Evlilik arefesindeki kardeş ve sorunlar

şu anda bu ölçülerde bi evde yaşıyorum ve sorunun ne olduğunu anlayamıyorum. bu eve küçük diyorsanız biraz açgözlü davrandığınızı söyleyebilirim.
Biz hep büyük evlerde yaşadık
Benimki 150 metre
Anneminki 4-1
Diğer kız kardeşim evlendi onunki dubleks

O yüzden kardeşim için de küçük geldi belki

Düğünden önce kayınvalide diğer eve geçmesi daha mantıklı sanki
Evet geçsinler onlar zaten 70-80 yaşındaki insanlar bu saatten sonra çoğalacak değiller küçük evde daha rahat ederler derler toplar, çabuk ısınır vs. Boş evide düğünden önce boyasını tadilatını yapar geçerler yeni eşyalarını koyarlar bitti gitti. Herkes mutlu olur. Semt öyle böyle değil cidden çok önemli, zaten tek çocuk bu insanlar alo dese adam gidicek mecburen bari yakın olur git gel derdi olmaz. Başka semt olsa yaşlı başlı insanlar belki yatılı kalmak zorunda kalacaklar, en azından yakın olunca kontrol edilmesi daha kolay olur. Kardeşiniz belli sınırları çeker oğlu gider bakar evine gelir.
Madem adam hem yakın olsun hem çocuk olsun diyor o zaman kardeşininde gönlü olacak böyle yapacaklar.

Biz hep büyük evlerde yaşadık
Benimki 150 metre
Anneminki 4-1
Diğer kız kardeşim evlendi onunki dubleks

O yüzden kardeşim için de küçük geldi belki

sizler değerinizi evin büyüklüğüyle mi ölçmeye kalkıyorsunuz acaba? söyledikleriniz adeta bu kapıya çıkıyor.

60m² kucuk degil ki genc cocuksuz bir cift icin gayet guzel..benim sevgilime tuttugum evin neti 35m², iki kisiye gayet yetiyor.
adam zaten coluk cocuga karisinca tasiniriz diyor.
ne zaman cocuk sahibi olmayi düşünüyorlar?
birkac sene yasarlar - hamile kaldiginda da yeni ev ararlar. ya bu evi satip birikmis paralarıyla yeni ev alirlar ya da bu evi kiraya verip ondan gelen paraya biraz daha ekleyip yeni evi oderler.
bilemedim, bence makul bir istek.
ama tabii adamin "annemler yalniz kalmasın" diye her gun orada yemek isteyen, her haftasonu giden, her tatile anasini da goturmeye hevesli bir insan olup olmadigi da önemli. öyle biriyse yol yakinken dönsün ama degilse sadece yasli ailesine yakin olmak istemesi makul bir istek
Tam 2. Paragrafta yazdığın gibi olduğunu tahmin ediyorum yengenç
Adamı yakınen tanımıyorum ama
Site içinde yakınız akşamları yemekleri annemlerde yeriz
Senede tatile gitsek çok uzun kalamayız annemler tek kalmasın falan diyormuş

Kardeşim de bu çocuk olsa bile taşınmayabilir diyor

Evet geçsinler onlar zaten 70-80 yaşındaki insanlar bu saatten sonra çoğalacak değiller küçük evde daha rahat ederler derler toplar, çabuk ısınır vs. Boş evide düğünden önce boyasını tadilatını yapar geçerler yeni eşyalarını koyarlar bitti gitti. Herkes mutlu olur. Semt öyle böyle değil cidden çok önemli, zaten tek çocuk bu insanlar alo dese adam gidicek mecburen bari yakın olur git gel derdi olmaz. Başka semt olsa yaşlı başlı insanlar belki yatılı kalmak zorunda kalacaklar, en azından yakın olunca kontrol edilmesi daha kolay olur. Kardeşiniz belli sınırları çeker oğlu gider bakar evine gelir.
Madem adam hem yakın olsun hem çocuk olsun diyor o zaman kardeşininde gönlü olacak böyle yapacaklar.
En mantıklısı sanki
Bunu de diyeyim bakayım ne diyecek

En mantıklısı sanki
Bunu de diyeyim bakayım ne diyecek
Valla yengeçe verdiğiniz cevabı okudum, akşamları ailemle beraber yiyelim, tatilden erken dönelim diyen adamla evlenmek 1 hataysa bu adamdan çocuk düşünmek 1000hata. Kardeşiniz bu kafada biriyle evlenecekse kendi bacağına sıkıyor. En baştan daha ortada bir şey yokken bazı sınırlar konulsun. Yoksa 2 sene sonra boşanma garantili evlilik yapıcak

Kabul etmiyormuş adam

çünkü evlendikleri andan itibaren evini satıp bir yenisini alırsa o evde kardeşinizin de hakkı olacak. öncelikle evleneceği adamın bunun hesabını yapıp yapmadığından emin olması gerekiyor. bunun hesabını yapan adamla ben evlenmezdim.
ayrıca kayınailenin bakımı ile yakından ilgilenecek mi? eşi bizzat ilgilenecekse dahi haftalık ne kadar mesai harcayacak buna? özel günlerde ve tatillerinde ne kadar bir arada olacaklar? daha da elden ayaktan düştüklerinde bakımları nasıl olacak?
bence evin büyüklüğüne kafayı takacağına düşünmesi gereken daha büyük sorunlar var.

Hayır sadece biz hep büyük evlerde yaşadık diğeri bize küçük geldi diyoruz
Hemen alınmayın

neden alınmam gerektiğini anlayamadım açıkçası.

Tam 2. Paragrafta yazdığın gibi olduğunu tahmin ediyorum yengenç
Adamı yakınen tanımıyorum ama
Site içinde yakınız akşamları yemekleri annemlerde yeriz
Senede tatile gitsek çok uzun kalamayız annemler tek kalmasın falan diyormuş

Kardeşim de bu çocuk olsa bile taşınmayabilir diyor
Bence bu şartlar altında evlenmemeli. Yakın oturmak istemek okey ama tatil zamanımı da kayınvalidemlere göre ayarlayamam.
Yemeklerimi sürekli onlarla yiyemem.

Oldu olacak aynı evde yaşasınlar bari. İlerde daha çok yaşlandıklarında adam bunu da talep edecek haberiniz olsun.

60 metre ev
Bir çocukları olsa sığamazlar mesela
Kaynana kayınpeder kötü insanlar değiller
Kendi halindeler
Ve başka çocukları olmadığı için kızkardeşime de düşkünler
60 m2 ev küçük değil ki. Çoğu evin m2 si hatalı yazılıyor ilanlara. Ev gerçekten net 60 m2 ise küçük bir ev değil; 2 kişi de yaşanır rahatça, 2 yetişkin 1 çocukta.

Valla yengeçe verdiğiniz cevabı okudum, akşamları ailemle beraber yiyelim, tatilden erken dönelim diyen adamla evlenmek 1 hataysa bu adamdan çocuk düşünmek 1000hata. Kardeşiniz bu kafada biriyle evlenecekse kendi bacağına sıkıyor. En baştan daha ortada bir şey yokken bazı sınırlar konulsun. Yoksa 2 sene sonra boşanma garantili evlilik yapıcak
Yaa bilmiyorum
Onun penceresinden bakamıyorum
Ben mesela kayınvalide ile özel günlerde görüşürüm
Öyle onlara gidip yemek yeme olayımız falan olmadı hiç
Bayramda falan davet eder
Aynı şekilde kendi annemizle de

O yüzden nasıl akıl vereceğini bilemedim

çünkü evlendikleri andan itibaren evini satıp bir yenisini alırsa o evde kardeşinizin de hakkı olacak. öncelikle evleneceği adamın bunun hesabını yapıp yapmadığından emin olması gerekiyor. bunun hesabını yapan adamla ben evlenmezdim.
ayrıca kayınailenin bakımı ile yakından ilgilenecek mi? eşi bizzat ilgilenecekse dahi haftalık ne kadar mesai harcayacak buna? özel günlerde ve tatillerinde ne kadar bir arada olacaklar? daha da elden ayaktan düştüklerinde bakımları nasıl olacak?
bence evin büyüklüğüne kafayı takacağına düşünmesi gereken daha büyük sorunlar var.

neden alınmam gerektiğini anlayamadım açıkçası.
İleride yenisini alırız diyormuş

Diğer konuları bilmiyorum
O kadar detayını sormadım kıza
Ama dediğinin şu olduğunu duydum sadece
Aynı sitede yaşıyoruz
Akşamları yemekleri beraber yeriz
Arada da onlarda kalırız
Sonra eve geçeriz vs vs
Sanırım birlik gibi yaşamak istiyor
Aynı sitede ama başka evlerde

Merhabalar
Sizlerden bir evlilik meselesi ile ilgili fikir almak istiyorum ben çok hassas bir dönemden geçtiğim için fikir veremiyorum. Buradaki kadınların deneyimlerinden yola çıkarak kardeşime yardımcı olmak istiyorum

Benim kardeşim biriyle hayatını birleştirmek istiyor. Damat adayımız işinde gücünde kendi halinde biri. Kiz kardeşim ile de birbirlerini seviyorlar. Evlenmek istiyorlar ama damadımızın bir şartı var.

Annesi babası yaşlı ve damadınız tek çocuk. Ailesine yakın bir yerde yaşamak istiyor yürüme mesafesinde olmalı en ufak bir konuda yanlarına gitmem gerekebilir diyor.

Ailesi istanbulda lüks bir semtte oturuyor semt pahalı evler de pahalı
O semtte ev almak veya kiraya çıkmak zor.
Damadın o semtte küçük bir evi var
Kızkardeşime orada yaşayalım bir süre ileride çoluk çocuk sahibi olursak bir şekilde değişiriz kiraya çıkarız bir çözüm buluruz diyor.

Başka semtte yaşamayı kabul etmiyor.
Bizim kız da o kadar dar evde yaşamak istemem ne kadar süre yaşayacağım belirsiz belki hiç çocuk sahibi olmayacağım evlenip 40 sene aynı evde yaşayacağım diyor

Sonuç olarak ev konusunda anlaşamıyorlar.
Benden fikir istedi de benim şu ara kendime faydam yok

Sizlere sormak istiyorum böyle bir durumda ne tavsiye verirsiniz ?
Bence istanbul’da iyi bir semtte yaşamak geniş bir evde yaşamaktan daha önemli ama siz bilirsiniz 🤷🏻‍♀️

Bence bu şartlar altında evlenmemeli. Yakın oturmak istemek okey ama tatil zamanımı da kayınvalidemlere göre ayarlayamam.
Yemeklerimi sürekli onlarla yiyemem.

Oldu olacak aynı evde yaşasınlar bari. İlerde daha çok yaşlandıklarında adam bunu da talep edecek haberiniz olsun.
Öyle mi der diyorsunuz ?
Valla o kadarını bilemedim
Şu an ev meselesini mesele yapıyorlar

İleride yenisini alırız diyormuş

Diğer konuları bilmiyorum
O kadar detayını sormadım kıza
Ama dediğinin şu olduğunu duydum sadece
Aynı sitede yaşıyoruz
Akşamları yemekleri beraber yeriz
Arada da onlarda kalırız
Sonra eve geçeriz vs vs
Sanırım birlik gibi yaşamak istiyor
Aynı sitede ama başka evlerde

bu durumda karar verecek olan kardeşiniz. bu şartlar altında adamla konuşup böyle olmaması gerektiğini ikna etmekle kendini yormasın çünkü evlendikten sonra böyle olmayacağı belli. dolayısıyla kardeşiniz içine sindirebiliyorsa bu şekilde yaşamayı ancak öyle olur.

Adam başta iyi niyetli geldi ama;
Akşam yemekleri ve tatil meselesi için beyfendi şimdiden kurallar koymuş.
Bunun kararını verecek olan kardeşiniz daha çok,müstakbel eşi değil.
Ayrı evlerde ama aynı evde gibi.
Ne anlamı kaldı ki bu şekilde?
Yaşlı insanlara hürmetim sonsuz,gidersin gelirsin onlar gelir sohbet muhabbet yeme içme okey ama bu türlüsü olmaz.
Evlerin yakın olması da zamanla sorun olacak gibi.
Kardeşiniz bence bu yüzden ayrı bir ev muhit istiyor evin küçüklüğüne takılmaktan ziyade.

bu durumda karar verecek olan kardeşiniz. bu şartlar altında adamla konuşup böyle olmaması gerektiğini ikna etmekle kendini yormasın çünkü evlendikten sonra böyle olmayacağı belli. dolayısıyla kardeşiniz içine sindirebiliyorsa bu şekilde yaşamayı ancak öyle olur.
Bize geldiler
Adam 2 kere falan annesini aradı
Normal oturuyoruz
Sonra dedi ki
Annemler yaşlı ne olur ne olmaz diye arada arayıp yokluyorum

Bu da şimdi aklıma geldi
Siz deyince geriye dönük düşündüm

Valla bence evin küçüklüğü ve çocuk olunca sigamayiz derdi bu konuda en son takılacak şey. Adam açık açık herseyi ailemle yaparım sen de uyarsın buna diyor. Asıl kardeşiniz bunu düşünsün. Biri vefat ettiğinde eminim kalanla beraber yaşayalım denecek. Yaşları ilerledikce ayrı evde olmaz sen bak denecek vs vs. Kardeşiniz bunlara takılmak yerine evin metrekaresine takılıyorsa yolun sonu pek parlak değil.

Adam başta iyi niyetli geldi ama;
Akşam yemekleri ve tatil meselesi için beyfendi şimdiden kurallar koymuş.
Bunun kararını verecek olan kardeşiniz daha çok,müstakbel eşi değil.
Ayrı evlerde ama aynı evde gibi.
Ne anlamı kaldı ki bu şekilde?
Yaşlı insanlara hürmetim sonsuz,gidersin gelirsin onlar gelir sohbet muhabbet yeme içme okey ama bu türlüsü olmaz.
Evlerin yakın olması da zamanla sorun olacak gibi.
Kardeşiniz bence bu yüzden ayrı bir ev muhit istiyor evin küçüklüğüne takılmaktan ziyade.
Onu sordum
Daha geniş evde yaşamak isterim diyor
Ailesi ile arası iyi gördüğüm kadarıyla
Kızı gibi benimsemişler
Ama işte kendimi onun yerine koysam
Ben yapamazdım
Benim kayınvadeli ise tam tersi mesela
UZağız baya

Back
X