Bende tam bunu yazcaktim.. gizli yapmakta sonuna kadar haklisiniz. Bende evlendigimde öyle yapicam tabiki kadin olarak bi birikimim olmali kenarda.. görüldügü üzere erkek denen varlik iki dakikada dönüsebiliyo canavara..
pammukkk haklisin konu sahibi. En dogru seyi yapmissin kiymet bilmeyen esin.
Kesinlikle haklısınız. Asla itiraz etmiyorum.Yanlis anlamayin kizmayin ama haksizsiniz.
Bunu sürekli dile getirmesinin sebebi esinin bu durumun kiymetini bilmemesi.. kadin zaten fedakar o belli bisey beklemiyo ama en azndan tatli dille benim güzel karim o kadar mutlu ettinki beni demek varken hala onu yapmadin bunu yapmadin diyen bi koca var karsisinda.asagilik kompleksi. Sen araba aldin ben biriktirip alamadim. Ben erkegim ben yaparim bilinci yatio altinda..
Yani bu kadin erkek mevzusu degil erkek kadina araba alinca da kadin ne yapar cok tesekkür ederim canimmm der icten bi sekilde. Sen bana araba adlin diye cemkirmez bide
aynı şekilde düşünüyorum. bırakalım artık "eşim bana ev işlerinde yardım ediyor" sözlerini.Evliliğin maddi yükü erkeklere ait değildir. Kadın eve alışveriş yaptığında, kirayı ödediğinde eşine destek olmuş olmuyor, yapması gerekeni yapıyor. Aynı şekilde erkek de yemek yaparken, çocuğa bakarken eşine destek olmuyor yine yapması gerekeni yapıyor.
BANA BATIYOR GİBİ BİRŞEY DEMİŞMİYİM ? OLAYI NEREYE ÇEKİYORSUNUZ ALLAH AŞKINA NİYE ÇALIŞMIYOR DİYE BİR YAZIDA YAZMAMIŞIM BUNU SORUN ETMEDİM DEMİŞİM NAISL ANLAMAK İSTİYORMUSNUZ YAZIMI YABence para biriktirip araba aldınız diye bozulmadı ilişkiniz...Anlatmadığınız aranızda başka anlaşmazlıklar da olmalı öteden beri süregelen...Her şey iyi olsa sadece bu para meselesinden adam bu derece soğumazdı...
Tahminime göre siz eşinizi eleştiren bir kadınsınız. Adam işten çıkmış olabilir suç değil bazen bazı ortamlar dayanılmaz olabiliyor nitekim de iş bulmuş yine...Aldığınız arabayı kullanması da size batıyor siz aldınız diye o zaman almasaydınız keşke...
Eleştiriler ve maddi konularda imalar yapıp başına kaktıysanız zaman zaman o da sogumustur...Ama her ne olursa olsub gece 5 e kadar dısarlarda olması yanlış...ikiniz de hatalısınız
Ya sizin eşiniz benim eşim. Ya da benim eşim sizin esiniz. Bizimki de boyledir. Arabasina yan gözle bakamayız. Koynuna sokup uyusa gene rahat edemez. O kadar ki aşık arabasina :)çok emek vermişin eviniz için bu çok sorumluluk isteyen bişey o kunda tebrik etmek isterim :) araba bi erkek için en mükemmel şey. bizim arabamız var kapıyı sert vursam sanki yatak odasında elbise dolabından çıplak adam yakalamış gibi bağırır o derece kıymetli arabası.. yani eşiniz içinde araba kıymetli olur paraya sevinir ve ardından herşeyi unutur diye düşünüyorum. ama hala biriktirdin söylemedin zor zamanda demiş ve aranız o zaman bozulduysa çok zoruna gtmiş belli ki atlatamamış. siz biriktirmekle iyi ettiniz tabi ben ona yanlış demiyorum. ama gerçektende zor zaman dururken arabaya beklenmesi beni de kırardı. benim merak ettiğim şu eşiniz size darıldığının tepkisini verince gönül aldınız mı, kendinizi ifade ettiniz mi.
NEYE GÖRE YORULDUNUZ ?Şimdi diğer yorumlarınıza da baktım,şunu aldım bunu yaptım ben okurken yoruldum,adam kim bilir ne çekiyor.Kendinize alıyorsunuz hanımefendi,siz evliliği çok yanlış anlamışsınız,aranızdakileri imza değil siz bitirmişsiniz.
3 kuruş para görmüş biti kanlanmış!MERHABALAR KONUYA NERDEN BAŞLASAM BİLMİYORUM.... BEN 2 SENELİK EVLİYİM DAHA EVLİLİK SÜRECİM HEP BÖYLE EŞİMLE RAKİP HALİNDE GEÇTİ TABİKİ GÜZEL ANLARDA YAŞADIK HERŞEY ÇOK GÜZEL OLMASI İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPTIM LAKİN NE YAPSAM YARANAMIYORUM BAYAN OLDUĞUM HALDE PARA BİRİKTİRDİM MAAŞIMDAN HEP EVE DESTEK ÇIKTIM HEM PARA BİRİKTİRDİM İLK BAŞLARDA PARA BİRİKTİRİDİĞİMİ SÖYLEMEDİM EŞİME HARCANIR DİYE GİZLİ BİRİKTİRDİM SONRA 10 AYDA BAYA BİRİKTİRDİM SONRA EŞİM SIKINTI ÇEKMEYE BAŞLADI DESTEK VERDİM AMA BİRİKİMİMDEN BAHSETMEDİM BAHSETSEM HARCANIRDI. SONRA 1 AY SONUNDA SÜPRİZ BİR ŞEKİLDE SÖYLEDİM BEN PARA BİRİKTİRDİM ARABA ALALIM DEDİM ÇOK MUTLU OLDU İLK TEPKİSİ BAYA ŞAŞIRDI SONRA SOONRA ÇORAP SÖKÜĞÜ GİBİ DEVAM ETTİ HERŞEY BENDEN HABERSİZ PARA BİRİKTİRDİN BEN ZOR GÜNLERİMDE PARA LAZIMKEN SEN BANA PARA VERMEDİN CART CURT DEMEYE BASLADI BİRİKTİRDİĞİME PİŞMAN ETTİ... KENDİSİ ÇALIŞIYOR BEN ÇALIŞIYORUM EVEDE DESTEK ÇIKIYORUM BİRDE BİRİKİMİMİ VERİRSEM BİRİKTİRMENİN ANLAMI VARMI ???? NEYSE BİZ ARABA ALMAYA KARAR VERDİK ARABAMIZI TAKSİTLE ALDIK TAKSİTLERİNİ YİNE BEN ÖDEMEYE DEVAM EDİYORUM HİÇ BİR ŞEKİLDE TAKSİTLERE DAHİ KATKISI OLMADI ODA EV KİRASINI ÖDÜYOR ELEKTRİĞİ SUYU ÖDÜYOR ÖDEYEMEDİĞİ YERDE BEN DESTEK ÇIKIYORUM HEMDE ARABA TAKSİTİNİ ÖDÜYORUM ARABA TAKSİTİ ÖDERKEN EŞİM PAT DİYE İŞTEN ÇIKTI BEN BİRAZ DİNLENCEM BASKA BİR İŞ BULCAM BANA YETMİYOR PARA DİYE İŞTEN AYRILDI BİZ 4 AY ORTALAMA ÇALIŞMADI EK İŞLERE GİTTİ İLK AY EVİN KİRASINI ÇIKARDI 2 NCİ AYDA ÇIKARDI BİR ŞEKİLDE 3 NCÜ AY ÇIKARTAMADI BEN VERDİM YARISINI BEN HEM ARABA TAKİSİTİ ÖDEDİM HEM KİRAYA DESTEK HEM ELEKTİRİK SU HEM EV İHTİYACLARI HEM SİGARASI CARTI CURTU DESTEK ÇIKTIM..... BU SÜRE ZARFINDADA ARABAMIZI TESLİM ALDIK ARABAMIZ OLDU YA ÇALIŞMAMASINI HİÇ SORUN YAPMADIM SABRETTİM DESTEK ÇIKTIM AMA HİÇ BİR ŞEKİLDE YARANAMADIM ARABAYI ALDIK İŞE GİRDİ YENİ İŞE GİDİP GELİYOR ARABAYLA GWZİYOR TOZUYOR AMA.... HERŞEY BURAYA KADAR İYİ AMA EVLİLİK BİTTİ NASIL BUKADAR FEDAKAR OLURUMDA EVLİLİĞİM KÖTÜYE GİDER ANLAYAMIYORUM HALA SEN BENDEN HABERSİZ PARA BİRİKTİRDİN SIKINTILI ZAMANIMDA PARA VERMEDİN DİYE LAF SÖYLÜYOR VE SON 1 AYDIR SEVGİSİ İLGİSİ SAYGISI AZALDI NE SEVGİ NE İLGİ GÖSTERYOR KENDİ HALİNDE TAKILIYOR NE MUHABBET EDİYOR NE BAŞKA BİRŞEY NAPACAĞIMI ŞAŞIRDIM OTURUYORUM KONUŞUYORUM HİÇ MUHABBET ETMİYORSUN EV ARAKADAŞI GİBİYİZ DİYORUM NE MUHABBET ETCEM GİT BAŞIMDAN DİYOR BUGUNE KADAR HİÇ SAYGISIZLIK ETMEDİM ONA AMA BANA HAKKETTİĞİM DEĞERİ SEVGİYİ VERMİYOR YANİ BİR ARABA ALDIM ARABA EVİME HUZURSUZLUK GETİRDİ... HERŞEY PARA MÜLK DEĞİL HUZURUM YOK
2nci konu: birgün eşim arkadaşlarıyla dışarı çıktı gece 5 de geldi eve aradım aradım gelmedi kiminle olduguna dair bilgim var erkek arkadaşlarıyla sabah kadar aradım uyuyamadım evli bir insan eve gece 5 de gelmez dedim evi terkettim 4 gün annemde kaldım ne aradı gel eve diye ne geldi aldı en sonda babam aradı eşimi gel konuşalım diye geldi konuştu bana gidelim dedi gittik eve ama eve gittikte soğukluk başladısaygısız ve ilgisiz davranmaya vurdum duymaz davranmaya başladı ilgilenmemeye başladı oturdum konuştum ne bu ilgisizlik dedim araba aldık huzursuzluk getirdi dedim git başımdan dedi ben böyle iyiyim dedi takıl kafnagöre dedi ben daha gencim sende gençsin önümüz açık dedim istersen ayrılalaım dedim böyle ilgisiz konuşmamamzlık olmaz dedim içimden gelmiyor cart curt dedi yani son 1 aydır sevgisiz ilgisiz saygııız bir adamla evliyim napacağımı bilmiyorum önceki konumda yukarda böyle davranmaaısnın sebebi bumu okadar herşeye destek vermek para vermek sevgisizliğimi değerimimi yitrdi hiç birşekilde değer vermiyor düşmanı gibiyim düşmanı rakibi olarak görüyor beni
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM DESTEĞİN İÇİNKesinlikle haklısınız. Asla itiraz etmiyorum.
Fakat burada sorun gizli bir şekilde birikim yapılması. Tamam sonuçta dönmüş dolaşmış faydası adama dokunmuş. Arabası olmuş mis gibi.
Fakat konu "eşim benden gizli para biriktirmiş araba almış. zamanında çok zorluklar çekerken o para gizlemiş. Sonuçta bana yarasada, araba benim arabamda olsada gizli yapmamalıydı. Güvenimi sarstı" şeklinde olsa gelecek yorumları hepimiz biliyoruz.
Bide ben şahsım adına bolluk zamanında fazladan yüz bin liram olacağına darlık zamanında o an bana nefes aldıracak on liram olsun tercih ederim. Belki adamda öyle düşünmüştür.
Artı son olarak konu sahibinin evi terk etmeside yanlış olmuş. Sürekli bir davranış olur onu anlarım, evli barklı insansın, sabaha kadar dışarda ne işin var... Ama binde bir olmuş ise bunun için ev terk edilmez.
Bunların haricinde konu sahibinin yaptığı fedakarlıklarıda okudum. Samimi söylüyorum herkese böyle eş dilerim. Gelinliğini bile kendisi almış. Herşeye koşmuş. Allah yardımcısı olsun.
Madem para şaklayacaksın söylemeyeceksin o zaman. Ayrıca eşin işe artık işe falan girmez. Görüyor sizin onu nasıl beslediğinizi. Araba sizin üstünüze olsa bari. Yarın öbür gün satmasın onusıkıntılı zamanlar dediği dönem sadece ev kiramız vardı ve birde 1 2 binliralık eşimin kardeşine düğün hediyesi ev eşyaası almıştı onu ödüyorduk taksitle bu sıkıntılı dönem dediği dönem bu dönemde zaten evin kirasınıda ben ödeediğim zamanlar oldu hemde biriktirdim daha ne yapabilirim bir kadın olarak
ARKADAŞIM adam kira fatura bahsetmez çünkü kirayıda ben ödedeiğim aylar oldu anlatamıyorum sanırım sadece bir kelimeye odaklanıyorsunz daha ne yapabilirm bir ev evlilik için diyorum ben birikim yaparken hmen kira ödeedim hem birikim yaptım hem destek çıktım daha ne yapabilirim ve bunarı yaparken adama hiç başına kalkmadım yine olsa yine yaparımBayan olduğum halde ne demek ya ? Erkek olmadığımız için sadece kendimize mi çalışmalıyız,nedir söylemek istediğiniz ? Bakış açınız çok yanlış,araba araba demiş durmuşsunuz adam kira fatura bahsi açıyor mu ? Sırf şu yazdıklarınız yüzünden size hak veremedim.
Sıkıntı dediği elden kardesıni 1-2 bın borçları varmış onu ödemiş esi.biriktirmenin manası sıkıntı yaşamamak. araba almak lüks olmuş demek ki. bakış açınız çok yanlış.
2 miz yaptık diyorum zaten canım benim ben yaptım demiyorum :)Tamam da böyle her aldığınızın altını çiziyorsanız eşinizin soğuması çok normal bence.
ya şükür yaaa benim anlatmak istediğim bunlar yaniSıkıntı dediği elden kardesıni 1-2 bın borçları varmış onu ödemiş esi.
Onu niye kız ödesin ,zaten eve destek oluyormuş.
Azcık sıkıntı çekmeden de mal sahbi olunmuyor maalesef.
Kapıya ıcra gelmemiş sonuçta,elden borç ödemiş.
Başka bir yorumdada yazdım, Allah herkese senin gibi eş nasip etsin. Tüm samimiyetimle söylüyorum bunu. Gelinliğine kadar kendin almışsın. Bu zaten senin parada gözün olmadığını gösterir.gerek yok böyle bir yorumA
benim bldiğim ortakKumap hala biz yaptık ben aldım diyorsun
Bir eve araba alınınca o araba bi kişinin mi oluyor biri diğerine mi almıs oluyor yoksa o ailenin arabası mı oluyor
bende öyle düşünüyorumarabayı satın belki düzelirsiniz
Aynen bende sok oluyorm bu yorumlara.Ben de birikim yaparım. Ve hepsini de eşime söylemem. Kendime bir güvence. Eşim harcar. Hiç düşünmez. Yani acil bir hastalık çıksa tedavi param olmasın.mı.
Burdaki kadınları da anlamıyorum. Insanin kocasından gizli birikim yapmasıne ne cok anlam yüklemişler.
Daima konu açan kişiye yönelik bi suçlama içinde burdaki üyeler.
Sevgili konu sahibi. Sen çok ideal bir ve iyi bir eşsin. Burdaki kadınların ve kocanın lafına bakma. Sıkıntısız birikim zaten olmaz. Bi şeylerden kısarak olur.
Parayi gidip gece alemlerinde yemeimişsin. Arabaya yatırım yapmissin. Kocana kalsan bi dikili ağacın olmazdi.
Ama kocan nankör bir adam bana kalirsa. Altina araba cekmissin kıymetini bilmiyor. Sıkıştığı zaman cikarip verseydin de kiymet bilmezdi.
Nankör insanla uğraşmak zor. Esin seni sevmiyor artik
Bunu yazıcaktım. Lale hanım yazmış ben susayım :)O değil de sıkıntılı zamanlarınızda hep "para yok" mu dediniz,araba parası biriktirmek için?
Benim kocam böyle bir şey yapsaydı acayip kızardım.