- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.021
- Konu Sahibi NeMeSiS98235
Bir öneride benden; kesinlik altlı-üstlü oturmayı kabul etmesinler. Kendi dilim yanmıştır bu mevzudan KK da da çok konu açıldı...
Son düzenleme:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ağzına sağlık nemesis, benim dumur olduğum konulardan biridir bu, o bazı kadınlar işine geldiği gibi istiyor işte. Kayınvalide ve kayınpederle bu yüzden arayı iyi tutmak veya diğer duruma göre arayı bozmakta yanlış bana göre. Nasıl ki, kapımız ayrı, herşeye karışmasınlar diyoruz, kapımızın ayrı olduğu gibi keselerin de ayrı, ne kadar evlat olsakta kendi yağımızla kavrulmamız gerektiğini bilmemiz lazım. Bunu evlenme kararı alırken düşünmemiz lazım aslında, evlilik kararı demek maddi bağımsızlığımı ilan ettim demektir, ailesi şunu yapıcak/ ailem bunu alıcak demek değildir. Yoksa o kapı neden ayrı? O yuva neden 2 kişilik bir yuva olsun ki? Bunu kabul etmiyorsak karışıyor, çok geliyor, konuşuyor vs. normal kabul etmek gerekir.
Başka bir konuda; Bakıyorum çevremdeki genç kızlara, hayatla ne dertleri var bilmem? Evlilik bu kadar basit alınacak bir kararmış gibi 18-20-21 hoooop sözlenmiş, nişanlanmış, evlenmiş.. Haberlerini alıyorum şaşırıyordum başlarda, şimdi gerçi alıştım özellikle de arkalarından gelen son cümle hep aynı, ezberledim. '' Çocuk zenginmiş! '' Zengin ya, iş bitti. Hemen evlen, kaçırma başka birşeyi düşünmek yok. Bilmem kaç bilezik, açık büfe yemekli düğün, 45,000 liralık mobilya herşeyden önemli. Lüks yaşam sürme sevdası herşeyin önünde gelir olmuş. O yaşta feriştahı gelse evlenmezdim evcilik değil bu evlilik karıştırmamak lazım.
Bir öneride benden; kesinlik altlı-üstlü oturmayı kabul etmesinler. Kendi dilim yanmıştır bu mevzudan KK da da çok konu açıldı...
Eylülde nişan şubatta da evlilik dşünen biri olarak...
1-2 sene kayınvalide-kayınbaba ile beraber oturmayı düşünüyoruz. Yaşlarımız da küçük değil 85'liyiz. Erkek arkadaşım da 1 sene sonra falan askere gidecek ben 5-6 ay (umarım) kayınvalide ve kaynana ile beraber yaşayacağım.
Bakalım ben de bunları yaşadıktan sonra ne gibi tavsiyelerde bulunurum, pişman mı olurum hiç bilmiyorum
Ne olmasını umuyosun mesela, neden askerden sonra evlenip ayrı eve çıkmıyosunuz
Askeri beklersem 1.5 sene daha beklerim. Zaten 4 sene oldu artık uzaklık yıpratıcı bir hal aldı. 7.5 ay olmuş en son görüşeli.
Ne olmasını umuyorum, soğuk bir insanımdır çabuk kaynaşmayı umuyorum. Ailemde yaşadığım sorunlardan farklı sorunlar yaşayacağımı zannetmiyorum. Ben de kendi annem yaptığında alttan alacağım bir konuyu onun annesi yapınca dünyanın en büyük meselesi haline getirip kaynanam bana böyle yaptı diye kin gütmemeyi umuyorum.
İnşallah. Ucunda kendi evimizi almak olunca 2 sene çok görünmedi gözümeinşallah herşey umduğun gibi olur canım
bunun en canlı örneğini izne gittiğimde kendi kayınvalidemde gördüm gözümün önünde eltime senin ailenin bu evde neyi var herşeyinizi ben aldım dedi, o an içimden iyiki hiçbi işe aileleri karıştırmamışım dedim
Askeri beklersem 1.5 sene daha beklerim. Zaten 4 sene oldu artık uzaklık yıpratıcı bir hal aldı. 7.5 ay olmuş en son görüşeli.
Ne olmasını umuyorum, soğuk bir insanımdır çabuk kaynaşmayı umuyorum. Ailemde yaşadığım sorunlardan farklı sorunlar yaşayacağımı zannetmiyorum. Ben de kendi annem yaptığında alttan alacağım bir konuyu onun annesi yapınca dünyanın en büyük meselesi haline getirip kaynanam bana böyle yaptı diye kin gütmemeyi umuyorum.
annen yapınca en kötü niyeti seni terbiye etmek olabilir yada ccanı sıkkındır bilirsinki annenin niyeti temiz
canı sıkkın annem dersin
kaynananın niyetini bilemezsin ayak üstü sana 10 tane sayabilirim:))))
o yüzden annenin yaptıgı batmaz çünkü bilirsin ama kaynanan yaptıgında batar çünkü niyetini çok farklıdır:))))
adam akıllı okuyan ya da kendi ayakları üstünde durmaya çalışan kadınlar için bi sözüm yok ama dediğin gibi küçük yaşta zengin diye biriyle evleniliyosa, insan değerini maddiyata indirgiyosa yarın bigün o adam benim param benim kurallarım dediğinde gak guk demicek kimse, her tercih bi vazgeçiştir çünkü
O akıllı bayanlara lafım yok zaten, eline mesleğini almayıp hemen düğün, dernek işine girenlere akıl erdiremiyorum..
Hatta bir örnek vereyim hemen; Bizim alt katımızda oturan komşumuzun kızı 18' di evlendiğinde, ailesi okula göndermedi zaten kapı dışarı çıkarmıyordu. Oturduğumuz semtte bile kaybolabilecek düzeydeydi. Yan tarafımızdaki apartmandaki komşunun çocuğu bunu sürekli izliyordu pencerede, kapıda. En sonunda annesini göndermiş, ailesi şaşırmış tabii kıza soruyorlar kız' da istiyorum demiş, hatta biz ilk duyduğumuzda aysel evlenme demiş kız kardeşim, yaşın küçük. Yanlış anlamış, sen beni kıskanıyorsun demiş.
Neyse evlendi bu, kocası da acayip sessiz bir adam, ama dışarıdan görünen bu, sessiz atın çiftesi sert olurmuş. Kayınvalide her gün yatan, bütün işi gelinden bekleyen bir insanmış anlatmasına göre. Çocuğuna kayınvalidenin dediği gibi değilde kendi bildiği gibi mama hazırladığı için tabak çanak ne varsa indirip babasının evine göndermişler kızı 2 ay babasında kalmış. Sonrada çocuğu alacağız diye korkutup geri evine döndürmüşler ama yanlış yaptık düşüncesi yok. Şimdi o kız eşi annene gidemezsin dediğinde annesinin evine gidemeyen biri. Bornoz takımı aldığı için eşinin para vermediği biri. 25 kuruş eksik deyip eşine hesap soran biri.
Kaynı da askerden gelir gelmez evlendi, hemen de baba oldu. Adam başladı her gece geç gelmeye, sürekli kavga sesleri geliyor. Bir gün balkondan bakıyorum eşi çocuğunu almış ağlayarak gidiyor kocası peşinden. Son geri gelmiş eşi ama adam hala aynı, ben geç yatıyorum bazen ve balkonda sigara içiyorum son ses bir araba geliyor sokağa, içinden kakara kikiri eşi iniyor aşağıya uzun uzadıya anlattım ama erken yaşta evliliğin bu zamanda mutluluk getirdiğine inancım yok maalesef.
O akıllı bayanlara lafım yok zaten, eline mesleğini almayıp hemen düğün, dernek işine girenlere akıl erdiremiyorum..
Hatta bir örnek vereyim hemen; Bizim alt katımızda oturan komşumuzun kızı 18' di evlendiğinde, ailesi okula göndermedi zaten kapı dışarı çıkarmıyordu. Oturduğumuz semtte bile kaybolabilecek düzeydeydi. Yan tarafımızdaki apartmandaki komşunun çocuğu bunu sürekli izliyordu pencerede, kapıda. En sonunda annesini göndermiş, ailesi şaşırmış tabii kıza soruyorlar kız' da istiyorum demiş, hatta biz ilk duyduğumuzda aysel evlenme demiş kız kardeşim, yaşın küçük. Yanlış anlamış, sen beni kıskanıyorsun demiş.
Neyse evlendi bu, kocası da acayip sessiz bir adam, ama dışarıdan görünen bu, sessiz atın çiftesi sert olurmuş. Kayınvalide her gün yatan, bütün işi gelinden bekleyen bir insanmış anlatmasına göre. Çocuğuna kayınvalidenin dediği gibi değilde kendi bildiği gibi mama hazırladığı için tabak çanak ne varsa indirip babasının evine göndermişler kızı 2 ay babasında kalmış. Sonrada çocuğu alacağız diye korkutup geri evine döndürmüşler ama yanlış yaptık düşüncesi yok. Şimdi o kız eşi annene gidemezsin dediğinde annesinin evine gidemeyen biri. Bornoz takımı aldığı için eşinin para vermediği biri. 25 kuruş eksik deyip eşine hesap soran biri.
Kaynı da askerden gelir gelmez evlendi, hemen de baba oldu. Adam başladı her gece geç gelmeye, sürekli kavga sesleri geliyor. Bir gün balkondan bakıyorum eşi çocuğunu almış ağlayarak gidiyor kocası peşinden. Son geri gelmiş eşi ama adam hala aynı, ben geç yatıyorum bazen ve balkonda sigara içiyorum son ses bir araba geliyor sokağa, içinden kakara kikiri eşi iniyor aşağıya uzun uzadıya anlattım ama erken yaşta evliliğin bu zamanda mutluluk getirdiğine inancım yok maalesef.
Çok üzüldüm yaşananlara, allah yardımcısı olsun onların ve kimseye yaşatmasın korusun herkesi...
al işte,cahile laf anlatmakta zor ille diyoki yaşayıp görücem, bekarken kıskanılacak neyin vardı ki evlenince olsun, müstehakmış
Çok üzüldüm yaşananlara, allah yardımcısı olsun onların ve kimseye yaşatmasın korusun herkesi...
Yaş zaten küçük, ne okula gitti ne başka birşey gözü açılmamış hiç birşeyi hesap edebilecek durumda değildi. Yani nasıl desem saftı biraz, ailesi de tanıdık, bildik diye verdiler hemen.
Amin, ama değişmez durumları, erken yaş evliliğinde bu devirde gece geç gelme sendromu çok oluyor nedense, daha gençliğini yaşayamadan evlendiklerinden diye düşünüyorum. Adam evleniyor 20-22 yaşında, bütün arkadaşları bekar kendini bekar zannediyor hala. Hatta arkadaşım anlatmıştı 7 yıl önce evlenmiş arkadaşı o da küçükmüş 17 yaşında falandı galiba, eşi bekar arkadaşlarıyla birlikte arabayla cıstak cıstak sokaklarda geziyormuş.
canım Allah korurda kişi kendisi de azcık aklını kullanıcak neticede akılda Allah vergisi
bazen konular okuyorum burda eşim şöyle eşim böyle, geçmiş konulara bakıyorum tee nişanlıyken dayaklar hakaretler, e nişanlıyken seni döven adamın içinden prens mi çıkacaktı artık bunun adıda saflık mı salak mı bilemiyorum
Biz bayanlar daha duygusal yaklaştığımız için mantık geri planda kalıyor. Mantığı devreye soktuğunda da ya geri dönüşü olmayan kararı veriyorsun yada hayır ben ne olursa olsun onunla devam edicem diyorsun. Mantık göreceli olmuş oluyor bu durumda ne yazıkki... Cesaretlede alakalı. Ve aptal aşık olmakta olabilir, bende bilemiyorum yapı meselesi