- 6 Mart 2013
- 659
- 843
Ah kanarya ah cok minik adimlarla ilerliyordun şimdi aman eşimle kötü olmayayım diye ani gelişen planların içinde buldun kendini.Bir anda başa döndün.Kayınvaliden yavrum gelin dedi birlikte yeriz kıramadım demissin mesela.Kadin yeri gelince yılan gibi zehrini akitiyor ama kendi istekleri için yavrum yavrum diyorsa sen de peşinde annecim annecim diye isteklerini yaptir.Ama bana sorarsan çok yorucu bunlar..Ben senin yerinde olsaydim coktan eşimle de annesiyle de konuşmuştum kim kiriliyor kim alınıyor alınsın.Ben evliliğimde özgür değilsem,sürekli ya ararlarsa,ya cagirirlarsa diye baskı altindaysam eşimle onlarin izin verdiği müddetçe başbaşa kalabiliyorsam ustelik evliliğimin en güzel günleri aylari bu sekilde geçiyorsa yeterse yeter derdim icimden ama cok sinirlendiğimi belli etmeden de esimle konuşurdum onu da annesiyle konusma konusunda ikna ederdim Kayinvalidem kanarya böyle böyle söylemişsin dogru mu derse evet annecim doğru sebepleri de şu,şu der bir güzel bu koloni halinden kendimi sıyırırdım..Bak sen çok dolmuşsun artik,ufak sebeplerden patlayacaksın bu evliliğin için,kayınvalide ailesi ile sürekli ic içe olmayi istememekten çok daha tehlikeli.Ayni apartmandasiniz diye kimseye düzenli gitmek zorunda değilsin.Bir kere bunu kır.Onlara düzenli gitmemen demek onlara saygisizlik yaptigin anlamına gelmiyor..Eşin de bir erkek olarak nasil bir adam sürekli aile ile birlikte,siz kendiniz bir ailesiniz önce bunun farkına varsın.Yarin bir gun cocuk oldugunda yakani bunlardan kurtaramazsın.O zaman daha gecerli bahaneleri var bir arada olmak için çünkü.Eşinle birlikte yapabileceğiniz hobiler bul diyecegim ama haftasonunu sen evinde esinle gecirmek istiyormussun gayet normal çalışan bir insan olarak..En azindan ipin ucu gene kacirilmis ama bari hafta sonlariniz size kalsin.Asiri dolmussun tehlike çanlari çalıyor acil eşinle bir konuşma yapman lazım.Merak etme o ailesinin cok farkında,bunu onun ailesini istemedigin seklinde anlamaz.Ayrica birakin şu aileleri,bir arkadaş ortami edinin aileden daha cok keyif alırsınız ve yavas yavas onlardan siyirirsiniz kendinizi.Vaka sayilari düştü hic pandemi fln demeyin sizin evdeki virusler covidden daha tehlikeli:)) Ama en büyük hatan şu..Sen bir seyleri konuşmadan esim niye beni anlamıyor diyorsun..Senin icinde kopan firtinalardan esinin haberi yokki.Zamaninda eşin ailesine hayir dedigi halde sen üstünü giyip gidiyordun adam senin bu kadar bu durumdan rahatsiz olduğunu bilmiyor.Sinirlenmeden sakince isteklerini anlat,bu senin evliligin senin hayatin,eş ailesi veya senin ailen bu kadar evliliğinde söz sahibi olamaz her isteklerini yaptıramaz kafanda bir konusma planlayip eşine kendini cok guzel ifade etmelisin..O da ailesiyle konusmali.Maşa varken elini köze degdirme maşayi kullan