Evlilik arefesindeki kardeş ve sorunlar

Yaslı kadın yapıyor işleri
Onu atlamışım

Bakın bu konuda da yanlış düşünüyorsunuz. Ev dediğin değişir. Ör: askerleri düşünün 2 yıl bir yerde 3 yıl bir yerde adamların evi sırtında geziyorlar. Önemli olan katlanabilmek. Kız kardeşiniz sevdiği adama hayatını birleştireceği ruhunu bedenini emanet etmeyi göze aldığı ama evinin küçük olduğundan bahsediyor. Bu güzel değil. Kiraya çıkıp ev sahibi ile uğraşmak mı 1-1 evde yaşamak mı? Aklı olan 1-1 evi kabul eder. Belli ki kardeşiniz hiç ev sahibi derdi ile uğraşmamış.

Uzunca bir süre istanbulda yaşadım memurum ve evlenen tüm arkadaşlarım 1-1 bekar evlerine evlenip yerleştirler. 5 yıl Birikim yapıp kendi evlerini aldır. Gerçi o zaman piyasa daha iyiyidi kolaydı yani. Şimdi kiralarda çok yüksek ve sahipleri de anasının gözü. Kız kardeşinize şunu söyleyin derim eğer damadınızın gerçekten niyeti temiz ise yani durumları toparladığında farklı bir eve çıkabilecek samimiyetine inanıyorsa adamı üzmesin. Ha yok diyorsa ben güvenmiyorum hiç evlenmesin.

E bu kayınvalide evinde oturmak dümdüz?
Ben olsam evlenmezdim. Akşam yemeğimi evimde huzur içinde yiyemeyeceksem, tatilim 3 günü geçmeyecekse niye evleniyorum ki? El alemin anasına babasına yoldaş olacağıma oturur babamın evinde kendi anama babama yoldaş olurum. En azından birinde vefa borcumu ödemiş olurum. Kocam olacak diye de kendimi bu kadar sıkıntıya sokmam.

Tamam huzur evine gönderir

Yaslı kadın yapıyor işleri
Onu atlamışım
Herif için sorumluluk yok, ruhsuz bi plan peşinde karısını iş ortağı yapacak; bir de eline çocuk(lar) verip kilitleyecek. Evi büyütme bahanesiyle ikisini de elden çıkarıp büyükçe bir eve geçecekler. Hatta sana yardımcı tutarım çocuklara ve yaşlılara bakar der.
inşallah çocuk çalışmasına başlamamışlardır

Konu sahibi değilim ancak cevap vermek isedim bir gün bizde yaşlanacağız Allah elden ayaktan düşürmesin. Kaynanamdan nefret eden derim ancak bir gün elden ayaktan düşerse bakarım. Bu hizmetçilik değildir bu vicdan sahibi olanın insanlığıdır. Itirmek falan olmuyor yani. Kimin neyi hak ettiğide önemli değil diyorum ya insanlıkla alakalı

Mesele o değil, anneme babama bakacağım diyor eli ayağı tutuyor mu? Evet. O zaman kendisi ilgilenebilir. Eşine yaptırmasının anlamı yok.
Allah elden ayaktan düşürmeden, akıl sağlığını bozmadan, güzelce yaşlandırsın.
Kakanın dostu olmaz yeri geliyor kendi doğurduğumuzun bezini temizlerken midemiz bulanıyor, sağı solu kirletince kızıyoruz. Kan bağın olmayan birininkiyle lafta ilgilenmek kolay.

Kız damadın ailesi ile iyi anlaştı
Onlar da kızı gibi benimsediler gördüğüm kadarıyla
O yüzden işin daha yaşlanınca boyutunu pek düşünmedi sanırım
Kiz kardesinizden niye yabanci gibi bahsediyorsunuz surekli ve bu kadar bilgiye nasil sahipsiniz bu da cok ilginc. Bence her seye hakim biri olarak siz meseleyi burdan fikir almadan da cozersiniz. Valla konu da, damat da, kardes de, siz de bi acayipsiniz

Olabilir yani ....öyle dedi diye öyle yaşayacak değil.
Hayal kurmak..
Bizde evlilik arifesinde neler dedik ,her hafta sonu bineriz arabaya tanimadiğimiz bir şehire .
Cocuklarimiz dede nene ne olduğunu bilsin diye gideriz dedik elbette memlekete .
Hele erkek neler neler söylüyor ,
Tatile götürürum seni ,elini soğuk sudan sicağa sokturmam ,gerekirse eve yardimci tutariz

Arkadaşlar şimdi damat adayı ne yapsın?
Annesini babasini yokmu saysin?
Ayda bir saatlik ziyaretmi etsin?
Artik ben evlendim sizde kendi çarenize bakinmi desin ?

80 metre kare evde 4 kişi yaşıyoruz kirada
60 metre kare evde 2 kişi cokta güzel yaşar

Hatta ev kolay temizlenir,yorulmaz iş cabuk biter
Semtte güzelmiş ve site içi bence kabul edilir bir istek.

60m2 evde iki kisi icin cok bunaltici biz 1 sene dayanabildik 1+1 amerikan mutfak yasanmiyor.

Valla biz öyle bedavadan gazel okumadık, şuraya gideriz gezeriz demek ile insanın evi düzeni hayatını etkileyecek şeyleri konuşması aynı değildir. Sizin eşiniz palavra attı diye tüm erkekleri aynı mı sanıyosunuz?
Benim eşim tatile götürürüm seni demez mesela çünkü bu benim standartımda olan bir şey zaten, bana ev işlerinde yardım ederim diye atıfta bulunmasına gerek yok o zaten bu kafada bi adam değil zaten yapar, ben işteyken kızımızada bakar. Emzirmek dışında her şeyi gayette yapar yaptıda.
Evli bir çift her akşam kayınailesinde yemek yemez, herkesin ailesi düzeni farklıdır. İki kere iki dört . Tutup atalım mı bakmayalım mı dite demogoji yapmanızada gerek yok, konuda ne elden ayaktan düşen var ne atılan var. Kimse arka sokakta oturan kaynanasında yatılı kalmadı diye ölmez.
Damat elbette elini ailesinden çekmeyecek bunu yaparken birlik yaşamasına gerek mi var? Yatalak mı oldular da konu sahibi yazmadı? Nedir bizim okumayıpta sizin okuduğunuz ayrıntı?
Söyleyin cidden merak ettim.

Dert edilecek sorun ev değil ailesine aşırı düşkün olması. Yakın yerde otururken bile yatıya kalmak nedir yaa.
Gelini aynı eve almaya çalışıyorlar da çaktırmadan her akşam yemeği annemlerde yiyelim, bazı akşam yatıya kalalım diye
yolunu yapıyorlar. İlerde ya o kız o eve temelli gidecek onlara bakmaya mecbur tutulacak ya da daha fazla çekemeyip yolun
sonu görünecek.
Kardeşiniz uzak durulması gereken biri ile evliliği düşünüyor ve tek dert ettiği küçük evde kalmak istememesi.
Başına geleceklerin farkında değil şimdiden geçmiş olsun.

Evlenecek gelin adayı üç kişinin hayatını yaşayacak, onlara uyacak, bireyselligi kalmayacak. Tatile bile 3 günden fazla gitmemek ne demek? Üstelik anne baba eli ayağı tutan insanlar. Zamanla evlerine haftada bir iki kere yatmaya gelecekler sadece. Saçma sapan beklentileri var kızdan.

Kardeşin hemen ayrılsın. Çok sürmez ailesinin yanına yerleşmek ister bu adam. Evler yakın, bazen ailemde kalırız demiş. Tatile bile gidemiyor 3 günden fazla aklı kalıyor. Hemen ayrılsın beklemesin.

Kosa kosa kacsin, kossun vede arkasina bakmasin...... anasina babasina bakici ariyor

Güncelleme kısmını okudum. "Yok devenin nalı" diyerek gidiyorum.

Lafta kolay. Insan eti ağır olur. Evde yaşlı bakmanin zorluğunu bilmeyen konuşmasin. Annem yillarca yatalak annesine bakti. Bazen 3 hafta evden çıkamadığı oluyordu. Semt pazarina, komşulara bile gidemiyordu kadin.
Beni sabah okula birakamiyordu mesela...
Kimse böyle bir yükün altina girmek zorunda değil. Bunun vicdanli olmakla vs alakasi yok. Her yiğidin harcı değil evde yaşlı bakmak ve hapis hayati yaşamak

Konunun başını okuduğum zaman makul bir istek gibi geldi, hatta şöyle bir tavsiye verecektim. Eğer eşi yakın oturmak istiyorsa kendi gitsin gelsin kardeşiniz çok da dahil olmasın yoksa bir süre sonra iş güç vs onun da görevi oluverir anlamaz.

Güncelleme kısmından sonra ise fikrim değişti, uzun tatiller yapamamak gidip orda yemek yemek kalmak vs bunlar abartı, ne gerek var? Damat kızı ailesinin evine yerleştirmek istiyor çaktırmadan o yüzden çok da masraf yapmadan 1+1’de oturmak istiyor. Çok iyi düşünmeli ihale kız kardeşinize kalacak gibi duruyor damat o kadar da masum değil.

Öyle mi dersiniz ?

Kayınvalide falan kız kardeşimi çok sevdi
Kardeşim de ailesini sevdi
Yaşlı insanlar zaten sorun yaşamam kafasında idi
Tek sorun ona göre ev idi
Ama şimdi bu açıdan bakınca
Ben olsam ben de her akşam başkasında yemek yemek istemezdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…