- 22 Mart 2022
- 177
- 346
- 53
- 31
Hiçte mantıklı değil neden geçsin insanlar zamanla çalışıp ev sahibi olmuş kim bilir ne zorluklardan geçtiler güzel bir semtte geniş evleri oldu.Düğünden önce kayınvalide diğer eve geçmesi daha mantıklı sanki
Hiçte mantıklı değil neden geçsin insanlar zamanla çalışıp ev sahibi olmuş kim bilir ne zorluklardan geçtiler güzel bir semtte geniş evleri oldu.Düğünden önce kayınvalide diğer eve geçmesi daha mantıklı sanki
Büyük ama kötü muhittense iyi muhit küçük evi tercih ederim ben.Biz hep büyük evlerde yaşadık
Benimki 150 metre
Anneminki 4-1
Diğer kız kardeşim evlendi onunki dubleks
O yüzden kardeşim için de küçük geldi belki
Asıl mesele bunlar. Yaşlı anne babaya tek çocuk olarak yakın oturmayı istemek ayrı. Eşiyle beraber bir nevi onlarla yaşamayı istemek ayrı şeyler.İleride yenisini alırız diyormuş
Diğer konuları bilmiyorum
O kadar detayını sormadım kıza
Ama dediğinin şu olduğunu duydum sadece
Aynı sitede yaşıyoruz
Akşamları yemekleri beraber yeriz
Arada da onlarda kalırız
Sonra eve geçeriz vs vs
Sanırım birlik gibi yaşamak istiyor
Aynı sitede ama başka evlerde
Kız damadın ailesi ile iyi anlaştıValla bence evin küçüklüğü ve çocuk olunca sigamayiz derdi bu konuda en son takılacak şey. Adam açık açık herseyi ailemle yaparım sen de uyarsın buna diyor. Asıl kardeşiniz bunu düşünsün. Biri vefat ettiğinde eminim kalanla beraber yaşayalım denecek. Yaşları ilerledikce ayrı evde olmaz sen bak denecek vs vs. Kardeşiniz bunlara takılmak yerine evin metrekaresine takılıyorsa yolun sonu pek parlak değil.
Sen benim kızımsın diyormuş kayınvalideBurada evden , muhitten çok daha ciddi sorunlar var. Sürekli bir arada olunup , doğru düzgün tatil bile yapılamayacaksa hiç ayrı ev açmasınlar. Annelerinin evinde bir odaya yerleşsinler. Bence kardeşiniz çok iyi düşünsün. Tabi ailesidir ilgilenecek ama her şeyin bir sınırı var. Kardeşinizi , gelin değil evin 2.çocuğu yapmak istiyorlar resmen.
Bu şekilde yakın ama geniş evde otursa huzurlu olabilecek mi sanki?Onu sordum
Daha geniş evde yaşamak isterim diyor
Ailesi ile arası iyi gördüğüm kadarıyla
Kızı gibi benimsemişler
Ama işte kendimi onun yerine koysam
Ben yapamazdım
Benim kayınvadeli ise tam tersi mesela
UZağız baya
Bize geldiler
Adam 2 kere falan annesini aradı
Normal oturuyoruz
Sonra dedi ki
Annemler yaşlı ne olur ne olmaz diye arada arayıp yokluyorum
Bu da şimdi aklıma geldi
Siz deyince geriye dönük düşündüm
Bence abla olarak bu mesele evden daha önemli çünkü evlilik bitirir bu konu. Forumda biraz dolaşın bu yüzden biten evlilik çok fazla, kardeşiniz 20yaşında cahil kız değil ki, kadın ev bark kuracak huzurunuda düşünsün. Öyle her akşam bir yeriz tatile gidemeyiz diyen adamla ciddi sıkıntı yaşar.Yaa bilmiyorum
Onun penceresinden bakamıyorum
Ben mesela kayınvalide ile özel günlerde görüşürüm
Öyle onlara gidip yemek yeme olayımız falan olmadı hiç
Bayramda falan davet eder
Aynı şekilde kendi annemizle de
O yüzden nasıl akıl vereceğini bilemedim
Kayınvalide ile aynı site içinde yaşamayaBüyük ama kötü muhittense iyi muhit küçük evi tercih ederim ben.
İyi muhitte yaşamaya alışan biri de kötü muhitte yaşayamaz.
Evin metrekaresinden çok bunlara takıldım ben.. kabus gibi zırt pırt beraber olmak istiyor damat bey ana babası ile.. kardeşiniz başını yakmaz umarımİleride yenisini alırız diyormuş
Aynı sitede yaşıyoruz
Arada da onlarda kalırız
Sonra eve geçeriz vs vs
Kardeşiniz kendi birikimi ve geliriyle istediği bir semtte geniş bir ev alsın o zaman.Ailesi almamış evi
Damat kendi parasıyla almış
Bebek olsa ev değişmek daha zor olur diyor
Bir de o evin parası ile başka semtte daha geniş bir evde de yaşanır
Bebeğim olsa koridorda mı uyutacağım diyor
Kız adamın ailesini sevdiBence abla olarak bu mesele evden daha önemli çünkü evlilik bitirir bu konu. Forumda biraz dolaşın bu yüzden biten evlilik çok fazla, kardeşiniz 20yaşında cahil kız değil ki, kadın ev bark kuracak huzurunuda düşünsün. Öyle her akşam bir yeriz tatile gidemeyiz diyen adamla ciddi sıkıntı yaşar.
Mesele kilometrelerde değil kv ile aranda 500km olur uzak rahatım diyebilir misin diyemezsin çünkü kocan anacıysa sınır bilmez, evini sahiplenmezse ülke farkı olsa dahi o evde huzur olmaz.
Sizin damat bence tamamen mantık evliliği yapıyor, damızlık gibi evleneyim çocuk doğursun bi yandanda vicdan ödevimi göreyim kök ailemden kopmayım. Böyle iş olmaz. Boşanırlar.
Hem ev konusunu hem bu konuyu çözmeden asla evlenmesin, adamın ne kadar aileci olduğunu görmeden hele çocuk kesinlikle yapmasın.
Tek çocukla evlenirken bunları da göze alması gerekiyor ama bence. Bir de şu var sıkıntısız düzgün bir aileyle aynı sitede otururdum ben. Benim kayınailem bende komple zıt bir aile. Hayat tarzımız taban tabana zıt. Eşimle ben tamamen farklı bir hayat sürüyoruz. Haliyle uzak durmayı tercih ediyoruz. Ama burada anladığım kadarıyla düzgün sıkıntısız bir aile var ki büyük evi de teklif etmişler. Ki adam da tek çocuk. Bunları göze alarak evlenecek. Alamıyorsa da evlenmeyecek. Evlenince uzaklaştırırım gibi düşünmesin benceKayınvalide ile aynı site içinde yaşamaya
Hafta sonları gider geliriz olayına
Ve akşam yemeklerini bazen birlikte yeriz durumuna ne diyorsun ?
Kabul eğmiyor adamKardeşiniz kendi birikimi ve geliriyle istediği bir semtte geniş bir ev alsın o zaman.
Kesinlikle ileride birlikte yaşamak isteyecek. Yaşayın ve görün. Tatillere de birlikte gidecekler.Öyle mi der diyorsunuz ?
Valla o kadarını bilemedim
Şu an ev meselesini mesele yapıyorlar
Yav heee heeeeSen benim kızımsın diyormuş kayınvalide
hiç öyle düşünmesin, ben de evlenip taşınınca başka da taşınmayla uğraşmam derdim, 11 yıllık evlilikte 5 kere taşındım :)Çocuğu varsa yaşanmaz 1-1 evde
Yani bilmiyorum çocuklu aile yaşayabilir mi
Geçici yazlık falan olsa 1-1 evde yaşanır da çocuk varken yaz tatilinde falan diğer türlü zor
Kardeşim ev her gün değişmez
Bir kere ne dersek hep o gider kafasında
O zaman kardeşiniz evin küçüklüğünü dert edeceğine bunları kafaya taksın aynı sitede hergün yemek yemek,orada yatılı kalmak,uzun tatile gidememek hemen çocuk yapmak sizce bunlar mı ciddi sorun yoksa küçük ev mi.İleride yenisini alırız diyormuş
Aynı sitede yaşıyoruz
Arada da onlarda kalırız
Sonra eve geçeriz vs vs
Kız kardeşiniz evlilik nedeniyle işten çıkarak mı kıdem tazminatını alacak yoksa şu anda bu tazminat elinde mi?Kız kardeşim kıdem tazminatı ile ve de bizim annemizden gelen para ile daha düşük bir semtte daha geniş bir ev almak istiyor
ama damat başka semtte yaşamam
Senin evinde hiç yaşamam diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?