Yaslı kadın yapıyor işleriEvet, yalnız bu senaryoda işleri yapacak olan kişinin kendisi olacağı için ve kendi anne babasına gideceği için toleranslı davranabilirdi ayrıca bundefa kadının değil problemi değil kocasının problemi olurdu ve adamı uyarırdım.
Şu an yemeğini yaşlı kadın mı pişiriyor oğlu mu pişiriyor evi derleyip toplayan oğlu mu dedim cevap vermedi konu sahibi. Zaten işleri kendi yapmıyorsa annesi elden ayaktan düşünce kendisi yapmaz ki, karısına ittirir.
Toleransı biteceği noktalar için de kadını uyarırdım, huzur kaçma garantili evlilik.
Bakın bu konuda da yanlış düşünüyorsunuz. Ev dediğin değişir. Ör: askerleri düşünün 2 yıl bir yerde 3 yıl bir yerde adamların evi sırtında geziyorlar. Önemli olan katlanabilmek. Kız kardeşiniz sevdiği adama hayatını birleştireceği ruhunu bedenini emanet etmeyi göze aldığı ama evinin küçük olduğundan bahsediyor. Bu güzel değil. Kiraya çıkıp ev sahibi ile uğraşmak mı 1-1 evde yaşamak mı? Aklı olan 1-1 evi kabul eder. Belli ki kardeşiniz hiç ev sahibi derdi ile uğraşmamış.Çocuğu varsa yaşanmaz 1-1 evde
Yani bilmiyorum çocuklu aile yaşayabilir mi
Geçici yazlık falan olsa 1-1 evde yaşanır da çocuk varken yaz tatilinde falan diğer türlü zor
Kardeşim ev her gün değişmez
Bir kere ne dersek hep o gider kafasında
E bu kayınvalide evinde oturmak dümdüz?Güncelleme : damadımız aynı site içinde yaşamak istediğini ve işten gelince akşam yemeklerini ailesi ile birlikte yemek istediğini ,
Uzun tatillere gidince 3 Günden fazla kalamayacağını da belirtmiş ,
Ayrıca bazı akşamlar ailemin evinde kalırız hep birlikte oluruz diye de baştan söylemiş
Tamam huzur evine gönderirEvet, yalnız bu senaryoda işleri yapacak olan kişinin kendisi olacağı için ve kendi anne babasına gideceği için toleranslı davranabilirdi ayrıca bundefa kadının değil problemi değil kocasının problemi olurdu ve adamı uyarırdım.
Şu an yemeğini yaşlı kadın mı pişiriyor oğlu mu pişiriyor evi derleyip toplayan oğlu mu dedim cevap vermedi konu sahibi. Zaten işleri kendi yapmıyorsa annesi elden ayaktan düşünce kendisi yapmaz ki, karısına ittirir.
Toleransı biteceği noktalar için de kadını uyarırdım, huzur kaçma garantili evlilik.
Herif için sorumluluk yok, ruhsuz bi plan peşinde karısını iş ortağı yapacak; bir de eline çocuk(lar) verip kilitleyecek. Evi büyütme bahanesiyle ikisini de elden çıkarıp büyükçe bir eve geçecekler. Hatta sana yardımcı tutarım çocuklara ve yaşlılara bakar der.Yaslı kadın yapıyor işleri
Onu atlamışım
Konu sahibi değilim ancak cevap vermek isedim bir gün bizde yaşlanacağız Allah elden ayaktan düşürmesin. Kaynanamdan nefret eden derim ancak bir gün elden ayaktan düşerse bakarım. Bu hizmetçilik değildir bu vicdan sahibi olanın insanlığıdır. Itirmek falan olmuyor yani. Kimin neyi hak ettiğide önemli değil diyorum ya insanlıkla alakalıEvet, yalnız bu senaryoda işleri yapacak olan kişinin kendisi olacağı için ve kendi anne babasına gideceği için toleranslı davranabilirdi ayrıca bundefa kadının değil problemi değil kocasının problemi olurdu ve adamı uyarırdım.
Mesele o değil, anneme babama bakacağım diyor eli ayağı tutuyor mu? Evet. O zaman kendisi ilgilenebilir. Eşine yaptırmasının anlamı yok.Konu sahibi değilim ancak cevap vermek isedim bir gün bizde yaşlanacağız Allah elden ayaktan düşürmesin. Kaynanamdan nefret eden derim ancak bir gün elden ayaktan düşerse bakarım. Bu hizmetçilik değildir bu vicdan sahibi olanın insanlığıdır. Itirmek falan olmuyor yani. Kimin neyi hak ettiğide önemli değil diyorum ya insanlıkla alakalı
Maddi açıdan karşılamaları manevi açıdan kabullenmeleri gerekir baya yüksek fiyatlı oralar.Tamam huzur evine gönderir
Kiz kardesinizden niye yabanci gibi bahsediyorsunuz surekli ve bu kadar bilgiye nasil sahipsiniz bu da cok ilginc. Bence her seye hakim biri olarak siz meseleyi burdan fikir almadan da cozersiniz. Valla konu da, damat da, kardes de, siz de bi acayipsinizKız damadın ailesi ile iyi anlaştı
Onlar da kızı gibi benimsediler gördüğüm kadarıyla
O yüzden işin daha yaşlanınca boyutunu pek düşünmedi sanırım
Olabilir yani ....öyle dedi diye öyle yaşayacak değil.Hayır, direk evlenmeden demiş akşamları beraber yeriz bazen yatılı kalırız, tatile gidersek erken dönmek zorundayız diye. İlerisi için olsa ilerisi için diye söyler zaten ileride yaşlılar hastalık olur bi şey olur böyle böyle durum var yanıma almam gerekebilir diye. İkisi çok farklı durumlar.
Ben 30+ yaşlarında kültürlü eğitimli hiçbir adamın ailemle bir yemek yiyelim vs dediğini duymadım yada aynı site içindeki evlerde yatılı kalalım dediğini -hastalık yokken keyfi- bu kafada olan profiller belli.
Tek çocukla evlendi diye bence kimse bi şey göze almak zorundada değil 10 kardeş diye evlenirsin hayat bu 1e düşer, bilemezsin, hayatta herkesin bi sınırı var aile hayatı var olacak olan şey var olmayacak olan şey var. Benim 60 yaşındaki kv bile kendi kv ile bir yaşamak istemiyor.( Kp tek çocuk)
80 metre kare evde 4 kişi yaşıyoruz kirada
60 metre kare evde 2 kişi cokta güzel yaşar
Hatta ev kolay temizlenir,yorulmaz iş cabuk biter
Semtte güzelmiş ve site içi bence kabul edilir bir istek.
Valla biz öyle bedavadan gazel okumadık, şuraya gideriz gezeriz demek ile insanın evi düzeni hayatını etkileyecek şeyleri konuşması aynı değildir. Sizin eşiniz palavra attı diye tüm erkekleri aynı mı sanıyosunuz?Olabilir yani ....öyle dedi diye öyle yaşayacak değil.
Hayal kurmak..
Bizde evlilik arifesinde neler dedik ,her hafta sonu bineriz arabaya tanimadiğimiz bir şehire .
Cocuklarimiz dede nene ne olduğunu bilsin diye gideriz dedik elbette memlekete .
Hele erkek neler neler söylüyor ,
Tatile götürürum seni ,elini soğuk sudan sicağa sokturmam ,gerekirse eve yardimci tutariz
Arkadaşlar şimdi damat adayı ne yapsın?
Annesini babasini yokmu saysin?
Ayda bir saatlik ziyaretmi etsin?
Artik ben evlendim sizde kendi çarenize bakinmi desin ?
Merhabalar
Sizlerden bir evlilik meselesi ile ilgili fikir almak istiyorum ben çok hassas bir dönemden geçtiğim için fikir veremiyorum. Buradaki kadınların deneyimlerinden yola çıkarak kardeşime yardımcı olmak istiyorum
Benim kardeşim biriyle hayatını birleştirmek istiyor. Damat adayımız işinde gücünde kendi halinde biri. Kiz kardeşim ile de birbirlerini seviyorlar. Evlenmek istiyorlar ama damadımızın bir şartı var.
Annesi babası yaşlı ve damadınız tek çocuk. Ailesine yakın bir yerde yaşamak istiyor yürüme mesafesinde olmalı en ufak bir konuda yanlarına gitmem gerekebilir diyor.
Ailesi istanbulda lüks bir semtte oturuyor semt pahalı evler de pahalı
O semtte ev almak veya kiraya çıkmak zor.
Damadın o semtte küçük bir evi var
Kızkardeşime orada yaşayalım bir süre ileride çoluk çocuk sahibi olursak bir şekilde değişiriz kiraya çıkarız bir çözüm buluruz diyor.
Başka semtte yaşamayı kabul etmiyor.
Bizim kız da o kadar dar evde yaşamak istemem ne kadar süre yaşayacağım belirsiz belki hiç çocuk sahibi olmayacağım evlenip 40 sene aynı evde yaşayacağım diyor
Sonuç olarak ev konusunda anlaşamıyorlar.
Benden fikir istedi de benim şu ara kendime faydam yok
Sizlere sormak istiyorum böyle bir durumda ne tavsiye verirsiniz ?
Konunun bu kadar tutacağını bilemedim
Hepinize fikirleriniz için çok teşekkür ederim:)
Güncelleme : damadımız aynı site içinde yaşamak istediğini ve işten gelince akşam yemeklerini ailesi ile birlikte yemek istediğini ,
Ayrıca bazı akşamlar ailemin evinde kalırız hep birlikte oluruz diye de baştan söylemiş
Merhabalar
Sizlerden bir evlilik meselesi ile ilgili fikir almak istiyorum ben çok hassas bir dönemden geçtiğim için fikir veremiyorum. Buradaki kadınların deneyimlerinden yola çıkarak kardeşime yardımcı olmak istiyorum
Benim kardeşim biriyle hayatını birleştirmek istiyor. Damat adayımız işinde gücünde kendi halinde biri. Kiz kardeşim ile de birbirlerini seviyorlar. Evlenmek istiyorlar ama damadımızın bir şartı var.
Annesi babası yaşlı ve damadınız tek çocuk. Ailesine yakın bir yerde yaşamak istiyor yürüme mesafesinde olmalı en ufak bir konuda yanlarına gitmem gerekebilir diyor.
Kızkardeşime orada yaşayalım bir süre ileride çoluk çocuk sahibi olursak bir şekilde değişiriz kiraya çıkarız bir çözüm buluruz diyor.
Bizim kız da o kadar dar evde yaşamak istemem ne kadar süre yaşayacağım belirsiz belki hiç çocuk sahibi olmayacağım evlenip 40 sene aynı evde yaşayacağım diyor
Güncelleme : damadımız aynı site içinde yaşamak istediğini ve işten gelince akşam yemeklerini ailesi ile birlikte yemek istediğini ,
Güncelleme kısmını okudum. "Yok devenin nalı" diyerek gidiyorum.Merhabalar
Konu sahibi değilim ancak cevap vermek isedim bir gün bizde yaşlanacağız Allah elden ayaktan düşürmesin. Kaynanamdan nefret eden derim ancak bir gün elden ayaktan düşerse bakarım. Bu hizmetçilik değildir bu vicdan sahibi olanın insanlığıdır. Itirmek falan olmuyor yani. Kimin neyi hak ettiğide önemli değil diyorum ya insanlıkla alakalı
Konunun başını okuduğum zaman makul bir istek gibi geldi, hatta şöyle bir tavsiye verecektim. Eğer eşi yakın oturmak istiyorsa kendi gitsin gelsin kardeşiniz çok da dahil olmasın yoksa bir süre sonra iş güç vs onun da görevi oluverir anlamaz.Güncelleme : damadımız aynı site içinde yaşamak istediğini ve işten gelince akşam yemeklerini ailesi ile birlikte yemek istediğini ,
Öyle mi dersiniz ?Konunun başını okuduğum zaman makul bir istek gibi geldi, hatta şöyle bir tavsiye verecektim. Eğer eşi yakın oturmak istiyorsa kendi gitsin gelsin kardeşiniz çok da dahil olmasın yoksa bir süre sonra iş güç vs onun da görevi oluverir anlamaz.
Güncelleme kısmından sonra ise fikrim değişti, uzun tatiller yapamamak gidip orda yemek yemek kalmak vs bunlar abartı, ne gerek var? Damat kızı ailesinin evine yerleştirmek istiyor çaktırmadan o yüzden çok da masraf yapmadan 1+1’de oturmak istiyor. Çok iyi düşünmeli ihale kız kardeşinize kalacak gibi duruyor damat o kadar da masum değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?