Evlilik böylemiydi..?

Üniv.de çok yakın bi arkadaşım vardı babası eski muteahhitdi aynı okurken o adam geldi gözümün önüne aile yapısı falan sonunda karadenizli yazdığın yere kadar gelene kadar bu benim tanıdığım karadenizli aile geldi aklıma bu konuları konuşmak onlarda da adet gibiydi. Başka karadenizli tanımıyorum ama çok iyi niyetli olmakla birlikte bazen kızacak birşey de ararlardı kendi aralarında. Neyse aradan yıllar geçti başka bi şehirdeyim arkadaşım evlenince bağlarımız koptu fazla görüşemedik, bulunduğum yere geldik çocuğu indirmiştim site içindeki parka görevli kadın karadenizliymiş adımı bile sormadan çalışaymisun dedi normalde şok olmam lâzım ama olmadım huy bu sanki sorarlar. Yok dedim ben üniv. mezunuyum ama şu an için çalışmayı düşünmüyorum çocuk küçük. Cevap:
-ilerde mutlaka çaluşmalisun, pak sizun yan tarafta X hanum var yurtdışında master yaptı ama evde şu an o da çalışmayi. Neyse pen işlerume pakayim.
Pak, bana beleşme diyesim gelmişti iş ve gıybet konusu hep konuşulur. Gülüp geçeceksin fıkra gibi yaşa bu hayatı üzülmeye değmez

Ben olsam eğer çalışmayı düşünmüyorsam net olarak eşime "Ben şimdilik çalışmayı düşünmüyorum, eğer çalışmaya karar verirsem kendim bunun çaresine bakarım, ailende bu konu açılırsa da aynı bu şekilde düşüncelerimi söyleyeceğim" derdim. Kayınvalidem ve görümcemin beğenisini kazanmak için de çabalamazdım. Nasıl olsa yapınca da beğenmiyorlarmış, o zaman hiç yapmam. Bütün gün evde ne yapıyorsun diye soranlara da "Benim keyfim yerinde, benim için endişelenmenize gerek yok, sağ olun" derdim. Bir de gidip gelmeleri biraz seyrekleştirirdim, kendimi iyi hissetmiyorum vs. diyerek..Bence sakinliğinizi koruyarak cevap vermeye ve kendinizi biraz çekmeye başlayın, kendi ruh sağlığınız için..

matemm canım neden seni üzmelerine izin veriyorsun? Rahatsız oluyorum bu konuyu açmayın desen nasıl tepki verecekler acaba Bana kalırsa öncesinde bu mevzu konuşulmuş eşin ve ailesi arasında.
Eğer çalışmak istiyorsan umarım bir an önce iş bulursun hem kafan dağılmış olur hem de uzaklaşmış olursun bu ortamdan. Çok sık gidiyorsunuz kayınpeder evine ayrıca.
Küfürlü konuşmaktan ben de nefret ederim madem onlar hiç çekinmeden senin yemeğine işine karışıp seni rahatsız etmeyi başarıyor sen de küfürlü konuştukları zaman susma. Ennn azından mimiklerin ile göster, kendini ezdirme. Çook naifsin kuzum ya onlara şöyle cevval bi gelin lazım sinir şeyler

Bence gereksiz alinganlik yapiyorsunuz. Mimar olmussunuz,calismak istediginizi soylemenize gerek yok ki kpe, akli mantigi olan her insan okumus bir insanin is bulursa mutlu olacagini dusunerek ese dosta haber salar yani ne var bunda. Kotu niyetli bir hareket degil,birileri gel basla calismaya diye cagirdiklarinda istemiyorsaniz isi kabul etmezsiniz olur biter. Amanin evlilik bu mu diyecek bir sey yok burada

sizinle bu şekilde konuşma cüretini kendinde bulan insanlarin eğitim seviyesini çok merak ettim.
siz böyle susup pisip aman saygimi bozmayayim dedikce yuttukca daha cok tepenize binerler.
bende sizin gibiydim size işten vuruyorlar bana olmayan çocugumdan vurdular o donemler ne zaman tirnaklari cikardim ozaman herkes bi toparlandi kendine geldi.
bu hayatta hic kimse senden senin psikolojinden senin gururundan degerli değil önce bunu bil.
çalisirsin calismazsin bu senin sorunun simdi onunu almazsan ilerde daha cok basin agrir.
gec olmadan tepkinide mesafenide koy.
sana laf soylerlerken telefonla oynayan kocanada ayrica sinir oldum.
onuda gozden kacirma

Karadenizli bi aile ve malesef hiç alışık olmadığım küfürlü konuşmalar dönüyor.Daha ilginci onların sohbet diye
Şu cümleden duyduğunuz rahatsızlığa katılıyorum. Kültür farkı diye birşey gerçekten var. Bazı insanlara abes gelen tutum ve davranışlar, aile arasındaki söylemler bazı insanlara çok normal geliyor.
Bence bunları değiştiremezsiniz üzüldüğünüz ile kalırsınız.
En güzeli araya mesafe koymak.

Karadenizliler hakkinda ön yargili olmayın lütfen. Karadenizin yobaz denen sehirlerinden birinde okudum cok iyi insanlarla ailelerle tanıştım,kendi memleketim olan egeden daha cok sevdim. Siz kötüsüne denk gelmişsiniz. Elestiri insanın ômrünü törpülüyor. Daha gencsiniz sizi elestiren insanlarla bir ömür geçmez. Psikolojiniz bozulur.

erkek aılesını haksızda olsa görmez
Istedıgın kadar savun kendını

Kayınpederiniz sizi çocuğu gibi görüyor o kadar okumuş eğitim almış mesleğini yapabilsin diye kendince tanıdıkları devreye sokuyor gibi algıladım ben, alınılacak bir durum yok iş bulmanın zorluğunu o da biliyor ki yakınlarına sizden bahsediyor ki akıllarında olsun iş olursa sizi önersinler diye. İş yoksa kariyer de yapabilirsiniz yüksek lisans yapın farklı alanları deneyin siz mimarsınız illa kamu olmak zorunda değil ki kendinize güveniniz eksik bence.
Kayınvalide ve akrabalara kendinizi beğendirmeye çalışmayın, kendinize güvenli durun ben bu şekilde yapıyorum, ben böyle seviyorum deyin, ister beğensinler ister beğenmesinler. Sevgi ilgi dilenir gibi olursanız hep ezerler tatlı tatlı laflarınızı sokacaksınız, yanınızda dedikodu yapıyorlarsa hoşlanmıyorsanız ortamdan ayrılın, telefonla ilgilenin. Kendinizi ve kişiliğinizi kabul ettirmek dizin elinizde

Sessiz kalınca üzerinize gelirler. Bi üyede söylemiş iyi niyetli insanlara hep böyleleri denk geliyo işte... ezdirmeyin kendinizi kp nizn ağzının payını verin ki bi daha adınıza konuşamasın. Ben şu anda çalışmayı düşünmüyorum düşündüğüm zaman kendim uğraşıtım. Yada Bu konuyu açmayalım bir daha zamanı gelince çalışıcam.Bitti.eşinizede söyleyin bunu.
Silkelenip kendinize gelin ki hadsizleşmesinler daha fazla.

Adam size kendince iyilik yapmaya çalışıyor ne kadar abartmışsınız, yok dudağımi ısırdım ağlamamak icin, yok sesim kısıldı fln. Goren size hakaret ediyor sanicaklar. Kayinpederle yalniz yaldiginiz zaman "baba sen bana is arıyorsun ama ben suan çalışmayi düşünmüyorum" demeniz lazim adam nerden bilsin soylemezseniz. Birisi bana arkadaslarimin %70i işsiz dese, bende is aradığını fln düşünürüm.

Burda niye hep “mesafe” yazıyorlar hiç düşündünüz mü? Bu tip sinir bozucu olayları yaşamamak için, yüz verip de tepene çıkmasınlar diye, böyle her lafı söyleyemesinler, biraz çekinsinler diye.
Düğün ertesi gitmek de ne? Kötü gelin demesinler, soğuk demesinler vs hep bir yaranma halindesiniz farkında mısınız?
Kendi kendinizi ezdiriyorsunuz. Ağırdan satın biraz kendinizi.
Benim yaptığım sarmaya kusur bulanlar bir daha o sormayı göremez. Çok biliyorsa kendi yapsın.
Her defasında da gözleriniz dolu dolu açıklama yapmayın. Kendileri ne okumuş da ne iş yapmış acaba. Neden eziliyorsunuz?
30 yaşında koca kadın gibi değil de 19-20 yaşında gibi davranıyorsunuz. Çok şükür paraya ihtiyacımız yok, olursa kendim bulurum bi iş sonuçta diplomam var deyin geçin. Gereksiz detaylara girmişsiniz.
Ayrıca küfürlü konuşmanın, dedikodu yapmanın Karadenizli olmakla bi ilgisi yok.
Bu arada salgın zamanı hala gidip gelmenizi de kınıyorum. Halbuki sizin için de güzel bir fırsatmış uzaklaşmak için. Eşiniz laf ederse azıcık duygu sömürüsü yapın, ben ailemi hiç göremiyorum ben ne yapayım deyin. Acırsanız acınacak hale düşersiniz.

1) kp'inize bir güzel haddini bildireceksiniz çalışmak isteseniz de ben bir müddet çalışmak istemiyorum evliliğim evimin tadını çıkarmak istiyorum diyebilirsiniz. Diplomanız elinizde isterseniz hiç çalışmayabilirsiniz kimseyi zerre kadar ilgilendirmez. Siz kendinizi zayıf gösterirseniz inanın insanlar sizi laflarıyla dövmekten çekinmeyecek! Saygı çerçevesinde fikirleriniz neyse onları savunun heleki 29 yaşında bir kadınsanız.

2) Ben yaptıklarıma kusur bulan bir kv'ye bir görümceye bir daha zahmet edip de bir b*k götürmem. Konusu açılırsada söylerim onlar olmamış demeye utanmıyorsa verilen emeğe yapılan şeye ben neden utanayım ki. Ve siz de onların yaptıklarına birşey bulun nasılmış anlasınlar.

3) Eğer böyle savunmasız olmaya devam ederseniz bırakın özgüveninizin kaybolmasını Allah korusun depresyona bile girebilirsiniz. Aman evliliğim bitmesin aman kocam darılmasın diye düşünmeyin siz kimsenin kahrını çekmek ve aşağılanmak için doğmadınız. Kendinize güveniniz yoksa bile varmış gibi görünün artık inanın öyle olunca karşınızdakiler size bir kelime söylemeden önce 3 defa düşünecek. Kendinizi ve ruhsal sağlığınızı düşünün böyle gitmez.

Maalesef üzülerek söylüyorum ki suç sizde!
Çünkü birincisi öncelikle onay bağımlığınızdan kurtulmanız gerekiyor. Ben her hangi yaptığım birşeyi ben beğenmişsem olay bitmiştir,gerisi beğenmiş beğenmemiş hiç de umrumda değil. Sadece yeme içme konusunda da değil,ben yaptığım,aldığım,karar verdiğim şeylerden ben mutlu oluyorsam,bu benim kararım ve fikrim ise kimseyi beğendirmeye uğraşmam. Haa tabi ki arada sırada fikir alınabilir ama son kararı yine sizin vermeniz gerekir. İkincisi de iş konusu,ben ister çalışırım ister çalışmam kime ne ? Bu benim bileceğim iş,kb veya kp halt yemek düşer. Siz de kesin bir dille bunu yüzlerine söyleyeceksiniz ki bir daha cesaret edip de onun bunun yanında ulu orta densizlik yapmayacaklar!!! Ayrıca şunu da ekleyeyim,hiç bir erkeğe ailesinin kötü olduğuna inandıramazsınız maalesef bu böyle.

Evet eşinin arkanda olup sana laf söyletmemesi çok güzel olurdu ama unutmayalım biz de kadınlar olarak o kadarr güçlüyüz ki.. Kimseye ezdirmeyin kendinizi ne kayınpederinize ne babanıza ne de eşinize. Eğer siz sınırınızı belirlemezseniz insanlara karşı, emin olun herkesin hayatınız hakkında bir fikri olacaktır..

Arkadaşım çok olgun davranıyorsun aynen böyle devam et. Bir süre sonra bu patavatsız davranışlarla baş etmeyi öğrenirsin bir şekilde. Kendine çok yüklenme, görmezden gelmeye çalış. Benim de kayınpederim nişandan 1 gün sonra neden özel okulda çalıştığımı sorguladı. Yüzü öyle bir düştü ki neden atanmadın diye sorarken.. Sanki onlardan aş isteyen var.. Her şeyi ikimiz yaptık, ama eşimi çok hor gördüler, eşim de sildi hepsini. Eşim çevirmenlik yapıyor evden çalışıyor ama tüm sülalesi ona hep işsiz muamelesi yaptı yıllarca. Halbuki yeri geliyor ayda 15 bin kazandığı oluyor. Her şeyimizi borçsuz aldık nakit parayla. Bunu bu devirde hiçbiri yapamaz ama hiçbir şekilde taktir görmedi eşim. Ben kendime değil ona üzülüyorum. Yani, memnun edemezsin kimseyi. Boşver. İç huzuruna bak. Zamanla onları görmezden gelmeyi öğreneceksin emin ol.

o kadar duyarsızlarki..mesela biriyle dalga geçip gülüyorlar bi hıyuyla veya fiziksel özelliğiyle..ben o an gülmesem veya az gülsem hemen gözler üstümde.İçlerinden buda espriden anlamıyor derler.dünki ortamda eşimin teyzesi oğluda vardı.üni.den mezun olacak onunda ataması yokmuş biraz ondan konuştuk.o sırada resim öğrtm. gibi bölümlerin nasıl kolay atanıldığından konuşuldu.eşimde bi an sanırım gafletle evet ya şimdi resim okusaydın atanmıştın dedi bana 70 küsür alınır yani..dedi.Bütün bunlar o kadar hızlı oluyorki cvp veremiyorsunuz.Onuda sevmek lazım ama dedim öğretmenlik sevmeden yapılacak bi meslek değil. Kayınbabamın iyi niyetli olduğunu söyleyenler olmuş.Hiçkimse çalışmayı düşündüğünü bilmediği gelinine daha evlendiği ilk günden 10 kişinin arasında bizim gelinede iş bak demez.Bu patavatsızlıktır.Dünde alâkasız bi konuyu benim mevzuya getirdi k.peder...İnanın öyle söylemler öyle imalarla karşılaştımki.hatta arada ama işte çalışmayıncada bu boğazda çalışıyor denildi..yani yemek yiyorsun kabaca.. Kendilerini her konuda mükemmel gören insanlarla başetmek çok zor.

sadece k.pedrle kalsa iyi oraya her gittiğimde görümce ve eşide ordaydı.Bigün görümcemin eşi evde sıkılmıyomusun napıyosun demişti.Hiç samimiyetim olmayan adam..bende o ara bi kursa yazılcaktım ondan bahsettim.Herşeyi çok kurcalıyorlar iyi niyet adı altında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…