- 11 Şubat 2023
- 10.790
- En iyi cevaplar
- 1
- 25.094
- 528
İstanbul gibi bir yerde büyük olsun da varoş olsun diyecegime nezih semtte daha küçük eve razı gelirim. Kardeşinin dünyadan haberi yok heralde.Merhabalar
Sizlerden bir evlilik meselesi ile ilgili fikir almak istiyorum ben çok hassas bir dönemden geçtiğim için fikir veremiyorum. Buradaki kadınların deneyimlerinden yola çıkarak kardeşime yardımcı olmak istiyorum
Benim kardeşim biriyle hayatını birleştirmek istiyor. Damat adayımız işinde gücünde kendi halinde biri. Kiz kardeşim ile de birbirlerini seviyorlar. Evlenmek istiyorlar ama damadımızın bir şartı var.
Annesi babası yaşlı ve damadınız tek çocuk. Ailesine yakın bir yerde yaşamak istiyor yürüme mesafesinde olmalı en ufak bir konuda yanlarına gitmem gerekebilir diyor.
Ailesi istanbulda lüks bir semtte oturuyor semt pahalı evler de pahalı
O semtte ev almak veya kiraya çıkmak zor.
Damadın o semtte küçük bir evi var
Kızkardeşime orada yaşayalım bir süre ileride çoluk çocuk sahibi olursak bir şekilde değişiriz kiraya çıkarız bir çözüm buluruz diyor.
Başka semtte yaşamayı kabul etmiyor.
Bizim kız da o kadar dar evde yaşamak istemem ne kadar süre yaşayacağım belirsiz belki hiç çocuk sahibi olmayacağım evlenip 40 sene aynı evde yaşayacağım diyor
Sonuç olarak ev konusunda anlaşamıyorlar.
Benden fikir istedi de benim şu ara kendime faydam yok
Sizlere sormak istiyorum böyle bir durumda ne tavsiye verirsiniz ?
Konuyu güncelleyeceğimİyide bende evliyim bu sorunları yaşamıyorum ki yaşım 28 ama biliyorum yani böyle şeyler hayatta var ve olabilir. İlla her ihtimal yaşanarak öğrenilmiyor ki, göz göre göre kardeşiniz kendini ateşe atıyor bi abla olarak karşınıza alıp bunları konuşacağınıza evin metrekaresini dert etmişsiniz. Zaten ileride birlikte yaşayacaklar bu çok net, çocuğuda ayrılamasın diye hemen istiyor.
Kardeşin iyi insanlar beni sevdiler laflarına kanacak zekada mı, lütfen yanlış anlama asla aşağılama gibi demiyorum yani saf mıdır bu pembe çiçek böcek laflarına kanar mı. Eğer böyleyse gözünü açın, evlenmeden konuşsun her şeyi
Bunlar adamın ilerisi için kendi düşündükleri olabilir.Ailesini bilmem ama adam kazık kadar olmasına rağmen ayrı evlerde birlik yaşama hayali kuruyor. Her akşam beraber yemekler iki adım mesafede yatılı kalma vs bana hiç öyle cool bi hava vermedi. Anadoluda köyden gelme adet bunlar.
İşte daha büyük makul bir ev almak istemiyor var olanı satıpYetiyor arkadaşim yetiyor, gönül isterse .
Ben almanya gibi bir yerde mecburen 55 metre karede ikiinçi çocuğumu doğurdum .
Zaten çocuk ilk seneleri yatak odasinda kaldımi daha rahat ,elini uzatsan memesini verirsin
Acik mutfak sevmem onda panel duvar yaptirirdim
Hem ev güzel bir semtteymiş ve istanbulda ,bir kaç seneye satilsa daha büyük makul yerden alinir
Bunı teklif edemez ama mesela.İşte daha büyük makul bir ev almak istemiyor var olanı satıp
Vallahi evden çok daha büyük sorunlar var gibi, kardeşiniz çok emin mi bu adamla evlenmek için?Tam 2. Paragrafta yazdığın gibi olduğunu tahmin ediyorum yengenç
Adamı yakınen tanımıyorum ama
Site içinde yakınız akşamları yemekleri annemlerde yeriz
Senede tatile gitsek çok uzun kalamayız annemler tek kalmasın falan diyormuş
Kardeşim de bu çocuk olsa bile taşınmayabilir diyor
Tamam şimdi satmak istemez tabi ,biraz sabir .İşte daha büyük makul bir ev almak istemiyor var olanı satıp
Damadınızın düşünceleri gayet mantıklı geldi. Anacak kız kardeşiniz damadınızı üzer.Merhabalar
Sizlerden bir evlilik meselesi ile ilgili fikir almak istiyorum ben çok hassas bir dönemden geçtiğim için fikir veremiyorum. Buradaki kadınların deneyimlerinden yola çıkarak kardeşime yardımcı olmak istiyorum
Benim kardeşim biriyle hayatını birleştirmek istiyor. Damat adayımız işinde gücünde kendi halinde biri. Kiz kardeşim ile de birbirlerini seviyorlar. Evlenmek istiyorlar ama damadımızın bir şartı var.
Annesi babası yaşlı ve damadınız tek çocuk. Ailesine yakın bir yerde yaşamak istiyor yürüme mesafesinde olmalı en ufak bir konuda yanlarına gitmem gerekebilir diyor.
Ailesi istanbulda lüks bir semtte oturuyor semt pahalı evler de pahalı
O semtte ev almak veya kiraya çıkmak zor.
Damadın o semtte küçük bir evi var
Kızkardeşime orada yaşayalım bir süre ileride çoluk çocuk sahibi olursak bir şekilde değişiriz kiraya çıkarız bir çözüm buluruz diyor.
Başka semtte yaşamayı kabul etmiyor.
Bizim kız da o kadar dar evde yaşamak istemem ne kadar süre yaşayacağım belirsiz belki hiç çocuk sahibi olmayacağım evlenip 40 sene aynı evde yaşayacağım diyor
Sonuç olarak ev konusunda anlaşamıyorlar.
Benden fikir istedi de benim şu ara kendime faydam yok
Sizlere sormak istiyorum böyle bir durumda ne tavsiye verirsiniz ?
Çocuğu varsa yaşanmaz 1-1 evde
Yani bilmiyorum çocuklu aile yaşayabilir mi
Geçici yazlık falan olsa 1-1 evde yaşanır da çocuk varken yaz tatilinde falan diğer türlü zor
Kardeşim ev her gün değişmez
Bir kere ne dersek hep o gider kafasında
Üzerine ben de koyayım birlikte alalım dediğindeBunı teklif edemez ama mesela.
Adam kendi bekarken almış satmayı teklif edemez kardeşiniz
DeğilVallahi evden çok daha büyük sorunlar var gibi, kardeşiniz çok emin mi bu adamla evlenmek için?
Nerden anladiniz hizmetci olacağini?Valla soru sahibi kız kardeşiniz yok 60 metrekare yok 70 metrekare diye takılacağına baya baya hizmetçiliğe gideceğine takılsın. Eve gelene kadar birçok problem var gibi. Biraz bodoslama gidiyor sanki.
Damat tek çocukmuş. kız kardeşinizde bazı gerekliliklerinin olduğunu farkına varmalı bence
İlla ki yaşanır daHer türlü evde yaşanıyor, yaşanmaz diye kendinizi şartlamayın. 1+1evde yaşayan 2 çocuklu aile biliyorum. Salona çocuklara her gün yatak kurup kaldırıyor. Ha zor oluyor mu oluyordur elbet. Ama onların imkanı buna yetiyor. Zaten çocuk olsa da 2 yıl kadar aynı odada kalınıyor. Evin isterse 5+1 olsun, iş kaç oda kullandığına bakar. Ben şu anda 2+1 de oturuyorum. 90m2 kadar. Bir önceki evim 1+1 200m2 idi. Taşınalı iki ay oldu, zorlanıyor muyum zorlanıyorum. Çünkü yeni bir hayat kuruyorum, yurtdışına taşındım, evin eksiklerini yavaş yavaş tamamlıyorum. Bir süre 1+1 evde de idare ederdim iki çocukla, hele de 60 m2 ise. 1+1 için oldukça geniş bir ev bence. 1+1 ler genelde 35-40 m2 civarında oluyor.
Hayır, direk evlenmeden demiş akşamları beraber yeriz bazen yatılı kalırız, tatile gidersek erken dönmek zorundayız diye. İlerisi için olsa ilerisi için diye söyler zaten ileride yaşlılar hastalık olur bi şey olur böyle böyle durum var yanıma almam gerekebilir diye. İkisi çok farklı durumlar.Bunlar adamın ilerisi için kendi düşündükleri olabilir.
Elden ayaktan düşse, hastalık durumu olsa tek çocuk olan bir insan eninde sonunda yanına alacağını düşünür.
Yani bunları düşünmek “köylü” kafası değil bence. Çünkü tek çocuksun ve ailende bir hastalık durumu olsa yük paylaşamazsın.
Tek çocukla evlenen insan bunları göze almalı.
Kız kardeşi sen misin?Nerden anladiniz hizmetci olacağini?
Kiz ailesine yakin oturmak isteseydi ayni düşünürmüydünüz ?
Damadi sömürmek icin mi istiyecekti yakin olmak
Konu yorumlarını okudunuz mu? Damat her akşam ailesiyle birlikte yemek yemek istiyor. Tatilde uzun kalmak istemiyor ailesi yalnız olmasın diye vs.Nerden anladiniz hizmetci olacağini?
Nasil en önemli şey ev olabilir? Ev bos duvarlardan ibaret o evi yuva yapan eşlerin birbirine duyduğu sevgi muhabbettir. Huzurun aşkın olmadığı evlilik sarayda olsa ne yazar? Bence sizin kardeşinizin sorunu kayinvalideye yakın olacak olmasi evin boyutu degil .Konunun benimle alakası olan tek bağ kardeşim
Ben evliyim
Ama kendi evliliğim üzerinden fikir yürütemeyeceğim dediğim gibi ben hassas bir dönemden geçiyorum
Diğer yorumuz için de
Evlilikte en önemli şey ev
Nerede yaşayacakları mesele olmayacaksa ne mesele olacak
Evet, yalnız bu senaryoda işleri yapacak olan kişinin kendisi olacağı için ve kendi anne babasına gideceği için toleranslı davranabilirdi ayrıca bundefa kadının değil problemi değil kocasının problemi olurdu ve adamı uyarırdım.Nerden anladiniz hizmetci olacağini?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?