Evlilik arefesindeki kardeş ve sorunlar

Ailesi düzgün insanlar zaten yaşlılar
Kızı sevdiler
Kız da onları sevdi
O yüzden o boyutunu pek düşünmedi sanırım

Evlenme demeye de dilim varmıyor
Kendi hayatı sonuçta

Ailesi düzgün insanlar zaten yaşlılar
Kızı sevdiler
Kız da onları sevdi
O yüzden o boyutunu pek düşünmedi sanırım
Yani benim de tek çocuğum var. O da oğlan.
Ben zırt pırt gelsinler istemem. Kendi hayatımı yaşamak isterim. Ama oğlum benimle aynı şehirde yakında oturmak isteyebilir. İçi böyle rahat edebilir. Evleneceği insan için de bu kararından vazgeçmez bence.
Ki dediğim gibi benim hayalim zaten yazlıkta geçen bir emeklilik. Torun bakmak falan da istemem. Öyle dip dibelik istemem. Ama tek bir çocuğum olacağı için muhtemelen her gün ararım, o da arar. Gelir gideriz. Yani mesafe isteyen bir gelin adayının benim oğlumla evlenmek istemesi de kendine haksızlık olur bence

Kız adamın ailesini sevdi
Bana zararları yok diyor
Ama her gün gideyim geleyim devamlı onlarla oturayım falan o olaybir zaman sonra bıktırır gibi geliyor
Bunun zararla ne ilgisi var. Bi kadın her akşam neden başka yerde yemek yesin neden sürekli bi ailenin gölgesinde yaşasın. Hiç mi evde keyif yapmak istemeyecek kocasına sofra kurmak yayılmak istemeyecekler. Adam kendi ailesiyle bir gibi yaşamak istiyor ama şu ama bu denecek durum yok, kardeşiniz bu saatten sonra yaşım geçiyo ailesiylede otururum, kocamla özel alanım olmasada olur çocuk doğurayım diyorsa evlensin.
Yok bana bunlar gelmez diyosa boşanma garantili bi evlilik yapacak.
Siz evli misiniz bilmiyorum ama artık bekarlar dahil ortalama mantıkta her insan evlilik öncesi sende bizim kızımızsın adı aldındaki şirinliklere tav olmuyor.

Evlenme demeye de dilim varmıyor
Kendi hayatı sonuçta
Siz bir kereye mahsus söylersiniz asıl sorun küçük ev değil hatta yakın olması da değil asıl sorun aile ilişkileri hergün akşam yemeğini orada yemek isteyeceksen yatılı kalacaksan evlenmek isteyeceksen evlen ama ileride çok pişman olursun benim çevremde de var aile apartmanında yada aynı sitede oturan herkes kapısı kapattımı Kendi evinde öyle hergün yemekler yada aynı yerde yatılı kalma olayı yok.

Arkadaşlara katılıyorum.
İyi bir semtte 60m2 evi, kötü bir yerdeki 150 mt2 ye değişmem.
Ayrıca iki kişi için bence yeterli. Hemen çocuk istiyor diyorsunuz da bu ısmarlama bir şey değil ki. Korunmuyoruz hadi bu ay hemen çocuğumuz olacak diye bir garantisi yok. Belki senelerce olmayacak belki hiç olmayacak.
Misal ben düzenli adet gören biriydim hiç sıkıntım olduğunu düşünmezdim doktora gittim ağır pcos çıktı doğal yolla gebelik imkansız dendi.
Ayrıca eş adayı çocuk olursa evi değiştiririz gibi bir seçenekte sunmuş anladığım kadarıyla. Ayrıca evden önce yakın oturmak sıkıntı olur mu? Eş adayı sürekli orda olmak ister mi? diye düşünmeli.
Yani bu şekilde olsa idare edebilir mi? Tek çocukmuş, ailesi yaşlıymış ve yakın oturacaklar eğer olursa.

Şu an bu adamın yeme içme işlerini kim yapıyor annesi mi? Aynı evde mi yaşıyorlar? Cevap everse koca adam onların yemeğini, temizliğini yapmıyorsa herhangi bir katkısı yok. anne babasına bağımlı biri 38 yaşında düşündüğü çocuğu da anası tembihlemiş.

Koyu işaretlediğim yerleri Hala evin metrekaresini dert ediyor olması inanılmaz . İlerde iki evi satıp tek büyük ev içine hep beraber girme planları var (çocuk kardeşini bağlamak için, hemen yapalım demesinden belli)
Sorun metrekare değil, yaşam biçimi.

Evliyim de benim böyle sorunlarım çok şükür olmadı
Bizimkiler hep çok uzakta oldular ve aramızda mesafe hep oldu

Kız adamın ailesini sevdi
Bana zararları yok diyor
Ama her gün gideyim geleyim devamlı onlarla oturayım falan o olaybir zaman sonra bıktırır gibi geliyor
Siz evli değil misiniz kimse yok mu sen napıyorsun kardeşim bu işler öyle çiçekli böcekli pembe hayalli olmaz diyecek?
Kendi annesinin yemeğini yapıp bulaşığını evini toplar mı mesela belli ki yakında kocası ve ailesi dahil 4 kişinin (hamile hamile+) işlerini görmeye başlayacak

30 üstü
Küçük değil
O zaman kendi görüyordur. Siz uyarın kalanı onun sorunu.
Yani dediğim gibi tek çocukla otururken uzakta oturamam da diyorken hala evlenmek istiyorsa zaten biliyordur yaşayacaklarını.
Sonradan fikrini değiştiririm sanmasın sadece bunu söyleyin yeter.
Aile iyiyse seviyorsa dip dibe olmaktan rahatsızlık duymayacaksa sorun yok.
Çünkü benim görüşüme yakın, eğitimli, oturup kalkmasını bilen bir aileyle sık görüşmekten rahatsızlık duymayabilir.
Kayınaile var kayınaile var.
İyi muhitte oturan tek çocuklu aile profili bana sıkıntılı gelmedi açıkçası. Ama mesafeli bir aile istiyorsa da bunla olmaz.
Bunj sadece söyleyin. 30 üstünde bir insan bunları göze alıyorsa evlensin zaten kendi tercihidir

Evliyim de benim böyle sorunlarım çok şükür olmadı
Bizimkiler hep çok uzakta oldular ve aramızda mesafe hep oldu
İyide bende evliyim bu sorunları yaşamıyorum ki yaşım 28 ama biliyorum yani böyle şeyler hayatta var ve olabilir. İlla her ihtimal yaşanarak öğrenilmiyor ki, göz göre göre kardeşiniz kendini ateşe atıyor bi abla olarak karşınıza alıp bunları konuşacağınıza evin metrekaresini dert etmişsiniz. Zaten ileride birlikte yaşayacaklar bu çok net, çocuğuda ayrılamasın diye hemen istiyor.
Kardeşin iyi insanlar beni sevdiler laflarına kanacak zekada mı, lütfen yanlış anlama asla aşağılama gibi demiyorum yani saf mıdır bu pembe çiçek böcek laflarına kanar mı. Eğer böyleyse gözünü açın, evlenmeden konuşsun her şeyi

Ailesini bilmem ama adam kazık kadar olmasına rağmen ayrı evlerde birlik yaşama hayali kuruyor. Her akşam beraber yemekler iki adım mesafede yatılı kalma vs bana hiç öyle cool bi hava vermedi. Anadoluda köyden gelme adet bunlar.

İyi profilli aile
Ve anne baba neredeyse kardeşimin dedesi yaşında
O yüzden ne paylaşabilirim ki o insanlarla aramda gerginlikte olmuyor
Normal kendi halinde kişiler
Haftada bir iki gitsem de sorun etmem diyor

Ama gerisini bilmiyorum

60 metre ev
Bir çocukları olsa sığamazlar mesela
Kaynana kayınpeder kötü insanlar değiller
Kendi halindeler
Ve başka çocukları olmadığı için kızkardeşime de düşkünler
Yetiyor arkadaşim yetiyor, gönül isterse .
Ben almanya gibi bir yerde mecburen 55 metre karede ikiinçi çocuğumu doğurdum .
Zaten çocuk ilk seneleri yatak odasinda kaldımi daha rahat ,elini uzatsan memesini verirsin
Acik mutfak sevmem onda panel duvar yaptirirdim

Hem ev güzel bir semtteymiş ve istanbulda ,bir kaç seneye satilsa daha büyük makul yerden alinir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…