Evlilik Arifesindeki Kızçelere Naçizane Tavsiyeler...

Bir öneride benden; kesinlik altlı-üstlü oturmayı kabul etmesinler. Kendi dilim yanmıştır bu mevzudan KK da da çok konu açıldı...

Son düzenleme:

adam akıllı okuyan ya da kendi ayakları üstünde durmaya çalışan kadınlar için bi sözüm yok ama dediğin gibi küçük yaşta zengin diye biriyle evleniliyosa, insan değerini maddiyata indirgiyosa yarın bigün o adam benim param benim kurallarım dediğinde gak guk demicek kimse, her tercih bi vazgeçiştir çünkü

Bir öneride benden; kesinlik altlı-üstlü oturmayı kabul etmesinler. Kendi dilim yanmıştır bu mevzudan KK da da çok konu açıldı...

evet bu da çok önemli unutmuşum ben yazmayı, hayatım seneye çıkıcaz borçlarımız bitsin başka yere gideriz hem sen annemle iyi anlaşıyosun gibi laflara kanıp ne birlikte oturun ne altlı üstlü oturun ne de aynı mahallede oturun,erkeklere göre bişey yok anası babası karısı yanında ooohhhhhh hiç evlenmemiş gibi ne güzel, o rahatlığa bi alışırsa hele bide çocuk olursa sittin sene ayrı bi dünya kurulamaz

Ne kadar güzel yazmışsınız..
Aslına bakılırsa bunlar normalde de bilinen tavsiyeler ama uygulanırken ya bahane bulunur ya da güç bulunamaz..

Eylülde nişan şubatta da evlilik dşünen biri olarak...
1-2 sene kayınvalide-kayınbaba ile beraber oturmayı düşünüyoruz. Yaşlarımız da küçük değil 85'liyiz. Erkek arkadaşım da 1 sene sonra falan askere gidecek ben 5-6 ay (umarım) kayınvalide ve kaynana ile beraber yaşayacağım.
Bakalım ben de bunları yaşadıktan sonra ne gibi tavsiyelerde bulunurum, pişman mı olurum hiç bilmiyorum

Ne olmasını umuyosun mesela, neden askerden sonra evlenip ayrı eve çıkmıyosunuz

Ne olmasını umuyosun mesela, neden askerden sonra evlenip ayrı eve çıkmıyosunuz

Askeri beklersem 1.5 sene daha beklerim. Zaten 4 sene oldu artık uzaklık yıpratıcı bir hal aldı. 7.5 ay olmuş en son görüşeli.

Ne olmasını umuyorum, soğuk bir insanımdır çabuk kaynaşmayı umuyorum. Ailemde yaşadığım sorunlardan farklı sorunlar yaşayacağımı zannetmiyorum. Ben de kendi annem yaptığında alttan alacağım bir konuyu onun annesi yapınca dünyanın en büyük meselesi haline getirip kaynanam bana böyle yaptı diye kin gütmemeyi umuyorum.

inşallah herşey umduğun gibi olur canım

bende katılıyorum sana açıkcası teşekkür ederim tecrübeni paylaştıın için
bende nişanlıyım düğün yapmaya çalışıyoruz kendi imkanlarımızla çünkü aileden pek fayda göremicez hepsi olur onu takmıyorum da nişanlımdan önce kardeşi evlenmiş kayınvalidem köye yerleşmiş eşyalarınıda eltim almış hep çamaşır makinesi bile almamış kayınvalidemin makinesini almış onun için bende bazen şeytana uyuyorum sanırım çamaşır makinesi bile almamış banada annen alsın diye her şeyi kendimiz almaya çaloşıyoruz o eşyalara konuvermiş diye ama senin tecruben gözümü açtı ikimizde çalışıyoruz öderiz ne yapalım her şeyi kendi paramızla yapmaya çalışıcam bende ama eksik ama fazla sonradan hiç hak sahibi olamazlar en azından onlara karşı ezilmem ...

annen yapınca en kötü niyeti seni terbiye etmek olabilir yada ccanı sıkkındır bilirsinki annenin niyeti temiz
canı sıkkın annem dersin
kaynananın niyetini bilemezsin ayak üstü sana 10 tane sayabilirim:))))
o yüzden annenin yaptıgı batmaz çünkü bilirsin ama kaynanan yaptıgında batar çünkü niyetini çok farklıdır:))))

sana katılıyorumda arkadaş çok heyecanlı nane olmayayım dedim
anneyle kv hiçbi zaman aynı kefede olamaz, ben bi örnek vereyim anneme gittiğimizde hadi kızım şunu yapalım diyosa harbiden biz yapacağızdır peşimden gelir beraberce yaparız ama kv lafı ortaya atar şunu yapalım bunu yapalım, iyi yapalım derim hoop arkada kimse yok yapalım diye çoğul konuşur ama o aslında yap demektir birinci tekil şahıs olarak

O akıllı bayanlara lafım yok zaten, eline mesleğini almayıp hemen düğün, dernek işine girenlere akıl erdiremiyorum..
Hatta bir örnek vereyim hemen; Bizim alt katımızda oturan komşumuzun kızı 18' di evlendiğinde, ailesi okula göndermedi zaten kapı dışarı çıkarmıyordu. Oturduğumuz semtte bile kaybolabilecek düzeydeydi. Yan tarafımızdaki apartmandaki komşunun çocuğu bunu sürekli izliyordu pencerede, kapıda. En sonunda annesini göndermiş, ailesi şaşırmış tabii kıza soruyorlar kız' da istiyorum demiş, hatta biz ilk duyduğumuzda aysel evlenme demiş kız kardeşim, yaşın küçük. Yanlış anlamış, sen beni kıskanıyorsun demiş.

Neyse evlendi bu, kocası da acayip sessiz bir adam, ama dışarıdan görünen bu, sessiz atın çiftesi sert olurmuş. Kayınvalide her gün yatan, bütün işi gelinden bekleyen bir insanmış anlatmasına göre. Çocuğuna kayınvalidenin dediği gibi değilde kendi bildiği gibi mama hazırladığı için tabak çanak ne varsa indirip babasının evine göndermişler kızı 2 ay babasında kalmış. Sonrada çocuğu alacağız diye korkutup geri evine döndürmüşler ama yanlış yaptık düşüncesi yok. Şimdi o kız eşi annene gidemezsin dediğinde annesinin evine gidemeyen biri. Bornoz takımı aldığı için eşinin para vermediği biri. 25 kuruş eksik deyip eşine hesap soran biri.

Kaynı da askerden gelir gelmez evlendi, hemen de baba oldu. Adam başladı her gece geç gelmeye, sürekli kavga sesleri geliyor. Bir gün balkondan bakıyorum eşi çocuğunu almış ağlayarak gidiyor kocası peşinden. Son geri gelmiş eşi ama adam hala aynı, ben geç yatıyorum bazen ve balkonda sigara içiyorum son ses bir araba geliyor sokağa, içinden kakara kikiri eşi iniyor aşağıya uzun uzadıya anlattım ama erken yaşta evliliğin bu zamanda mutluluk getirdiğine inancım yok maalesef.

Son düzenleme:

al işte,cahile laf anlatmakta zor ille diyoki yaşayıp görücem, bekarken kıskanılacak neyin vardı ki evlenince olsun, müstehakmış

Çok üzüldüm yaşananlara, allah yardımcısı olsun onların ve kimseye yaşatmasın korusun herkesi...

Çok üzüldüm yaşananlara, allah yardımcısı olsun onların ve kimseye yaşatmasın korusun herkesi...

canım Allah korurda kişi kendisi de azcık aklını kullanıcak neticede akılda Allah vergisi
bazen konular okuyorum burda eşim şöyle eşim böyle, geçmiş konulara bakıyorum tee nişanlıyken dayaklar hakaretler, e nişanlıyken seni döven adamın içinden prens mi çıkacaktı artık bunun adıda saflık mı salak mı bilemiyorum

al işte,cahile laf anlatmakta zor ille diyoki yaşayıp görücem, bekarken kıskanılacak neyin vardı ki evlenince olsun, müstehakmış

Yaş zaten küçük, ne okula gitti ne başka birşey gözü açılmamış hiç birşeyi hesap edebilecek durumda değildi. Yani nasıl desem saftı biraz, ailesi de tanıdık, bildik diye verdiler hemen.

Amin, ama değişmez durumları, erken yaş evliliğinde bu devirde gece geç gelme sendromu çok oluyor nedense, daha gençliğini yaşayamadan evlendiklerinden diye düşünüyorum. Adam evleniyor 20-22 yaşında, bütün arkadaşları bekar kendini bekar zannediyor hala. Hatta arkadaşım anlatmıştı 7 yıl önce evlenmiş arkadaşı o da küçükmüş 17 yaşında falandı galiba, eşi bekar arkadaşlarıyla birlikte arabayla cıstak cıstak sokaklarda geziyormuş saat 3,4,5 eve geliyormuş..

Son düzenleme:
sen istediğin kadar yaz çiz hatun konu açmış ara verdik diye nişanlısı istemiyomuş çalışmıyomuş, millet de akıl veriyo alttan al suyuna git diye te Allahım yaa

Aaah ah neler var neler, allah yar ve yardımcımız olsun ne diyelim... Ders almak gerek...

Biz bayanlar daha duygusal yaklaştığımız için mantık geri planda kalıyor. Mantığı devreye soktuğunda da ya geri dönüşü olmayan kararı veriyorsun yada hayır ben ne olursa olsun onunla devam edicem diyorsun. Mantık göreceli olmuş oluyor bu durumda ne yazıkki... Cesaretlede alakalı. Ve aptal aşık olmakta olabilir, bende bilemiyorum yapı meselesi

hayır mantık göreceli değil bence, aklın yolu bir diye boşa dememişler, bi adam seni dövüyo hakaret ediyosa aldatıyosa mantık sana boşan der, bu herkes için böyledir yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…