• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğimle ilgili zor ve kararsız bir dönemdeyim.Fikirlerinize ihtiyacım var

Konu sahibi bencil cünkü
Niye konu sahibine hakaret edecek kadar gerildiniz ki boş yere? Tamam siz çok koca yürekli bir insanmışsınız evinize almışsınız/alırmışsınız da herkes almak zorunda değil. Biraz sakin olun. İnsan kendi evinde don atlet gezmek, rahat olmak ister. Bundan daha doğal bir şey yok. Bu bencillik değil.

Niye konu sahibine hakaret edecek kadar gerildiniz ki boş yere? Tamam siz çok koca yürekli bir insanmışsınız evinize almışsınız/alırmışsınız da herkes almak zorunda değil. Biraz sakin olun. İnsan kendi evinde don atlet gezmek, rahat olmak ister. Bundan daha doğal bir şey yok. Bu bencillik değil.
Gerçekten merakımdan soruyorum birine bencil olduğunu söylemek hakaret etmek midir?

Size terbiyesiz olduğunuzu söyledim dimi?
Başka biriyle konuşuyorum sizinle muhatap olmak istesem size yazardım
Ki yazdımda baktım anlamaktan acizsiniz e bir de terbiye eksikliği yaşıyorsunuz kendime yakıştıramadım sizi bıraktım
Ben de burada yazan arkadaşlar da kimin anlamaktan aciz olduğunu anlamışlardır zaten siz merak etmeyin.Kimin terbiye eksikliği yaşadığını da….kendini bu denli mükemmel görmeniz ise takdirlik.Benim de muhattap alabileceğim biri değilsiniz.Aynı fikirdeyiz ne güzel 👏🏻

Yüce gönüllü olmak için evimde sutyen ile gezme özgürlüğümü vermem gerekmiyor.
İyilik etmenin bin türlü yolu var.
Yatili yurt ayarlarim özel odalı konforlu, maddi destek çıkarım elim üstünde olur vs.

Kardeşini istemiyorum diye izah etmem bu durumu ama. Kimseyi istemem. Kardeşe özel durum yok ki .

Kaldi ki 1 senelik diye gelir kazanamaz hadi bir sene daha olur. Veya caliscam alıştım burda kalcam rahatım yerinde diyen insana hadi kapi disari demek daha zor değil mi? 2 senede insanin sinirleri de evliliği de yıpranır. Buna deger mi?

Akli basinda insanlar böyle sorunlar yaşamıyorlar aslında evliliklerinde. Maalesef salağı, fikirsizi, yarını düşünmezi yasiyor.

Isiniz cok ama cok zor. Sakın daha iyi olur diye bebek düşünmeyin cok pişman olursunuz.

Ben de burada yazan arkadaşlar da kimin anlamaktan aciz olduğunu anlamışlardır zaten siz merak etmeyin.Kimin terbiye eksikliği yaşadığını da….kendini bu denli mükemmel görmeniz ise takdirlik.Benim de muhattap alabileceğim biri değilsiniz.Aynı fikirdeyiz ne güzel 👏🏻
TDK ya göre muhattap diye bir kelime yok

Normal bir ailede böyle bir durumda kardeş abiye okumak istiyorum el at der abi eşe kardeşime destek olayım 1 sene idare edebilir misin evde der. İstişare ile artılar eksiler ile bir karar alınır. Sizde tam tersi kararı onlar almış çocuk zaten okumak istemiyor ama gelecek sizin en son haberiniz olmuş.

Çoğu şey yazılmış. İstememe durumunuzda haklısınız. Ha bunu kabul eden insanlar tabi olabilir. Ben de duruma göre ederdim sanırım ama önce bana sorulsa. Bana danışmadan kardeşine hadi diyen adama tamam diyeceğim varsa da demezdim. Boşarsa da kapı orada.

Ayrıca kardeşine ayrı ev açma fikri tamamen kendi için. Sizle kavga edip sıkıldıkça gidecek kapısı olsun istiyor.

Çok istiyorsa tutsun eşyalı bir yurt. Kardeş çalışacak zaten. Arasın ana babasını desin anne baba bu çocuk artık çalışıyor ne zamana kadar amcamla yaşayacak. Ya kiracılardan birini çıkarın ya da kirayı kardeşime verin. Ben de destek olacağım. İşine gücüne baksın.

Çocuk fikrini uzunca bir süre unutun. Yoksa bakmışsınız bu sefer çocuğa baksın diye kızkardeşini de yanınıza çağırmış.

Eşiniz henüz evlenecek kafada değilmiş böyle birinden çocuk yapmamalısınız bence en azından ailesinin siz olduğunu öğrenene kadar

Katiliyorum. Birde simdiden "senden biktim, kardesimle yasayacagim" diye altdan altdan tehtid ediyor. Akil sira böyle boyun egderecek. Annesi babasi sahip cikmiyor diye baba rolüne girmesine gerek yok. Böyle adamlar ne diye evleniyor hic anlamiyorum. Denge kurmayi becermiyorsan kimsenin günahina da girme

Her insanın kişiliği, yetişme tarzı, alışkanlıkları vs farklı, herkes evinde 1 sene kayınbiraderini ağırlamak zorunda değil, ben de istemem, kendi evimde rahat edemem, üstelik tesettürlü bi bayana çok daha zor, bu bencillik değil, a kişisine evinde yatılı misafir hiç zor gelmez, b kişisine çin işkencesi gibi gelebilir.. burda sorun kocanın tek başına hareket etmesi ve eşini düşünmemesi, her koşulda anne baba kardeşlerine öncelik veren adamlar evlenmese keşke

Öncelikle buraya ilk kez yazıyorum.Acemiyim.Fikirlerinize ihtiyacım var çünkü çok bunaldım.
Eşim ile ben İstanbulda öğretmeniz.2 yıllık evliyiz.Ben tek çocuğum eşimin bir kız kardeşi bir de erkek kardeşi var.Ben ilçe merkezinde büyümüş biriyim.Eşim köyde büyümüş.Bunları yazıyorum ki daha net anlatmış olayım.Eşimin ailesi ile uyum sağlamakta çok zorlanıyorum.Çünkü köy yaşantısı ile uzaktan yakından alakam yok.Zaten yılda 5 gün flan kalıyoruz onların yanında ama ona bile zorlanıyorum.Geçen yaz Erkek kardeşi üniversite sınavını kazanamadı.Eşimde onu dersaneye yazdırmak istemiş.Normalde köyün bulunduğu ilde dersaneler mevcutken.Eşimde o ilde yurtta kalarak dersaneye gitmiş biri olmasına rağmen.Bana asla sormadan danışmadan erkek kardeşine İstanbul’da seni dersaneye yazdırayım benim kontrolümde olursun daha iyi olur demiş.Bizim evde kalmasını istemiş kardeşi de tamam demiş.Ama benim haberim yok.Bana danışmadı.Ben de kıyameti kopardım.Tesettürlü biriyim.Ama tesettürlü olmasam da farketmezdi eşimin erkek kardeşi ile kalmak istemediğimi söyledim.Çok kavga ettik.1 sene idare edilebilinirdi ama ben şöyle düşündüm sınavı kazanamazsa İstanbul’da çalışmak isteyecek ve sürekli benimle kalacak diye düşünüp hiç istemedim.Bir de yeni evliyiz neden evde 3.bir kişiyi üstelik erkek birini isteyim ki..Bulunduğu yerde dersane varken..Neyse biz bu konuda kavga ettikten sonra ayrılma noktasına kadar geldik.Ama sonrasında bi şekilde normale döndük.Bu olaydan 3 ay sonra bu sefer kardeşi kimseye sormadan danışmadan İstanbul’a çalışmaya geldi.okumayacakmış çalışacakmış artık.Amcasında kalıyor şimdi.Eşimde bu durumdan çok rahatsız.Amcasında değil kendi evinde kalmasının daha doğru olduğunu düşünüyor.Ve ister istemez bu durum bize yansıyor.Köyde olan anne ve babasının ise hiç birşey umrunda değil.Çocuğu kendilerine sormadan çalışmaya başlamış İstanbul’a gitmiş hiç umurlarında değil aşırı sorumsuzlar.Eşimde kardeşine ev tutmak istiyor.Senden çok bunaldım flan da diyor bana kızdığında kardeşi ile aynı evde kalmayı düşünüyormuş gibi imalarda bulunuyor.Keşke yazın olan o kavgadan sonra barışmasaydık diyor. sonrada bunları sinirle söyledim diyip özür diliyor.Zaten eşimin 1 ay önce yakın arkadaşı evlendi eşimle aynı köyden.O arkadaşın erkek kardeşleri de bu yeni evli çiftle kalıyor.Bana o kadar saçma ve iğrenç geliyor ki bir bana mı böyle geliyor diye sormadan edemiyorum.Bu aşırı saçma bişey ama bunlarda böyle anladığım kadarıyla ben hiç bilmiyordum bu durumu..Erkek kardeşi ile ilgili yaşanan bu olaydan önce bebek yapmaya karar vermiştik.Çünkü yaşlarımız artık oldukça fazla ben 29 eşim 31 yaşında…Bir taraftan bebek istiyorum eşimin gerçek ailesinin kim olduğunu anlaması İÇİN…Ama bir taraftanda emin olamıyorum.Yazın tayin isteyip gitmek istediğimi söylesem eşim istemeyecek çünkü burada ev aldık ve kredisini ödüyoruz.Yani gerçekten çok yoruldum.Siz ne düşünüyorsunuz bebek konusunda sizce ertelemeliymişim ?Buraya kadar okuyan varsa çok teşekkür ederim 🙏
Yani aklımdan gecen küfürlü yorum ama yazmıyım hadi.
Yürüsün gitsin.
Cocuk yapmayın üzülürsünüz.

Evet bunu ben de düşünüyorum gerçekten çok iç işe yaşamlar doğru değil.Herkes herkeste rahatça kalabiliyor.Eşimin kız kardeşi de liseyi ve üniversiteyi amcasında kalarak İstanbul’da okumuş.Anne baba kendi aleminde tabi hangi çocuğu nerede çocuğumun peşinde olayım fikri yok.Bu ailenin bulunduğu ilde yaşamak istemiyorum yoksa sinir hastası olacağım bence de.Ya da boşanmak iki seçeceğim var gibi geliyor bana da
Hic mi Müge anlı izlemiyonuz siz derdim herhalde ben olsam.
Amca ne babasına güvenemiyor insan:/

Evlat sahibi olmayı kocanıza had bildirmek kocanızdaki olmayan değerinizi arttırmak için istiyor bir de üstüne 3 evlat yetiştirmiş, bu evlatlardan birini beğene bayıla kendinize koca etmişsiniz, o kocayı yetiştiren ana-babayı mı beğenmiyorsunuz
Hey Masallah su konuda bile duyar kasıldı ya.
Ver mehteri :halay:

Abisi evliyken yengesiyle yaşaması değil abisi ve yengesinin yanında dershaneye gitmek için bir yıl yaşaması,biraz yazdığınızı bilinçli yazın, kocanın kardeşi yengesiyle ayrı eve mi çıkıyor?o evde yalnızmı yaşıyorsunuz?
Ben size iğrenç olanın ne olduğunu sordum saçma olan ne demedim, yoksa okuduğunuzu anlayamıyor musunuz?
Bir kardeşin abisinin evinde bir süre kalmasının tecavüzle ensestle ne ilgisi var?
Siz kaynınızın size tecavüz edeceğini mi düşünüyorsunuz? O halde kocanıza kardeşin bana tecavüz edeceği için kalmasını istemiyorum desenize. Yada siz mi kaynınıza tecavüz etmekten korkuyorsunuz, öyleyse de söyleyin kocanıza ben kardeşine tecavüz ederim diye kalmasını istemiyorum deyin.
Ensestte böyle olmuyor yalnız, TDK yı siz mi okusanız acaba?
Aile bağımızı TDK ya göre mi belirliyoruz?
Size göre aile eş ve çocuktan oluşuyor, sonra o çocuk evlenince aileden ihraç mı ediliyor? Nasıl kafalarınız var sizin ya, yazık vallahi yazık. Adam senle evlendi diye anasıda sen oldun babasıda sen oldun kardeşide sen oldun, heee oldu
Siz o adama bir imzayla bağlısınız, artık onlar ailesi değil dediğiniz insanlar kanla canla bağlı
Allah tan korkan kuldan utanan kalbinde sevgi merhamet vefa olan insan evlendim artık karım var ailem sadece o diyip sırtını dönmez, dönmemeli de
Beynimizi yaktın ablacım.

Ben olsam abisinin evi dururken kaynımın amcasında kalmasından rahatsız olurdum.
Kardeşim eşim istemiyor diye bizde değil de amcamda kalsa ondan daha da fazla rahatsız olurdum.
Öğrenciyken 1 sene idare edebilirdiniz, çalışmaya başlayınca tamam artık herkes kendi evine derdiniz, ömür boyu birlikte yaşayacak haliniz yok.
Çocuk yapmayın bence. Hayata bakış açılarınız bu kadar farklıyken önce orta yol bulabilecek misiniz ona bakın.

Konu sahibi neden lincleniyor anlamadim.
Köylü şehirli diye gruplama yapmışsınız ama bunun aile yapısıyla alakası var.
Şehir de olup da gelinin başına bir sürü insan toplayan da var köylü olup gelini rahatsız etmeyen de dolu.
Bu eş ailesi tamamen şans işi
Kimse uzun süre çekirdek ailesinden başkasını aynı evde kabul etmez.
Kısa süreli ziyaretler hariç.
Bu çocuğun da okumaya gönlü yokmuş çalışmaya başlamış o zaman ev tutsun.
Yani ne alaka abisiyle kalacak?
Abisi bekarken uyar ama evliyken eşinin de söz hakkı var ve kadın istemiyor gayet normal.

Evet bunu ben de düşünüyorum gerçekten çok iç işe yaşamlar doğru değil.Herkes herkeste rahatça kalabiliyor.Eşimin kız kardeşi de liseyi ve üniversiteyi amcasında kalarak İstanbul’da okumuş.Anne baba kendi aleminde tabi hangi çocuğu nerede çocuğumun peşinde olayım fikri yok.Bu ailenin bulunduğu ilde yaşamak istemiyorum yoksa sinir hastası olacağım bence de.Ya da boşanmak iki seçeceğim var gibi geliyor bana da
Sanırım siz tek çocuk olduğunuzdan ve böyle yaşantılara rastlamadığınızdan size farklı geliyor. Oysa Anadolu'da yaygın bir durum olduğunu düşünüyorum. Hele İstanbul gibi bir yerde çalışmak veya okula gitmek söz konusuysa akrabalarda kalan insanları çok duydum. Ancak size katılıyorum, fikrinizi almadan, düşüncenizi öğrenmeden eşinizin tamam demesi doğru değil. Eşinizin ailesinin de bu öneri karşısında gelinimize de bir danışalım demeleri gerekirdi. En azından çekinmeleri gerekir. Annem ve erkek kardeşim bile yatılı kalmadıkları halde, bir çay içmeye kırk kez düşünürler, "aman damat rahatsız olmasın" diye.

Ya normalde ben de gelsin kalsın ne olacak ki diye düsünürüm ama tesettürlü değilim. Yazın insan evde şort giymek askıli giymek, başını acmak ister, gece pijamayla tuvalete kalkar vs. Hanımefendi için hepsi sorun olacak. Bir iki hafta olsa neyse senelerce... olacak iş değil.

Back
X