Bu insanlar ev sorumluğunu işleri temizliği yemeği Aa nedirki onlar canım diye küçümseyen tipler.Ben çoğu kere bütün gün ayakta iş yaparım tek oturduğum akşam 1-2 saatlik zaman.Buna rağmen napıyosun evde.sıkılmıyomusun diyen tipler.Yok ev iş güç uğraşıyoruz deyince ne işi ? diyen tipler.Ben de çalışmıyorum ama bu kimseyi ilgilendirmez, benzer bir durum yaşamıştım kayınpederim le yeni evliyken bir kaç kere sonra şey dedim, ben iş mi arıyorum ki birilerine söylüyorsunuz? Ben çalışmayı düşünsem kendim bulurum(bu kısmı özgüvenli durmak için söyledim) her zaman dik dur gözlerin falan dolması seni hep aciz gösterir, aciz insana kimse saygı duymaz eşin dahil. Bir süre sonra iş bulamıyor bana mecbur duygusuyla tepene çıkmaya kalkar herkes. Mimarlık yapmam şart değil maksat para kazanmaksa her türlü kazanırım ama evli bi kadın olarak şu an evimle ilgilenmek istiyorumm hiç çalışmak gibi bir düşüncem yok diyeceksin. Yıllardır kimse tek bir kelime diyemedi bana. Denendi.
valla bravo..Yaptığınız herhangi bir şeyi eminim onlardan iyi yapıyorsunuzdur ama bu insanları asla ikna edemezsiniz. En iyi yemek onların yaptıkları, en iyi baharat onların sarmaya dolmaya koydukları, en iyi hobi onların uğraştıkları. Siz hep gereksiz işler yaparsınız, onlar kadar iyi yemek yapamazsınız hiçbir işte onlar kadar iyi olamazsınız. Siz değil kimse olamaz.
Bu tip ruh emiciler kendilerine asla fikir sorulmadığı halde her konuda fikir beyan ederler, durup dururken olmadık kıyaslara girerler. Çünkü kompleksliler de ondan. Hak edene asla hakkını vermezler. Kendi eksik yanlarını çeneleriyle kapatınca herkesi o şekilde ikna edebildiklerini düşünürler. Eşiniz gibiler de bu insanların sürekli kendini överek başkalarını manipüle etmesine alet olurlar.
Onlardan daha mantıklı düşünemezsiniz, her şeyi iyi niyetli yaparlar sizi rahatsız etmesi önemli değil. Onların düşündükleri doğru olan. Nasıl ve neden rahatsız olabilirsiniz ki? Eşinizi de asla sizin düşündüğünüzün doğru olduğuna inandıramazsınız, her zaman sizin tavrınızı saçma bulacak maalesef.
Çözümü yok bunun, tek yol bu ruh emicilerden mümkün olduğunca uzak durmak.Yaptığınız beğenilmedikçe kendinizi ispatlamaya çalışıyorsunuz belki de. Ya da zaten fıtratınız bu ama alttan almayın. Böyle yaptıkça daha çok üstünüze gelirler.
Aynen öyle böyle tiplere asla yaranamszsin çünkü. O kadar emek verip götürücrm bir de eleştirecek haspam. Böyle gelin bulmuşlar el üstünde tutacaklarina bik bik fitne fesat peşindeler. Bariz art niyetli fesat insanlar. Kayınbaba da aynı şekilde. Sözde iyilik yapıyor ama asla samimi değil. Ona mı kalmış iş dilenmek. Canı çalışmak istemiyor belki sana ne be adam. Ay bu çalışan gelin sevdası da yeni çıktı zaten. Herkes mi maddeci ya. Ama dedim ya asıl eş istiyor çalışmasını ama aileye pasliyor. Yoksa çok mu zor size ne karışmayın demek. Ben olsam bundan sonra kılımı kıpırdatmam bunlara. Arada bir gider mecburi iki laf eder dönerim. Çalışma konusuna da çalışmak istemiyorum şu an için biraz evliliğimin tadını çıkarıcam derimAyriyeten koca aikesine yaranmaya çalışmak dolma sarma yapıp takdir beklemek nedir ya muhtemel yaşınız küçük koskoca mimar kadınsınız size saygı duyacakkar bunu aklınızdan çıkartmayın. Assla yapmayacaksin gereken yere bi yerden alıp götüreceksin ve söyleyeceksin ben yapmayi sevmiyorum çok güzel hazırları var.
biz de bazi konularda yalniziz emin olun. herkesin imtihani farkli. erkekler idare edilecek cocuk gibi. sezdirmeden yonlendireceksin. illa bir aileye dusuyorlar. en soguk olan en anneyi babayi aramayan evlendikten sonra degisiyor. ya bizim aradigimizi gorup armaya basliyorlar akillarina geliyor. ya da aileler oglumuzu kaybettik diye yapisiyorlar ogullarina..eşimle bi defa konuştum iş tartışmaya döndü.onlar senin iyiliğin için konuşuyor dedi.tamamda dedim benimle hiç konuşulmadan fikrim sorulmadan böyle dile getirilmesi doğrumu.Ne alakası var söylicem bi daha sana bişey söylemesinler dedi..o günden sonra anladımki ben bu yolda yapayalnızım.
Canım benim, evimle ilgilenmek istiyorumm dediğim kısım dan kasıt zaten ev işi değil ki, onları da yapmıyorum kadın ariyorum yardımcı diyeceksin, evimle ilgilenmek istiyorumm dediğim kısım eşimle ilgilenmek, kendinle ilgilenmek atıyorum spora gidiyorum çok fazla gelemem diyeceksin, bu arada eşinin sessiz kalmak dışında çok bi hatası olduğunu düşünmüyorsan ailesi yüzünden ona soğuk yapma, onunla aranı her anlamda sıcak tut . İlgilen ama özgüvenli ol. Bir de babandan gelen paradan bahsetme diğer aileye, kızını eksikli görülüyor işsiz diye, kızını verdi üzerine de para veriyor mantığında olur böyle inanlar, iyilik bilmezler.Bu insanlar ev sorumluğunu işleri temizliği yemeği Aa nedirki onlar canım diye küçümseyen tipler.Ben çoğu kere bütün gün ayakta iş yaparım tek oturduğum akşam 1-2 saatlik zaman.Buna rağmen napıyosun evde.sıkılmıyomusun diyen tipler.Yok ev iş güç uğraşıyoruz deyince ne işi ? diyen tipler.
İnanın öyle saçma muhabbetlere dahil oldum ve onların baskın karakterinden kendimi ifade edemedimki....en çok kendime kızıyorum.onlar çok hazır cvp hiç beklemediğin anda laf vuran tipler.Bende ailemde böyle insanlar değiliz.Bi daha bişey derlerse şu cevabı vereceksin diye içimden geçirip sonra yine aynı kuyuya düşüyorum.İlk defa bugün moralimin bozulduğu sesimin titrediğini belli ettim.Elimde olmadan çok büyük bi sabrın sonunda..
Ayriyeten koca aikesine yaranmaya çalışmak dolma sarma yapıp takdir beklemek nedir ya muhtemel yaşınız küçük koskoca mimar kadınsınız size saygı duyacakkar bunu aklınızdan çıkartmayın. Assla yapmayacaksin gereken yere bi yerden alıp götüreceksin ve söyleyeceksin ben yapmayi sevmiyorum çok güzel hazırları var.
Öyle ama gerçekten. Birkaç tane var çevremde bu tiplerden. Cevaplarını vermeme rağmen hadsizliklerine sinirimden ölüyordum. Sinirlenmeyi bırakıp gözlemlediğimde acımaya başladım onlara.valla bravo..
ben de artik bu kafadayim. ben ki yurtdisinda yasiyorum. yemin ederim her gittigimde maddi manevi ne para harcadim. hepsine cifter cifter ne hediyeler.. o onu sever o bunu ister.. kimi burun buktu kimi tesekkur dahi etmedi. bir de bazi tatsizliklar oldu. dedim bundan sonra ne kadar ekmek o kadar kofte.Ayriyeten koca aikesine yaranmaya çalışmak dolma sarma yapıp takdir beklemek nedir ya muhtemel yaşınız küçük koskoca mimar kadınsınız size saygı duyacakkar bunu aklınızdan çıkartmayın. Assla yapmayacaksin gereken yere bi yerden alıp götüreceksin ve söyleyeceksin ben yapmayi sevmiyorum çok güzel hazırları var.
soğuk gelin, tüm koca ailelerinin istisnasız en sevdiğidir,:))) deve diken hep işe yarar.ben de artik bu kafadayim. ben ki yurtdisinda yasiyorum. yemin ederim her gittigimde maddi manevi ne para harcadim. hepsine cifter cifter ne hediyeler.. o onu sever o bunu ister.. kimi burun buktu kimi tesekkur dahi etmedi. bir de bazi tatsizliklar oldu. dedim bundan sonra ne kadar ekmek o kadar kofte.
gereken kadar aliyorum. gerkeen yerde ariyorum. cenaze mi var, arayip basin sagolsun anne baba.. bayram mi geldi, hayirli bayramlar.. hasta mi var, gecmis olsun.. bir tane fazla adim atmiyorum gerekenden sadece gerektigi kadar.. simdi de sen soguksun seviyelisin demeye basladilar. sicak davraninca bildiniz de kiymetimi..
kotu gelin de diyemiyorlar.. konustugumuz zaman candan konusuyorum.. uygulamaya gelince seviyeli davraniyorum. yuzgoz olmuyorum. daha bana cocugunuz olmuyor mu ne durumdasiniz vs sormadi soramaz kv. sinirlarimi cizdim. her konuda benimle yuzgoz olamayacaklarini bellettim.soğuk gelin, tüm koca ailelerinin istisnasız en sevdiğidir,:))) deve diken hep işe yarar.