• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik hazirliginda surekli tartismak

Babasiyla çalışacaksa ileride onlara ters herhangi bir şey yapamayacak,gün gelir aranız daha çok gerilirse gereken mesafeyi koyamayacak demektir 🙄🙄🙄
Ekonomik olarak onlara bağımlı olacak çünkü. Tam Kore dizilerindeki chaebol* hayatı gibi, zenginsin ama bağımsız değilsin

*Holding varisi
sence bu konu başkasına ait olsa Saasssyyassy ne mesaj yazardı. Az çok kişilerin cevaplarını biliyoruz bu sitede.

Sassy ismin çok random gibi yazamıyorum :D neyse
şu bize anlattığın sorunları nişanlı da değil bak evli bir kadın yazsa, sürekli tartışıyoruz aileler yüzünden tadımız kaçıyor.
eşim sürekli ailesini tutuyor artık beni de ailemden vurmaya başladı. hep para mevzuları aramızda, babasını parasıyla bana üstünlük kuruyorlar. kayınvalidemden aşırı rahatsızım bana bunu bunu yapıyor. Ve onca tartışmanın sorunun içinde kalktı kendi başına tatile gitti diye yazsa o kadına ne cevap verirdin??

Bu cevap senin ne yapabileceğini de belirler belki.

Bir de onca sorun varken halletmeyi bırakıp tatile gitmesi sence de seviyesini göstermiyor mu?

Geneklde tam tersi konu açılır ailesi hiç yardım etmedi diye siz ortak hesaptan ödeyelim demişsiniz. Sanırım onlar hem ödeyecek hem de lafını yapacak tipten ondan öyle istediniz ama ben olsam hiç umursamazdım 😂
Düğün konusunda da aradılar diye haber ederdim

Bence siz kendinizi her konuda hakli goruyorsunuz ama onun babasinin odeme yapmasina tepki verip kendi babanizin dugun salonuna para vereceğini soylemeniz mantiklimi? Ayrica adam ogluna yardim etmek istiyorsa sizin buna karismaniz dogru degil ilerde onu bunu yapabilir diye siz dusunuyosunuz karsi tataf dusunmuyir yani ilerde oyle bisey olsa bile biz istemedik kendiniz yaptınız dersiniz ayrica hediye isteyene verilmez hediye almak isteyen alir bir yorumunuzda gordum asiri sacma geldi o cumleniz

konudaki yorumlari okuyunca hayret ediyorum.

oncelikle sizin nisanlinizla birbirinizi sevmeniz illa iyi bir iliski yasayacaginizi gostermez. sevmez gerekli bir sey ama evliligin selameti icin yeterli degil. seviyorsunuz, tamam ne guzel ama geri meseleler ne olacak, bunlarin cogunu net konusmamissiniz.

ben de evlenince problemlerinizin artacagini dusunuyorum. oncelikle simdi siz fevri davrandiginizda alttan alan nisanliniz bir sure sonra alttan almamaya baslayacak, zaten bunun sinyallerini vermeye baslamis.

para meselesinde hakli olabilirsiniz ama bunun cozumu senin ailen soyle demek degil. oturup beklentinizi konusursunuz, istediklerinizi soylersiniz. ondan sonra da nisanlinizin ailesini yonlendirmesi gerekir sizin ikinizin kararlarina gore.

bana kalirsa evlilikte zorlanacaksiniz ama baska birisi olsa, daha da cok bile zorlanabilirsiniz. 20 li yaslardaki insan olgunluk mu yapacak, yaslilar olgun olsun demek de cok sacma. tabi ki herkesi pohpohlamaya gerek yok ama her seyi yerinde konusabilmek onemli. iletisim, sinirlari cizme, stresli olaylar karsisinda kendini kaybetmeden cozum bulabilme onemli seyler evlilikte.

sence bu konu başkasına ait olsa Saasssyyassy ne mesaj yazardı. Az çok kişilerin cevaplarını biliyoruz bu sitede.

Sassy ismin çok random gibi yazamıyorum :KK70: neyse
şu bize anlattığın sorunları nişanlı da değil bak evli bir kadın yazsa, sürekli tartışıyoruz aileler yüzünden tadımız kaçıyor.
eşim sürekli ailesini tutuyor artık beni de ailemden vurmaya başladı. hep para mevzuları aramızda, babasını parasıyla bana üstünlük kuruyorlar. kayınvalidemden aşırı rahatsızım bana bunu bunu yapıyor. Ve onca tartışmanın sorunun içinde kalktı kendi başına tatile gitti diye yazsa o kadına ne cevap verirdin??

Bu cevap senin ne yapabileceğini de belirler belki.

Bir de onca sorun varken halletmeyi bırakıp tatile gitmesi sence de seviyesini göstermiyor mu?
iliskini gozden gecir derdim kendim de oyle yapiyorum.

nisanlimin tatili onceden belliydi arkadasinin bekarliga vedasi icin kibrisa gittiler topluca ama o 1 gun erken gitmis.

Imkaniniz varsa dugunu erteleyin, birbirinize biraz zaman verin.yalniz daha evlenmeden senin ailen benim ailem mevzulari hic iyiye isaret degil.

Babasıyla beraber bir iş hayatı olacağı için aileyle sürekli dip dipe olacaksınız ne kadar istemeseniz de..
Ailesine çok düşkün bir insana benzemiyor ama siz aileyi eleştirdikçe ailesinin üstüne daha çok düşecek hatta zamanla "anasının kuzusu" kıvamına gelecek.Bu genelde böyledir,pek değişmez.
Ailesini seviyor, benimsiyor gibi yapsanız bu da sizi yoracak.En güzeli mesafe.
Ailesinden cok haz etmediğiniz ve yıpranma sebeplerinizin aileden kaynaklandığını düşündüğüm için aile üzerinden gidiyorum.
Nişanlınızla beraber ayrı bir şehirde,ayrı bir düzen kurmadığınız sürece sizden mutlu bir evlilik sinyalleri alamıyorum üzgünüm.
Şartları değiştiremiyorsanız bir defa daha düşünün derim.

Her güzel sevgililik, güzel evliliğe evrilecek diye birşey yok. Yani bazı ilişkiler sadece sevgililikte kalmalı, aksi halde güzelliğini yitirir ya da illa evlenilecekse yurtdışında ailelerden uzakta nikah kıyıp, sevgililikten hallice birlikte yaşanmalı. Sizin ilişkinizde bunlardan biri gibi...
Kendini frenlemeyi öğrenmen lazım, çünkü böyle giderse nişanlın olumsuz yönde değişim gösterecek ki zaten sinyalini de vermiş kendin de ilk defa böyle tepki verdi dedin. Dünyanın en mülayim, en sakin kişisi bile olsa günün birinde taşar. O yüzden ne karar verirsen ver kendini baz al, yani o alttan alacak/alıyor diye değil, ben kendimi törpüleyeceğim, ilişkimi yoluna koyacağım diyerek yola çık ve bunu başar.
Tavsiyem bu yola devam etme, sonu mutluluk mu olur bilinmez ancak yol çok sancılı.

konudaki yorumlari okuyunca hayret ediyorum.

oncelikle sizin nisanlinizla birbirinizi sevmeniz illa iyi bir iliski yasayacaginizi gostermez. sevmez gerekli bir sey ama evliligin selameti icin yeterli degil. seviyorsunuz, tamam ne guzel ama geri meseleler ne olacak, bunlarin cogunu net konusmamissiniz.

ben de evlenince problemlerinizin artacagini dusunuyorum. oncelikle simdi siz fevri davrandiginizda alttan alan nisanliniz bir sure sonra alttan almamaya baslayacak, zaten bunun sinyallerini vermeye baslamis.

para meselesinde hakli olabilirsiniz ama bunun cozumu senin ailen soyle demek degil. oturup beklentinizi konusursunuz, istediklerinizi soylersiniz. ondan sonra da nisanlinizin ailesini yonlendirmesi gerekir sizin ikinizin kararlarina gore.

bana kalirsa evlilikte zorlanacaksiniz ama baska birisi olsa, daha da cok bile zorlanabilirsiniz. 20 li yaslardaki insan olgunluk mu yapacak, yaslilar olgun olsun demek de cok sacma. tabi ki herkesi pohpohlamaya gerek yok ama her seyi yerinde konusabilmek onemli. iletisim, sinirlari cizme, stresli olaylar karsisinda kendini kaybetmeden cozum bulabilme onemli seyler evlilikte.
Yaşlılar olgun olsun biz olmayalım değil, kaç yaşında insanlar olgun davranmıyorsa biz evliya mıyız bu yaşımızda olgun davranıp alttan alalım, dedik Strobe Strobe ile.
Ex kaynanam yemek yaparken soğanı kavurduğum tahta kaşıkla salça aldım diye beni uyarıp sinirleniyordu mesela. “Olgunca” (!) ehe tamam yapmam falan demiştim. Şimdi olsa kafama huni geçirip kovalardım onu. Olgunluğa olgunlukla cevap verilmeli bana göre.

herkese selamlar, umarim hepiniz iyisinizdir. elimden geldigi kadar kisa yazmaya calisacagim.

nisanlimla anlasamiyoruz yani ne desek birbirimize batiyor bu evlilik hazirligina dair. onun disinda konular konusurken sorun yok gayet normaliz ama evle ilgili bir sey soyleyince ikimize de batiyor.

dun nisanlimla ev icin alisverise ciktik, orada tartistik. o alacaklarimizi babasinin kartindan almak istedi ben de istemedim kendi hesabimizdan almak istedim ortak hesap yani. orada tartistik ben almadan ciktim arkadaslarimin yanina gittim. nisanlim da onlari alip cikmis. aksam telefonda konustuk iste bana para hesabi yapman beni geriyor, bu kadar ince hesabi ben sevmiyorum falan dedi. sanki ben hep para konusuyormusum gibi. ben de ben bu yasima kadar hic para hesabi yapmadim ama soz konusu senin ailen olunca yapmak zorundayim cunku nerede ne konusacaklari belli olmuyor dedim. o da benim abimle olan bir mevzuyu kast ederek benim ailem hicbir zaman bana harcanan parayi kurus kurus liste yapmadi dedi. ben de bel alti vurmaya calisiyorsan beceremiyorsun, benim babamdan baska ailem yok o da senin ailen gibi degil zaten aradaki farki sen de biliyorsun dedim yuzune kapattim. ama inanilmaz uzuldum yani butun gun agladim neredeyse.

bugun de o tatile gitti. aslinda yarin gidecekti bugun evle ilgili isleri halletmesi lazimdi ama bugun gitmis, hicbir sey demedim sonucta sadece benim evim degil. beni dugun salonundan aradilar nisanlima ulasamamislar. ek odeme istedi adam ben de tamam yarin gelirim konusuruz dedim. yanimda babam vardi onunla konustuk, bu normal mi falan dedim. yoksa zaten babama soylemeyip ben odeyecektim. babam da gayet normal yarin ben gonderirim dedi. sonra nisanlim aradi seni aramislar diye ben de evet konustuk yarin babam gonderecek dedim. bana bagirmaya basladi iste hicbir sey gondermeyecek falan dedi. ben de ona bagirdim benimle boyle konusamazsin falan dedim. sen babanin parasiyla beni ezmeye calisiyorsan yanlis yapiyorsun dedi. ben de benim oyle bir gorgusuzlugum yok ama onu kimin yaptigini cok iyi biliyoruz ikimiz de dedim. baya bagir cagir tartistik kapattik. sonra ben resmen krize girdim agladim, titredim vs. babam serum takti anca toparlandim.

su an ben hicbir sey dusunemiyorum kendime yeni geldim neredeyse. babam inanilmaz sinirli, buyuk ihtimalle yarin nisanlimi da babasini da cok kotu fircalayacak. bir yandan da ona iste yuz goz olma falan diyerek sakinlestirmeye calisiyorum.

inanilmaz basim agriyor ne yapacagimi yine asla bilmiyorum. evlilik hazirliginda tartismanin normal oldugunu biliyorum ama bu kadar cirkinligi kaldiramiyorum yani benim de ailemin de yapisinda yok bunlar. su noktada devam etmeme gerek var mi hic bilmiyorum. ayrilmak icin de cok mu ani karar veriyorum onu da bilmiyorum ama inanilmaz kirginim.

bu kadar tartisma uzerine evlenince bu bana mutluluk verir mi diye dusunuyorum.
Bu tarz tartışmalar insanların gerçek karakterini gösterir. Sonuçta sakinken herkes kendisini kontrol eder ve "Normal" şekilde konuşur. Önemli olan böyle anlarda düzgün iletişim kurup sakin kalmaktır. Olayda ikinizde de hatalar var bence. Fakat nişanlınız daha hatalı gibi geldi. Siz başta demişsiniz bir şeylerin sorumluluğunu kendimiz alalım, diye. Sanki kötü bir öneriymiş gibi sizin ailenizi araya katıyor ve ortak noktada buluşmaya yanaşmıyor. Nişanı biraz daha uzatırdım ben olsam.

Evinizi aile yaptırıyor,düğün salonunu aile tutuyor bu tür büyük meblağlar ödenen şeylerde paralarını aldık sonra söz sahibi olurlar muhabbeti ortada hiç yok, onun haricindeki ufak tefek ev eşyalarını alinca mi hayıııyyy alamazlaarr oluyor da bir anda aydınlanma yaşayıp paralarını istemiyoruma dönüyor olay Allah aşkına. Tezatlıklar silsilesi içinde boğuluyorsunuz. Ve evet sizden de olmaz yani, evlenince de aha buraya yazıyorum bir yıl geçmeden boşanırsınız siz

Evinizi aile yaptırıyor,düğün salonunu aile tutuyor bu tür büyük meblağlar ödenen şeylerde paralarını aldık sonra söz sahibi olurlar muhabbeti ortada hiç yok, onun haricindeki ufak tefek ev eşyalarını alinca mi hayıııyyy alamazlaarr oluyor da bir anda aydınlanma yaşayıp paralarını istemiyoruma dönüyor olay Allah aşkına. Tezatlıklar silsilesi içinde boğuluyorsunuz. Ve evet sizden de olmaz yani, evlenince de aha buraya yazıyorum bir yıl geçmeden boşanırsınız siz
benimle dalga gecmeden yazarsaniz sevinirim. siz kendiniz hayiiiiyy diye konusup diliniz donmedigi icin oyle yaziyorsaniz kusuruma bakmayin.

arada yazdim, ben yine bir sey demiyordum ama ailesinin birkac kez beni rahatsiz edecek laflari oldu. ondan sonra da istemedim. benim babamin hicbir sekilde bir kelimesi bile olmamisti. ama sirf cifte standart olmasin diye ne senin ailen ne de benim babam karissin bundan sonra dedim.

benim tezat oldugum bir durum yok. hayat bu, sartlar degisiyor. bugun tamam dedigim seye yarin demeyebilirim onun icin de kimseye hesap verecek degilim. hediye isteyene verilir ben istemezken zorla kimseden bir cop bile kabul etmeyecegim.

S sassyassyy dugunu erteleme sansin var mi yassy? Salim kafayla az daha dusun derim; zira senin ailen icin para sadece bir aracken onun ailesi icin amac. O yuzden surtusuyorsunuz surekli. Yani siz aristokrat ama onlar burjuva gibi gorunuyor cok uzgunum
zaten konusmuyoruz dunden bu yana aradi acmadim. haftasonu arkadasinin dugunu vardi ben gitmeyecegim bugun ben de tatile cikacagim uzun bir sure gorusmeyi dusunmuyorum onunla. evle ilgili yapilmasi gereken bir suru sey vardi suresiz tatile cikiyorum hicbirini de yapmayacagim cok istiyorsa kendisi yapabilir. bu tatilin sonunda canim isterse konusurum yoksa bu sekilde bitirmis oluyorum daha fazla cirkinlik bana uygun degil.

zaten konusmuyoruz dunden bu yana aradi acmadim. haftasonu arkadasinin dugunu vardi ben gitmeyecegim bugun ben de tatile cikacagim uzun bir sure gorusmeyi dusunmuyorum onunla. evle ilgili yapilmasi gereken bir suru sey vardi suresiz tatile cikiyorum hicbirini de yapmayacagim cok istiyorsa kendisi yapabilir. bu tatilin sonunda canim isterse konusurum yoksa bu sekilde bitirmis oluyorum daha fazla cirkinlik bana uygun degil.
İyi tatiller, guzelce kafa dinle

Bunu yazmazsam diğer üyelere haksızlık olur o yüzden yazayım. Burdaki en acaip konulardan biri, normalde kv kp varyemez olur onlar konu edilir. Ödemek için yarışan aileler milletin bünyesini bozdu😁😁😁😁 aklıma cinayetle sonuçlanan hesap ödeme kavgası geldi

Son düzenleme:
benimle dalga gecmeden yazarsaniz sevinirim. siz kendiniz hayiiiiyy diye konusup diliniz donmedigi icin oyle yaziyorsaniz kusuruma bakmayin.

arada yazdim, ben yine bir sey demiyordum ama ailesinin birkac kez beni rahatsiz edecek laflari oldu. ondan sonra da istemedim. benim babamin hicbir sekilde bir kelimesi bile olmamisti. ama sirf cifte standart olmasin diye ne senin ailen ne de benim babam karissin bundan sonra dedim.

benim tezat oldugum bir durum yok. hayat bu, sartlar degisiyor. bugun tamam dedigim seye yarin demeyebilirim onun icin de kimseye hesap verecek degilim. hediye isteyene verilir ben istemezken zorla kimseden bir cop bile kabul etmeyecegim.
Yassy, takip ettiğim üyesin, severim seni kız.:KK37:
Tezat olduğun konu var bence, hem kimseden para almayalım derken babam ödeyecek diye kısasa kısas yapmaya çalışmışsın, yazık çocuğa ya. Burnundan fitil fitil getiriyorsun, gerçi tüm erkekler de hak ediyor, yap kız bir yandan da diyeceğim de en güzel zamanlarınız . Duygu ve düşüncende haklısın ama sen de duruma uymamışsın bunu da düşün,

Neyse düğüne daha çok varmış bana göre, merak etme en anlaşabilen çiftler bile bu alışveriş mevzularında sorun yaşar bu dönemde. Bence ikinizde tatilinizi üzgün geçireceğinize, barışın. Nasıl olsa barışacaksınız uzatmanın manası yok, ilk adımı da o atmış. Düğüne de sürpriz yap git bence. Mutlu edersen mutlu olursun ve maalesef ki kadınlar biraz alttan da almak zorunda.

Eniştemin güzel ve haklı bir hikayesi var, bir yemeğe oturduğunda utanıp sıkılıp yemesen de millet yedi der. Yemesen de madem yedi diyecekler, çekinmeden yemek lazım.:confused:Sen kabul etmesen de kayınvaliden biz yaptık ettik diyecek. Sen de haklı olarak benim bir talebim olmadı, yaptıysanız oğlunuza yaptınız der geçersin. Evlendikten sonra zaten tüm musluklar kapanacaktır. Akarken boş ver kısmetini kapama.

Back
X