Evlilik böylemiydi..?

İnanın onay bekleyen biri asla değildim.Ben yaptığımı iyilik olsun diyede değil o günler ameliyat vs. ihtiyaç olur diye götürmüştüm.Sonra onların ayrı ayrı eleştirilerini duyunca tabiki garipsedim.cvplarınıda verdim ben öyle seviyorum vs diye ama o kadar bastırarak söylüyorlarki..yok yoook o öyle olmaz bu böyle güzel ..Görümcem sigara böreğini gayet küçük sarmama rağmen kendisi lokmalık minicik sarıyor diye ben öyle severim diye 3 kere üst üste söyler.O kadar küçük konulara takılılarki .

cata cat kavgadan anlar bazisi
Siz de ben gibi duygusalsiniz hassasiniz
Naif ailede yetistim bende
Lafasoze gelemem
Babm birkere kirmamistir beni
Hep öyle hayal ettim
Kimseyi kurmaktan mukemmel ailede yestitim
Ama esimin ailesi kabasaba böyle denk değiliz
Bende gitmeyi azalttim
15tatilde esim bana 3gun kaliriz demsiti
1gun kalabildim
Esimlede ogun guzelce tartıştım bendedim dahada kalamam beni ya boyle kabul et
Yada yol yakinken bitsin dedim ki daha 3aylik evliydim
Ben katlanamıyorum butarz soylemlere
Buyuk diye karsilikda veremiyorum saygisizlikda yapmak istemem dedim
Ama dedim beni buraya 1gun daha zorlarsan bu iste biter dedim
Ondan sonra artik zorlamiyor bayramda ve belli mesaflerde gitme karari aldim
Esim kendi gidiyir beni annemlere birakiyir yolustunde oda orada hasret giderip geliyor
Sonra beni alip evimize gidiyoruz
Baskaturlu cekemezdim
Esimede dedim bensenle yasamktan memnunum sikintim yok ama ailenle yasamak zorunda değilim ama dedim ozelgunlerde belli olculerde giderim
Boyle yani
Esimde israr etseydi zorla kalacaksın diye o is biterdi

Bence 1 kez bu konu sizi ilgilendirmez, calisip calismayacagima kendim karar verebilecek akla sahibim derseniz her sey daha kolay olur. Ustelik sizin neden kpss’ye hazirlandiginiz kismini hic anlayamadim. Tamam insaat sektoru kotu durumda ama yine de bilemedim o da sizin bileceginiz sey tabi. Ozetle ben uretmeyen insan sevmiyorum, kisisel tercihim bu yonde. Muhtemelen esinizin ailesi de ayni fikirde, yani insanlarin binbir emekle calisip okuyup bitirdikleri bolumu ve ellerine aldiklari mesleklerini ama ben kpss ye calisacagim zaten piyasa cok kotu gibi bahanelerle evde oturmaya cevirmelerini dogru bulmuyorum. Ne yazik ki esiniz de ayni goruste, o yuzden kp size yuklendikce bu hic sesini cikarmayip tlf’la oynuyor yaninizda. Yani bu konular surekli konusuluyor kendi aralarinda. Ozetle size bakis acilari su sekilde:

kadinmimar olmus ama zerre caba gosterip is bulmuyor. Evde cicek ekme, sarma sarma derdinde. Boyle bir gelin istesek, meslegi olan bir gelin almazdik vs vs ki bence de calismak ve uretmek sadece erkegin gorevi degil dedigim gibi. Zorunluluk halleri haricinde kadin da calismali

mesela dün saksıda çiçek soğan vs. yetiştireceğimi söylediğimde alaycı bi gülümsemeyle yüzüme baktılar.k.valide aman ne uğraşcan kendine iş çıkarcan babında aşağılayıcı bi bakış attı.sonra hangi balkona koycan dedi? oturma odası deyince niye mutfak değil diye sordu.çünkü orda çamaşır seriyorum dedim.En sonunda anne ben seviyorum toprakla uğraşmayı deyip gülümsedim ama nasıl çaresizce söylenmiş bi laftı bu.Bazen sen sınır koysanda karşıdakinin sınırı yoktur.Şunu farkettim görümcemde k.validemde birileri kendilerinden iyi bişey yaptığında hep bi eleştiri buluyorlar.Hani nasıl desem senmiiii...nasıl yaptınkiii..becerebildinmikiii...diye bakan tipler

Evlilik dedigimiz şey iki imzadir. Evlilik sizi olmadiginiz biseye suruklemez, evliliği biraraya gelen iki kişi oluşturur, yani siz. İnsanlar farkli farklidir, evlilikler nasil ayni olsun? Yaşadiginiz şey evlilikle alakali değil eşin ve seninle alakalo.

Kayinailenizle fazla içli dışlısınız, eşiniz de yaninizda olmuyor. Ne zorunuz varda haftanin 2-3 gunu ordasiniz mesela? Ben kendi ailem bile burda olsa haftanin 2-3 gunu gitmeyebilirim.
Biraz mesafe koyun, ayrica laf soylemesinler diye aglamayla miy miy aciklama yapmayla bilmem neyle kendinizi acindirmayin. Gerekirse calismiyorum, istemiyorum diyeceksiniz bitti.

Siz şunu bilmiyorsunuz.Yıllarca nasıl iş aradığımı.Özel sektörte artık iş bulunmadığını.benim eşimde mimar çalıştığı işe şuan için mecbur diyelim.şuan bana iş bulsalar hemen söylerler zaten.Sıkıntı şu ki; kaç yıllık tecrübeli mimarlar bile bürolarını kapattı.K.peder eskiden olsa sana iş bulurdum vs diye ekliyor.Gözden kaçırdığınız nokta şu bi insanın çalışmayı isteyip istememesi kendisine bağlıdır.Hiç tanımadığım on kişinin arasında evlendiğim ilk gün bunu duymak patavatsızlıktır.Hatta öyleki söylediği adam bile oğlum bi dur dün bir bugün iki neyin acelesindesin dedi k.pederime.

Evlendiğinizde farklı bir aileye dahil oluyosunuz farklı yaşam tarzlar tamemen tanımadıgınız insanlar ve onların hareketleri bunları yadırgamanız çok normal aslında eşiniziniz onların tarafında olması tamemen iç içe yaşadıkları için düşünce tarzları aynı hepsi eş birlik çalışmanı istiyorlar anlayın eger siz istemiyorsanız bunu açık açık dile getirin yoksa gel git laf sokarlar eşinizde destekçiniz olmaz kv kp şe yaşadıgınız sorunlarda eşinizin sizin tarafınızda olması milyonda bir gibi birşey çogu zaman oda onlar gibi düşünür eşinizin ailesinin yapması gereken sizi oldugunuz gibi kabul etmesi bu bu yaşınıza kadar başka ailede büyüdügünüzü kabul etmeleri ki buda çok zor dur terzi olarak kendi söküğünüzü kendiniz dikmelisiniz asla eşiniz varken karşı karışya gelmeyin aile ile eşimiz yokken hafiften laf vurdurmaya bakın onlarla yaşamayı ögrenmek gerekiyor onlar gibi olmayın asla ama onları al aşagı etmrk için ki bu uzunca süre olmaz kendi saglıgınız için kafanıza takmayın ve alınganlaşmayın boşverin

Ben sizi çok pasif gördüm açıkçası kimseyle iyi olmak zorunda değilsin laf ağzına geliyorsa şöyle kayınpeder çalış dediğinde ben kocamın parasını yiyorum gerek yok diyeceksin iyi olunca madalya takmiyorlar herkesin lafını ver sen uzulcegine onlar üzülsün

Kısık sesle aglayacak modda koseye sınecegıne 'sanane be adam yeter artık' diyemedin mi. Deseydin saygısız derlerdi gercı, kocaların aileleri gelinlere kusmuk muamelesı yapabilir ama gelin saygısız olmamak ıcın kısık sesle aglamalıdır.

Ya hadlerini bildırceksın, ya da boyle devam ıkı secenek var. Midilli kocandan yardım bekleme, belli ki etmeyecek
Kendi kendine halletmen gerekiyor ama sessizce aglayarak degıl.

Siz de gereksiz alınganlık ve kompleks oluşmuş diye düşünüyorum. Yaptıkları hiç hoş değil ama verdiğiniz tepkiler çok ezik büzükçe olduğu sürece bu böyle devam eder.
Size işmi bakıyorlar ise girmeyeceğim neden ısrarla bakiyorsunuz ,Son kez söylüyorum hoslanmiyorum is bakmak HosunuZa gidiyorsa başkalarına bakın deyin. . İş bulamıyorum şu puanı alamadılar Vs diye aciklama yapmayın..
Gorumceniz her yaptığınız şeye bi kulp buluyorsa. Siz de her seferinde daha iyisini sen yaparsın ,yemek programında yarışma çok mu izliyorsun yarışmada değilim, ikram bunlar dersin.
Zaten öyle yapıyorlar madem, ikram hazirlayip durmayın.
Haftada 3 gün çok burdan baslamalisin . Eşın istiyorsa tek gitsin sen gitme. Kötü gelin iyi gelin deseler ne olur?hep iyi olsalar haftada 3 gün yine gidilmez. Hele şu durumda sağlam bahane olur düzen kurArsin.
Babanizin size maddi yardımda bulunduğunu ara ara cümlelere sıkıştırın . Arzu edersem çalışacağım isim var ayaklarımın üstünde durabilirim ama su ara düşünmüyorum . Zaten benim kolumda altın bileziğim var (mesleğim) garantiym diye kendinizi zamanında ovseydiniz böyle olmazdı.
Hatta eşine deki ,babana müdahale etmesen sert tepki vericem haberin Olsun deyin . Müdahale etmesede tepkiyi verinki ciddiyetinzi görsün.

Cidden şurada okuyorum ya kaynanam onu dedi, bunu yapti ama ben saygimi bozmadim bilmem ne , sanki saraylı...

Ya cevap verecek ozguvenleri yok ya da kocadan korkup pısıyorlar sonra "saygisizlik olmasin"?!?!?! Karşi taraf her turlu saygisizligi yaparken işin saygisi filan mi kalirmiş...

Siz abartiyorsunuz.
Adam etrafa soruyor iste gelin aklinizda bulunsun is vs imkani olursa diye.
Bunda alinacak ne var ?
is gokten inmiyor ki, tanidik vs vasitasiyla bulunuyor.

Kayınvalide ve görümce konusunda haklısınız ama ben kp nin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. Bu devirde tek maaş hakikaten zor. Kaldı ki mesleğinizi körelmemek adına bile icra edin. Benimde mimar tanıdıklarım var ve cidden sektörün hali kötü farkındayım ama iş çevre yoluyla geliyor ki kendisi de inşaat işindeymiş. Aslında size en çok yardımcı olacak olan kişi kendisi.

Farkındaysanız hep şunu dediler bunu dediler diye yazmışsınız. Kendinizi hiç savunup aranıza mesafe koymamışsiniz, ağlamaklı olduktan sonra bile hiçbisey olmamış gibi vedalasmissiniz. Eziliyosaniz kendinizi korumadiginizdan. Siz kendiniz için dimdik durmazsaniz kimse sizin için durmaz kusura bakmayın

Bende atanamadim.Ve ne olur ne olmaz diye bir meslek daha edinmistim.Esimle daha düğün hazirliklari yaparken bana işin hazir demesi beni cok sinirlendirmisti.Yeni gelin havalari işte evim yeni esyam yeni evimde esimle vakit geçirmek istiyorum düşünceleri İse basladim ama bahane edip biraktim yaptigim en sacma seylerdenmis.Cunku esimin ailesiyle her gun birlikte olmak onlari agirlamak zorunda kaldimm.Kendini dunyanin en sansiz kisi sayma nerdeyse her gelin eşinin ailesiyle bir şok oluyor Bunlardan kacmak icin evet kpnin dedigi gibi calismalisin.Anliyorum atanamadin ve bu bir yara bende yillarimi verdim ve sonuç hiç..Mantikli düşün biraz onlar hep birdi sen sonradan geldin simdi esinin birden onlari geriye atip seni tutmasini mi bekliyorsun?Sen yapar miydin?Her seyi ciddiye alip icinde kaoslar çıkarmayi birak.Onlara yaranmayi da zikkim yesinler yapma.Ya da yap ama benim de elimden bu geliyor de onlarin yaptigini da afiyetle ye himm bana ne gerek varmış de.Strateji uygula onlarin seni vurmasina izin verme hatta gicik ol esinin önünde onlara gülücükler saç.Valla bak inan bana azicik boynunu düşürsen celladin cok olur.Madem kp is buluo calis esine destek ol birak saksiyi topragi esinin ne kadar arkasinda olursan destekcisi olursan o da seni destekler.Vr lütfen şu melankolik hallerden çık sesini duyan yok sence var mi???

Seni Cok iyi anluyorum ama tavrina da hic anlam veremiyorum. Aglamakli ses tonu filan niye kendini bu duruma dusuruyorsun ki? Is bakin dedi Ve bozuldun mu niye Demiyorsun hayir Ben calismayi dusunmuyorum dusundugum zaman arar bulurum diye. Yada dolmana kusur bulduklarinda gorumcene baharatsiz olani da sen yap tadina bakalim demek Cok zor mu? Cok ezik buldum sizi kusura bakmayin. Bu durumda hep uzulen siz olursunuz

Ben bozulacak birşey göremedim.Üniversite mezunu hem de iyi bir alan olunca tabii çalışması beklenir ve bilinir eşinizde mutlaka onlara çalışmak istiyor demiştir. Kpss olmayınca etrafa haber vermesi bence iyi birşey değil mi.. soruşturuyor sizin için ne var bunda. Diğer konularda da herkese yemek yapmak zorunda değilsiniz beğenmesinler eşiniz beğensin yeter

Tamam da kp zaten piyasada is bulunamadigini bildigi icin saga sola soruyor sizin icin

Son düzenleme:
Kaynana ve görümce sizi çekemiyor belli ki duruşunuz eğitiminiz onlara batmış ki siz varken kendilerini övme ihtiyacı hissediyorlar. Şu karısıyla aile olmayı beceremeyen adamların da soyu kurusun artık! Evlenmeyin şu ana kuzularıyla ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…