Konu sahibi şimdi bütün yorumları okudum da geldim. Kendi aileme de bakarak, ailemin naif gelinlerine de bakarak katıldığım bazı noktaları söylemek istiyorum.
Geri laf sokmaya çalışma, kötü gelin olursun bunu bil.
Naifliğe devam edersen üzülmeye devam edersin, karşımdaki kız üzüldü kafasında değildir bu insanlar.
Yorumlarda katıldığım baş etme yöntemi onların yaptığını senin yapman ama inceden inceden.
Mesela kayınvalidenin eltisi mi var adı Ayşe Yenge olsun, muhtemelen bu Ayşe Yengeden hiç hazzetmiyordur kayınvaliden. Onun hazırladığı bir yemeği övdükçe öv, ya da şu evladı maşallah nasıl güzel nasıl hoş diye öv kardeşim. Rakip Övme Tekniği olsun bunun adı :) bak nasıl işe yarıyacak hahaha çok ciddiyim. Görümcenin sevmediği bir kuzen mi var oy o kuzeni çok sev çok takdir et
Kayınbabanın sevmediği bir enişte mi var helal olsun Ali Enişte şöyle şöye birisi diye öv. Hani onlar hep eleştiriyor ya insanları, onlar bunu yapmadan sen birilerini öv onlar kudursun
Ya bak şununla da karşılaşabilirsin, senin sevmediğin çok hoşlanmadığın biri olur ailede bunu sezerler ve o şahsı öyle överler ki hayret edersin hiçbir şeyi beğenmeyen insanlar bunu nasıl beğendi diye. Bu tamamen sana yapılan bir saldırıdır, onlara katıl karşı çıkma. “Evet ya öyle kesinlikle“ de.