oglunla konus ya da ben konusayim uc kurus icin bu kadar ses yukselmez dedi. yarim saat sonra falan da nisanlim babami aradi ozur diledi iste sizin sahit olmanizi istemezdim biz yassy ile tabi ki konusuruz ben de hatami anladim falan dedi. daha da konusmadik. tabi ki gidip babasina dememis ben telefonda esek gibi anirdim adamlarin gununu mahvettim diye. babasi da babamdan duyunca sasirdi. bundan sonra babam ailesiyle cok cok zor bir araya gelir eminim. nisanlimla da ayni sekilde.
nisanlim benim ailemle ilgili konusmaz ilk kez konustu. bu da benim iliskiyi gozden gecirmem icin yeterli.Karşılıklı laçka olmuş bir ilişkii, sen onun ailesi hakkında herşeyi söyleme hakkına sahip hissediyorsun kendini, o senin ailen hakkında. O snn abine laf söylüyor sen onun ailesi için nerde ne konuşacakları belli değil diyorsun.
Eşimle 13 yıldır birlikteyim 1 kere karşısına geçip senin ailen böyle böyle demedim :) keza o da benim ailem için demedi, diyemez, dedirtmem; bende demem. Kimse ağaç kavuğundan çıkmadı, gökten zembille inmedi sonuçta :)
Bilemedim, sonunuz yok gibi. Evlilik olsa bile mutlu olma şansınız %000 gibi..
Karar sizin.
sizin adiniza sevindim super evlilik allah bozmasin.
O zaman sizin de onun ailesi hakkında konuşmamanız gerekli :) Nişanlısı olmanız ailesi hakkında konuşacak hakkı size vermemeli, herkesin bir eşref bir eşek saati vardır :) Demek onunda artık bam teline dokunmuş ve İlk kez konuşma gereği duymuş.nisanlim benim ailemle ilgili konusmaz ilk kez konustu. bu da benim iliskiyi gozden gecirmem icin yeterli.
Teşekkürler, Çokça Aminnn:)
Aynen bir çok konuda bu şekilde kaostan beslenen kaosavcısı gibi o da her gördüğüne beğenmedim atıyor.Sizin hobiniz mi konuları çarpıtmak? Konunun neresinde evlilik dışı çocuk yapmak gibi bir istek var.
Sassy rica ediyorum alakasız mesaj yazanları konundan engelle. Şurdan yapılıyor.
dogrudur :) annesi ben kanserken arkamdan belki ölür hemen evlenmeyin dediginde falan alttan aldigimdan, nisanlimi sevdigim icin unuttugumdan dolayi falan herhalde hesap edemedim onun esek saatini :) konussun bakalim o da. :) ne kadar konusabilecek :)O zaman sizin de onun ailesi hakkında konuşmamanız gerekli :) Nişanlısı olmanız ailesi hakkında konuşacak hakkı size vermemeli, herkesin bir eşref bir eşek saati vardır :) Demek onunda artık bam teline dokunmuş ve İlk kez konuşma gereği duymuş.
Teşekkürler, Çokça Aminnn:)
İkiniz de çok diksiniz ama neden bu kadar diksiniz.
Ortalama kültür seviyesinin üzerinde olmanıza rağmen bayağı tartışmalar, laf sokmalar içindesiniz sürekli.
Ortalama kültür seviyesinin üzerinde olmanıza rağmen bayağı tartışmalar, laf sokmalar içindesiniz sürekli.
ya bibicim ben sana veya bilerek yazan baskalarina veya su su sebepten dolayi mutsuz olursun diyenlere bir sey demedim ki. ama diyorum ki adam onceki mevzulardan bana takilmis, gelmis buraya saygisizsin nisanlinla mutlu olamazsin yaziyor. buna ne diyeyim? ya da yani allah belasini versin su paranin olmaz olsun ne yapayim gelip bana zenginsin psikologa git diyor. bunun konuyla ilgisi ne? veya evlenmeden cocuk yapilir diyen var. ne alaka? zaten inanilmaz uzgunum bir de bu insanlara anlayis gosteremiyorum. yoksa zaten fikir almak icin acmisim konuyu. kimseyi kirmak istemiyorum ama taa gecmisten sacma sapan seyler icin boyle konusan insani da tersliyorum.
kalbini kirdigim varsa kusura bakmasin lutfen.
benimki huy. genelim boyle yani aileme karsi da huysuzum. biraz torpulendim sayilir.İkiniz de çok diksiniz ama neden bu kadar diksiniz.
nisanlim yumusak baslidir niye boyle yapti bilmiyorum konusmadik da. surekli laf sokma icinde degil yani o. dedigim gibi ilk kez benim ailemle ilgili konustu.
Tedavinin bitişine çok çok sevindim. Nazar boncuğu onun için
Geçmiş olsun.
Tanımaktan da değil aslında, tanımasam da böyle düşünürdüm. Şu süreci geçirmiş bir insana “olgun ol da olgun ol, olgun davran hıhhh olgun ol!” demek bence olgunluğun birebir tersi. Bir zahmet olgun olmayın ya.
Ailenizle ilişkilerinize de onun egosu için şekil vermeyin bence. Çok yaptım zamanında bu hatayı. Herkes olduğu yeri, neden hangi tepkiyle karşılaştığını bilmeli bana göre.
Şuna +1 koyayım.
Sassynin konularına pek hakim değilim ancak müstakbel Kvnin birkaç kere baskın çıkmak için atakta bulunduğunu hatırlıyorum (Yanılmıyorsam). Ben de benzeri şeyleri savunuyorum; şöyle ki, Sassy genç bir kız, onun hata yapmaya, olgun davranışlar sergilememeye daha çok hakkı var karşısında koskoca bir kadın ve adam dururken.
Burada, KKda gördüğüm çoğu konuda bu tavsiye "Olgun ol, sen kendini bozma, onlar da ana baba" ana fikrine çıkacak şekilde gençlere, yeni evlilere veriliyor. Tamam, yüzgöz olmamak için bu yapılmalı bir miktar, ancak salt bir hastalık, özel durum olması da gerekmiyor, 50sindeki koca koca insanlarla 20lerindeki gençlerin çekişmesini okuyunca ben de mana veremiyorum neden olgunluğun 20lerindeki insanlardan beklendiğine.
Kendimden örnek vereyim, kvm iyi bir insandır, yardımseverdir vs ama asla uyuşamıyoruz; asla. Belli bir iletişim seviyesinde kalıyorum onunla ve o şekilde götürüyoruz ancak bunun bu hale gelmesi için benim "Ekstra Olgun, ekstra anlayışlı" değil, "Kendim" olmam gerekti.
Bipolar hastası bir kadınım, benim sinirimle çok oynanmaz (26 yaşındaydım o sıralar daha alevli çağları hastalığın, artık böyle değil), sinirlendiğimi, hoşlanmadığımı bildiğin yerden sürekli sürekli gelemezsin çünkü sinir krizine girebilirim evet ya da girmemek için ilaç eklenmesi, doz yükseltilmesi gerekir, yazık yani bedenime. Kvm çok sataşırdı ilk nişanlandığımız dönemlerde, ben bunu hala "İçinde kötü bir niyet yoktu, çok patavatsız bir kadındır, bilmeden yapıyordu" olarak yorumlamaya çalışsam da içim almadı. O dönem şaştı oğlu gidiyor diye ve bilerek yapıyordu. Kendisi ile güzelce konuştum. Ciddiyim, açık açık aldım karşıma konuştum "Kırılıyorum, güceniyorum, kötü hisler beslemek istemiyorum size karşı" vs, kadın bana "Bu kadar alıngan olma ya alışırsın esprilerimize" filan dedi ki yaptığı şeyler espri değil. Şakadan, espriden gayet anlarım, yaptığı şey ayıp. (Somut örnek vereyim; bayram günü annemle elde tatlı yaptık onu götürdük. Nişanlıydım o zaman. Hani şu koç gönderme-baklava tepsisi gönderme adetleri var ya, babamlar dediler ki adetlere hiç girip birbirimizi yormayalım; koç filan göndermeyin... O kadar ince düşündü ki ailem, maddi durumları bizim gibi değildi ve koçtu bilezikti şuydu buydu masraf çıkmasın onlara diye yapmayalım adetleri dedik. Biz de elde tatlı hazırladık öyle hediye gibi ziyarette ben götürdüm ve misafirleri de varken ortamda yapılan espri: Eee gelin hanım hani baklavanız? Gelinin tatlısı baklava olur olmamış ama böyle... Şimdi bu espri mi? Koçu bileziği gönderdiniz de baklavanız eksik kaldıydı dememek için kendimi tuttum. Olgun oldum, böyle saçma bir mevzuyu kendime yakıştıramadım ve susmayı tercih ettim. Ama onların hepsi güldüler buna. Kvme baş başayken dile getirince de ben alıngan oldum. :) )
Bu çok çok basit bir örnek ve daha neleri yuttum olgun olayım diye. Yuttukça sinirim katlanıyor, söylüyorum "X Anne, lütfen, hoşlanmıyorum biraz dikkat eder misiniz?"... "Alışırsın, alışırsın" diyor devam. Koskoca kadın değil de ben olgun olacağım, daha 26sındaki, bipo tedavisi gören ben öyle mi?
O sıralar nişanlım olan eşimle de kavga ediyorum artık, çıkaramadığım sinir ona patlıyor vs. "Sen de bir şey söyle, araya gir ya bak tetikleyeceksiniz beni bir gün, böyle yürümez" vs.
Bir yere kadarmış o olgunluk, ister deli desinler ister manyak desinler, isterlerse paşa oğulları nişan atsın umurumda değil dedim; ondan sonra ne dedilerse bozdum, hoşuma mı gitmedi şaka, "Komik olmaya mı çalıştın az önce?" dedim vs.. Sonunda kadın "Sen espriden anlamıyorsun" filan dedi dedim "Espriden anladığım için gülmüyorum yaptıklarına".. Adım sülalede soğuk gelin oldu, çok ciddi çok soğukmuşum... Geldi o eleştirileri anlatıyor bana, dedim "Ben sıcacık bir insanım, istersen oğluna sor. Ha kimine de soğuğumdur, adamına göre yani" dedim. Mağdura yattı, "Ben çok üzülüyorum" dedi. "Alışırsın alışırsın" dedim.
Şimdi iyiyiz, nişanlılık ve evliliğimizin ilk bir senesinde kvm çok bocaladı. Belki eşim tek çocuk olduğu için ne yapacağını bilemedi, gidiyor oğluşum tribine girdi ve dominantlık taslamaya çalıştı kendince, kendince lafla, espriyle(!) ezmeye çalıştı. Bunları yaparken de benim bipo hastası biri olduğum ve direkt ailemin içine kattığım-ailemde olan insanların davranışlarıyla ne derece etkilenebileceğimi, bunun nasıl tehlikeli bir oyun olduğunu göremedi ya da umursamadı.
Ben olgun olacağım diye kendimi kasmaya devam etseydim, muhtemelen düğünde, hastanelik, düğün sonrası 2 ay da Ruh sağlığında tedavide olurdum. Koca koca tiplere olgunluk borcum yok.
Son düzenleme:
Yaşıtım/arkadaşım yaptığında carlayacağım şeylere neden biri benden belli bir süre önce doğduğu için ya da sevdiğim adamı doğurduğu için katlanayım ki. Bunu asla anlayamıyorum. Eski konumu muhtemelen bilirsiniz. O evlilikte yaşadıklarımı bilseniz bir de benim yerime atak geçirirdiniz. Nasıl kendimi bir yerden atmadan bitirdim o işi hala inanamıyorum.Şuna +1 koyayım.
Sassynin konularına pek hakim değilim ancak müstakbel Kvnin birkaç kere baskın çıkmak için atakta bulunduğunu hatırlıyorum (Yanılmıyorsam). Ben de benzeri şeyleri savunuyorum; şöyle ki, Sassy genç bir kız, onun hata yapmaya, olgun davranışlar sergilememeye daha çok hakkı var karşısında koskoca bir kadın ve adam dururken.
Burada, KKda gördüğüm çoğu konuda bu tavsiye "Olgun ol, sen kendini bozma, onlar da ana baba" ana fikrine çıkacak şekilde gençlere, yeni evlilere veriliyor. Tamam, yüzgöz olmamak için bu yapılmalı bir miktar, ancak salt bir hastalık, özel durum olması da gerekmiyor, 50sindeki koca koca insanlarla 20lerindeki gençlerin çekişmesini okuyunca ben de mana veremiyorum neden olgunluğun 20lerindeki insanlardan beklendiğine.
Kendimden örnek vereyim, kvm iyi bir insandır, yardımseverdir vs ama asla uyuşamıyoruz; asla. Belli bir iletişim seviyesinde kalıyorum onunla ve o şekilde götürüyoruz ancak bunun bu hale gelmesi için benim "Ekstra Olgun, ekstra anlayışlı" değil, "Kendim" olmam gerekti.
Bipolar hastası bir kadınım, benim sinirimle çok oynanmaz (26 yaşındaydım o sıralar daha alevli çağları hastalığın, artık böyle değil), sinirlendiğimi, hoşlanmadığımı bildiğin yerden sürekli sürekli gelemezsin çünkü sinir krizine girebilirim evet ya da girmemek için ilaç eklenmesi, doz yükseltilmesi gerekir, yazık yani bedenime. Kvm çok sataşırdı ilk nişanlandığımız dönemlerde, ben bunu hala "İçinde kötü bir niyet yoktu, çok patavatsız bir kadındır, bilmeden yapıyordu" olarak yorumlamaya çalışsam da içim almadı. O dönem şaştı oğlu gidiyor diye ve bilerek yapıyordu. Kendisi ile güzelce konuştum. Ciddiyim, açık açık aldım karşıma konuştum "Kırılıyorum, güceniyorum, kötü hisler beslemek istemiyorum size karşı" vs, kadın bana "Bu kadar alıngan olma ya alışırsın esprilerimize" filan dedi ki yaptığı şeyler espri değil. Şakadan, espriden gayet anlarım, yaptığı şey ayıp. (Somut örnek vereyim; bayram günü annemle elde tatlı yaptık onu götürdük. Nişanlıydım o zaman. Hani şu koç gönderme-baklava tepsisi gönderme adetleri var ya, babamlar dediler ki adetlere hiç girip birbirimizi yormayalım; koç filan göndermeyin... O kadar ince düşündü ki ailem, maddi durumları bizim gibi değildi ve koçtu bilezikti şuydu buydu masraf çıkmasın onlara diye yapmayalım adetleri dedik. Biz de elde tatlı hazırladık öyle hediye gibi ziyarette ben götürdüm ve misafirleri de varken ortamda yapılan espri: Eee gelin hanım hani baklavanız? Gelinin tatlısı baklava olur olmamış ama böyle... Şimdi bu espri mi? Koçu bileziği gönderdiniz de baklavanız eksik kaldıydı dememek için kendimi tuttum. Olgun oldum, böyle saçma bir mevzuyu kendime yakıştıramadım ve susmayı tercih ettim. Ama onların hepsi güldüler buna. Kvme baş başayken dile getirince de ben alıngan oldum. :) )
Bu çok çok basit bir örnek ve daha neleri yuttum olgun olayım diye. Yuttukça sinirim katlanıyor, söylüyorum "X Anne, lütfen, hoşlanmıyorum biraz dikkat eder misiniz?"... "Alışırsın, alışırsın" diyor devam. Koskoca kadın değil de ben olgun olacağım, daha 26sındaki, bipo tedavisi gören ben öyle mi?
O sıralar nişanlım olan eşimle de kavga ediyorum artık, çıkaramadığım sinir ona patlıyor vs. "Sen de bir şey söyle, araya gir ya bak tetikleyeceksiniz beni bir gün, böyle yürümez" vs.
Bir yere kadarmış o olgunluk, ister deli desinler ister manyak desinler, isterlerse paşa oğulları nişan atsın umurumda değil dedim; ondan sonra ne dedilerse bozdum, hoşuma mı gitmedi şaka, "Komik olmaya mı çalıştın az önce?" dedim vs.. Sonunda kadın "Senespriden anlamıyorsun" filan dedi dedim "Espriden anladığım için gülmüyorum yaptıklarına".. Adım sülalede soğuk gelin oldu, çok ciddi çok soğukmuşum... Geldi o eleştirileri anlatıyor bana, dedim "Ben sıcacık bir insanım, istersen oğluna sor. Ha kimine de soğuğumdur, adamına göre yani" dedim. Mağdura yattı, "Ben çok üzülüyorum" dedi. "Alışırsın alışırsın" dedim.
Şimdi iyiyiz, nişanlılık ve evliliğimizin ilk bir senesinde kvm çok bocaladı. Belki eşim tek çocuk olduğu için ne yapacağını bilemedi, gidiyor oğluşum tribine girdi ve dominantlık taslamaya çalıştı kendince, kendince lafla, espriyle(!) ezmeye çalıştı. Bunları yaparken de benim bipo hastası biri olduğum ve direkt ailemin içine kattığım-ailemde olan insanların davranışlarıyla ne derece etkilenebileceğimi, bunun nasıl tehlikeli bir oyun olduğunu göremedi ya da umursamadı.
Ben olgun olacağım diye kendimi kasmaya devam etseydim, muhtemelen düğünde, hastanelik, düğün sonrası 2 ay da Ruh sağlığında tedavide olurdum. Koca koca tiplere olgunluk borcum yok.
Sassy bence doğru tavırda. Şeye şey denir yani, bu kadar basit. Sırf yaşı büyük, sevdiğimi doğurdu diye saçmalıklara “olgunluk” adı altında sinemem, böyle bu.
Sizin bu konuda bir yorumunuzu gördüm, onun ailesi benim ailemin yanından geçemez şeklinde. Bence ikinizin de tahammülü çok azalmış öyle ki ailelerinize karşılıklı saygı duyamıyorsunuz. Ve evlilik için gerekli tahammülü tüketiyorsunuz. O sizinkine siz onunkine laf ediyorsunuz. Konu her ne olursa olsun bu şekilde konuşmalar yaşandıkça ilişki laçkalaşıyor. Beş yıllık bir ilişki, ayrıl demek de kolay değil. Peki ayrılsanız nasıl hissedersiniz düşündünüz mü ?
Ben bu konuda bir yorumunuzu gördüm, nişanlınızın annesi sizin için “hemen evlenmeyin hasta belki ölür” gibi bir şey söylemiş inanamadım. İlk başta belki fevri davranmışsınızdır falan diye diye düşünmüştüm düğün stresinden falan amaa kim olsa böyle bir cümle içinde yara olur bence böyle bir cümleyi kurabilecek insanlar daha neler neler dediler ki sizin tahammülünüz de zamanla kalmadı diye düşünüyorum. O yüzden ailesine karşı bu kadar öfkelisiniz. Ben bunu aileyi beğenmemezlik diye değil etkiye tepki olarak gördüm. Ki son derece haklısınız bana göre burada.
Diğer bir mevzu nişanlınızın telefonda size öyle bağırması da hiç hoş olmamış. Ama bir yandan da o da ailesinin yaptıkları altında mahcup olup, doluluk yaşadığı için sizin abinizle olan olayı kullandığını düşündüm size söz hakkı vermemek sen de kendine ailene bak demek için kullanmış ama böyle kullanması da hiç hoş değil. Bana kalırsa kestirip atmayın ben buradan bakınca, kendileri dışında gelişen meselelere dolmuş bir çift görüyorum. Bu bir süreç bence önceden beraber yaşıyormuşsunuz, şimdi aileler giriyor işin içine bunu zamanla yönetmeyi öğreneceksiniz. Burada gördüğüm kadarıyla siz çok akıllı ve donanımlısınız bir konuda sizden akıl almışlığım bile olmuştu. O yüzden ben biraz zaman geçince her şeyi çözebileceğinize ve taşların yerine oturacağına inanıyorum.
Tekrardan çok geçmiş olsun
Diğer bir mevzu nişanlınızın telefonda size öyle bağırması da hiç hoş olmamış. Ama bir yandan da o da ailesinin yaptıkları altında mahcup olup, doluluk yaşadığı için sizin abinizle olan olayı kullandığını düşündüm size söz hakkı vermemek sen de kendine ailene bak demek için kullanmış ama böyle kullanması da hiç hoş değil. Bana kalırsa kestirip atmayın ben buradan bakınca, kendileri dışında gelişen meselelere dolmuş bir çift görüyorum. Bu bir süreç bence önceden beraber yaşıyormuşsunuz, şimdi aileler giriyor işin içine bunu zamanla yönetmeyi öğreneceksiniz. Burada gördüğüm kadarıyla siz çok akıllı ve donanımlısınız bir konuda sizden akıl almışlığım bile olmuştu. O yüzden ben biraz zaman geçince her şeyi çözebileceğinize ve taşların yerine oturacağına inanıyorum.
Tekrardan çok geçmiş olsun
ya bu yazdiklarin o kadar dogru ki. ben de simdi 26 yasindayim. tamam cok kucuk bir yas degil ama ben bu sekilde buyumedim yani gelin-kayinvalide iliskisi bana yabanci. ben zaten benim gibi olmayan bir aileye karismanin stresindeyim. uzerine eski mevzular da var. onun ailesinin soyledikleri nisanlima saka geliyor olabilir ama bana gelmiyor. zaten bozulacagimi bildigi icin benden once nisanlim bozuyor annesini ne alaka falan diyerek. ama yok yani daha alisma surecinde surekli gerginlik olunca benim verdigim tepkileri de kontrol etmem zorlasiyor.Şuna +1 koyayım.
Bir yere kadarmış o olgunluk, ister deli desinler ister manyak desinler, isterlerse paşa oğulları nişan atsın umurumda değil dedim; ondan sonra ne dedilerse bozdum, hoşuma mı gitmedi şaka, "Komik olmaya mı çalıştın az önce?" dedim vs.. Sonunda kadın "Sen espriden anlamıyorsun" filan dedi dedim "Espriden anladığım için gülmüyorum yaptıklarına".. Adım sülalede soğuk gelin oldu, çok ciddi çok soğukmuşum... Geldi o eleştirileri anlatıyor bana, dedim "Ben sıcacık bir insanım, istersen oğluna sor. Ha kimine de soğuğumdur, adamına göre yani" dedim. Mağdura yattı, "Ben çok üzülüyorum" dedi. "Alışırsın alışırsın" dedim.
annesiyle her bir araya gelecegimde cok geriliyorum. nisanlim da ayni sekilde. bu gerginlik de bir yerden cikiyor. o onlari yaparken olgun oluyor da ben icime atip atip bir yerde patlayinca “hic olgun degilsin, nisanlina yazik, sen evlenme” oluyorum.
Konuyu açtığınızda yorum yazsaydım şu an yazdığım ile çok farklı olurdu. Görüntüye aldanmamak lazımmış. Yazılan yorumları, sizi tanıyanları, sizin cevaplarınızı okuyunca şunu demek istiyorum, çeşitli nedenlerle gerilmişsin, ama sen ama nişanlından ilk hareket gelmiş tartışmalar olmuş, nişanlında gerilmiş. Esasında bakınca sorun olacak herşeyi çok güzelce atlatmışsın. Belki de bunların yorgunluğu gerginlik yarattı. Bence doğru zamanda nişanlınla iletişim kurarak gerginliğinizi ortadan kaldıracaksınız. Bu kadar sayfa okuduğundan sonra bunu yapacak güçte olduğunuzu anladım. Birazcık salsan kendini, birazcık gevşesen sana da iyi gelecektir. Huzurla …nisanlim benim ailemle ilgili konusmaz ilk kez konustu. bu da benim iliskiyi gozden gecirmem icin yeterli.
Terapi alıyormuşsunuz zaten ama siz de haklı olarak geçmişe nefret var sanki. Yani evlenin evlenmeyin beni ilgilendirmez ama sürekli geçmişi deşip, size denilenleri düşünerek mutlu olamazsınız. Siz nişanlınızı seviyor ailesinden nefret ediyorsunuz, onlar yokmuş gibi davranmak istiyorsunuz, nişanlınızın ailesiyle samimi olmayışı da sizi rahatlatmış ama kazın ayağı öyle değil. Benim eşim benimle sevgiliyken babasıyla küstü. Bildiğiniz eve gitmiyordu. Tabi benim kayınaile ile sorunum olmadığı için bu beni rahatlatan bir şey değildi. Ama şu an her gün arayıp babasıyla konuşu, ona alışveriş yapar gönderir. Çünkü o babası. Ne kadar soğuk görünseler de zamanla konuşacaklar.
Ailenin kırıcı sözleri olmuş evet ben de olsam affedemem. Ama bunun 2 çözümü var ya onları tamamen yok sayıp evleneceksiniz ya da ayrılacaksınız. Çünkü kimse eşi sürekli geçmişi açsın, kendisiyle eskiden olan konulardan dolayı kavga etsin, fevri davransın azarlasın istemez. Siz kendi içinizde bu problemleri çözmeden sağlıklı evlilik yürütemezsiniz. İnsan melek de olsa sürekli ailesini eleştiren, her konuyu oraya çeken birine bir gün tepki gösterir. Bu evliliği iyi düşünün.
Ailenin kırıcı sözleri olmuş evet ben de olsam affedemem. Ama bunun 2 çözümü var ya onları tamamen yok sayıp evleneceksiniz ya da ayrılacaksınız. Çünkü kimse eşi sürekli geçmişi açsın, kendisiyle eskiden olan konulardan dolayı kavga etsin, fevri davransın azarlasın istemez. Siz kendi içinizde bu problemleri çözmeden sağlıklı evlilik yürütemezsiniz. İnsan melek de olsa sürekli ailesini eleştiren, her konuyu oraya çeken birine bir gün tepki gösterir. Bu evliliği iyi düşünün.
Merhaba yassy, ilk defa konuna yorum yapacağım ama olaylara az çok hakimim. Ben olayın ödeme/para olayıyla hiçbir alakası olmadığını düşünüyorum. Yanılıyorsam ve kirarsam şimdiden kusura bakma,
Nişanlının annesi herhangi bir dur noktası olmayan, hastalık üzerinden şimdi tekrar etmek istemediğim bir yorum yapmıştı. Para onlar için bir, nasıl denir, karşındakini kontrol etme aracı olduğundan sen o ailenin kendi çekirdek ailende hiçbir kontrolü olmasını istemiyorsun. Baban ise senin gerçekten güvenli alanın sayabileceğimiz kişi. Onun bir şeyleri karşılaması bu nedenle seni rahatsız etmiyor. Aslında para "savaşı" senin karşı tarafa güvensizliğinin dışavurumu.
Öte yandan nişanlın artık kendi ailesinin tavrilarina karşı icerlemesini üzgünüm ama sana yansıtıyor (abinle alakalı yorumu da bundan). Üzgünüm ama babasının yanında çalışması bu durumu biraz körükleyecektir.
Bunun kapısını bir kere açtı ve tekrar kapanması gereken bir kapı bu. Çünkü o zaman ailesine dönüşecek.
Hepimizin bu hayatta gençlikte ailemizi eleştirmekten onlara dönüşme eşiğimiz vardır. Nişanlın bu yoldan acilen dönmeli.
Nişanlının annesi herhangi bir dur noktası olmayan, hastalık üzerinden şimdi tekrar etmek istemediğim bir yorum yapmıştı. Para onlar için bir, nasıl denir, karşındakini kontrol etme aracı olduğundan sen o ailenin kendi çekirdek ailende hiçbir kontrolü olmasını istemiyorsun. Baban ise senin gerçekten güvenli alanın sayabileceğimiz kişi. Onun bir şeyleri karşılaması bu nedenle seni rahatsız etmiyor. Aslında para "savaşı" senin karşı tarafa güvensizliğinin dışavurumu.
Öte yandan nişanlın artık kendi ailesinin tavrilarina karşı icerlemesini üzgünüm ama sana yansıtıyor (abinle alakalı yorumu da bundan). Üzgünüm ama babasının yanında çalışması bu durumu biraz körükleyecektir.
Bunun kapısını bir kere açtı ve tekrar kapanması gereken bir kapı bu. Çünkü o zaman ailesine dönüşecek.
Hepimizin bu hayatta gençlikte ailemizi eleştirmekten onlara dönüşme eşiğimiz vardır. Nişanlın bu yoldan acilen dönmeli.
İki taraftan birinin sakin kalması lazım, adam size çokıyiıyor siz çıkışarak karşılık veriyorsunuz. Ancak nişanlınızla konuşamayacağımıza göre size iş düşüyor. Ailesini sevin veya seviyor gibi davranın, ikinizin ailelerini kıyaslamayın. Arayıp bağırırsa sakinleştirin, hayır bitanem asla öyle düşünme. Sanırım yanlış anladın, böyle böyle oldu ama nasıl çözelim durumu? Gibi… elbette şu an dolduğunuz için ikiniz de bu gibi konuşmalar zor gelebilir o yüzden baştan oturum konuşun. Ben seninle yıpranmayı birbirimizi kırmamızı sevmiyorum çok üzülüyorum. Hele senin üzülmen beni mahfediyor falan. Yani tatlı dil :) 1 gün gıcıklanır 4 gün sinirlenir bir süre sonra nişanlın da yola gelir bence. Ha tatlı dile yola gelmeyen biriyse o zaman iş kötü.herkese selamlar, umarim hepiniz iyisinizdir. elimden geldigi kadar kisa yazmaya calisacagim.
nisanlimla anlasamiyoruz yani ne desek birbirimize batiyor bu evlilik hazirligina dair. onun disinda konular konusurken sorun yok gayet normaliz ama evle ilgili bir sey soyleyince ikimize de batiyor.
dun nisanlimla ev icin alisverise ciktik, orada tartistik. o alacaklarimizi babasinin kartindan almak istedi ben de istemedim kendi hesabimizdan almak istedim ortak hesap yani. orada tartistik ben almadan ciktim arkadaslarimin yanina gittim. nisanlim da onlari alip cikmis. aksam telefonda konustuk iste bana para hesabi yapman beni geriyor, bu kadar ince hesabi ben sevmiyorum falan dedi. sanki ben hep para konusuyormusum gibi. ben de ben bu yasima kadar hic para hesabi yapmadim ama soz konusu senin ailen olunca yapmak zorundayim cunku nerede ne konusacaklari belli olmuyor dedim. o da benim abimle olan bir mevzuyu kast ederek benim ailem hicbir zaman bana harcanan parayi kurus kurus liste yapmadi dedi. ben de bel alti vurmaya calisiyorsan beceremiyorsun, benim babamdan baska ailem yok o da senin ailen gibi degil zaten aradaki farki sen de biliyorsun dedim yuzune kapattim. ama inanilmaz uzuldum yani butun gun agladim neredeyse.
bugun de o tatile gitti. aslinda yarin gidecekti bugun evle ilgili isleri halletmesi lazimdi ama bugun gitmis, hicbir sey demedim sonucta sadece benim evim degil. beni dugun salonundan aradilar nisanlima ulasamamislar. ek odeme istedi adam ben de tamam yarin gelirim konusuruz dedim. yanimda babam vardi onunla konustuk, bu normal mi falan dedim. yoksa zaten babama soylemeyip ben odeyecektim. babam da gayet normal yarin ben gonderirim dedi. sonra nisanlim aradi seni aramislar diye ben de evet konustuk yarin babam gonderecek dedim. bana bagirmaya basladi iste hicbir sey gondermeyecek falan dedi. ben de ona bagirdim benimle boyle konusamazsin falan dedim. sen babanin parasiyla beni ezmeye calisiyorsan yanlis yapiyorsun dedi. ben de benim oyle bir gorgusuzlugum yok ama onu kimin yaptigini cok iyi biliyoruz ikimiz de dedim. baya bagir cagir tartistik kapattik. sonra ben resmen krize girdim agladim, titredim vs. babam serum takti anca toparlandim.
su an ben hicbir sey dusunemiyorum kendime yeni geldim neredeyse. babam inanilmaz sinirli, buyuk ihtimalle yarin nisanlimi da babasini da cok kotu fircalayacak. bir yandan da ona iste yuz goz olma falan diyerek sakinlestirmeye calisiyorum.
inanilmaz basim agriyor ne yapacagimi yine asla bilmiyorum. evlilik hazirliginda tartismanin normal oldugunu biliyorum ama bu kadar cirkinligi kaldiramiyorum yani benim de ailemin de yapisinda yok bunlar. su noktada devam etmeme gerek var mi hic bilmiyorum. ayrilmak icin de cok mu ani karar veriyorum onu da bilmiyorum ama inanilmaz kirginim.
bu kadar tartisma uzerine evlenince bu bana mutluluk verir mi diye dusunuyorum.