Evlilik Arifesindeki Kızçelere Naçizane Tavsiyeler...

orta yolu sen bulcan mecbur...bizim yasımız 27 -ve 31 o yüzden hızlı belkıde:)
zaten kız aılelerı zor oluyor kendıne has sanma:)
hepsı kızının sıradan biri yerıne doktorla müsteşarla falan evlenmesini bekliyor heralde:)
sen orta yolu bulacan ve aılenı bır süre takmıcan? taktıkça gözünde büyüyor.
evlendikten sonrada yanında kımse olmuyor...
bu arada duyumlara göre ıstenmeyen damatlar sonra çok kıymetlı oluyorlarmış:)

Çok güzel bilgiler edindim aklımın bir köşesine yazmış bulunmaktayım çok teşekkürler yazan ellerinize sağlık

kız ailesi olupta cins olanda çok malesef, sorun her zaman erkek ailesinden çıkmıyor ama bunu oranlasak gene %70 erkek %30 kız çıkar, çünkü kültürümüzde kız almak tabiri var, aldık ve bize uysun bizim gibi olsun beklentisi var

Arkadasim cok tesekkürler bu kadar güzel anlatilirdi genclere sagolun.

kızlar bu arada ben Eylülde 28 yaşıma giricem çok büyük bi hatun sayılmam yani yazdıklarım çok bilmişlik gibi anlaşılmasın

1- Öncelikle iki tarafta maddi bağımsızlığını eline almadan evlenmesin kardeşim, yok nişanlımın ailesi şunu yapacak bunu verecek diye güvenip evlenenlerin sonunu görüyoruz, kimse kimseyi finanse etmek zorunda değil, biz evleniyoruz ne demek, biz artık olduk piştik kendimize ve ilerde doğacak çocuklarımıza bakacak durumdayız demek, şunu unutmayın sıkıştıkça aileden para alalım ama aile bize karışmasın etmesin gibi bi dünya yok, hangi aileden para alıyosan o kişiyi evinin iç işlerine ortak yapıyosun..

bu yoruma sonuna kadar katılıyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
neden hem aile yardım edecek maddi olarak hemde fiklir beyan edince evimize işimize karışıyorlar olacak...
dediğin gibi öyle yok...adamlar dicekki biz yaptık biz aldık bizim herşey gözüyle bakacaklar...ve bir nevi haklıda sayılırlar yani...
eğer herşeyi aile yapacak ise herşeydede söz sahibi olarak görecekler kendilerini
aile herşeyi yaparken iyi ama birşye söyleyince kötü oluyor

bunun en canlı örneğini izne gittiğimde kendi kayınvalidemde gördüm gözümün önünde eltime senin ailenin bu evde neyi var herşeyinizi ben aldım dedi, o an içimden iyiki hiçbi işe aileleri karıştırmamışım dedim

insan olarak haklarını yiyemem çok iyi insanlar maddiyatçı da değiller, en azından şimdiye kadar gözlemlediğim bu. ama insanoğlu çiğ süt emmiştir diyorsun çok haklısın, bende aynını düşünüyorum. bugün güzel anlaşıyoruz ama sonra belki ters düşeceğimiz konular olucak, o zamanlarda nasıl bir tavır takınacaklar bilemem ki. en mantıklısı bira uzak durmak. hayatta da hep ağır başlı olmaya çalışırım öyle hevesli meraklı görünmek istemem. bu konuyu da kontrolüme alıcammm inşallah

Çok güzel bir topik olmuş her sayfayı her yorumu eksiksiz okudummm...

Bende acemi bir gelin adayıyım...

Kısacası bende geç anladm ama Mesafe her zaman iyidir ...

Son düzenleme:
faydalı olduysak ne mutlu bize kızlar, size bir diğer tavsiyem Egem Abla, Cudana, kadesa ve parkon'ın yorumlarını özellikle takip edin, evliliği onlar yaşıyo valla Allah daim etsin

ne istediğini bileceksin
ağzında lafı geveleyip şöylemi olsa böylemi olsa diye ömür tüketmeyeceksin
o mıymıy hatunların yada adamların ağzına bir tane çakmamak için zor tutuyorum kendimi
ben buyum diyebilmeyi bazıların totosu yemiyor işte

sürekli dert yanar kocasını kaynanasını anlatır dertlenir uzun uzun, ee ben napıyım kulaklarını mı çekeyim, sorununu sen çözersin

Kimse yoğurdum ekşi demiyor
herkesin hayatında var bu sorunlar
çok uzağa gitmeden kendi ailemden bahsedeyim, babanem anneme, benim oğlum çalışıyor sen ve çocuklarınmı yiyecek demiş insan
sanki annem bizi babasının evinden çeyiz diye getirdi. !
Babamda ailesini kırmamak adına hep pasif kaldı sessiz kaldı.! Ceremesini çeken annem oldu tabii,
27 yaşında kadın hastalıklarına tutuldu, sinir ilaçları kullandı şuan kalıcı migreni var ağrı kesicilerle hayatına devam ediyor, böyle piskopat bir ailenin gelini olduğu için.!!! Aldatmamak, iş güç sahibi olmak
alkol kumar olmaması iyi bir koca anlamına gelmiyor işte.!!! Her iyi babada iyi bir koca olmuyor ...

Kızlarımız aşkııııım diye ağzı açık ayran delisi gibi kocalarının içine düşmesinler, tamam sevin edin ama kendinizi kaptırmayın, kocam bana bakmak zorunda diye işinizi gücünüzü terk etmeyin hayatınızın merkezine eşinizide çocuklarınızıda koymayın.

Nemişş güzel konu oldu aklıma geldikçe yazarım ben artık :d

ah canım az çok benim aile durumumu da biliyosun, benim annem de çok çekti belki biz o yüzden fazla gerçekçiyiz

Ağzına sağlık nemesis, benim dumur olduğum konulardan biridir bu, o bazı kadınlar işine geldiği gibi istiyor işte. Kayınvalide ve kayınpederle bu yüzden arayı iyi tutmak veya diğer duruma göre arayı bozmakta yanlış bana göre. Nasıl ki, kapımız ayrı, herşeye karışmasınlar diyoruz, kapımızın ayrı olduğu gibi keselerin de ayrı, ne kadar evlat olsakta kendi yağımızla kavrulmamız gerektiğini bilmemiz lazım. Bunu evlenme kararı alırken düşünmemiz lazım aslında, evlilik kararı demek maddi bağımsızlığımı ilan ettim demektir, ailesi şunu yapıcak/ ailem bunu alıcak demek değildir. Yoksa o kapı neden ayrı? O yuva neden 2 kişilik bir yuva olsun ki? Bunu kabul etmiyorsak karışıyor, çok geliyor, konuşuyor vs. normal kabul etmek gerekir.

Başka bir konuda; Bakıyorum çevremdeki genç kızlara, hayatla ne dertleri var bilmem? Evlilik bu kadar basit alınacak bir kararmış gibi 18-20-21 hoooop sözlenmiş, nişanlanmış, evlenmiş.. Haberlerini alıyorum şaşırıyordum başlarda, şimdi gerçi alıştım özellikle de arkalarından gelen son cümle hep aynı, ezberledim. '' Çocuk zenginmiş! '' Zengin ya, iş bitti. Hemen evlen, kaçırma başka birşeyi düşünmek yok. Bilmem kaç bilezik, açık büfe yemekli düğün, 45,000 liralık mobilya herşeyden önemli. Lüks yaşam sürme sevdası herşeyin önünde gelir olmuş. O yaşta feriştahı gelse evlenmezdim evcilik değil bu evlilik karıştırmamak lazım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…