Evlilik böylemiydi..?

Aklima geldikce yaziyorum ama bir de esinle aldiginiz kararlar, en basit konu bile olsa, gideceginiz yer, giyecegin elbisenin rengi vs. bilgi vermekten kacinin cunku su an en onemli konulari sizsiniz anladigim kadariyla. her konuda yoruma acik olmak istemiyorsaniz minimum bilgi verin. havadan sudan konusun, merak etmeseniz de surekli onlarla ilgili seyleri sorun. aa bunu nerden aldin, bunu nasil yaptin, siz en son bilmem kimlere ne zaman gittiniz.. Ya insan kendine yakistiramiyo yapmak da cok zor ama nasil basedilecek baska..

Ya aslında şu an çok güzel bi bahaneniz var korona elbette bunu kullansanıza.
Sabah uyanınca eşinize deyin benim boğazım ağrıyor halsiz hissediyorum vs.uydurun bir şeyler.
Kendinizi karantinaya alın güya gelmesinler siz de gitmeyin araya mesafe koyun biraz.
Virüs bittikten sonra da haftada bir gidin sadece haftada 2 3 kez çok fazla.
O kayinpedere de agzinin payini verin iş konusunu açarsa.
Ya da eşinizi uyarın babasıyla konuşsun birdaha bahsini açmasın.

Size de tavsiyem dolma börek vs. Yapıp götürmeyin değmez bu insanlara ciddiyim uyduruk hazır bir şeyler alın çok bile.
Görümce ve kv zaten ciddiye almayın cool takılın.
Virüsten sonra da spor kurs hobi vs.ne varsa gidin derim .
Hem kafanız dağılır hem çevre edinirsiniz.

Kayınpederiniz bir daha oyle konu acarsa benim söylecegim şey '' ailem cok donanımlı ve egitimli yetiştirdi. elimde meslegim var guzel bi okulun guzel bi bölümünden emek vererek calisarak mezun oldum . Nasil okuyup meslek sahibi olmayı başardıysam , calışıp çalışmamayı da ben karar veririm '' derdim . Net ve direk soylemek gerek bazen gozlerinin icine baka baka dik dik. Yoksa yumusaklıgı sakinligi eziklik olarak algilayan cok .
Yemek meselesi gorumceye de gelince yapin yapın boşverin ne dedigini . Gereksiz elestiri hayranlıktır der gecerim . Siz de kendinizi üstün görun . Emin olun etrafa verdiginiz sinyaller ,oturus, ses tonu ,kendinden emin konuşma gibi basit ama ufak seyler cok etkili oluyor insan psikolojisine karsi taraf icin. Siz kendinizden emin olun öz guvenli olun gerisi gelir .
Bende sizinkilere benzer bi aile akraba ortaminda iclerinde yöre ve yaşayış farkıyla tek kaldim ve tek gelin olarak ama basindan beri hep dik ve ozguvenli durdum içim titrese bile stresten. Sonra onlar daha cok saygı duymak zorunda kaldılar her anlamda hayatıma . Ama eşiniz de sizi yalnız bırakmamalı ailesi konusunda. .

Bence onların yanında bir daha öyle üzgün süzgün durmayın. Belli ki anlamıyorlar hâlden. Ben olsam; babam çalışmamı illa istemiyor, eşimle de baştan konuşmuştum bu kadar derim. Ben de bi iki sessiz durmuştum, sabretmiştim bi konudA, sonra bi patladım. Kimse durduramadı, o zamandan beri de laf edemez kayınpeder. İsteyerek yapmadım ama bildiğiniz sinir krizine yakındım. Sizinkilere ters tepki eder belki yapmayın ama kesinlikle fikrinizi söyleyin ki, her seferinde aynı konuyu açmasınlar.

Şuna her zman başlı başına karşıyım ve sınır oluyorum çalışmak ev geçindirmek erkeğin görevi erkek mecbur çalışcak ama kadın isterse elinde mesleği varsa çalışır hiç kimsede bu konuda baskı yapamaz eğer erkek ev geçindirmiyosada evlenmesin bi zahmet

Aciklama yapmaa.. Sen yaptikca anlicaklar onlara onem verdigini. bak simdiye kadar toylugundan. iyiliginden, aile terbiyenden bu sekilde davranmissin ama bugun milad olsun. Kendini sev, kocani da sev. Gul gec. Aradiklarinda cok iyi konus konu senin meseleye gelince ay nebilim yaa hayirlisi de ve konuyu onlara cevir olmadik seylerden. Ama mesafeni koru ay gelemedik edemedik haftaya insallah de. mesgale bul kendine. Ve lutfen kendi degerini onlarin aferinine birakma.

sen umursamadikca kudururlar sen umursadikca fazlasini yaparlar.

Buradaki en büyük sorun eşinizin tavrı: yani, sizi ailesiyle yüzgöz olmak zorunda bırakması. Ailesini sizden üstün tutması... Onların sizi incitmesine fırsat verecek davranışları, görmezliği, sabrı ve anlayışı birtek sizden ailesine karşı bekleyişi...

Sizi sahiplendiğini, yani kendisi için çok değerli ve vazgeçilmez olduğunuzu ailesine göstermesi gerekiyor. Ki, onlar da size karşı daha usturuplu davransın.

Tabi bunun tersini de yapması lazım, size de onları nasıl sahiplendiğini, onların kendisi için nasıl değerli olduğunu...

Kimse "ben daha önemliyim, beni seçmeli, beni korumalı, beni haklı bulmalı..." gibi bir karşılaştırmaya girmemeli. Bu eşinize haksızlık olur.

Dengeyi kurmalı. Herkese karşı tarafa kendi hatırına (kendisi sevip değer verdiği için) usturuplu davranmak zorunda olduğu mesajını iletmesi lazım.

Ama eşiniz de ailesi ve sizin aranızda "sizi annem-babam-kardeşim olarak seviyorum, seni de eşim olarak seviyorum" bunlar aynı türden sevgi değil, hiçbiri diğerini azaltıp eksiltmez.

Doğru birşekilde onlara sizi sevdiğini, size de onları sevdiğini hissettirmesi sorunu büyük ölçüde çözer kanaatimce... .

Bir daha çalışma ile ilgili konu açılınca gülerek ben çalışmayacağım kocamın paralarını yiyeceğim deyin. Ben de yıllarca atanamayıp sonra eşimle evlendim bana da dediler çalışmayacak mısın, kocamın parasını yiyeceğim dedim. Hatta çocuğumu özel kreşe yolladım diye evde tüm gün boş oturmaktan canın sıkılır çalış bile dediler. Gül geç

Evlilik bu degil tabi esinle derdini konusamiyorsan o seni anlamiyorsa maalesef bu evlilik degil çile olur. Esin kayinpederin gibi dusunuyor demek ki sessiz kaldigina gore...
kp is konusunu bir daha acarsa hani bana is buluyordunuz daha bulamadin mi deyin gulerek.. ya da yalan soyle, su firmadan cevap bekliyorum de, sonucu sorarlarsa mesaisi varmis istemedim dersin.. aslinda daha bir suru bahane bulabilirsin, evden cizim yapiyorum mesgulum diyebilirsin, freelance calis ya da calisiyormus gibi yap, kursa git online egitim al..... bir de bence kp müteahhit oldugu icin mimarlari kucuk goruyor o yuzden boyle davraniyordur. Mesleginle alakali onun bilmedigi konulari konus sesini cikaramasin..

Eşinizin ailesinin düşüncelerini bu kadar önemsemeyin

Ama
Gitmeyen gelin falan filan

Ya siz eğitimli kültürlü bir kadınsınız

Yayıp değil mi kendinize bu cümleyi nasıl yakıştırıyorsunuz

Kp hak veriyorum

Kendi hayatınız üzerinde söz hakkınız kararlanız yok

Böyle olan insanlar üzerinde kendine söz söyleme hakkı bulan kişiler mutlaka olacaktır

Mis gibi mesleğiniz var

Sadece mimar desinler diyemi okudunuz

Özel sektör olur bir faliyet olur hiç çabalamamanız zaten para geliyor rahatlığınız insanların gözüne batıyor

Ben bile yadırgadım

Kpss filan demeyin
Hepimiz biliyoruzki aldığın puanla değil sırtı kalın dayınla atanıyorsun

Ama özel söktörde var yan dalkar var lisans üstü eğitim var

Son düzenleme:

Sana tavsiyem, boyle durumlarda aciklama yapmak yerine net cevaplar vermen. Kayinbaban isle ilgili bir konusmada senin adini gecirdiginde, "calismayi dusunmuyorum artik. Boyle cok mutluyum. Keyfim yerinde, hayatimi yasiyorum." deyip gec. Birak kendini anlatmaya calismayi. Bu kadar duygusal olmak yerine sen de onlara cevaplarini ver ama gayet tatli dille, kendini net ifade ederek.

Yaptigin yemege laf mi ettiler, hemen ver cevabini, "oglunuz boyle seviyor. Bayilarak yiyor." diye.

Canini sıktıklarnda sen boyle onlara iyi cevaplar verirsen bir muddet sonra birakirlar senle ugrasmayi.

Kendini de hic yalniz hissetme. Cogumuz ailemizden baska baska illerde yasiyoruz. Illa calismak zorunda degilsin, kendine baska ugraslar bul. Hobi kurslarina git, hem ogren hem arkadas edin. Guclu ol, dik dur.

Kayınbabanız işe gir çalış maaşını bize ver demiyor. Çalış paranı kazan hem guvencen olur hem paranı biriktirirsin, biriktirmesende dolu dolu yaşarsınız kazandığınız parayla. Bunları düşünüyor olabilir. Ilerde emeklilik yaşınız gelince emin olun kocanızın emekli maaşı yetmeyecek. Burda pasiflenecek bir durum yok. Bence siz aileye tam kaynaşamadınız. O yüzden her hareketleri batıyor ve bir ima çıkarıyorsunuz.

Ah arkadaşım bu kısmı başa yazsaydın keşke. Karadenizliyim ama insanımızın kabalığından karadenizli biriyle evlenmeyi hiç düşünmedim elhamdulillah istediğim gibi de oldu.
Naif bir gelin kaba bir aile ne desem bilemedim Allah yardımcın olsun, senin kayınvalide görümce modelin bende babanne hala olarak var

Okurken bana fenalık geldi. Ben sizi anlıyorum, bu konuda hassas olabilirsiniz. O kadar emek verip okulunuzu bitirmişsiniz, insan haliyle emeğinin karşılığını almak istiyor. Kayınbabanın boş boş konuşması haliyle sizi üzüyor. Ama azıcık sesiniz çıksın ya. “Baba bu konuyu kapatalım, üzülüyorum.” demek zor olmamalı. Siz diyemiyorsanız eşiniz konuşsun siz yokken. He bana kalsa bu kadar kibar da olmam. Kimseyi ilgilendirmez sizin çalışmanız. “İstersem ölene kadar koca parası yerim, size ne?” de diyebilirsiniz. Bu da bir seçenek.

Sizi üzen şeylerin çözümü bu kadar sık görüşmekte. Onlara gitme sıklığınızı yavaş yavaş azaltın. Haftada iki üç kere çok fazla.

bazı insanlar yardımcı olmak isterken başkasının kırıldığını anlamayabilirler. bilemedim, böyle bir devirde iş bulamayan bir insan olsam, birinin arkamda olması beni mutlu ederdi misal. düşünüyorum, ben kv olsam gelinim iş bulmasa aradığı halde, ben de sağa sola haber veririm. ha yöntemim nazik olur o ayrı.
sizin yanınızda söylemesi hoş olmayabilir ama herkesin bir konuşma tarzı var.
davranışları size ters gelebilir, hak veririm, fakat herkesin bir karakteri var. artık bilmem kaç yaşına gelmiş kv ve kp nin huyunu suyunu konuşma şekillerini değiştiremezsiniz.
benim 90 yaşında anneannem, ben mutfağa girip yemek yaptığımda hala başımda duruyor. 35 yaşındayım ve ondan öğrendim yemek yapmayı ama hala "ay bıçağı yanlış tuttun, ay patatesi büyük kestin" der. kadın alışmış mutfağın efendisi olmaya.
eskiden öz anneanneme bile sinirlenirdim sizin gibi, kırılırdım. ama huyu bu. değiştiremem. ben de ona göre kas geliştirdim.
bazen "sen tadına bak parmaklarını yiceksin" derim, bazen "e ama senden öğrendim" derim.
sizin biraz durumu idare ederken inceden laf sokarak konuşmayı geliştirmeniz lazım bence.

off has laz bir sevgilim var. korkutmayın küçük gelin adayını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…