Evlilik arefesindeki kardeş ve sorunlar

Kız kardeşim kıdem tazminatı ile ve de bizim annemizden gelen para ile daha düşük bir semtte daha geniş bir ev almak istiyor
ama damat başka semtte yaşamam
Senin evinde hiç yaşamam diyor.
Tamam o zaman kardeşiniz kendisine alsın. Damatla da ayrılsınlar derim. Ben mesela semtin önemini bilmeyen biriyle asla evlenemem belli ki kültür yetişme farkı var.

Umarım damat kabul etmez . Geniş evi kardeşiniz nişanlısı gibi çalışıp alsın. Çok istiyor madem. Niye emekle verdiğim güzel semtteki evimi satayım ay hayret şok oldum!
Ay gerçekten adamın emeğiyle aldığı evi sattıracak başka semte taşıtacak. Her şey bitti koridorda bebek uyutması kaldı gerçekten komediler

Hemen çocuk isteyen kişi damat
Yaşım geçiyor diyor
38 yasında
Kendince haklı da

Çocuğunuz var mı ?
Eviniz 2-1 mi ?

Çocuğum yok, 2+1 ama diğer odaya 2 kişi ancak sığıyor bebek odası yapılmaz yani.
Artı olarak çocuklar zaten hemen ayrılmıyor anneden, bugün böyle çocuk olunca
çaresine bakacağız. Olmayan çocuğa don biçmek biraz mantıksız geldi bize çünkü.

Damat hemen çocuk istiyormuş
Hatta evlenmeyi beklemeyelim nişanlanınca olsun
Evlenince doğar bile demiş
Bunu simdi fark ettim. Siz su konuya bu kadar detayli kafa yoran kisi olarak sanki aslinda konu sahibi sizmissiniz gibi duruyorsunuz bu bir. Kardesinizdir inaniyorum ama bu birinci madde sizi, ev cocuk kucuk vs vs meselesi kardesinizi, su alinti da damadi garip kategorisine koyuyor. 16 sene tanisma, iki yil ask, 70 80 yasinda anne baba, hayir kardesiniz de siz de kucuk de degilsiniz belli ki yas olarak. Ilginc kafalar. Evlenmesinler bence. Adam da resmen cocuk icin evleniyor belli ki zaten. Es adayi da cocuk icin evleniyor o da belli. Belki cocugum olmayacak hic demesini yasindan dolayi olmayabilecegini dusunmesine verdim.
gercek bir ask olsa ortada su evin meselesi yapilmazdi

Tamam o zaman kardeşiniz kendisine alsın. Damatla da ayrılsınlar derim. Ben mesela semtin önemini bilmeyen biriyle asla evlenemem belli ki kültür yetişme farkı var.
Semt güzel de bir çocuğum olsa yetmez diyor
Ve adam hemen çocuk istiyor
Onun için de uzun vadeli düşünmüyor adam kızın dediğine göre

Çocuk istiyorum diyor ama nerede yatacak o çocuk diyor kiz da

Kız kardeşim kıdem tazminatı ile ve de bizim annemizden gelen para ile daha düşük bir semtte daha geniş bir ev almak istiyor
ama damat başka semtte yaşamam
Senin evinde hiç yaşamam diyor.
O zaman bu ev satılsın kardeşiniz kendi parasını da koysun aynı semtte geniş bir ev alınsın .. paraları varmış...yani küçük evde yaşamam bu evi satmam param var ama üstüne koymam her seçenek eleniyor ise evlenmesinler

Hemen çocuk isteyen kişi damat
Yaşım geçiyor diyor
38 yasında
Kendince haklı da
E tamam adam çocuk olunca değişelim demiş zaten. Belki birikimi bi şeyi var ona güveniyor, sonuçta kendiside 1+1de bebek doğunca belli süre sonra yetmeyeceğini bilicek yaşta. Ayrıca yaşım geçiyo diye bebek yapmak inanılmaz falso bi hareket olur. Belki evliliği yürütemeyecekler biz düzen oturmadan geçim oluyor mu olmuyor mu görmeden bi hevesle bebek yapmak yanlış.
Eğer ev değişme imkanı varsa düğün dernek olmadan küçük eve yerleşsin kvler, sizinkilerde boş eve istediği tadilati vs yapar oraya geçerler en baştan ev konusu çözülmüş olur. Hem kira verilmez hem ev değişme sorunu olmaz, hem semti çevresi iyi bir yerde çocuk büyütürler hemde istanbul gibi bir yerde adam yaşlı insanlata yetişir.
Bu konu öyle düzen bozma falan değil sonuçta onlarında tek evladı onlarda biliyolar ki teklif ediyolar böyle bir şeyi

Konunun benimle alakası olan tek bağ kardeşim
Ben evliyim
Ama kendi evliliğim üzerinden fikir yürütemeyeceğim dediğim gibi ben hassas bir dönemden geçiyorum
Diğer yorumuz için de
Evlilikte en önemli şey ev
Nerede yaşayacakları mesele olmayacaksa ne mesele olacak

Hayata bambaşka yerden bakan bir çiftin çocuk yapmadan evvel şapkayı önüne koyup doğru biriyle evleniyor muyum diye düşünmesi lazım. Doğduğundan beri tanışsınlar isterlerse, isterlerse 20 senelik aşk içinde olsunlar isterlerse aynı evde yaşıyor olsunlar evlilik nikah resmiyete işi başka yere taşır.
İyi semtten 60 metrekare evi kötü semtteki 600 metrekare eve değişmem.
Damat anne babasına bakıcı mı arıyor o da önemli, ben yakın oturmak istemem. İstediği kadar iyi niyetli olsunlar bir gün başka şeyden yüzüm düşse yanlış anlaşılabilir. Ya da tam tersi olabilir.

Kabul etmiyormuş adam

60 metre ev
Bir çocukları olsa sığamazlar mesela
Kaynana kayınpeder kötü insanlar değiller
Kendi halindeler
Ve başka çocukları olmadığı için kızkardeşime de düşkünler
60m² kucuk degil ki genc cocuksuz bir cift icin gayet guzel..benim sevgilime tuttugum evin neti 35m², iki kisiye gayet yetiyor.
adam zaten coluk cocuga karisinca tasiniriz diyor.
ne zaman cocuk sahibi olmayi düşünüyorlar?
birkac sene yasarlar - hamile kaldiginda da yeni ev ararlar. ya bu evi satip birikmis paralarıyla yeni ev alirlar ya da bu evi kiraya verip ondan gelen paraya biraz daha ekleyip yeni evi oderler.
bilemedim, bence makul bir istek.
ama tabii adamin "annemler yalniz kalmasın" diye her gun orada yemek isteyen, her haftasonu giden, her tatile anasini da goturmeye hevesli bir insan olup olmadigi da önemli. öyle biriyse yol yakinken dönsün ama degilse sadece yasli ailesine yakin olmak istemesi makul bir istek

Düğünden önce kayınvalide diğer eve geçmesi daha mantıklı sanki

Mevcut ekonomik şartlarda yeni ev almak veya kiraya çıkmak her geçen gün zorlaşıyor
O yüzden evlenince 2-3 senede bir ev de değişilmez
Düzen oturmuş olacak
40 sene olmasa bile 10 sene Yaşar
Mevcut ekonomik şartlarda ölmek bile zor, onu düşünürsel bu gün ölelim de kurtulalım hepimiz ))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…