Evliliğimle ilgili zor ve kararsız bir dönemdeyim.Fikirlerinize ihtiyacım var

Sadece şu kısma cevap vermek istiyorum. İnsanların birbirlerini sevmemeleri için illa ki kötü olmaları gerekmiyor. Bir insan iyi olan başka bir insanı sevmeyebilir. İçi ısınmayabilir. Hiç kimse için ya iyi biri ama işte onu da hiç sevemedim diyeni duymadınız mı? Kendi yaşantısına uygun olmadığı için orada kaldığı 5 günde sıkılıyor olması çok da anormal bir durum değil.
Tabiki de isinamayabilir bende eşimin ailesinden herkesi sevmek zorunda değilim bana hiç bir kötülüğü olmayan görümcem var ama o geldiği zamanlar 2 hafta bizde kalıyor ama kadına bir türlü isinamıyorum ama kaldığı zamanlarda asla suratımı düşürmüyorum o bana saygı duyduğu zaman ben ona saygı duyduğum zaman her şey halloluyor... İsterse 1 yıl da kalabilir eşimin ablası sonuçta... Eşim benim ailemi baş üstünde tutarken ben onun ailesini ayak altına almam tabikide böyle olursa mutlu yuvamı da tehlikeye atarım...
Bence konu sahibi kabul etmek istemiyorsa bunu başka bir çözüm önerisi sunabilirdi. Benim kardeşim benim evim dururken amcamın evinde kalması beni de çok üzerdi...

İyi de ben o danismama kısmının yanlış olduğunu söyledim zaten.... 1 yıl dersane için kalabilir tabiki de neden kalmasın nesi tuhaf öğrenciye ev açmış oluyorum.. konu sahibide 1 yıl istemedi yani ömür boyu diye sonradan çıkardı o lafı...

Bu kadar kavgaya gerek yoktu istemese bile uygun dille söylemesi gerekirdi biraz empati yapın benim de kardeşlerim var onlar nasıl benim yanımda gelip kalabiliyorsa onunda kardeşleri gelebilir bunda kötü ne var ki...
Hem ayrica siz yanlarinda miydiniz uygun bir dille soylemedigini nerden biliyorsunuz..
Ayrica sinirli olsa konu sahibi sonuna kadar hakli sonucta yasadigi eve kendisine danisilmadan biri davet edilmis...
Acaba siz ayni durumda kalsaniz ne yapardiniz empati demissiniz empatiden anladiginiz sadede varsayim...
Adamı öldurmussunuz kadına dogurtmussunuz....

Benim arkadaşım bu yüzden boşanma aşamasına geldi. Koskoca işi gücü olan adam 9 ay yeni evli abisiyle kadı kv si de çok normal karşıladı. Ne zamanki kız yeter evlendiğimi anlayamadım evin içerisinde istediğim gibi dolaşamıyorum eve ne zaman gelecek belli değil çat diye kapı açılıyor işten erken çıkmış gelmiş ayaklarımı uzatıp tv bile izleyemedim evimde çocuk istiyorsun nasıl olacak dedi isyan bayrağını çekti o zaman kötü oldu. Kv si aman oğluma katlanamadı da bi kap yemek çok gördü de evinden kovdu diye dünyayı ayağa kaldırdı.

Benim kaynım iş görüşmesi için geldi 3 gün kaldı bende yeni evli sayılırdık 1 yıl olmamıştı. Dedik kal biraz daha gezeriz burada da iş bakarsın dönme hemen. Kv hemen aradı işin bitmedi mi dön 1 haftayı geçirme orada diye. Beni de aradı kal demeyin ne işi var yanınızda dönsün arada kısa süreli isterse yine uğrar dedi.
Bitmez ki bir kere boyle cagirdiysa kimbilir daha kimler girer cikar evine arkadasiniz hakliymis..
Zaten birinin evinde oyle uzun sure kalinmaz ayip bence hele ki durumu varken.
Sanslisiniz kv. Görgülü biriymis.

Tabiki de isinamayabilir bende eşimin ailesinden herkesi sevmek zorunda değilim bana hiç bir kötülüğü olmayan görümcem var ama o geldiği zamanlar 2 hafta bizde kalıyor ama kadına bir türlü isinamıyorum ama kaldığı zamanlarda asla suratımı düşürmüyorum o bana saygı duyduğu zaman ben ona saygı duyduğum zaman her şey halloluyor... İsterse 1 yıl da kalabilir eşimin ablası sonuçta... Eşim benim ailemi baş üstünde tutarken ben onun ailesini ayak altına almam tabikide böyle olursa mutlu yuvamı da tehlikeye atarım...
Bence konu sahibi kabul etmek istemiyorsa bunu başka bir çözüm önerisi sunabilirdi. Benim kardeşim benim evim dururken amcamın evinde kalması beni de çok üzerdi...
Bakın mesajınıza koyu ile işaretlediğim yerde ne güzel söylemişsiniz.

Sizce konu sahibinin eşi onu başının üstünde mi tutuyor? Kadına sorma gereği bile duymamış. Böyle bir adama istemediğini söylememenin onu üzmeyecek yollarını neden arasın ki? Adam kadını zerre önemsememiş zaten.

Konu sahibinin eşi ve ailesi niye bu kadar ölümüne savunulmuş ben anlamadım, aylarca yatılı misafir olmak, karşı taraf rahatsız mı olur ister mi istemez mi diye düşünmemek, bu kadar rahatlık çok mu güzel bi kültür😳 şehirde büyümüş, köy kültürüne aşina olmayan, sakin bi ailede büyümüş biri bu kadar birbirinin evinde uzuuuun süreler teklifsiz kalabilen bu insanları, bu kültürü garipsiyo olabilir, @Luthientr ve @Dasmeer çok güzel ifade etmiş👏🏻 Yetişme tarzı denen bişey var, mecbur mu aylarca yatılı erkek misafir çekmeye, istemiyor diye niye linç yiyor yahu 😳 ben de sevmem yatılı misafir, öyle yetiştim, evimin düzeni, temizliğine önem veririm, dağınıklıkta strese giriyorum, rahat şeylerle gezerim evde, sütyen takmam, tv yi yatarak izlerim, bazen çok uyduruk şeyler yeriz yemekte, geçiştiririz, 3-5 gün misafir edilir evet, ama sonu belli olmayan 1 sene…
bi de şöyle bi durum var, eşimin köyünde bunu çok yapıyolar ve çok rahat yapıyolar demiş konu sahibi, yani buna tamam derse bile hep aynı sorunla karşılaşma gibi bi ihtimal var, daha sonra falanca kuzenin de kalsın 3 ay diyecekler, filanca akraba orda işi varmış diyecekler, bunu herkes çekemez, bu kocasının çıktığı kabuğu beğenmemek değil yahu, misafirhane mi orası, köylüyle evlendi diye evini pansiyona çevirmek mi zorunda?

bence sıkıntı evlenmeden önce bunları gözlemlememiş olmak. farklı şekillerde yetişmişler ve adamda herkes gibi kendi kök ailesinde ne gördüyse onu doğru biliyor, onu uyguluyor.
sonuçta bambaşka kültürlerden 2 insan oldukları için çatışıyorlar.
ha ama şu da bir gerçek adam kardeşim de kardeşim diyerek işi boşanmaya kadar getirirken, konu sahibi de kocasına dersini vermek için, gerçek ailesi kimmiş anlasın diye çocuk yapmayı düşünüyor.
bu durumda konu sahibinin de yaklaşımı, aslında beğenmediği yada kendisinin de belirttiği gibi 5 gün bile zor dayanabildiği o köy/köylü şartlarından çok farklı olmuyor bence.

adamın danışmadan karar alması çok yanlış, kabul edilebilir değil. ama konuyu "gerçek aile" noktasına getirmek de bence sağlıklı bir yaklaşım değil.

Aile karı koca ve çocuklardan oluşan topluluktur kardeş ne alaka ? Kardeş kardeştir eş ise ailedir.Eşi kenara atıp kardeş de kardeş mi demeli bir erkek Yani?
Kardeşini kenara atıp eşim de dememeli. Ben kardesi gelsin eve yerleşsin demiyorum. Ama "gerçek aile" kalibi da bence antipatik. Eşim bana gerçek ailen benim dese ne oluyor derim, evlendik diye kardeşimizi anamızı babamızı sildik mi, onlar imitasyon aile mi oldu? Herkesin yeri ve konumu ayrı.

Sizce konu sahibinin eşi onu başının üstünde mi tutuyor? Kadına sorma gereği bile duymamış. Böyle bir adama istemediğini söylememenin onu üzmeyecek yollarını neden arasın ki? Adam kadını zerre önemsememiş zaten.
Evet adam zaten hatalı dedim. Buradaki adamın yaptığı hata ama kadın şunu da diyor o kısmı da okuyun lütfen başta danışmış olsaydı da istemeyecektim diyor...

Hem ayrica siz yanlarinda miydiniz uygun bir dille soylemedigini nerden biliyorsunuz..
Ayrica sinirli olsa konu sahibi sonuna kadar hakli sonucta yasadigi eve kendisine danisilmadan biri davet edilmis...
Acaba siz ayni durumda kalsaniz ne yapardiniz empati demissiniz empatiden anladiginiz sadede varsayim...
Adamı öldurmussunuz kadına dogurtmussunuz....
Sanırım anlatamıyorum benim ilk yorumun duruyor açın bakın üşenmeyin bir zahmet... Adam hatalı ama konu sahibi başta danışmış olsaydı da istemezdim diyor. 1 yıl 18 yaşında eşimin kardeşi bizde kalacak bence bunda bir tuhaflık yok... Diğer evli çift kardeşi ömür boyu kabul etti kayinimin da dersaneden vazgeçti geldi çalışmaya onlarda evlenene kadar evli abinin yanında kalınıyor daha öncede evli cift kabul etti diyerek tahmin yürütüyor adam evlenene kadar bizde kalsın yok olsa orayı da yazardı bende kadına dersane için kalmasi normal ama evlenene kadar kabul etme derdim...

Kadın diyor ki memleketinde dershane var ki çocuğun okumakta gözü yokmuş. Vazgeçmiş işe de girmiş. Sülaleleri böyle evlenene kadar yanlarında kalıyorlar ben istemiyorum diyor. Baştan bi kabul etse sonra evden kovdu olacak.

Ayrıca ve bence çok önemli bir ayrıntı adamın anne babasının istanbulda zaten evleri varmış. İsterlerse oğullarına ev açabilirler o şehirde. Hiç bir şey yapmazlarsa o evin kirasını ona verip ev ya da eşyalı yurt tarzı bir yerde kalmasını sağlayabilirler.

Ama bakın anne baba bile amcada kalmalarına ses çıkarmıyor çünkü öyle alışmışlar. Masrafa ne gerek var!

Böyle düşünen bir aileye baştan kestirip atmasaydı daha önce de söyledim yarın öbürgün çocuğa baksın diye de görümceyi yollarlardı.

Hadi her şeyi geçtim adam karısını resmen bostan korkuluğu yerine koymuş danışma gereği duymamış. Üstüne boşanma seviyesine gelinmiş oradan geri dönülmüş ama adam hala üste çıkmak için ısıtıp ısıtıp kadının önüne koyuyor terbiyesizce. Ben bu durumda kabul edeceğim varsa da etmezdim.
Bakın evet İstanbul'da evleri varmış ev açmak öyle şap diye kolay olmuyor. Konu sahibi eşine "tamam eve çıkana kadar bir kaç ay bizde kalabilir diğer evlerin kirasıyla biz ona ev bulana kadar" diyebilirdi. Ayrıca şunu da belirteyim adam boşanmadan bahsetmesi de yanlış tabiki de. Hadi ozaman araları iyi oldu duzeldiler şuan mesela yine kötüler adam sürekli hâlâ boşanmaktan bahsediyor kadına çok ağır şeyler söylüyor ama kadın bunlara takılmıyor da kocayı başka şehire kaçırma derdinde ozaman sorunlar çözülecek zannediyor ve bir de çocuk yapmak istiyor ki adam gerçek ailesinin kim olduğunu öğrensin. Onu doğuran ana baba aile değildi zaten...

Az önce de ölümden bahsettim evet ölümlü dünyadayız belki yarın öleceksin nereden biliyorsun ölümü unutarak yaşamak ne derece doğru onu da bilemedim. Ben mesela eşimin çok borcu varken çocuk fikrine ara vermiştim ölümlü dünya senin başına bişey gelse ben çocukla o borçları nasıl bitireyim derdim... Bunları düşünmeden yaşamak asıl bana tuhaf geliyor....
Kadın 5 gün katlanamıyor ailesine adama bişey olsa hiç katlanmaz...

Birde ben bostan korkuluğu yerine koyan adam için gelecek hayalleri kurmazdim hele ki ondan çocuk yapmak hiç istemezdim... Farkındayız adam kendini bekarlığa hazırlıyor kadından soğumuş bile kadın bunun farkında bunu bile bile çocuk yapmayı düşünmek nedir peki? Hadi bende size soru sordum...

Son düzenleme:
Size sormadan davet etmesi ne demek.sizi yok saymıs,fikriniz umurumda değil,evin erkeği benim kafasıyla karar almıs.saygısız.kadın düşmanı. Size kıymet vermıyor sşz çocuk mu yapsam ya diyorsunuz.yani bu davranısları sorun değil,aman evine bağlı olsun sesini cıkarmasın konu kapansın dşyorsunuz.sizin yaptiginiz da sorunu göz ardı etmek,kendı değerinizi daha daha düşürmek.
Bana sormadan bi karar alamazsın bu konuyu konusalım demelısınız ama demessiniz yanı onu fark ettim. Ben olsam, yallar kardesınle ev tut en iyi fikir bı derdim,hazırlardım bavulunu. O evde benden defalarca özğr dilenmeden ,gönlum alınmadan konuyu kapatmazdım. Siz de zsten boyle yapmadıgınız için süreklı şaf sokuyor size.

Size sormadan davet etmesi ne demek.sizi yok saymıs,fikriniz umurumda değil,evin erkeği benim kafasıyla karar almıs.saygısız.kadın düşmanı. Size kıymet vermıyor sşz çocuk mu yapsam ya diyorsunuz.yani bu davranısları sorun değil,aman evine bağlı olsun sesini cıkarmasın konu kapansın dşyorsunuz.sizin yaptiginiz da sorunu göz ardı etmek,kendı değerinizi daha daha düşürmek.
Bana sormadan bi karar alamazsın bu konuyu konusalım demelısınız ama demessiniz yanı onu fark ettim. Ben olsam, yallar kardesınle ev tut en iyi fikir bı derdim,hazırlardım bavulunu. O evde benden defalarca özğr dilenmeden ,gönlum alınmadan konuyu kapatmazdım. Siz de zsten boyle yapmadıgınız için süreklı şaf sokuyor size.
Sadece çocuk da değil farklı şehire tayin istemeyi düşünüyor ama eşi istemezmiş tek sıkıntı ailesini görünüyor onlar olmasa böyle bir adamla çok mutlu yaşayacağını zannediyor.

Konu sahibine gelen eleştirileri hayretle okudum. Tesettürlü olduğunu söyleyen bir kadın, kendisine danışılmadan evine davet edilmiş 18 yaşında bir erkekle 1 yıl yaşamak istemediğini söylüyor. Bu kadar normal bir istek neden vicdansızlık, bencillik vs oluyor anlamadım. 1 kişiyi sevmişim evlenmişim. 2 kişilik bir dünya kurmuşum hayaller kurmuşum. Evliliğimi dolu dolu yaşamak istiyorum. Eşimin kardeşinin ne işi var bizim evimizde? Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz. Tek kişilik apartlar var, odasını paylaşan bekar insanlar var. Ayrıca anne baba da hayattaymış. İlla İstanbul’da yaşayacaksa çocuklarına sahip çıkıp geleceğini düşünmek onlara düşer. Abi artık evlenmiş ne yapsın abi. Başı sıkışınca maddi yardımda bulunur, eksiklerini giderir,arada abisinin evine ev yemeği yemeye gelir. Bundan fazlasının beklenmesi bana çok acayip geliyor. Büyük konuşmayayım parasızlıktan sokaklara düşmedikçe,aşırı çaresiz kalmadıkça abim ve yengem yalvarsa bile ben gidip onların evinde 1 yıl yaşayamam kendimi fazlalık hissederim.

valla yorumların hepsini okumadım. kendimi konu sahibinin yerine koyuyorum eşim beni hiçe sayıp, kendince bir karar veriyorsa benim de bunu kabul etmeme gibi hakkım vardır diye düşünüyorum. "çağıralım mı kardeşimi, burada dershaneye gitse daha mı iyi olur, yanımızda kalsa" diye zahmet edip danışsa o zaman insan yerine konulduğum için sakince cevap veririm. kaldı ki evliliğin daha ilk yıllarında böyle bir şeyi istememek en doğal hakkı. ben de konu sahibi gibi tek çocuğum, bu yüzden kardeş sevgisini filan bilmiyorum, ama bununla ilgisi olduğunu da düşünmüyorum. hiç birimiz 18 yaşında toparlanıp abi abla yanına taşınmadık böyle bir zorunluluk yok sonuçta, bulunduğu yerde annesi var babası var.

Evet adam zaten hatalı dedim. Buradaki adamın yaptığı hata ama kadın şunu da diyor o kısmı da okuyun lütfen başta danışmış olsaydı da istemeyecektim diyor...
E istemek zorunda mı? Değillll. İstemeyebilir bu gayet normalllll. Eşinin kızdığı da o zaten. Ben kabul edersin sanmıştım demiş adam bir de.

Aileyi tanımış görmüş çocuğun okumadığı an başına kalacağını da bildiği için kabul etmezdim demiş.

Kadın evde koskoca 18 yaşında adam varken ne kadar rahat edebilir ki?

Daha yeni evli sayılırlar. Bu kadın çalışıyor. Eve gelip de sutyenini çıkarıp oh bile diyemeyecek bir sene mecbur mu buna?

Hiç sebepsiz de evinde 3.bir kişiyi kabul etmek istemeyebilirdi.
Bakın evet İstanbul'da evleri varmış ev açmak öyle şap diye kolay olmuyor. Konu sahibi eşine "tamam eve çıkana kadar bir kaç ay bizde kalabilir diğer evlerin kirasıyla biz ona ev bulana kadar" diyebilirdi. Ayrıca şunu da belirteyim adam boşanmadan bahsetmesi de yanlış tabiki de. Hadi ozaman araları iyi oldu duzeldiler şuan mesela yine kötüler adam sürekli hâlâ boşanmaktan bahsediyor kadına çok ağır şeyler söylüyor ama kadın bunlara takılmıyor da kocayı başka şehire kaçırma derdinde ozaman sorunlar çözülecek zannediyor ve bir de çocuk yapmak istiyor ki adam gerçek ailesinin kim olduğunu öğrensin. Onu doğuran ana baba aile değildi zaten...

Az önce de ölümden bahsettim evet ölümlü dünyadayız belki yarın öleceksin nereden biliyorsun ölümü unutarak yaşamak ne derece doğru onu da bilemedim. Ben mesela eşimin çok borcu varken çocuk fikrine ara vermiştim ölümlü dünya senin başına bişey gelse ben çocukla o borçları nasıl bitireyim derdim... Bunları düşünmeden yaşamak asıl bana tuhaf geliyor....
Kadın 5 gün katlanamıyor ailesine adama bişey olsa hiç katlanmaz...

Birde ben bostan korkuluğu yerine koyan adam için gelecek hayalleri kurmazdim hele ki ondan çocuk yapmak hiç istemezdim... Farkındayız adam kendini bekarlığa hazırlıyor kadından soğumuş bile kadın bunun farkında bunu bile bile çocuk yapmayı düşünmek nedir peki? Hadi bende size soru sordum...
Bu konuda haklısınız çocuk konusunda ben de söyledim şimdi düşünülecek bir şey değil.

Kendisine değer vermeyen adamı bu şekilde yola getirebileceği zannetmesi büyük hata.

Sanırım anlatamıyorum benim ilk yorumun duruyor açın bakın üşenmeyin bir zahmet... Adam hatalı ama konu sahibi başta danışmış olsaydı da istemezdim diyor. 1 yıl 18 yaşında eşimin kardeşi bizde kalacak bence bunda bir tuhaflık yok... Diğer evli çift kardeşi ömür boyu kabul etti kayinimin da dersaneden vazgeçti geldi çalışmaya onlarda evlenene kadar evli abinin yanında kalınıyor daha öncede evli cift kabul etti diyerek tahmin yürütüyor adam evlenene kadar bizde kalsın yok olsa orayı da yazardı bende kadına dersane için kalmasi normal ama evlenene kadar kabul etme derdim...
Acıp bakmama gerek yok soylediniz zaten bende size kusura bakmayin dedim degil mi okudunuz mu???
1 yıl boyunca da bie insanun evinde kalınması bana normal gelmiyor size geliyor olabilir..
Herkesin yetisme sekli farkli..
Benim ailem izin vermez gidip ablamin evinde 1 yil kalmama karşı tarafı da dusunmek lazım degil mi herkesin bir hayatı var size gore normal olabilir bize göre degil..

Yani bide adama yazık denmiş. Nerdeyse acıyıp ağlayacağız. Boşanmak istiyorsa kendi evini yuvasını eşini istemiyorsa kendi bilir yani kardeşiyle ömür boyu yaşasınlar sonra o kardeşte bir gün evlenir kendi düzenini kurar, herkes kendi düzeninde olur o da sap gibi kaldığında anlar belki. Bu hayatta anne baba gider, kardeşte gider hatta günün birinde çocukların bile gider… Ömür boyu yanında olacak tek kişi eştir. Kimse kusura bakmasın bir eş bu kadar hiçe sayılıyorsa, kardeşte kardeş deniyorsa o kadınında ne olduğu, kim olduğu bi yazılmalı buraya diye düşündüm

Öncelikle buraya ilk kez yazıyorum.Acemiyim.Fikirlerinize ihtiyacım var çünkü çok bunaldım.
Eşim ile ben İstanbulda öğretmeniz.2 yıllık evliyiz.Ben tek çocuğum eşimin bir kız kardeşi bir de erkek kardeşi var.Ben ilçe merkezinde büyümüş biriyim.Eşim köyde büyümüş.Bunları yazıyorum ki daha net anlatmış olayım.Eşimin ailesi ile uyum sağlamakta çok zorlanıyorum.Çünkü köy yaşantısı ile uzaktan yakından alakam yok.Zaten yılda 5 gün flan kalıyoruz onların yanında ama ona bile zorlanıyorum.Geçen yaz Erkek kardeşi üniversite sınavını kazanamadı.Eşimde onu dersaneye yazdırmak istemiş.Normalde köyün bulunduğu ilde dersaneler mevcutken.Eşimde o ilde yurtta kalarak dersaneye gitmiş biri olmasına rağmen.Bana asla sormadan danışmadan erkek kardeşine İstanbul’da seni dersaneye yazdırayım benim kontrolümde olursun daha iyi olur demiş.Bizim evde kalmasını istemiş kardeşi de tamam demiş.Ama benim haberim yok.Bana danışmadı.Ben de kıyameti kopardım.Tesettürlü biriyim.Ama tesettürlü olmasam da farketmezdi eşimin erkek kardeşi ile kalmak istemediğimi söyledim.Çok kavga ettik.1 sene idare edilebilinirdi ama ben şöyle düşündüm sınavı kazanamazsa İstanbul’da çalışmak isteyecek ve sürekli benimle kalacak diye düşünüp hiç istemedim.Bir de yeni evliyiz neden evde 3.bir kişiyi üstelik erkek birini isteyim ki..Bulunduğu yerde dersane varken..Neyse biz bu konuda kavga ettikten sonra ayrılma noktasına kadar geldik.Ama sonrasında bi şekilde normale döndük.Bu olaydan 3 ay sonra bu sefer kardeşi kimseye sormadan danışmadan İstanbul’a çalışmaya geldi.okumayacakmış çalışacakmış artık.Amcasında kalıyor şimdi.Eşimde bu durumdan çok rahatsız.Amcasında değil kendi evinde kalmasının daha doğru olduğunu düşünüyor.Ve ister istemez bu durum bize yansıyor.Köyde olan anne ve babasının ise hiç birşey umrunda değil.Çocuğu kendilerine sormadan çalışmaya başlamış İstanbul’a gitmiş hiç umurlarında değil aşırı sorumsuzlar.Eşimde kardeşine ev tutmak istiyor.Senden çok bunaldım flan da diyor bana kızdığında kardeşi ile aynı evde kalmayı düşünüyormuş gibi imalarda bulunuyor.Keşke yazın olan o kavgadan sonra barışmasaydık diyor. sonrada bunları sinirle söyledim diyip özür diliyor.Zaten eşimin 1 ay önce yakın arkadaşı evlendi eşimle aynı köyden.O arkadaşın erkek kardeşleri de bu yeni evli çiftle kalıyor.Bana o kadar saçma ve iğrenç geliyor ki bir bana mı böyle geliyor diye sormadan edemiyorum.Bu aşırı saçma bişey ama bunlarda böyle anladığım kadarıyla ben hiç bilmiyordum bu durumu..Erkek kardeşi ile ilgili yaşanan bu olaydan önce bebek yapmaya karar vermiştik.Çünkü yaşlarımız artık oldukça fazla ben 29 eşim 31 yaşında…Bir taraftan bebek istiyorum eşimin gerçek ailesinin kim olduğunu anlaması İÇİN…Ama bir taraftanda emin olamıyorum.Yazın tayin isteyip gitmek istediğimi söylesem eşim istemeyecek çünkü burada ev aldık ve kredisini ödüyoruz.Yani gerçekten çok yoruldum.Siz ne düşünüyorsunuz bebek konusunda sizce ertelemeliymişim ?Buraya kadar okuyan varsa çok teşekkür ederim 🙏
Eşimin erkek kardeşi olsa bende uzun süre kalmasını istemem. Kalacaksa anne babası ile misafir gelir anne babası ile döner. Kaldiki kız kardeşini de iştemem uzun süreli kalsin.
Bzde yeni evliyiz. Eşimin ailesi eşim görevden geldi gitsede başbaşa kalsak diye bakıyorum şimdi. Ne yanına gidip yatabiliuorin tv izlerken nede uzanabiliyorim.
İstiyorum ki eşimle Özlem gideeeyim yok .gitmeyede niyetleri yok gitsinler diye imada bile bulundum yok. Benim annemlerde eşim görevden gelince hastane işi yokda hemen gider basbaassa kalın derler . düşüncesiz oluyor erkek ailesi sanırım.
Haklısınız istememekte

Neden sürekli kendinizden örnek veriyorsunuz? Ben şunu yaparım ben bunu yaparım vs bize ne ki bundan? Sürekli BEN BEN BEN. Tamam eeennn erdemli eeennnn fedakar sensin. Görümcem isterse 1 yıl da kalabilir demiş bir de 💆🏻‍♀️ üstün gelin plaketi hazırlayıp yollayım size

Geçici veya kalıcı fark etmez biz almak istemiyoruz size ne? Siz görümcenizi kayınbiraderinizi alıp yaşayın evinizde. Biz komün halinde yaşamaktan hoşlanmıyoruz demek ki. Hayatınızda ilk defa mı çekirdek ailesi dışında kişilerle yaşamak istemeyen insanlar görüyosunuz? Tüm çevreniz şirinler gibi mi yaşıyor sizin?

Neden sürekli kendinizden örnek veriyorsunuz? Ben şunu yaparım ben bunu yaparım vs bize ne ki bundan? Sürekli BEN BEN BEN. Tamam eeennn erdemli eeennnn fedakar sensin. Görümcem isterse 1 yıl da kalabilir demiş bir de 💆🏻‍♀️ üstün gelin plaketi hazırlayıp yollayım size

Geçici veya kalıcı fark etmez biz almak istemiyoruz size ne? Siz görümcenizi kayınbiraderinizi alıp yaşayın evinizde. Biz komün halinde yaşamaktan hoşlanmıyoruz demek ki. Hayatınızda ilk defa mı çekirdek ailesi dışında kişilerle yaşamak istemeyen insanlar görüyosunuz? Tüm çevreniz şirinler gibi mi yaşıyor sizin?
Ne diyon sen ya. Farkındaysan herkes kendinden örnek veriyor. Konu sahibi buraya yazıyorsa olumlu olumsuz her eleştiriyi yazabiliriz hep aaa canım çok haklısın mi demeliyiz.

Hanımlar tartışmaya gerek yok, herkesin görüşü farklıdır, burada yapılan kendi görüşümüzü ve tavsiyelerimizi yazmak dikta etmek değil.

X