Evliliğimle ilgili zor ve kararsız bir dönemdeyim.Fikirlerinize ihtiyacım var

Zaten bu kadınlar hizmetçi, fedakar, yufka yürekli… erkeklerinde kendilerinden başka dünya umurlarında değil. Gelin dediğin eşinin sülalesine her zaman evini açmalı, kendi evinde kendi rahatından ödün vermeli, kaynının donunuda yıkamalı tabi. Öğrenci denilen çocuk öğrenci de değilmiş, çalışmaya geliyormuş. Evde tesettürlü bir kadın (tesettürlü olmasada değişen bir şey olmaz ama konu sahibi için ekstra zor bir durum) ve ne kadar kalacağı ne yapacağı belli olmayan biri. Ayrıca o evde sadece kendisi yaşıyormuş gibi kendi kendine karar alan ve bunu kendine hak gören bir eş. Üstüne burda olumsuz yorum alan konu sahibi. Pes artık…

Eşinizin kardeşini istememekte haklısınız.
Ayrıca eşiniz sizden habersiz kardeşine nasıl bizde kalabilirsinder.
Bebek için yaşınız hiç geç değil,evliliğiniz ne zaman oturursa,öyle bebek yapın.

Ama konu sahibemiz böyle kardeşlerin kalması sebebiyle ensestin olduğuna inanıyor, kalmak isteyen kendi kardeşi de olsa ona göre bu tehlikeli birşey demekki
Mevzu adamın eşine sormadan böyle bir adım atmasının çok ötesinde ne yazıkki
Ben her zaman dürüstlükten yanayım, kardeşini istemiyorum diye kızılca kıyameti koparana kadar tecavüz ve ensest ihtimali gördüğüm için kardeşini istemiyorum dese kocasına adam da buna göre değerlendirse karısının tepkisini olay böyle sürüp gitmezdi
Adam kardeşimle yaşarım noktasına kadar gelmiş yazık karısının içindekileri bile bilmiyor
Ayrıca kocasına asıl ailenin kim olduğunu anlaman için çocuk doğurmak istiyorum da demeli
Demediğini nerden biliyorsunuz ? Siz neden böyle art niyetli yorumlar yapıyorsunuz.Herkes herşeyi anlıyorda siz neden anlamıyorsunuz?Başınıza böyle bişey geldiğinde de böyle yorumlar yapabilecek misiniz çok merak ediyorum ? Konuyu dağıtmaya gerek yok.Kimse istemediği biriyle sırf kocasının akrabası diye yaşamak zorunda değil konu bu.Sapla samanı karıştırmamak lazım.

Ben
Zaten bu kadınlar hizmetçi, fedakar, yufka yürekli… erkeklerinde kendilerinden başka dünya umurlarında değil. Gelin dediğin eşinin sülalesine her zaman evini açmalı, kendi evinde kendi rahatından ödün vermeli, kaynının donunuda yıkamalı tabi. Öğrenci denilen çocuk öğrenci de değilmiş, çalışmaya geliyormuş. Evde tesettürlü bir kadın (tesettürlü olmasada değişen bir şey olmaz ama konu sahibi için ekstra zor bir durum) ve ne kadar kalacağı ne yapacağı belli olmayan biri. Ayrıca o evde sadece kendisi yaşıyormuş gibi kendi kendine karar alan ve bunu kendine hak gören bir eş. Üstüne burda olumsuz yorum alan konu sahibi. Pes artık…
Bence olumsuz yorum yapanlar sırf muhalefet olmak için yorum yapıyor yoksa çoğu arkadaş aynı fikirde.Söylediklerinize de aynen katılıyorum.

Öncelikle buraya ilk kez yazıyorum.Acemiyim.Fikirlerinize ihtiyacım var çünkü çok bunaldım.
Eşim ile ben İstanbulda öğretmeniz.2 yıllık evliyiz.Ben tek çocuğum eşimin bir kız kardeşi bir de erkek kardeşi var.Ben ilçe merkezinde büyümüş biriyim.Eşim köyde büyümüş.Bunları yazıyorum ki daha net anlatmış olayım.Eşimin ailesi ile uyum sağlamakta çok zorlanıyorum.Çünkü köy yaşantısı ile uzaktan yakından alakam yok.Zaten yılda 5 gün flan kalıyoruz onların yanında ama ona bile zorlanıyorum.Geçen yaz Erkek kardeşi üniversite sınavını kazanamadı.Eşimde onu dersaneye yazdırmak istemiş.Normalde köyün bulunduğu ilde dersaneler mevcutken.Eşimde o ilde yurtta kalarak dersaneye gitmiş biri olmasına rağmen.Bana asla sormadan danışmadan erkek kardeşine İstanbul’da seni dersaneye yazdırayım benim kontrolümde olursun daha iyi olur demiş.Bizim evde kalmasını istemiş kardeşi de tamam demiş.Ama benim haberim yok.Bana danışmadı.Ben de kıyameti kopardım.Tesettürlü biriyim.Ama tesettürlü olmasam da farketmezdi eşimin erkek kardeşi ile kalmak istemediğimi söyledim.Çok kavga ettik.1 sene idare edilebilinirdi ama ben şöyle düşündüm sınavı kazanamazsa İstanbul’da çalışmak isteyecek ve sürekli benimle kalacak diye düşünüp hiç istemedim.Bir de yeni evliyiz neden evde 3.bir kişiyi üstelik erkek birini isteyim ki..Bulunduğu yerde dersane varken..Neyse biz bu konuda kavga ettikten sonra ayrılma noktasına kadar geldik.Ama sonrasında bi şekilde normale döndük.Bu olaydan 3 ay sonra bu sefer kardeşi kimseye sormadan danışmadan İstanbul’a çalışmaya geldi.okumayacakmış çalışacakmış artık.Amcasında kalıyor şimdi.Eşimde bu durumdan çok rahatsız.Amcasında değil kendi evinde kalmasının daha doğru olduğunu düşünüyor.Ve ister istemez bu durum bize yansıyor.Köyde olan anne ve babasının ise hiç birşey umrunda değil.Çocuğu kendilerine sormadan çalışmaya başlamış İstanbul’a gitmiş hiç umurlarında değil aşırı sorumsuzlar.Eşimde kardeşine ev tutmak istiyor.Senden çok bunaldım flan da diyor bana kızdığında kardeşi ile aynı evde kalmayı düşünüyormuş gibi imalarda bulunuyor.Keşke yazın olan o kavgadan sonra barışmasaydık diyor. sonrada bunları sinirle söyledim diyip özür diliyor.Zaten eşimin 1 ay önce yakın arkadaşı evlendi eşimle aynı köyden.O arkadaşın erkek kardeşleri de bu yeni evli çiftle kalıyor.Bana o kadar saçma ve iğrenç geliyor ki bir bana mı böyle geliyor diye sormadan edemiyorum.Bu aşırı saçma bişey ama bunlarda böyle anladığım kadarıyla ben hiç bilmiyordum bu durumu..Erkek kardeşi ile ilgili yaşanan bu olaydan önce bebek yapmaya karar vermiştik.Çünkü yaşlarımız artık oldukça fazla ben 29 eşim 31 yaşında…Bir taraftan bebek istiyorum eşimin gerçek ailesinin kim olduğunu anlaması İÇİN…Ama bir taraftanda emin olamıyorum.Yazın tayin isteyip gitmek istediğimi söylesem eşim istemeyecek çünkü burada ev aldık ve kredisini ödüyoruz.Yani gerçekten çok yoruldum.Siz ne düşünüyorsunuz bebek konusunda sizce ertelemeliymişim ?Buraya kadar okuyan varsa çok teşekkür ederim 🙏
Ben de senin gibi şehirde büyümüş hiç köy görmemiş biriyim eşim ve ailesi anadoluda köyde yaşamış insanlar.. ben de evlenince görümcem bizde kaldı 2ay zor dayandık başından hayır demediğim için şuan kötülükler abidesiyim onların gözünde.. yaşam tarzı senin gibi olmayanlar seni anlamaz tabii ki yasayabilenlere saygım sonsuz ben yapamadim en basindan reddetmek en doğrusu sonradan kötü olacağına şimdi kötü ol gerçek yüzlerini gör..kendi kızlarının kabul etmeyeceği şeyi bana yaşattılar.. en kötü günlerimde yapayalnız bıraktılar beni. Herkesin kendi ayıbı herkes yaşattığını yaşar..ah etmiyorum hamileyim diye sadece Rabbime havale ediyorum o yeter onlara..

Şuan bu ülkede köyü olmayan zaten azdir
Çünkü tarim ulkesiyiz
En şehirli modern diye tanımlanan ailelerin geçmişine bakalım illa vardır dede tarafi köy vs.
Olay koy degilki.
Ailesi köyde yaşayabilir ama bu kadın çalışan bir kadin.
Köyde yaşamiyor bunlarla.
O zaman kocası kendi kulturunu bu kadar onemsiyorsa o kültürden alacakti.
Önemsediği hayat meselesi yaptığın şeyi kimse karşı tarafa dayatamaz.
Hem şehir de olup çok beterini yapan da var bu anlayış meselesi.
Benim arkadaşımın eşi ve ailesi köylü ama kaynana yüz sehirliye bin basar.
Benim kaynana Paris'in göbeğinde yaşasın degismez bu zihniyet meselesi.
Yurtdışina gidip oraya herkese eş aileleri var .
Ama artık ya eşi set cekecek ya aile anlayisli olacak.
Yöre yöre değişiyor maalesef.
Her köy ve kültürü bir değil.
Doğu köyleri ve Güney köyleri çok farklı mesela. Egedeki bir köyle bir tutulamaz. Kesinlikle değiştiremezsiniz ve anlatamazsınız da, çoğunlukla da kendi içlerinden evlilik yaparlar zaten, zihniyet meselesi deyip geçemiyorsunuz maalesef. Ancak bireysel olarak zamanla evlilik için de uyum sağlanabiliyor
Benim anlatmak istediğim, eşinin kardeşinin kendileriyle kalmasını istemesini, bunda bir sıkıntı görmemesi çok normal. Aynı şekilde konu sahibinin bunu istememesi de çok normal. Çünkü kültür ve yaşam tarzları farklı.
Bu alanen kültür çatışması ve olabilecek birşey, orta yolu bulup düzeltilecek, çözüme kavuşturulacak bir konu.
Burada ki tek sıkıntı eşinin zorlaması, ve olayı boşanırıma kadar getirmesi.

Konu sahibi valla yorumları okudum şok oldum üyeliginiz pasiflestirilmis geri döndügünüzde lütfen bazı yorumlara cevap bile vermeyin..
Evinizde bu sekilde uzun sureli misafir ağırlamak zorunda asla degilsiniz ben olsam bende istemem hatta net soyleyeyim hadi git nereye gidiyorsan kimle yasamak istiyorsan derim arkamada bakmam..

Yöre yöre değişiyor maalesef.
Her köy ve kültürü bir değil.
Doğu köyleri ve Güney köyleri çok farklı mesela. Egedeki bir köyle bir tutulamaz. Kesinlikle değiştiremezsiniz ve anlatamazsınız da, çoğunlukla da kendi içlerinden evlilik yaparlar zaten, zihniyet meselesi deyip geçemiyorsunuz maalesef. Ancak bireysel olarak zamanla evlilik için de uyum sağlanabiliyor
Benim anlatmak istediğim, eşinin kardeşinin kendileriyle kalmasını istemesini, bunda bir sıkıntı görmemesi çok normal. Aynı şekilde konu sahibinin bunu istememesi de çok normal. Çünkü kültür ve yaşam tarzları farklı.
Bu alanen kültür çatışması ve olabilecek birşey, orta yolu bulup düzeltilecek, çözüme kavuşturulacak bir konu.
Burada ki tek sıkıntı eşinin zorlaması, ve olayı boşanırıma kadar getirmesi.
Beni yanlış anlamayın lutfen ama artık doğu batı diye bişey yok bence hatta başından beri yokmuş gördükçe anladim bunu..yıllarca doğuluyum diye hep ön yargiyla yaklaşan insanlar oldu bana şuan iç anadoludan biriyle evliyim onun akrabaları gelini köle gibi görüyor benim akrabalarım gelini el ustunde tutuyor gelin ayri eve gelir damadin kardeşi gidip kalmaz bizde hatta o eve her zaman destek olunur ama eşimin ailesi herkes iç içe olsun gelin de ordaki herkese hizmet etsin diyorlar bi bardak çay koymazsan terbiyesiz olursun..ustelik bize verdikleri herseyi sadaka verir gibi veriyorlar kendimi besleme gibi hissettiren bi yapilari var.. yanlış bişey dediysem kusura bakmayin ben yaşadığım uzerinden anlattım

Ama konu sahibemiz böyle kardeşlerin kalması sebebiyle ensestin olduğuna inanıyor, kalmak isteyen kendi kardeşi de olsa ona göre bu tehlikeli birşey demekki
Mevzu adamın eşine sormadan böyle bir adım atmasının çok ötesinde ne yazıkki
Ben her zaman dürüstlükten yanayım, kardeşini istemiyorum diye kızılca kıyameti koparana kadar tecavüz ve ensest ihtimali gördüğüm için kardeşini istemiyorum dese kocasına adam da buna göre değerlendirse karısının tepkisini olay böyle sürüp gitmezdi
Adam kardeşimle yaşarım noktasına kadar gelmiş yazık karısının içindekileri bile bilmiyor
Ayrıca kocasına asıl ailenin kim olduğunu anlaman için çocuk doğurmak istiyorum da demeli
Yani evet sunduğu gerekçe gerçekten banada saçma geldi ve ailesini hiç sevmiyor adamın. Çocuk olsa adam ölse çocuğu da onlara göstermez o insanlara kocası varken 5 gün katlanamayan kocası yokken asla görüşmez. Bence konu sahibi başkaları tarafindan dolduruluyor olabilir...

Mesela bende tesettürlüyüm eşimin 18 yaşında erkek kardeşi gelse o kadar da kasmam kendimi... Ama 40 yaşında abisi gelse tamam ona 2-3 günden sonra gelmesin dersin de yani. 18 yaşındaki çocuk oluyor ama demek ki enteran gelmiş konu sahibine...

Keşke tesettürü saç örtmek olarak algılamasa insanlar kalbini de iyi manada doldurabilse. Çünkü eş ailesini eşinden uzaklastirmak gerçekten çok büyük günah bir de kötü bir taraflarını hiç soylememiş demek ki kötü insanlar değil ....

Konu sahibinin eşi ve ailesi niye bu kadar ölümüne savunulmuş ben anlamadım, aylarca yatılı misafir olmak, karşı taraf rahatsız mı olur ister mi istemez mi diye düşünmemek, bu kadar rahatlık çok mu güzel bi kültür😳 şehirde büyümüş, köy kültürüne aşina olmayan, sakin bi ailede büyümüş biri bu kadar birbirinin evinde uzuuuun süreler teklifsiz kalabilen bu insanları, bu kültürü garipsiyo olabilir, @Luthientr ve @Dasmeer çok güzel ifade etmiş👏🏻 Yetişme tarzı denen bişey var, mecbur mu aylarca yatılı erkek misafir çekmeye, istemiyor diye niye linç yiyor yahu 😳 ben de sevmem yatılı misafir, öyle yetiştim, evimin düzeni, temizliğine önem veririm, dağınıklıkta strese giriyorum, rahat şeylerle gezerim evde, sütyen takmam, tv yi yatarak izlerim, bazen çok uyduruk şeyler yeriz yemekte, geçiştiririz, 3-5 gün misafir edilir evet, ama sonu belli olmayan 1 sene…
bi de şöyle bi durum var, eşimin köyünde bunu çok yapıyolar ve çok rahat yapıyolar demiş konu sahibi, yani buna tamam derse bile hep aynı sorunla karşılaşma gibi bi ihtimal var, daha sonra falanca kuzenin de kalsın 3 ay diyecekler, filanca akraba orda işi varmış diyecekler, bunu herkes çekemez, bu kocasının çıktığı kabuğu beğenmemek değil yahu, misafirhane mi orası, köylüyle evlendi diye evini pansiyona çevirmek mi zorunda?
Aman o lincleyen koca yürekliler,kocasının anası kardesi flaan gelecek olsa daha yoldayken konu acarlar🤣
Buraya gelip artist artist konusmak kolay🙆🏻‍♀️

Yani evet sunduğu gerekçe gerçekten banada saçma geldi ve ailesini hiç sevmiyor adamın. Çocuk olsa adam ölse çocuğu da onlara göstermez o insanlara kocası varken 5 gün katlanamayan kocası yokken asla görüşmez. Bence konu sahibi başkaları tarafindan dolduruluyor olabilir...

Mesela bende tesettürlüyüm eşimin 18 yaşında erkek kardeşi gelse o kadar da kasmam kendimi... Ama 40 yaşında abisi gelse tamam ona 2-3 günden sonra gelmesin dersin de yani. 18 yaşındaki çocuk oluyor ama demek ki enteran gelmiş konu sahibine...

Keşke tesettürü saç örtmek olarak algılamasa insanlar kalbini de iyi manada doldurabilse. Çünkü eş ailesini eşinden uzaklastirmak gerçekten çok büyük günah bir de kötü bir taraflarını hiç soylememiş demek ki kötü insanlar değil ....
Adamı niye gömdün ,cocuk niye yetim kaldı🙄Bu nasıl hayal gücü ablacım🤯

bir de kötü bir taraflarını hiç soylememiş demek ki kötü insanlar değil ....
Sadece şu kısma cevap vermek istiyorum. İnsanların birbirlerini sevmemeleri için illa ki kötü olmaları gerekmiyor. Bir insan iyi olan başka bir insanı sevmeyebilir. İçi ısınmayabilir. Hiç kimse için ya iyi biri ama işte onu da hiç sevemedim diyeni duymadınız mı? Kendi yaşantısına uygun olmadığı için orada kaldığı 5 günde sıkılıyor olması çok da anormal bir durum değil.

Yani esinizin kardesi gelse kız erkek bence fark etmez ama sizde uzun sureli kalacak olsa gercekten kabul eder misiniz?
Ve esiniz size hic danismadan boyle bir karar verse ya dur burasi benimde.evim birlikte yasiyoruz bana sormadan nasil boyle ciddi bir karar verirsin demez misiniz??

"babyloading87, post: 70067899, member: 700378"]
Adamı niye gömdün ,cocuk niye yetim kaldı🙄Bu nasıl hayal gücü ablacım🤯
Teyzecim ölümlü dünyada yaşıyoruz. Nasıl ki doğuyorsak ölüyoruz da😂 ayrıca sırf kocayı kendine daha çok bağlamak için yapan insan boşanma olacak olsa (ki koca artık bunları dile getirmeye başlamış) çocuk olunca kadında çocukla tehdit edecek. Ben yazdıklarından onu anladım. Adam ölse de ailesine çocuğu göstermez

Yani esinizin kardesi gelse kız erkek bence fark etmez ama sizde uzun sureli kalacak olsa gercekten kabul eder misiniz?
Ve esiniz size hic danismadan boyle bir karar verse ya dur burasi benimde.evim birlikte yasiyoruz bana sormadan nasil boyle ciddi bir karar verirsin demez misiniz??
Benim arkadaşım bu yüzden boşanma aşamasına geldi. Koskoca işi gücü olan adam 9 ay yeni evli abisiyle kadı kv si de çok normal karşıladı. Ne zamanki kız yeter evlendiğimi anlayamadım evin içerisinde istediğim gibi dolaşamıyorum eve ne zaman gelecek belli değil çat diye kapı açılıyor işten erken çıkmış gelmiş ayaklarımı uzatıp tv bile izleyemedim evimde çocuk istiyorsun nasıl olacak dedi isyan bayrağını çekti o zaman kötü oldu. Kv si aman oğluma katlanamadı da bi kap yemek çok gördü de evinden kovdu diye dünyayı ayağa kaldırdı.

Benim kaynım iş görüşmesi için geldi 3 gün kaldı bende yeni evli sayılırdık 1 yıl olmamıştı. Dedik kal biraz daha gezeriz burada da iş bakarsın dönme hemen. Kv hemen aradı işin bitmedi mi dön 1 haftayı geçirme orada diye. Beni de aradı kal demeyin ne işi var yanınızda dönsün arada kısa süreli isterse yine uğrar dedi.

İyi de ben o danismama kısmının yanlış olduğunu söyledim zaten.... 1 yıl dersane için kalabilir tabiki de neden kalmasın nesi tuhaf öğrenciye ev açmış oluyorum.. konu sahibide 1 yıl istemedi yani ömür boyu diye sonradan çıkardı o lafı...

Bu kadar kavgaya gerek yoktu istemese bile uygun dille söylemesi gerekirdi biraz empati yapın benim de kardeşlerim var onlar nasıl benim yanımda gelip kalabiliyorsa onunda kardeşleri gelebilir bunda kötü ne var ki...

İyi de ben o danismama kısmının yanlış olduğunu söyledim zaten.... 1 yıl dersane için kalabilir tabiki de neden kalmasın nesi tuhaf öğrenciye ev açmış oluyorum.. konu sahibide 1 yıl istemedi yani ömür boyu diye sonradan çıkardı o lafı...

Bu kadar kavgaya gerek yoktu istemese bile uygun dille söylemesi gerekirdi biraz empati yapın benim de kardeşlerim var onlar nasıl benim yanımda gelip kalabiliyorsa onunda kardeşleri gelebilir bunda kötü ne var ki...
Kadın diyor ki memleketinde dershane var ki çocuğun okumakta gözü yokmuş. Vazgeçmiş işe de girmiş. Sülaleleri böyle evlenene kadar yanlarında kalıyorlar ben istemiyorum diyor. Baştan bi kabul etse sonra evden kovdu olacak.

Ayrıca ve bence çok önemli bir ayrıntı adamın anne babasının istanbulda zaten evleri varmış. İsterlerse oğullarına ev açabilirler o şehirde. Hiç bir şey yapmazlarsa o evin kirasını ona verip ev ya da eşyalı yurt tarzı bir yerde kalmasını sağlayabilirler.

Ama bakın anne baba bile amcada kalmalarına ses çıkarmıyor çünkü öyle alışmışlar. Masrafa ne gerek var!

Böyle düşünen bir aileye baştan kestirip atmasaydı daha önce de söyledim yarın öbürgün çocuğa baksın diye de görümceyi yollarlardı.

Hadi her şeyi geçtim adam karısını resmen bostan korkuluğu yerine koymuş danışma gereği duymamış. Üstüne boşanma seviyesine gelinmiş oradan geri dönülmüş ama adam hala üste çıkmak için ısıtıp ısıtıp kadının önüne koyuyor terbiyesizce. Ben bu durumda kabul edeceğim varsa da etmezdim.

Ben o kısmını gormedim yazdiginizin kusura bakmayin sinirlenmenize gerek yok cidden sormustum sizi yargilamak icin degil..
Sadece o yazdiginiza istinaden yazdim.
Ayrica evet empati yapıyorum da ablam var gidip evine aylarca kalmam herkesin bir duzeni var.
Benim ailem asla izin vermezdi zaten ablamda olsa evlerine gidip o sekilde kalmama.
Neden insanlari rahatsiz edeyim ki.
Gerekiyorsa baska ev acilir bu kadar basit..
Yoksa da yurtta kalinir abla abi hafta sonlari ziyaret edilebilir.

X