evlilik aşkı öldürür

inşallah karşınıza kendinizi güvende hissedeceğiniz, zaten sizin paranızda gözü olmayan, sorumluluk sahibi biri çıkar da,
gizli saklı iş yapmak zorunda kalmazsınız.
şimdiden mustakbel eşinizden para saklama hedefi koyacağınıza, kadının hakkını gözeten, kıymet bilen biri ile evlilik gerçekleştirmek istemek daha doğru olmaz mı?

Öncelikle tabi ki eşler arasında gizli saklı olmamalı, para biriktirme mevzusu biraz hassas bir konu birlikte birikim yapılması gerektiğini düşünüyorum ancak bu tabi ki her iki tarafında tasarruf etmeyi bildiği, geleceği düşündüğü durumlarda geçerli. Eğer ki bir taraf (kadın demiyorum kadın ya da erkek herhangi bir taraf) diğer tarafın para biriktirmeyeceğini, tutumlu olmayacağını görüyor ise elbette evlilikteki geleceklerini, zor zamanlarını düşünerek bu birikimi yapabilir. Bu ev almak için olur, araba almak için olur, ileride sahip olacakları çocuğun geleceği için olur. Dediğim gibi gizli olmaması gerekir ancak bazen diğer taraf buna imkan vermiyorsa oturup beraber harcayalım tüm parayı da dememek lazım. Bu bakımdan eğer konu sahibinin eşi de tutumlu değilse, daha önceki uyarılara rağmen birikim konusuna yanaşmıyorsa konu sahibinin gizlice birikim yapmasında bir sakınca görmüyorum. Sonuçta gelecekleri için birikim yapmak istemiş.

Dikkatimi bir şey çekti buna değinmek istiyorum. Belki Konu Sahibinin amacı bu değildir ancak yazdıklarınızda sürekli 'destek oldum' diyip durmuşsunuz. Belki başka bir şey anlatmaya çalıştınız ancak bazı yorumlarda 'evi geçindirmek erkeğin işi, kadının kazandığı kendinedir' şeklinde yorumlar okudum. Buna istinaden yazıyorum. Evlilik her iki tarafında birlikte kurduğu bir yapı. Dolayısıyla siz eşinize destek olmuyorsunuz, yapmanız gerekeni yapıyorsunuz. Evliliğin maddi yükü erkeklere ait değildir. Kadın eve alışveriş yaptığında, kirayı ödediğinde eşine destek olmuş olmuyor, yapması gerekeni yapıyor. Aynı şekilde erkek de yemek yaparken, çocuğa bakarken eşine destek olmuyor yine yapması gerekeni yapıyor. Bu şekilde bir ayrımı hiç doğru bulmuyorum. Tabi bu benim düşüncem.

Evliliğinizle ilgili konuya gelince gizli birikim yapmanız konusunda sizi tamamen haksız bulmadığım gibi bunun yüzünden eşinizin sizden soğuması ve ayrılık noktasına gelinmesine hiç anlam veremedim. Biriktirdiğiniz parayı her ikiniz için biriktirmişsiniz. Araba almışsınız beraber kullanmışsınız. Gidip eşinizden gizli kendinize özel bir yatırım yapmamışsınız. Gizli para biriktirdiğiniz için ilk etapta tepki göstermesi normal olabilir ama sonrasındaki amacınızı gördüğünde bunu anlaması gerekir. Bu sebeple eşinizin algısını hiç doğru bulmadım. Uzun sürelik bir birliktelik ayrılın demek bana düşmez umarım her şey istediğiniz gibi olur ama eşinizin bu algısına dikkat edin derim çünkü ileride de sorun çıkartabilecek bir bakış açısı.

Son düzenleme:
Kesinlikle haklısınız. Asla itiraz etmiyorum.
Fakat burada sorun gizli bir şekilde birikim yapılması. Tamam sonuçta dönmüş dolaşmış faydası adama dokunmuş. Arabası olmuş mis gibi.
Fakat konu "eşim benden gizli para biriktirmiş araba almış. zamanında çok zorluklar çekerken o para gizlemiş. Sonuçta bana yarasada, araba benim arabamda olsada gizli yapmamalıydı. Güvenimi sarstı" şeklinde olsa gelecek yorumları hepimiz biliyoruz.
Bide ben şahsım adına bolluk zamanında fazladan yüz bin liram olacağına darlık zamanında o an bana nefes aldıracak on liram olsun tercih ederim. Belki adamda öyle düşünmüştür.
Artı son olarak konu sahibinin evi terk etmeside yanlış olmuş. Sürekli bir davranış olur onu anlarım, evli barklı insansın, sabaha kadar dışarda ne işin var... Ama binde bir olmuş ise bunun için ev terk edilmez.

Bunların haricinde konu sahibinin yaptığı fedakarlıklarıda okudum. Samimi söylüyorum herkese böyle eş dilerim. Gelinliğini bile kendisi almış. Herşeye koşmuş. Allah yardımcısı olsun.

aynı şekilde düşünüyorum. bırakalım artık "eşim bana ev işlerinde yardım ediyor" sözlerini.
konuya dair yorumuma gelince; arkadaşların dedikleri gibi aşırı fedakarlık yapan kadınların makus talihi söz konusu.

BANA BATIYOR GİBİ BİRŞEY DEMİŞMİYİM ? OLAYI NEREYE ÇEKİYORSUNUZ ALLAH AŞKINA NİYE ÇALIŞMIYOR DİYE BİR YAZIDA YAZMAMIŞIM BUNU SORUN ETMEDİM DEMİŞİM NAISL ANLAMAK İSTİYORMUSNUZ YAZIMI YA

Ya sizin eşiniz benim eşim. Ya da benim eşim sizin esiniz. Bizimki de boyledir. Arabasina yan gözle bakamayız. Koynuna sokup uyusa gene rahat edemez. O kadar ki aşık arabasina :)

NEYE GÖRE YORULDUNUZ ?

3 kuruş para görmüş biti kanlanmış!
Ohh kadın calıssın dıdınsın.adam yesin orda burda.
Bosa dememiş büyükler, adamın 2 kasıgı varsa 1 ni kırcan diye.
Sonra böyle yüzsüzleşiyorlar demek,

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM DESTEĞİN İÇİN

Madem para şaklayacaksın söylemeyeceksin o zaman. Ayrıca eşin işe artık işe falan girmez. Görüyor sizin onu nasıl beslediğinizi. Araba sizin üstünüze olsa bari. Yarın öbür gün satmasın onu

ARKADAŞIM adam kira fatura bahsetmez çünkü kirayıda ben ödedeiğim aylar oldu anlatamıyorum sanırım sadece bir kelimeye odaklanıyorsunz daha ne yapabilirm bir ev evlilik için diyorum ben birikim yaparken hmen kira ödeedim hem birikim yaptım hem destek çıktım daha ne yapabilirim ve bunarı yaparken adama hiç başına kalkmadım yine olsa yine yaparım

biriktirmenin manası sıkıntı yaşamamak. araba almak lüks olmuş demek ki. bakış açınız çok yanlış.
Sıkıntı dediği elden kardesıni 1-2 bın borçları varmış onu ödemiş esi.
Onu niye kız ödesin ,zaten eve destek oluyormuş.
Azcık sıkıntı çekmeden de mal sahbi olunmuyor maalesef.
Kapıya ıcra gelmemiş sonuçta,elden borç ödemiş.

gerek yok böyle bir yorumA
Başka bir yorumdada yazdım, Allah herkese senin gibi eş nasip etsin. Tüm samimiyetimle söylüyorum bunu. Gelinliğine kadar kendin almışsın. Bu zaten senin parada gözün olmadığını gösterir.
Önceki yorumumda seni kırdıysamda çok özür dilerim. Affet lütfen.
Fakat yine söylüyorum, eşler arasında fayda odaklı olsa dahi gizli saklı olmamalı. Bak sen yüzde yüz haklıyken adama arkasına sığınabileceği bahane vermiş oldun.
Başka ne desem bilemedim.
Allah yardımcın olsun.

Aynen bende sok oluyorm bu yorumlara.
Misal biz bu ay sıkıştı esim farkettim.Kenarda param var.
Hemen aa benim sukadr param var al sende dursun demem.
Ay basını çıkaracak kadr parası var,o kadar harcasın.
Avans isteyeyim mi dedim mesela?
Yok gerek yok simdilk dedi.
Acil durumda tabiki veririm ,ama ayy kocisimm sen sıkılma diye varı yoğu sermem önüne.
O zaman hazıra alışıyor iste erkekler.
Bence en doğrusunu yapmis konu sahibi.
Hemen atlamasın kadınlar al bende var diye:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…