Evlilik Arifesindeki Kızçelere Naçizane Tavsiyeler...

İnşallah ders olur canım, akıl olur dicem ama..
Bazı kadınlar gözüne de sokulsa, ne bileyim dank dank bunlar vurulsa da yapışıyorlar adama vazgeçmiyorlar..
Sonra gelsin BDV gelsin ağlamalar zırlamalar..

sonrada bdv'yi okuyan biçok kadın bunalıma giriyo gayet güzel evlilikleri varken böyle bi kısır döngü yaratıyoruz

hepsi çok iyi ama en önemlisi 1 numara bence. onu büyük harflerle yaz da dönüp dönüp okusunlar ampul yansın böyle kafalarında

eline sağlık

Son düzenleme:
ekonomik bağımsızlık günümüzde erkeklerden çok kadınların sahip olması gereken bişey bence, çünkü kadınlar merhametlidir ama erkekler değildir, en azından kadınlar kadar değildir, babannemler yüzünden annem çok üzüldü çok ezildi 34 yaşındada şeker hastası oldu, 2 amcama değil hep bize yüklendiler bigün bi tartışma sırasında babam anneme dediki: geliyolarsa benim evime geliyolar yiyolarsa benim yemeğimi yiyolar sen necisin, kimseden değil kendi ailemden örnek veriyorum dikkatinizi çekerim, para güçtür

bayılırım başta nişanlıya, kocaya saydırıp da sonra size laf düşmez öyle demeyin kötü niyet yok vs vs diyen kızlara da.

yazdıkların şahsıma ışık tuttu, kendimi gözden geçirdim şimdilik bi problemim yok umarım da olmaz yorumlarını dikkatle takip ediyorum kk'da yorumlarını beğendiğim ender kişilerdensin. bu önerilerinin devamını bekliyoruz sivri dilli ama pek tatlı kk kadını sevgiyle kal

Teşekkür ederim onore ettin beni
sorunsuz bir nişanlılık ve evlilik geçirmeni dilerim

Ne güzel yazmışsın,eline sağlık.

Okurken tam aklımdan 7. madde geçiyordu ki onu bile yazmışsın:)

Evet ayrılmanız gereken durumda ayrılın.
Yıllanmış bile olsa,yürümeyen (baştan kokan) ilişkileri ite kaka nikaha sürüklemeyin.
Bu kadar yıl emek (!) verdim triplerine girmeyin.
Uzun ilişki bitirmek,kısa evlilik bitirmekten kolaydır.
Nikah mutlu son değil,yeni bir başlangıçtır.

Aileler arası farklara dikkat edin.Yaşam tarzları,gelenek görenekleri,inanışları,adetleri nasıldır...
Ailenizden çok farklı bir aileye gelin gidiyorsanız,sorun yaşayabilirsiniz.
Sevgilim ailesinden çok farklı diye kendinizi aldatmayın.
Siz ailenizden ne kadar farklıysanız,O da o kadar farklı olabilir.

Ailede başka gelin veya görümce varsa,yaşayışlarını ve aileyle ilişkilerini gözleyin.
Sizden beklenen,aşağı yukarı onlar gibi yaşamanız olacaktır.
Diğer gelin sevilmiyorsa,gerçek sebebini öğrenmekte fayda var.

güzel yazı bencede. kızlar aşık oldumu evlenmek istedimi gerçekten kör oluyorlar, aslında erkeklerde kör oluyor.
hayatta herşeyin hayırlıs olsun evlenmeninde zamanı var herşeyin zamanı var. bende nişanlıyım bu sene inşallah evlencez inşallah, yaşım 33, ama ben 20li yaşlardayken çocuk gibiydim saftım, hayatta herşeyin hayılrısı olur, iyikide bu zamana kadar evlenmedim, bunu şimdi daha iyi anlıyorum. bazı sağlık problemlerim vardı iyileştim, aşırı kıllanmam vardı onuda hallettim, inşallah evllenince mutlu olacağıma inanıyorum, bekliycez bakalım allah ne göstereck.
ama şunuda demeliyimki evmiş eşyaymış maddi durummuş, bunlarda önemli ama en önemli şey karşınızdaki kişinin insanlığı, size nasıl davrandığı, herşey bunun gölgesinde kalıyor. allah hepimize mutlu yuva nasip etsin amin.

evet bak bu senin dediğinde bir diğer madde aslında, gelenek görenek yaşayış çok önemli armut uzağa değil dibine düşer demişler ailesinden farklı diye bişey yok ne kadar farklı olabilir yani

Bir de karşımızdaki insanı iyi ölçüp tartmak lazım. Bakıyorum mesela adamın gözleri fel fecir okuyor kaşı gözü ayrı oynuyor hemen bir kadın görünce nasıl kur yapacağını şaşırıyor o kadar utanmaz arlanmaz bir tip ki yanında sevgilisi, nişanlısı belki eşi varken bile bir başka kadına bakabilecek düzeyde belli ki sadakat duygusu yok adam da sen git böyle tipleri bul ondan sonra da ayyy beni aldattı bunu bana nasıl yapar yahu adamın karakteri daha doğrusu karakter yoksunluğu belli bu adamdan sen nasıl sadık bir eş sadık bir baba olmasını bekliyorsun ki veya aldatmış sevgiliyken defalarca hiç bir mecburiyet yokken hala bu tip bir adamla evleniyorsan ya duymayacaksın görmeyeceksin ya da en başında sepetleyeceksin yani.

kahramanlık yapmaya çalışıyo o tip kızlarda, önceden çapkındı zamparaydı ama ben onu değiştirdim demenin hazzını yaşamak istiyolar ama öyle bişey yok, hovarda adam sittin sene hovardadır, uçkurunun peşine gitmicek bi adam

Aynen noluyor da bu tip hovarda adamlara tövbe tövbe bir gecede vahiy mi iniyor sen artık evleneceksin tek kadınla 50 sene yaşayacaksın diye ve bu çapkın erkeğimiz bütün o şaşalı hayatından vazgeçiyor.

evliliğe gerçekçi bakmak lazım, evlilik bir düzendir bir rutindir,muhtelif yerlerde eşimle 9 sene flört ettiğimi yazdım, heyecanmı kalır tarzı geribildirimler aldım, sanırsın kendileri her gün bi aksiyon yaşıyolar, pazartesi dağa tırmanma salı rafting çarşamba bungee jumping vs,ortalama evli çiftler düğün borcunu kapatır kredi çeker ev alır sittin sene onu öder alırsa bi araba çoluk çocuk torun torba,çok zenginde olsanız rutinden kaçamaz kimse,o yüzden evliliklerde izlediği dizi senaryolarını aramasın insanlar
evereste tırmanmak çok inanılmazdır bizim için ama gidin bunu nasuh mahrukiye sorun, kaç kez tırmanmış adam

Valla burada ki çoğu konuya,yorum bile yapmak istemiyorum çoğu zaman..bu kadar saf olabilir mi bi insan diyorum?"sevgilim bana hakaret etti,başkasıyla görüşüyormuş benleyken" bla bla bla...eeee sonra??"ama seviyorum,ayrıl demeyin,aslında öyle biri değil" eee neden konu açıyorsun o zaman??git mutlu mesut yaşa! Yazdığımız olumsuz yorumlara gıcık olup,koşa koşa tekrar sevgilisiyle barışanlar bile olmuştur bence..bu kadar"evlilik"delisi olmayın kızlar,lütfen.bu arada konu çok hoşuma gitti

aaahhh ah bdv o tip kadınlarla dolu bazen diyorum ki acaba onlar erkek mi, erkek konu açıyoda bakın ne erkekler var elinizdekinin kıymetini bilin mesajımı vermeye çalışıyolar

EŞİNİZ İÇİN

1. Eşinize ilgili olun, onun derdini düşündüğünü gözünden anlayın, ona yoldaş olun. Ama asla kör aşık olmayın.

2. Sorunlarınız varsa konuşarak çözmeye çalışın. Trip atmak bir çözüm yöntemi değildir. Zaten trip atmak bağışıklık yapar erkekte, bir süreden sonra sizi takmaz.

3. Asla saygınızı yitirmeyin. Eşiniz saygısız olsa bile. Birilerinin ona öğretmesi gerekiyor değil mi?

4. Çocuk için birlikte karar verin. Emrivaki yapmayın.

5. Maddi konularda ona destek olun, üstesinden beraber gelin. Senin paran benim param yapmayın. Buna eşiniz de dahil. Bu konulardan çıkan kavgalar insanları birbirinden soğutur.

6. Düğün öncesi eğer maddi durumu yeterince iyi değilse ne aldırsam kardır demeyin. Gereksiz sırf hava atma maksatlı eşya almayın. 4 4 lük değil de 4 3 lük olsun. Evlendikten sonra acısı daha fena çıkar, bir süre sonra zaten ne gereksizmiş deyip pişman olursunuz.

7. Aranıza asla aileleri sokmayın. Hele aranızdaki meselelerde hemen ailelere haber vermeyin. Düzeleceği varsa da düzelmez.

8. Cinsel konularda takıntılı olmayın, ama hakkınızı da arayın. Nasıl alışırsanız öyle gider.

9. Asla ama asla evliliğinizi monotonlaştırmayın. Mümkün olduğunca hayatınızda değişik sürprizlere yer verin.

10. En ufak bir konuda boşanmak lafını ortaya sürmeyin. Evlilik öyle bir lafla yıkılacak bir kuru değil. İşin ciddiyetinin farkına varın. Fakat şu istisnalar var ki: Aldatma, şiddet, psikolojik şiddet, vb. konularda lütfen arkanıza bile bakmayın.

AİLESİ İÇİN

1. Kendinizden taviz vermeyin, gerisi zaten gelir.

2. İnsanların değişebileceğini aklınızdan çıkarmayın.

3. Ne kadar iyi olursa olsun görümce görümcedir, kayınvalide kaynana.

4. Evlendiğiniz andan itibaren stratejik bir oyuna girmiş oluyorsunuz, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

5. Ne kadar verirseniz yetmez, daha istenir. Verip kaçın, değeriniz bilinsin.

6. İnsanlara yapacağınız iyilikleri rutinleştirmeyin. Bir süreden sonra yaptığınız iyilik göreviniz oluyor.

7. Saygıyla köleliği birbirine karıştırmayın. Anneniz sizi bedava hizmetçi olun diye doğurmadı.

8. Çalışan bir kadınsanız ev işlerinin yarısını eşinize kitleyin. kadın eve para getiriyorsa erkek te ev işine yardım etmek zorunda. Bilmiyorsa da öğrenmek zorunda. Herşeye yetmek zorunda değilsiniz. Canınızın kıymetini bilin.

9. Sınırlarınızı iyi çizmelisiniz. İnsanlar haber vermeden çat kapı gelme cüretini gösteremesinler. Amaaan ne olacak ben misafiri severim demeyin. Sevdiğiniz şey misafir, evinizin yol geçen hanı olması değil, buna emin olabilirsiniz.

10. Kendiniz olun kimse için değişmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…