Koca her zaman bulunur ama anne bir tanedir

Montton buydu ve iyi biri olsa okey miydi yani?

Sana bir şey yazacağım. Yaşım 32 evliyim. Oku bakalım ne çıkaracaksın;

2018 yılında vefat eden dedem son yıllarda yatağa bağlıydı. Anneannem ve dedem 56 yıldır evliydi. Dedem beze bağlı olunca inanır mısın rahmetli anası mezardan çıktı. Altını aldı oğlunun. Geceleri de mezara geri döndü. Anneannemin de işine geldi tabi. Yattı uyudu dinlendi... hatta iki üç de estetik yaptırdı... kendine geldi kadin. E kolay mı mezardan çıkmış kaynanasi...

İroni ile dolu bu hikayeden sonra sanırım evlendigin insana bakış açın değişir.

Yetiskin olunca ihtiyaç olan şey eştir.
B.k bulursun iyi esi bu kafayla

Benim annem de böyledir. Bir yere gideriz "cilekli şöyledir, çilekli böyledir" der. Niye öyle söylüyorsun diyince de ne var doğruları söylüyorum der. Es kaza bir yerimde leke olsa ya da bir eksiğimi görse hemen toplum içinde söyleyiverir. İnsanlar tarafından cefakar anne görülmek, suçlu hissetmemek ister. Dayak attıysa mutlaka sebebi vardır ya da hatırlamıyordur, öyle bir şey yaşanmamıştır. İnsanlara şefkat gösteremez, içinden geldiği için sarılamaz. Sarılabilmesi için mutlaka öncesinde onu mutlu eden, işine gelen bir şey olması gerekir.
Bir kere ilk maaşımla yemek ısmarlamıştım. Deniz kenarı bir yerdi. Dedim ki ne güzel deniz gördük sonra da tatlı yeriz. Bana bağırmaya başladı. Ben denizi senle mi gördüm? Ben denizin âlâsını gördüm diye. Güler misin ağlar mısın yani, komedi. Hem bağımsız olmamı ister ama bağımsız olursam fecii bozulur. İnsanların geneli sıkıntılı yav. Anne-baba bilmemne bir yere kadar. Eşinizle de çok yüz göz etmeyin. İç işlerinize karıştırmayın. Akıl almayın.
Kardeşim olabilir misin?

Herkes anne baba olmamalı diye böylesine diyoruz işte. İnsan evladını bu denli kırıp dökemez. Tabi ki ufak tefek kavgalar olur ama çocuğun sana karşı kendini yabancı hissediyor şefkatini, merhametini, sevgini göremiyorsa annelik, babalık bu değildir. Evlat ayrımını anlamış değilim zaten. Bu yüzden yalnız büyümüş olanları şanslı da bulmuyor değilim. Sürekli sıkıntı, dtresin olduğu bir aile de büyümektense yalnız olmak seni güçlü kılar. En azından o hayata alışmış olursun. Kendi hayatını kurarken annenin nikah gününde yalnız bırakarak seni cezalandırmasını yaşamamış olur aileni kurarsın. Ama böyle devamlı bir dert, içinde buruklukla yaşıyorsun.
O yüzden siz annenizle ne kadar mesafeli olursanız o kadar sağlıklı olacaktır.

Neden hala annenizin faturasini oduyorsunuz akillanmaniz icin daha ne olmasi lazim bana tokat atan dugunumu rezile den annenin yuzune bakmazdim buraz kendinize donun buyuk cocuklar her zaman somurulur kendi keyfinize bakin haketmiyor anneniz herhangi bir degeri

Başlığa istinaden .. Üçüncü kocamdan 3,5 ayı geçti hamileyim. Hanımefendiliğini ve duruşunu bozmadığın sürece koca bulamamana imkan yok. Koca bulamayan ya gerçekten erkeksi vücut hatlarına sahip iri yarı yarmagül misali feminen olmayan hemcinslerim ya da geçmişi cidden sıkıntılı ahlaki değerleri olmayan sorunlu tipler. Sanılanın aksine toplumda kaliteli erkeklerin sayısı az değil. Beğenilmemek tercih edilmemek mesele.

Anneniz %100 haksız. İletişimi minimuma indirin. Erkek annesi olsa eleştirilirdi ama kız annesi ya hep haklı.

Yoktur , insanın eşi dışında başka huzur bulabileceği yer yoktur. Anne değil, kız kardeş / erkek kardeş değil, eş ! İnsan dostluk arar yakınlık arar. İnsan ruhu ancak başka bir ruh ile huzur bulur. Evlendiğim adam, babamdan ve annemden çok daha yakın. Kocam, en yakınımdan daha yakın. Aynısını o da benim için söylüyor.

Akşam olunca herkes kapısını örtüyor kendi kabuğuna yuvasına çekiliyor. Kocamla ben gurbette Finlandiya denen acayip bir toprak parçasında bi başımıza kalıyoruz tutunmaya çalışıyoruz.

İnsan yalnız olmak için yaratılmadı. Tek çocuk olan arkadaşlarımda da benzer şeyleri gözlemlemiştim, kardeşi olmayanlar paylaşmayı sevmiyor hiçbir şeyi hem de , bencilliklerine şaşırıp kalırdık, hiçbir akraba kuzen arkadaş , kardeşin yerini tutamaz bambaşka özel bir duygu Kardeş kavgaları karı koca kavgaları bile güzel bence..ablanızla bağlarınızı koparmayın

Yalnızlık Yaradan a özgü insan doğasına aykırı .

Anne ve babanız vefat ettiğinde bir başınıza kalırsınız. En küçük dayım (54 yaşında) evliliği kötüler dururdu son iki yıldır bana da birini bulun diyor baba olmaya karar vermişmiş..anneannem vefat etti ya kendine baktıracak enayi arıyor

Kuşlar gibi yuvanı kurmuşsun histerik ananı salla gitsin hiç arama sorma o ararsa hava durumundan bahset gelecek planlarını paylaşma kafana tokadan başka birşey takma
İyi erkekler çok fazla haklısın sende yedinci kocaya varmadan buldun çok şükür.🤣

Ben seninle tartışmıyorum ki benim annemle hiç bir sorunum olmamasına rağmen, anne olduktan sonra annemi bin kat daha iyi anlamaya başladım, anne yaa off dediğim için kendimi tokatlayasım geldi. Sana sadece gelecekten haber veriyorum, anne olduktan sonra onun yaşadıklarını da daha iyi anlayacaksın ve sana neden bulaşık çıkardın diye azar atmasına takılman çok saçma gelecek. Ve başlığın çok doğru, koca her zaman bulunur anneler bir tanedir.
Rach farkında mısın ne dedıgının.
Kendı Agzınla dıyosun anamla sorunum olmamasına ragmen dıye.
Bu kızın anası sorunluannesının nesini anlayacak acaba?
Annelıgı kutsallastırmayııııın her anne kutsal degıldır
Her anne anne degıldır dokunulmaz degıldır
Annedir ne yapsa yeridir diyemeyiz
Uygun zamanda sevıstı dıye herkes dogurur zaten. Dogurdu dıye herkes Dokunulmaz sıze gore

Vay babam vay
Isırpıları da anlayalım o zaman. Katilleri de.

İyi erkekler çok fazla haklısın sende yedinci kocaya varmadan buldun çok şükür.🤣
Üyeyi tanıyor musunuz?
Sızde beklemediğim bı hamleydi o yuzden soruyorum gecmıs konuları mı var bu kadar acımasız bı yorum yaptınız
7.kocaya varmadan fılan dıye😞

Üyeyi tanıyor musunuz?
Sızde beklemediğim bı hamleydi o yuzden soruyorum gecmıs konuları mı var bu kadar acımasız bı yorum yaptınız
7.kocaya varmadan fılan dıye😞
Evet çok denk geldim yorumlarına. Kendisi insanları boyları,ten renkleri,memleketleri hatta ayakkabı numaraları konusunda bile zorbalıyor. Muhtemelen siz çok denk gelmediniz ama forum müdavimleri çok okumuştur onun düşünmeden yazdığı yorumları. Millete tavsiye vermeden önce oturup bu zamana kadar yaptığı tercihlere bakmalı önce kendisi ama onu akıl edemiyor. Bende hatırlatma bakımından böyle sert çıkıştım.😬

X