- 21 Ağustos 2015
- 31.526
- 95.510
- 598
- 37
- Konu Sahibi sassyassyy
Tmm ıste ıkınızınkı de karısmıcak ozaman.benim evim icin alinan bir sey oldugu icin ilgilendiriyor? kudurmasin ortada kuduracak bir sey yok? onun babasi karistigi icin karisiyor?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tmm ıste ıkınızınkı de karısmıcak ozaman.benim evim icin alinan bir sey oldugu icin ilgilendiriyor? kudurmasin ortada kuduracak bir sey yok? onun babasi karistigi icin karisiyor?
aynisini dusunuyorumTmm ıste ıkınızınkı de karısmıcak ozaman.
Ben falcı değilim, görünen köy kılavuz istemez.soru isareti benim kafamda da var ben birileri benim bakmadigim noktadan bakar mi diye yazdim. falci istemiyorum
Aslında karşı tarafı tanımaya çalışsanız -ki belki çalışmışsınızdır ama her şeyi bilemiyorum tabi- belki altından farklı şeyler çıkacak. Mesela benim babam da olsa kesin böyle bir laf ederdi. Ben de patavatsızlığından çok çektim ama adam söylenmeyi seviyor. Mesela gider istemediğim halde en iyisini almaya çalışır ne alacaksa parayı asla dert etmez, binlerce lira harcar sonra durup dururken 20 tl fazla gelen faturaya laf eder. Başlarda çok takıyordum ama sonra fark ettim ki adam söylenmeyi seviyor sadece. Maalesef herkes hassas düşünceli değil ama bu kötü bir insan olduğunu veya laf sokmak amaçlı söylediğini göstermiyor, hatta sizi sevip yine de böyle bir cümle kurabilir. Bazı insanlarda kötü niyet olmasa bile empati yok.hajahajha cherry o kadar kolay olmuyor kabullenmek ya gercekten disaridan cok modern gorunup iceriden nasil boyle olabilirler bilmiyorum. nisanlim ailesi kadar olsa coktan bitmisti 5 seneyi bulmazdi bile. yani max kabullenebilecegim bu galiba. insana sizin icin masraf yaptik imasinda bulunulur mu ya hayatimda gormedim. en nefret ettigim sey de para mevzusu
Bence nişanlıniza çok yükleniyorsunuz yani başka biri de olsa belki bu sorunların daha fazlasını yaşarsınız . Hiçbir zaman size ve ailenize dört dörtlük uyan biriyle karşılaşmazsınız ki . Önemli olan evleneceğiniz kişi size saygılı mi sizi kırıyor mu ? Aileler ödemesin istiyorsanız bu fikrinizi tezat davranmayın olay biraz çocukca benim babam senin babanı dövere dönmüş . Ailesi laf sokarsa cevaplarını verirsiniz olur biter . Kendinizi bu kadar yipratacaginiz bir olay yok . Siz sürekli patlama yaşadığınız için karşı taraf da patlamaya başlamış gibi geldi .aynisini dusunuyorum
Sassy neden böyle yazıyorsun niye bu kadar agrasifsin şunu da yazayım burda sen değil başkası olsa herkes daha farklı yazardı hepimiz biliyoruzsoru isareti benim kafamda da var ben birileri benim bakmadigim noktadan bakar mi diye yazdim. falci istemiyorum
Çocuğuna yardımcı olmaktan mutludur.Siz çok fazla gocunuyosunuz.benim onun ailesini asagiladigim konusunda haklisin yani asagilama degil de o kadar doluyum ki olumsuz bir sey olunca ortaya onlari atiyorum. bu benim hatam ve torpulemeye calistigim bir yon dogru. ama o hic benim ailem hakkinda konusmazdi. yani abimle ilgili mevzuya benim ne kadar uzuldugumu kendisi biliyor, aylarca kendime gelememistim. nasil bunu boyle konusabilir hala cok sasiriyorum.
turkiyeye gelince ailesinden cok etkilendigini anladim gercekten. babasi surekli nisanlimi sikistiriyor ne alirsan karttan al diye. mesela dun alisveristeyken iki kez aradi oradan cek diye. ucuncu arayisinda nisanlim tersledi kapatti neden surekli ariyorsun diye. kompleks mi yapiyorlar neyi kanitlamaya calisiyorlar anlamiyorum. ama iyi niyetli bulmuyorum yani hediye isteyene verilir, ben istemiyorum ki.
ama bibi ben bu zamana kadar kime boyle direkt hadi git ayril bu iliski yurumez falan yazmisim. zaten uzgun ve sinirli oldugum ortada, bir fikir varsa soylensin yani kimseye bir sey demiyorum zaten fikir almak icin actim konuyu. ama ne bileyim bu iliski olmaz diyor, sebep sonuc nedir yani? yazmis olmak icin yazana sinirleniyorum zaten cogunlugu onceden bana gicik oldugundan yaziyor.Sassy neden böyle yazıyorsun niye bu kadar agrasifsin şunu da yazayım burda sen değil başkası olsa herkes daha farklı yazardı hepimiz biliyoruz
Belki cocuk yapmak istiyorlardır niye siz bunu sorguluyosunuz ki? Kiz ne sormus siz nasil cvp vermissinizZaten beraber yaşıyordunuz
Neden evlilik düğün gibi stresli şeylere giriştiniz ?
Üzülmen için yazmıyorum ama ikinizde çalışıyor musunuz bilemiyorum çalışıyorsanız neden sakince kendi işlerinizi kimseyi germeden halletmiyorsunuz.herkese selamlar, umarim hepiniz iyisinizdir. elimden geldigi kadar kisa yazmaya calisacagim.
nisanlimla anlasamiyoruz yani ne desek birbirimize batiyor bu evlilik hazirligina dair. onun disinda konular konusurken sorun yok gayet normaliz ama evle ilgili bir sey soyleyince ikimize de batiyor.
dun nisanlimla ev icin alisverise ciktik, orada tartistik. o alacaklarimizi babasinin kartindan almak istedi ben de istemedim kendi hesabimizdan almak istedim ortak hesap yani. orada tartistik ben almadan ciktim arkadaslarimin yanina gittim. nisanlim da onlari alip cikmis. aksam telefonda konustuk iste bana para hesabi yapman beni geriyor, bu kadar ince hesabi ben sevmiyorum falan dedi. sanki ben hep para konusuyormusum gibi. ben de ben bu yasima kadar hic para hesabi yapmadim ama soz konusu senin ailen olunca yapmak zorundayim cunku nerede ne konusacaklari belli olmuyor dedim. o da benim abimle olan bir mevzuyu kast ederek benim ailem hicbir zaman bana harcanan parayi kurus kurus liste yapmadi dedi. ben de bel alti vurmaya calisiyorsan beceremiyorsun, benim babamdan baska ailem yok o da senin ailen gibi degil zaten aradaki farki sen de biliyorsun dedim yuzune kapattim. ama inanilmaz uzuldum yani butun gun agladim neredeyse.
bugun de o tatile gitti. aslinda yarin gidecekti bugun evle ilgili isleri halletmesi lazimdi ama bugun gitmis, hicbir sey demedim sonucta sadece benim evim degil. beni dugun salonundan aradilar nisanlima ulasamamislar. ek odeme istedi adam ben de tamam yarin gelirim konusuruz dedim. yanimda babam vardi onunla konustuk, bu normal mi falan dedim. yoksa zaten babama soylemeyip ben odeyecektim. babam da gayet normal yarin ben gonderirim dedi. sonra nisanlim aradi seni aramislar diye ben de evet konustuk yarin babam gonderecek dedim. bana bagirmaya basladi iste hicbir sey gondermeyecek falan dedi. ben de ona bagirdim benimle boyle konusamazsin falan dedim. sen babanin parasiyla beni ezmeye calisiyorsan yanlis yapiyorsun dedi. ben de benim oyle bir gorgusuzlugum yok ama onu kimin yaptigini cok iyi biliyoruz ikimiz de dedim. baya bagir cagir tartistik kapattik. sonra ben resmen krize girdim agladim, titredim vs. babam serum takti anca toparlandim.
su an ben hicbir sey dusunemiyorum kendime yeni geldim neredeyse. babam inanilmaz sinirli, buyuk ihtimalle yarin nisanlimi da babasini da cok kotu fircalayacak. bir yandan da ona iste yuz goz olma falan diyerek sakinlestirmeye calisiyorum.
inanilmaz basim agriyor ne yapacagimi yine asla bilmiyorum. evlilik hazirliginda tartismanin normal oldugunu biliyorum ama bu kadar cirkinligi kaldiramiyorum yani benim de ailemin de yapisinda yok bunlar. su noktada devam etmeme gerek var mi hic bilmiyorum. ayrilmak icin de cok mu ani karar veriyorum onu da bilmiyorum ama inanilmaz kirginim.
bu kadar tartisma uzerine evlenince bu bana mutluluk verir mi diye dusunuyorum.
calisiyoruz. ben de tek basimiza yapma pesindeyim ama mumkun olmadi.Üzülmen için yazmıyorum ama ikinizde çalışıyor musunuz bilemiyorum çalışıyorsanız neden sakince kendi işlerinizi kimseyi germeden halletmiyorsunuz.
İkinizde hatalısınız o benim ailem diyor siz babam babam diye tutturmuşsunuz.
Yaşlarınızda küçük değildir birbirinize neyi kanıtlamaya çalışıyorsunuz?
İlişkinizi toparlamak istiyorsanız ailelerinizin boyunduruğundan çıkmalı, ispat peşinde olmamalısınız.
hajahajha cherry o kadar kolay olmuyor kabullenmek ya gercekten disaridan cok modern gorunup iceriden nasil boyle olabilirler bilmiyorum. nisanlim ailesi kadar olsa coktan bitmisti 5 seneyi bulmazdi bile. yani max kabullenebilecegim bu galiba. insana sizin icin masraf yaptik imasinda bulunulur mu ya hayatimda gormedim. en nefret ettigim sey de para mevzusu
yaa cok tesekkur ederimm beni taniyan birinin yorum yapmasi iyi geldi en azindan daha saglikli bir degerlendirme olduİlk birkaç sayfayı okudum henüz ama yorum yapmak istedim.
Bu olgunluk meselesinin çok dile getirildiğini görüyorum ancak, karakter olarak olgun biri olsanız bile, bence şu an olgun davranmak sizin için bir lüks. Kim sizden ne hakla olgunluk bekliyor ki? Tabi ki olgun davranmayacaksınız.
Durumlar nasıl bilmiyorum ancak zor bir hastalık süreci geçiriyorsunuz. Sorunlu bir aileyle karşı karşıyasınız ve nişanlınızdan beklediğiniz işbirliğini göremiyorsunuz (konudan yaptığım çıkarım).
Bence sizin herhangi bir tepkinizi yumuşatıp, yönetemeyendir olgun olamayan. Sizin zaten olgun olmanız gerekmiyor bulunduğunuz zorlu yokuşta.
Onun ailesine karşı beğenmeyen, aşağılayıcı bir tavrınız olabilir, bu yanlış da olabilir. Ama terbiyesizleşecek de olsam bu memlekette x’e x denir. Yaptıkları küçük görülüp beğenilmeyecek şeyler ise sırf sevdiğiniz insan hatrına göklere çıkaramazsınız. Burada nişanlınızın düşmek zorunda kaldığınız olumsuz durumların etkisini azaltma çabası içinde olması gerekirdi.
Ben de eş ailesi konusunda benzer durumları çok yaşadım. Tahammül seviyemi aşan ve bana çok aşırı gelen durumları normalleştiremem. Eski eşimin benden en büyük beklentisi buydu mesela. Annesinin über anormal davranışlarına çok normalmiş gibi yaklaşmamı ve anneciğinin egosunu şişirmemi beklerdi. Yapamadım, yapamam. Siz de yapmak zorunda değilsiniz.
Ben ilişkinizin kötü bir ilişki olduğunu düşünmüyorum konularınızdan okuduğum kadarıyla. Ama nişanlınızın törpülemesi gereken pek çok bakış açısı, yaklaşımı var. Babayı yüceltmek/babaya düşkün olmaya gelince; son üç günde bu durum oluşmadı. Sizi tanıyan, bilen zaten biliyor. Bu duruma uygun hareket etmesi gerekir.
askim annesinin bana onceden dediklerini belki biliyorsundur ben hastayken vs. o yuzden ben kendi kendime artik annesi konusurken resmen duymuyorum. o ne soylerse soylesin kendi bildigimi yapiyorum yani. surekli aileden de tartismiyoruz. ama genelde tartismalar benden cikiyor. nisanlima gore hic sorun yok cunku, babamdan alirim ne var diyor.Ara ara okudum sayfa sayfa baktım seni sevdiğim için çok tarafsız yorum yapamayacağıma karar verdim belki başkasının konusu olsa kesin ayrılın şu bu derdim çünkü çocuğun annesi çok problemli biri ya hani şu var tamam sen kadını sevmediğin için sana extra batıyor ama bu kadın alakalı alakasız her şeyin içine pat diye giriyor ve sanki damat adayı zaman geçtikçe anne tarafına kaymış gibi ben sana hak verceğim benim param varsa çalışıyorsam neden kendi emeğimle yuvamı kurmayayım buraya eşimin ailesi yardım etmiyor yok düğüne eşyaya yardım etmiyor diyenlere kendiniz yapamayacaksanız evlenmeyin demeyi biliyoruz kendi kendime başaracağım bir şeye sevmediğim kaynanayı dahil edip gidip gelip ben yaptım diye kendini ortaya atmasını istemezdim sizin ilişkinizde çözemediğim nokta şu neden sürekli kavga ediyorsunuz oturup normal konuşurken ilk kim fire veriyor neden aile konusu olunca sürekli tartışıyorsunuz bu aileyle yaşadığın farklı şeyler mi var
Evlenmeden de cocuk yapılıyor sonucta.Belki cocuk yapmak istiyorlardır niye siz bunu sorguluyosunuz ki? Kiz ne sormus siz nasil cvp vermissiniz
siz nereye varmak istiyorsunuz?Evlenmeden de cocuk yapılıyor sonucta.