Evlilik arefesindeki kardeş ve sorunlar

İstanbul gibi bir yerde büyük olsun da varoş olsun diyecegime nezih semtte daha küçük eve razı gelirim. Kardeşinin dünyadan haberi yok heralde.

Konuyu güncelleyeceğim

Bunlar adamın ilerisi için kendi düşündükleri olabilir.
Elden ayaktan düşse, hastalık durumu olsa tek çocuk olan bir insan eninde sonunda yanına alacağını düşünür.
Yani bunları düşünmek “köylü” kafası değil bence. Çünkü tek çocuksun ve ailende bir hastalık durumu olsa yük paylaşamazsın.
Tek çocukla evlenen insan bunları göze almalı.

İşte daha büyük makul bir ev almak istemiyor var olanı satıp

Valla soru sahibi kız kardeşiniz yok 60 metrekare yok 70 metrekare diye takılacağına baya baya hizmetçiliğe gideceğine takılsın. Eve gelene kadar birçok problem var gibi. Biraz bodoslama gidiyor sanki.

Damat tek çocukmuş. kız kardeşinizde bazı gerekliliklerinin olduğunu farkına varmalı bence

Vallahi evden çok daha büyük sorunlar var gibi, kardeşiniz çok emin mi bu adamla evlenmek için?

Damadınızın düşünceleri gayet mantıklı geldi. Anacak kız kardeşiniz damadınızı üzer.

Her türlü evde yaşanıyor, yaşanmaz diye kendinizi şartlamayın. 1+1evde yaşayan 2 çocuklu aile biliyorum. Salona çocuklara her gün yatak kurup kaldırıyor. Ha zor oluyor mu oluyordur elbet. Ama onların imkanı buna yetiyor. Zaten çocuk olsa da 2 yıl kadar aynı odada kalınıyor. Evin isterse 5+1 olsun, iş kaç oda kullandığına bakar. Ben şu anda 2+1 de oturuyorum. 90m2 kadar. Bir önceki evim 1+1 200m2 idi. Taşınalı iki ay oldu, zorlanıyor muyum zorlanıyorum. Çünkü yeni bir hayat kuruyorum, yurtdışına taşındım, evin eksiklerini yavaş yavaş tamamlıyorum. Bir süre 1+1 evde de idare ederdim iki çocukla, hele de 60 m2 ise. 1+1 için oldukça geniş bir ev bence. 1+1 ler genelde 35-40 m2 civarında oluyor.

Nerden anladiniz hizmetci olacağini?
Kiz ailesine yakin oturmak isteseydi ayni düşünürmüydünüz ?
Damadi sömürmek icin mi istiyecekti yakin olmak

İlla ki yaşanır da
Kendimi yerine koysam
2 çocuğum varken 1-1 de yaşamazdım
Çocuğumu elverişli evde büyütemeyecek isem istemezdim doğrusu

Hayır, direk evlenmeden demiş akşamları beraber yeriz bazen yatılı kalırız, tatile gidersek erken dönmek zorundayız diye. İlerisi için olsa ilerisi için diye söyler zaten ileride yaşlılar hastalık olur bi şey olur böyle böyle durum var yanıma almam gerekebilir diye. İkisi çok farklı durumlar.
Ben 30+ yaşlarında kültürlü eğitimli hiçbir adamın ailemle bir yemek yiyelim vs dediğini duymadım yada aynı site içindeki evlerde yatılı kalalım dediğini -hastalık yokken keyfi- bu kafada olan profiller belli.
Tek çocukla evlendi diye bence kimse bi şey göze almak zorundada değil 10 kardeş diye evlenirsin hayat bu 1e düşer, bilemezsin, hayatta herkesin bi sınırı var aile hayatı var olacak olan şey var olmayacak olan şey var. Benim 60 yaşındaki kv bile kendi kv ile bir yaşamak istemiyor.( Kp tek çocuk)

Kız kardeşi sen misin?

Damadın şimdiden koyduğu şartlar gerçekten ipucu bence. Hemen çocuk istemesi, ailesinden uzaklaşmak istememesi vs. Ki zaten tek çocuksa çok anormal değil yorumumu daha dikkatli okusaydınız keşke.
Bu arada evet kız tarafına da erkek tarafına da yakın oturulmasını doğru bulmuyorum.

Konu yorumlarını okudunuz mu? Damat her akşam ailesiyle birlikte yemek yemek istiyor. Tatilde uzun kalmak istemiyor ailesi yalnız olmasın diye vs.

Nasil en önemli şey ev olabilir? Ev bos duvarlardan ibaret o evi yuva yapan eşlerin birbirine duyduğu sevgi muhabbettir. Huzurun aşkın olmadığı evlilik sarayda olsa ne yazar? Bence sizin kardeşinizin sorunu kayinvalideye yakın olacak olmasi evin boyutu degil .

Kadınların çoğu anne babasıyla ilgilenme kısmını evliliğine çokta yansıtmıyor benim gördüğüm kadarıyla ama erkekler öyle değil. Eşini anne babaya bakmanın, onlarla vakit geçirmenin bir parçası olarak görüyorlar, hatta eşinin üzerinden iyi evlat olmaya çalışanlar var. Bu dengeyi kuramayacağını baştan belli eden adamdan uzak durmak gerekir diye düşünüyorum.

Evet, yalnız bu senaryoda işleri yapacak olan kişinin kendisi olacağı için ve kendi anne babasına gideceği için toleranslı davranabilirdi ayrıca bundefa kadının değil problemi değil kocasının problemi olurdu ve adamı uyarırdım.

Şu an yemeğini yaşlı kadın mı pişiriyor oğlu mu pişiriyor evi derleyip toplayan oğlu mu dedim cevap vermedi konu sahibi. Zaten işleri kendi yapmıyorsa annesi elden ayaktan düşünce kendisi yapmaz ki, karısına ittirir.

Toleransı biteceği noktalar için de kadını uyarırdım, huzur kaçma garantili evlilik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…