Evlilik böylemiydi..?

Has lazlar başka olabilir. Karadenizlilerde lazları biraz ayrı tutuyorum daha hümanistler gerçekten.

valla rizeli öz be öz lazlar. ana baba akraba olduğundan karışmamışlar da :) fakat yeni nesilde akraba evliliğine külliyen karşılar misal.
gerçi ablalarını falan tanıyorum, henüz irrite edici bişey olmadı. ama resmi bağlar kurulduğunda neler olur bilmem.
ki biz yunanistan göçmeniyiz bi de.. bazı konularda epey farklıyız.

Konu sahibi şimdi bütün yorumları okudum da geldim. Kendi aileme de bakarak, ailemin naif gelinlerine de bakarak katıldığım bazı noktaları söylemek istiyorum.
Geri laf sokmaya çalışma, kötü gelin olursun bunu bil.
Naifliğe devam edersen üzülmeye devam edersin, karşımdaki kız üzüldü kafasında değildir bu insanlar.
Yorumlarda katıldığım baş etme yöntemi onların yaptığını senin yapman ama inceden inceden.
Mesela kayınvalidenin eltisi mi var adı Ayşe Yenge olsun, muhtemelen bu Ayşe Yengeden hiç hazzetmiyordur kayınvaliden. Onun hazırladığı bir yemeği övdükçe öv, ya da şu evladı maşallah nasıl güzel nasıl hoş diye öv kardeşim. Rakip Övme Tekniği olsun bunun adı :) bak nasıl işe yarıyacak hahaha çok ciddiyim. Görümcenin sevmediği bir kuzen mi var oy o kuzeni çok sev çok takdir et
Kayınbabanın sevmediği bir enişte mi var helal olsun Ali Enişte şöyle şöye birisi diye öv. Hani onlar hep eleştiriyor ya insanları, onlar bunu yapmadan sen birilerini öv onlar kudursun

Ya bak şununla da karşılaşabilirsin, senin sevmediğin çok hoşlanmadığın biri olur ailede bunu sezerler ve o şahsı öyle överler ki hayret edersin hiçbir şeyi beğenmeyen insanlar bunu nasıl beğendi diye. Bu tamamen sana yapılan bir saldırıdır, onlara katıl karşı çıkma. “Evet ya öyle kesinlikle“ de.

Son düzenleme:
Patavatsız bir aile belli kv ve görümce klasik bilmiş kadın tabi birde kv ve görümce oldukları icin extra böyle davranıyorlar. Ama kp icin kızmayın bana ama haklı kötü bisey yapmamış aslında bunca yıl okumuş mimar olmuşsunuz ev hanımı olmak icin değil elbet ve insan evde durdukça alışır onlar bunu bildiği icin sana is bakıyorlar bence ki sizde bikmadan atama yok su bu demeden is aramalısınız kendiniz icin herşeyden önce. Yarın birgün çocuk olunca işler sarpa sarar ki çalışmak iyidir babanızdan gelen harçlıkla olmaz yani sizin psikolojiniz icin iyi değil şimdiden alınmaya başlamışsınız insanların gözünde okuyup okuyup tembel çalışmak istemeyen gelin olarak kalmayın biyerden başlamak icin zorlayın bence .o konuda kpde bişey göremedim ben

Ha ama bu yazdiklarima ek cevaplarını da verin istemediginizi yada alindiginiz şeyleri sakince belirtin yani sınırlarınızı iyi cizin ki o zaman işinize gücünüze yorum dahi yapamasınlar

evet katiliyorujm. savunmada kalmissin rakip vurdukca vuryor. Sen de vurmaya baslamazsan sinirlerin harap olur. Guclu ol canim sizi biliyorum ben mimarlik fakultesinde caniniza okuyor hocalar onlarla bile basetmis ustesinden gelmissin. Iki yasliyi mi idare edemiceksin. Kocana asla kotuleme ama onlari. Hakliyken haksiz olursun. Kiriliyorum ama ne diim. bisi desem sen uzuleceksin de. :)

bence siz cok dolmussunuz ve duygusal yaklasiyorsunuz.

kendi acimdan bakıyorum kayinpederimin bana uzmanligim ile ilgili yardimci olmaya çalışması isime gelir. is bulmak hep tanidik isi. su ana kafar bulamamis olmanizin nedeni uygun kisiye denk gelmemiw olmqniz. tum isler tanidikla yuruyor, buyuk, kucuk. yani benim bakis acimla kayinpederin yaptigi tesekkur edilecek bir sey.

baska laf sokma varsa hepsini okuyamadim.

Bu nedir ya? Sinirden karnima kramplar girdi. Ailen okutmuslar koskoca mimar yapmislar kizlarini, hala daha maddi manevi destekler, bu insanlarin denk geldigi dunurlere bakar misin? O adam kim ki calismiyorsun diye seni aglatacak raddeye getirebiliyor? Yavrum sen guzel bir egitim almissin guzel bir aileye sahipsin. Kadinlar calissinlar tabiki ama calismamayi tercih eden kadina da bu yapilan psikolojik siddettir. Kayinbaban cok biliyorsa once senin kazandigin bolumu kazansin, sonra o okulu bitirebilsin, sonra da cok kolaysa girsin kpssye atansin.

Bende boyleydim . Hayatı tiiiye almayi öğrendim. İlk yıllar her lafa ağlardım . Senin yerinde olsam kayınpederi n iş mevzusu yaparsa birinin yanında . Babacim çok kafana takiyorsun benim işimi . Bana mimarlık ofisi aç ta sende bende rahatlayalim. Sizde işi şakaya vurup laf sokmaya başlayın. Bı zaman sonra durulcaklar. Ama fazla alingansin. Beni küçük düşürdüler falan fazla yani. Gelin olunca insanın başına çok şey gelir. Ben evlendim ama kimse bana laf sokmadı kimse benden bişey beklemedi diyen varsa çıksın ortaya yoktur yani sizde onların silahını kusanin

Bence asıl probleminiz kayinpederden ziyade ; eşiniz.
Her insan kendini savunmalıdır. Bu tamam. Ama eş ailesi ile bir konuda fikir ayrışması olursa eşinin sana destek vermesini beklersin.
Bir toplulukta söylenen laf, öğüt değil patavatsizliktir. Kayınpederinizi iyi niyetli şu an asla bulmuyorum.

Zaten çoğu üye yazmış. Eş ailesine bu kadar çıtkırıldım davranmayın. Gerektiğinde kendinizi savunun. Sizi pısırık görmesinler. Maalesef bizim toplumda fazla alçakgönüllülük pısırıklık görünür.

Ama asıl problem; eşinizin yanınızda durmaması.
Telefonuyla umursamazca oynayacağına; " Baba bunların yeri burası değil. Bakalim biz ne düşünüyoruz önce biz aramızda konuşalım. Belki eşim biraz evliliğe alışmak istiyor. Hemen calismak istemiyor. Bunları biz aramızda konuşmadan lütfen yorum yapma."
Diyebilirdi.

Bence önce eşinizle sorununuza odaklanin.

Ağlayacak duruma geldiğiniz halde, elinde telefon hicbir şey yokmuş gibi oturan eşi ben olsam daha çok kafaya takardım.

Son düzenleme:
şu virüs günlerinde bile ısrarla kendilerine gelinmesini isteyen bir aileyse zaten aşırı düşüncesizler. sizin yerinizde olsam iş konusu açıldığında çalışmayı düşünmüyorum derim. onlara neymiş ya çalışan gelin bulsalarmış. tavrınızı en azından bundan sonrası için koyun bence daha yeni evliymişsiniz zaten çocuk da hemen yapmayın. bırakın burnu büyük gelin deyip hiç muhattap olmasınlar.

Konu sahibi ben bazı arkadaşların aksine eşinde kabahat bulmadım fazla.
O ailede büyümüş o hareketleri normal sanıyor, kötü niyetsiz sanıyor. Eğer hakaten tek sorunun bu ise eşinle bu yüzden birbirinizi kırmayın.

İstemediğin için çalışmadığını, entellektüel bir bakış açın olduğunu, onların söylemlerinin umurunda olmadığı senin bir hayat felsefen olduğunu hissettirmezsen üzerine daha çok gelirler.

İnsanlar diğer insanların zayıflıklarından beslenir bunu sakın unutma. Zayıf yönlerini güçlü yünlerin gibi göster. Mesela benim annem babam yok tek çocuğum. Zayıf yönüm bu ama herkes bunu güçlü özelliğim sanır. Çünkü istediğim gibi tatile çıkar evimde kahve ve meditasyon saatleri yaratır. En iyi şekilde vakit geçiririm. Herkeste kıza bak beee yalnız olmak ne güzel diye iç geçirir. Ama bayram günleri döktüğüm gözyaşını sadece ben bilirim...

Bence sizin özgüveniniz zaten eksikmiş. Eşinizin ailesi ya da bir başkası sizi sevmek ve yaptıklarınızı onaylamak beğenmek zorunda değil. Özgüveniniz tam ise bunlar sizi etkilemez. Siz bir bireysiniz sizin kendi düşünceleriniz var ve saygı çerçevesinde bunları karşı tarafa söylemekten çekinmeyin. Siz onları onlar sizi sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorundalar. Dediğim gibi siz Bir bireysiniz eşinizin eklentisi gibi davranmayı bırakın.

Eşinizle konuşun. Kırıldığınızı bilsin. Eğer sen münasip bir dille babanla konuşmazsab ben konuşacağım diyin. Benim de eş ailem karadenizli. Hiç bir ortak noktamız yok. Geçinmek zor. İnsan olarak zorlar. Az çok tahmin diyorum ?Ben ilk seneler çok dertlenirdim. Bir gün kayınpederime patladım artık. O günden beri de gittiğimde konuşmayız. Küs gibiyiz. Rahatladım.
Siz de mesafenizi koyun. Gerekenleri uygun bir dille söyleyin. Herkes haddini bilsin.

ahahah kendime nasıl tüyolar aldım :)

Fazla hassassın bence. Onlarda bunu çözmüş ona göre davranıyorlar.Anlıyorum ben seni elinde değil belki takıyorsun ama zamanla bu tepkilerini sen de beğenmiyecrksin. Cevap vereceksin.Seni içlerinde değil dışlarında tutuyorlar. Yani aslında onlarla vakit geçiriyorsun ama kendini onlarla bir hissedemiyorsun.Bunlara takmak yerine eşinle güzel vakit geçirmeye bak.

Ben çalışmayı düşünmüyorum de eşine ve geç karşısına seyret diyorum sadece sessiz kalırsan daha çok üzülürsün

insanlar cok hadsiz gercekten,
ablamin da issiz kaldigi uzun bir donem olmustu, sozde kendi akrabalarimiz bile oyle kiriciydilar ki sok olmustum ben. Sanki karnini onlar doyuruyor, size ne.

sizde de ne sabir varmis, masallah mi desem, sabretmeyin kukreyin mi desem bilemedim.
Neyse kavga etmemek daha iyidir saniyorum ki,
bence biraz daha cekin kendinizi, mutsuz oldugunuz ortamlara girmeyin, esinizin de burnundan getirebilirsiniz.

Reactions: 000
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…