• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin eltime fazla altın takması ve ana kuzusu koca

kız deli değilim ben de herhalde durduk yere böyle bir şey isteyeyim, alllaaah allahhhj bu sitede herkes çok gergin🤫
İsteğin absürd. Kocandan daha fazla değer görmek isteyebilirsin. Ama sanane anasıyla ne parlaşırsa paylaşsın. Hiç o toplara girme derim. Anne farklı eş farklı kıyaslanamaz.

İsteğin absürd. Kocandan daha fazla değer görmek isteyebilirsin. Ama sanane anasıyla ne parlaşırsa paylaşsın. Hiç o toplara girme derim. Anne farklı eş farklı kıyaslanamaz.
Aşkım haklısın da benim 8 aylık kocam 9 yıllık sevgilimdi ve annesine düşkün biri değildi. Annesine karşı sınırlarını çizmesini bilirdi. Ama evlendiğimizden beri annesinin yaptığı manipülasyonlardan dolayı 360 derece değişti. Bu iddiamın da altı boş değil, çok fazla şey yaşadım. Sadece kayınvalidemin attığı bazı mesajları yazacağım belki beni anlarsın🥹
“Aşkım sen gittin evimizin neşesi gitti”
“Oğlum yapayalnız kaldım, yemekleri bile yalnız yiyorum”
“Odanın önünden geçtim bomboş…” vs va telefon konuşmalarından hiç bahsetmeyeyim, çünkü hep bizim yemek yediğimiz saatte arayıp yalnız yemek yediğinden bahsediyor dakikalarca. Üstelik kocası var, yalnız da değil…

Aşkım haklısın da benim 8 aylık kocam 9 yıllık sevgilimdi ve annesine düşkün biri değildi. Annesine karşı sınırlarını çizmesini bilirdi. Ama evlendiğimizden beri annesinin yaptığı manipülasyonlardan dolayı 360 derece değişti. Bu iddiamın da altı boş değil, çok fazla şey yaşadım. Sadece kayınvalidemin attığı bazı mesajları yazacağım belki beni anlarsın🥹
“Aşkım sen gittin evimizin neşesi gitti”
“Oğlum yapayalnız kaldım, yemekleri bile yalnız yiyorum”
“Odanın önünden geçtim bomboş…” vs va telefon konuşmalarından hiç bahsetmeyeyim, çünkü hep bizim yemek yediğimiz saatte arayıp yalnız yemek yediğinden bahsediyor dakikalarca. Üstelik kocası var, yalnız da değil…
Benimkinin yaptıklarını anlatsam oturur ağlarsın. O mesajların bin katı şeyler. Ama beni ilgilendirmez. Eğer sinir olursam kocamdan değer görmediğimi düşünür ona açılırım. Annesi oğluna istediğini yazsın o anne sen eşsin

Benimkinin yaptıklarını anlatsam oturur ağlarsın. O mesajların bin katı şeyler. Ama beni ilgilendirmez. Eğer sinir olursam kocamdan değer görmediğimi düşünür ona açılırım. Annesi oğluna istediğini yazsın o anne sen eşsin
Doğrudur da benim kocam ya sürekşi annesine gidelim ya fa sürekli onlar gelsin istiyor, dayanamıyorum açıkçası. Uzaklaşsın biraz bu kadar ahlaklı olmak istemiyorum

Haklısınız, bizim evimiz güvensiz bir bölgede olduğundan dolayı bilezikler ve nikahta takılan tüm küçük altınlar kayınvalidemde. Öyle onları çalıp harcayacak bir kadın değil ama yine de haklısınız
Banka kasasından daha mı güvenli kayınvalidenin evi? Siz bence biraz zaman geçtikten sonra gidin bir kasa kiralayın, taktığınız tüm takıları götürün koyun. Yavaş yavaş da eşinizi işleyin, zaman kötü korkuyorum sokakta biri çeker alır kolumdan, eve hırsız girer neme lazım bankada dursun diyip kasa fikrini yavaş yavaş empoze edin. Bir kaç ay sonra da ya belki yatırım yaparız arsa vs denk gelir hemen bozdurur alırız, annenlerdeki altınları da buraya koyalım diyin. Gram hesabına hiç girmeyin kavga tartışma çıkmadan sessizce bütün takılarınızı bir yerde toplayın. Almanız gereken dersi almışsınız, daha beter hırpalanmayın. Yok ben bu işin peşini bırakmam, ölçünün gramın hesabını sorarım eşime de sordururum diyorsanız şimdiden geçmiş olsun. Ne altın kalır ne koca.

Doğrudur da benim kocam ya sürekşi annesine gidelim ya fa sürekli onlar gelsin istiyor, dayanamıyorum açıkçası. Uzaklaşsın biraz bu kadar ahlaklı olmak istemiyorum
Uzaklaşmış olanla evlenecektiniz. Annemin yeri ayrı eşimin yeri ayrı diyen adam bulacaktınız. Lütfen nolur asla böyle değildi demeyin mutlaka bir yerde belli ediyorlar. Evlenene kadar rol yapacak halleri yok değil mi? Sizler evlenince değişir düzelir diyorsunuz. 9 yıllık komşunun bile halini tavrını davranışını çözersin bırak sevgiliyi.

Uzaklaşmış olanla evlenecektiniz. Annemin yeri ayrı eşimin yeri ayrı diyen adam bulacaktınız. Lütfen nolur asla böyle değildi demeyin mutlaka bir yerde belli ediyorlar. Evlenene kadar rol yapacak halleri yok değil mi? Sizler evlenince değişir düzelir diyorsunuz. 9 yıllık komşunun bile halini tavrını davranışını çözersin bırak sevgiliyi.
Ay değildi işte, rol falan da yapmıyordu. Şimdi böyle olmasının sebebi tamamen manipülasyon. Benim annemle aram hiç iyi değildi ama evlenirken benim bile annemle aram düzeldi, hatta şimdi sık sık görmek istiyorum annemi yalnız kaldı diye. Ona da aynısı oldu işte ama benim annem bana “sensizlik çok zor”, “yapayalnız kaldım” vs gibi mesajlar atsa belki ben de onun gibi annem daha sık gelsin gitsin yalnız kalmasın isterdim. Ki benim annemin kocası yok, onun annesinin var. Ve eşimle evlendikten sonra aramızda yaşanan güç savaşlarında da hep kendi tarafına çekti. Evlendiğimizden beri ilmek ilmek işledi bence. Size saçma gelebilir ama takdir edersiniz ki tüm yaşadıklarımızı yazamıyorum ama normalde her aradığında annesinin telefonunu sessize alıp, “bu da hep arıyor ya” diyen eşim evlendiğimizden beri sürekli açıyor. Türlü hastalıkları, ölümü bahane ederek istediklerini gayet güzel işliyor kayınvalidem, akıllı biri

Banka kasasından daha mı güvenli kayınvalidenin evi? Siz bence biraz zaman geçtikten sonra gidin bir kasa kiralayın, taktığınız tüm takıları götürün koyun. Yavaş yavaş da eşinizi işleyin, zaman kötü korkuyorum sokakta biri çeker alır kolumdan, eve hırsız girer neme lazım bankada dursun diyip kasa fikrini yavaş yavaş empoze edin. Bir kaç ay sonra da ya belki yatırım yaparız arsa vs denk gelir hemen bozdurur alırız, annenlerdeki altınları da buraya koyalım diyin. Gram hesabına hiç girmeyin kavga tartışma çıkmadan sessizce bütün takılarınızı bir yerde toplayın. Almanız gereken dersi almışsınız, daha beter hırpalanmayın. Yok ben bu işin peşini bırakmam, ölçünün gramın hesabını sorarım eşime de sordururum diyorsanız şimdiden geçmiş olsun. Ne altın kalır ne koca.
Yazdıklarımdan dolayı eğitimsiz biri gibi görünüyorum herhalde🙄 canım bizim ilk kararımız kasaydı zaten eşimle. Kasa araştırırken fiyatları görünce vazgeçtik. Yılda 7-8 bin civarı vermek istemedik. O aşamada benim fikrim bozdurup direkt sanal altında tutmaktı ama kayınvalidem çok iyi niyetli biri olduğu için (ben işte o zaman böyle sanıyordum tam olarak, bunu nasıl anlatabilirim bilmiyorum) kendi evinde kasa olduğu için oraya koymayı teklif etti. Oraya koymayı da eşimle beraber kabul ettik. Eşim demedi bana “oraya koyacağız” diye. Evlerindeki kilitli kasa o sıra çok mantıklı gelmişti yani. Şimdi de altınlarımı çalacak birisi değil zaten, onun tek derdi oğluşu…

Konuşuyorum ama annesini çok iyi niyetli, çok yalnız kalmış, evlenerek yalnız bırakmış gibi hissediyor. Bunu ona hissettiren de bence tamamen annesi
Evet sen de bu durumun abartı olduğunu hissettir. Eğer gözüne soka soka anandan soğu bana bağlan dersen ters teper. Hakkın olduğunu düşündüğün ilgiyi kocan verir, kocan annesini severken seni ihmal etmese rahatsız olmazsın. Kadın oğluna aşırı bağlanmış. Olgun bir kadın değil belli ki. Senin çekip çevirmen lazım

Evet sen de bu durumun abartı olduğunu hissettir. Eğer gözüne soka soka anandan soğu bana bağlan dersen ters teper. Hakkın olduğunu düşündüğün ilgiyi kocan verir, kocan annesini severken seni ihmal etmese rahatsız olmazsın. Kadın oğluna aşırı bağlanmış. Olgun bir kadın değil belli ki. Senin çekip çevirmen lazım
Aşkım inan her fırsatta altını oyuyorum bu konunun, normal olmadığını da söylüyorum ama bu sürece “geçici” diyor, ihmal durumu da şöyle sürekli beraber olöak istemiyorum ailesiyle. Çağırmasını da istemiyorum sürekli sürekli. O yüzden bahane uydurmaktan da, konuşup tartışmaktan da sıkıldım. Böyle annesinin yüzünü gördükçe düzelecek gibime geliyor sadece🥹🥹

Şimdi de altınlarımı çalacak birisi değil zaten, onun tek derdi oğluşu…
Altınlarınızı çalar demek istemedim. Zaten onun adı çalınma olmuyor hiç. Emanet alıyoruz geri yerine koyacağız diye gidiyor bütün takı toka. Hiç etmişlerdir bozdurmuşlardır diye bir fitne sokmuyorum, kasada sağlam duruyordur ama bana göre daldaki kuş. Yani bugün bir şey satın almak isteseniz hemen gidip kasadan alabilir misiniz altınlarınızı?

Annesine bağımlı erkekle baş etmenin yolu bence kendi haline bırakmak. Hafta sonu bir plan yaptınız ve son anda annesi bir şey istedi çağırdı vs. Siz planınızı bozmayın gideceğiniz yere gidin, yapacağınızı yapın ve hiç sitem etmeyin. Mutlaka beraber gitmeliyiz çok güzeldi şeklinde konuşun. Veya ben de annemi babamı gider görürüm eve geçerken haber ver bana diyin. Alttan alta şunu sokun kafasına: biz karı kocayız ve sağlıklı evlilik için beraber vakit geçirmeliyiz gitmeli gelmeliyiz, ama sen devamlı aileni görmek istiyorsan bizim zamanımızdan veriyorsun, ailelerimizle takılacaksak niye evlendik, git ama benim zamanımı da isteme, benim de yapmak istediklerim var... bunları kavga ederek tartışarak söylemeyin. Ters hareketler yapmayın söylenmeyin, çünkü diğer taraf şefkatli kollarını açmış avutmak için fırsat kolluyor. Adam kendi sorgulasın, bu işte bir tuhaflık var diye kendi düşünsün.

Ha sen bunu mu yaptın diye sorarsanız ben o kadar yol dolaşmadım, ananı da al git tuşuna bastım. Tamam seçtim evlendim ama eziyet çekmek, ihmal edilmek, yok sayılmak yoktu anlaşmamızda. Resti görünce tıpış tıpış herkes haddini hududunu biliverdi. Çocuklarım var yalan konuşamam restine rest denseydi biterdi evlilik. Anneyse bende de var.

Back
X