Erkek kardeş konusunda galiba sona yaklaşıyoruz ama bu sefer neden böyle hissediyorum bilmiyorum

Cinsmidir nedir ya akıl var mantık var insanlar seni en fazla ne kadar evine misafir edebilir
Mecburmu insanlar sana
Biz gidip çay içmiyuz kimsenin evinde milletin rahatlığına bak
Siz asla kabul etmeyin sonra önünü kesemezsiniz olan size olur eşiniz isterse evi yıksın gerekirse boşanın böyle bir eşle olmaktansa
Yani inşallah ev tutarlarda sizde rahat edersiniz bu cahillerle işiniz zor vallaha Ev tutsa bu sefer yemek çamaşır yıkmasınlar size
İşte ben de bu kafayı asla anlayamıyorum Ya sen kimseye sormadan evlenene kadar burada milletin evinde kalmaya nasıl yeltenirsin ve buna insanlar nasıl ses çıkarmazlar ses çıkaranı da nasıl vicdansızlıkla bencillikle suçlarla gerçekten aklım almıyor ve bu konudan aşırı bunaldım..

Ben zaten asla kabul etmedim..Bundan sonra da ya ev tutarlar ya da nereye gidiyorsa gitsin ama Eğer ev tutulmazsa valla ağzıma geleni saymak istiyorum erkek kardeş kişisine..

Ev tutulunca yemek çamaşır olayı beni de korkutuyor..Çamaşır korkutmuyor çünkü onu kendi makinesinde kendi yıkasın bi zahmet..Çalılıyorum her dakika yemek yapamam çok meraklı kuzenleri yedirsinler yemeğini de..Hatta kendi yemeğini kendi yapmalı..Millete nereye kadar yük olacak acaba

Bu konuda bahsedilen kişi kocanın kız kardeşi olsaydı koca bı sülale bu kadar kafa patlatmazdi. Okuyacaksan oku, okumayacaksan s.ktir git ama babanın yanına derlerdi. Çocuk yapma konusunu dondurmaniza çok sevindim
Eğer ben kabul edip erkek kardeşi evime alsam kimse kafa patlatmayacaktı zaten ben almayınca amca aldı amcanın karısı da birkaç ay idare edebildi şimdi kuzen eşi bende kalsın sürekli ben razıyım diyor ama artık ben kabul etmiyorum çünkü başkasında kalınca da bana sorun çıkarılıyor hiç bir şekilde istemiyorum.

Kız kardeşi olaaydı da yanlarına alırlardı garip bi aile asla anlamak mümkün değil zaten o onda bu bunda sürekli kalıyor saçma sapan bi sistemleri var.
Çocuk yapma konusunu tamamen bitirdim eş ailesinden biri sorunca ne zaman çocuk hadi yapın diye kendimi zor tutuyorum eş kişisinin zaten bir çocuğu var kardeşini çocuğu gibi gördüğü için ben çocuk yapmayacağım onunla idare etsin dememek için zor tuttum.

Sen sizin köyden biri ile evlenseydin dedim ben madem böyle garip garip adetleriniz vardı..Ki kendi köylerindeki bazı kadınlar arasında bile bu şekilde yaşamı istemeyenler var..
Eskiye göre biraz düzeldi gibi amaaaa bu olayla ne kadar düzeldiği ne olduğu belli olacak..Bir sürü problemi özellikle de bu konuyla ilgili kaldıramıyorum artık..Hayır saçma bir yaşayış tarzı kabul edin Ya..Eş kişisi diyor ki evet doğru değil kardeşimin bu şekilde yaşanası o kadar söyledim ama beni dinlemedi diyor tamam doğru değilse ben doğru bulmadığımda neden bana bi ton laf ettin o zaman…Yani ben gerçekten anlam veremiyorum..Ev tutulmazsa olacak şeyler belli zaten..
İnşallah ev tutulur normal görüşülmesi gereken düzeyde görüşülür en sinir olduğum şey evinde insan rahat edemeyecekse nerede rahat olacak

İnşallah ev tutulur normal görüşülmesi gereken düzeyde görüşülür en sinir olduğum şey evinde insan rahat edemeyecekse nerede rahat olacak
Evimde rahat etmek istemem bencillik olarak ve vicdansızlık olarak adlandırıldı…küçük beyimiz kimseye sormadan etmeden milletin evinde senelerce kalmaya gelmesi bencillik değil benim kendi aldığım evde rahat etmek istemem bencillik şaka gibi günler yaşadım ve aynı şeyler bir daha yaşamak istemiyorum
Umarım ev tutulur ve yine tavrımı bildikleri için bana bulaşmazlar.

Evimde rahat etmek istemem bencillik olarak ve vicdansızlık olarak adlandırıldı…küçük beyimiz kimseye sormadan etmeden milletin evinde senelerce kalmaya gelmesi bencillik değil benim kendi aldığım evde rahat etmek istemem bencillik şaka gibi günler yaşadım ve aynı şeyler bir daha yaşamak istemiyorum
En başından beri netsiniz ben sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

Baştan beri konularınızı uzaktan takip eden biri olarak tavrınızı takdir ediyorum. Dirayetiniz icin de sizi tebrik ediyorum😄 Yalniz bir şeyi kaçırdım muhtemelen. Bu asalak kayinço istenmediğini, bu yuzden de oradan oraya savruldugunu görüp anliyorken nasıl inatla ve yuzsuzce o evden bu eve kovularak yaşıyor. Yani onun bu konudaki düşünceleri ne. Ben ortadayim kim tutarsa onun elinde kalayim mi diyor yoksa bir fikri var da dikkate mi alınmıyor

Baştan beri konularınızı uzaktan takip eden biri olarak tavrınızı takdir ediyorum. Dirayetiniz icin de sizi tebrik ediyorum😄 Yalniz bir şeyi kaçırdım muhtemelen. Bu asalak kayinço istenmediğini, bu yuzden de oradan oraya savruldugunu görüp anliyorken nasıl inatla ve yuzsuzce o evden bu eve kovularak yaşıyor. Yani onun bu konudaki düşünceleri ne. Ben ortadayim kim tutarsa onun elinde kalayim mi diyor yoksa bir fikri var da dikkate mi alınmıyor
Hiç bir fikri yok…Kuzeninin eşi aşırı uysal bir kız onlarda kalıyor şimdi..muhtemelen onlara güveniyor bir de insanların merhametine.. beni sokakta bırakmazlar nasılsa diye düşündüğüne eminim ama onun dışında hiçbir planı yok..Asalaklığı bu kadar düşünmesine müsade ediyor sanırım..

Merhaba hanımlaaar

Konumu biliyorsunuz zaten artık günlerce sayfalarca konuştuk ama bilmeyen bir iki kişi kaldıysa yazayım.Eş kişisinin erkek kardeşi büyük kriz yarattı bizim için.Başta eş kişisi anne babasının bulunduğu ilde onlarca dersane varken bana hiç sormadan bizim bulunduğumuz yerde kardeşinin dersaneye gitmesini ve bizde kalmasını teklif etti kardeşine ama ben öğrenip istemediğimi söyledim bir sürü kavgalar…
Ardından erkek kardeş okumak yerine bizim bulunduğumuz ilde çalışmaya başladı kimseye danışmadan kafasına esmiş sadece ve gelmiş…amcasında kalıyordu bu seferde eş kişisi haftasonları biz de kalmasını yine asla bana danışmadan ( sanki hiç akıllanmamış gibi ki akıllanmayacak anlaşılan )istedi ben bunu da kabul etmedim yine bir sürü kavgalar…
Şimdi de artık amcanın eşi de evde istemiyor erkek kardeşi.Bu sefer de kuzeninde kalıyor beyefendi ama biz tatilde başka şehirdeyiz şimdi eş kişisi de kardeşine ev tutmaya gidecek sonunda ama benim içim nedense hiiiiç ama hiiiiç rahat değil 🤷‍♀️
Kiralar çok uçuk babalarının dairelerinin kirasını kullanacaklar ama yine de içim rahat değil sanki bir sorun çıkacak ve ev tutulmayacak diye korkuyorum.Neden böyle hissediyorum bilmiyorum.

He bir de internetten flan bak dairelere diyince benim karışmamamı bu konuda benim konuşmaya hakkım olmadığını söylüyor galiba benim en çok sinirimi bozan durum bu..Bu olay yüzünden o kadar sinirlerim bozuldu o kadar kavga ettik evlilikten Hatta anne olmaktan vazgeçtim ben ve benim bu konuyla ilgili konuşmaya hakkım yokmuş hayır en çok benim hakkım diye bir sürü şey sıralamak istiyorum zor tutuyorum kendimi…
Beni bu stres basmaları normal mi yoksa ben mi abartıyorum ne düşünüyorsunuz ?
Abartmıyorsunuz aksine neredeyse boşanma sebebi haline geldi. Konunuzu hatırlıyorum hatta yorum yapmıştım değişmez diye dediğimde çıktı her zaman ki gibi :) Zaten bir insan karşısındakinin fikirlerini önemser ona saygı duyarsa bu durum baştan yaşanmaz bile en başta size sorar ve her zaman kalmasını istemez. Balık baştan kokar hesabı sizin ki niyetini ve gelecekte ki hareketlerini de netleştirmiş artık. İnsan yeri geliyor kendi kardeşini akrabasını belli bir süre sonra istemiyor doğal olarak. Aynı evde anne babayla bile yaşayamıyoruz zamanla onlarla anlaşmazlıklarımız oluyor. Ki birde erkek yani bahsettiğiniz kişi ne özel hayat kalacak ne huzur. Ben mesela evde her zaman şort askılı ile gezerim gelde o varken yap bunu. Valla işiniz zor Allah sabır versin. Ben sinir oldum artık okudukça eşinize :KK70:

Abartmıyorsunuz aksine neredeyse boşanma sebebi haline geldi. Konunuzu hatırlıyorum hatta yorum yapmıştım değişmez diye dediğimde çıktı her zaman ki gibi :) Zaten bir insan karşısındakinin fikirlerini önemser ona saygı duyarsa bu durum baştan yaşanmaz bile en başta size sorar ve her zaman kalmasını istemez. Balık baştan kokar hesabı sizin ki niyetini ve gelecekte ki hareketlerini de netleştirmiş artık. İnsan yeri geliyor kendi kardeşini akrabasını belli bir süre sonra istemiyor doğal olarak. Aynı evde anne babayla bile yaşayamıyoruz zamanla onlarla anlaşmazlıklarımız oluyor. Ki birde erkek yani bahsettiğiniz kişi ne özel hayat kalacak ne huzur. Ben mesela evde her zaman şort askılı ile gezerim gelde o varken yap bunu. Valla işiniz zor Allah sabır versin. Ben sinir oldum artık okudukça eşinize :KK70:
Yorumunuza katılıyorum ben de sinir olmuştum o dönem 🙄ama şimdi kardeşini yanına alamayacağını düşündüğü için ev bulmaya çalışacak benim korkum ise etraftaki insanlar yine boşver neden ev bakıyorsun burada kalsın boşuna para vermeyelim derler ve eş kişisi yine tek başına hareket etmeyip ev tutmaktan vazgeçerse ne olur ? Korkum bu sanırım…

Yorumunuza katılıyorum ben de sinir olmuştum o dönem 🙄ama şimdi kardeşini yanına alamayacağını düşündüğü için ev bulmaya çalışacak benim korkum ise etraftaki insanlar yine boşver neden ev bakıyorsun burada kalsın boşuna para vermeyelim derler ve eş kişisi yine tek başına hareket etmeyip ev tutmaktan vazgeçerse ne olur ? Korkum bu sanırım…
Siz bu konuda o kardeş evlenene kadar asla rahat edemezsiniz. Ayrı evi olsa aman bi kap yemek yap denecek. Gelsin haftasonu kalsın bi sıcak yemek yesin denecek...

Sizin eşinizin düşüncesi değişmedi ki. Eşiniz hala kardeşinin sizinle kalması gerektiğine yürekten inanıyor. Hala sorun olarak sizi görüyor sadece sustu. Ama her fırsatta bunun lafını sokacak size. Kardeş tek başına yaşadığı evde hasta olsa lafını size edecek vah gardaşım canım gardaşım yalnız kaldı bi çorba yapanı bile yok diye.

Zihniyeti bu adamın. O zihniyet değişmedikçe de siz oh diyemezsiniz.

Önceki konularınıza da çok yazdım. Ben bana böyle davranıp düşüncelerimi önemsemeyecek üstüne hatta ben kardeşimle ev tutarım diyecek adamı boşamıştım çoktan.

Sİz görün bakın o ev tutulsun en ufak tartışmanızda kalkıp gidecek eşiniz evden. Kendisine bi kapı olarak görecek orayı.

Önceki konunu hatırlıyorum.
Epey canın sıkılmış haklı olarak belli. Eşin umarım dersini alır evliliğiniz daha fazla yara almadan.
En kısa zamanda çözülsün🙏

Siz bu konuda o kardeş evlenene kadar asla rahat edemezsiniz. Ayrı evi olsa aman bi kap yemek yap denecek. Gelsin haftasonu kalsın bi sıcak yemek yesin denecek...

Sizin eşinizin düşüncesi değişmedi ki. Eşiniz hala kardeşinin sizinle kalması gerektiğine yürekten inanıyor. Hala sorun olarak sizi görüyor sadece sustu. Ama her fırsatta bunun lafını sokacak size. Kardeş tek başına yaşadığı evde hasta olsa lafını size edecek vah gardaşım canım gardaşım yalnız kaldı bi çorba yapanı bile yok diye.

Önceki konularınıza da çok yazdım. Ben bana böyle davranıp düşüncelerimi önemsemeyecek üstüne hatta ben kardeşimle ev tutarım diyecek adamı boşamıştım çoktan.

Sİz görün bakın o ev tutulsun en ufak tartışmanızda kalkıp gidecek eşiniz evden. Kendisine bi kapı olarak görecek orayı.
Tutup kardeşini karısının başına bela etmeye kalkmasa arada yemeği de yapılırdı, hastayken de bakılırdı. Rahmetli babam ne güzel derdi, iyi günde kendinizi unutturun ki dar günde yüzünüz olsun diye.

Yorumunuza ne tamamen katılıyorum ne tamamen katılmıyorum Yani çok aradayım..
Bana eş kişisinin dediği şu ben kardeşimin bu şekilde yaşanmasını doğru bulmuyorum insanların evinde kalarak ne kendi rahat edebilir ne evinde kaldığı kişi rahat edebilir.Ben biz de kalsın demiyorum ev tutulsun istiyorum diyor amaaaa bana samimi gelmiyor Yani madem böyle düşünüyorsun neden bunun tartışmasını yaptık.🤷‍♀️Ya da şöyle düşünüyorum diyelim ki eş kişisi böyle düşünüyor ama çevresindeki insanlar bu şekilde düşünmüyor ki çevresindeki insanlar kardeş orada burada kalsın evlenene kadar idare edilsin diye düşünüyor İşte bunlar da eş kişisini etkiliyor ve gerginlik yaratıyor.

Ama herhangi bir kavgada gitmek isteyeceğinden ve o evde kalmak isteyeceğinden ben de eminim kendisi bunu asla yapmayacağını söyledi yeminler etti ama dediğim gibi söyledikleri ile yaptıkları uyuşsa böyle olmazdı zaten.
Yani araftayım 🤷‍♀️

Önceki konunu hatırlıyorum.
Epey canın sıkılmış haklı olarak belli. Eşin umarım dersini alır evliliğiniz daha fazla yara almadan.
En kısa zamanda çözülsün🙏
Ders alacağını sanmıyorum bence umutsuz vaka 🤷‍♀️
Eğer ev tutarsa o zaman bişeyler değişebilir..Öyle yemek flan da yapmam dediğim gibi çalıştığım için onu benden istememezler Ya da isteseler de yapmam canım isterse yaparım ben gerçekten onların kafasıyla hareket edebilecek biri değilim 🤷‍♀️

Tutup kardeşini karısının başına bela etmeye kalkmasa arada yemeği de yapılırdı, hastayken de bakılırdı. Rahmetli babam ne güzel derdi, iyi günde kendinizi unutturun ki dar günde yüzünüz olsun diye.
Heh valla aynen öyle..Baştaki eş kişisinin tutumundan dolayı kardeşi gördüğüm yerde sinirlerim zıplıyordu görmek dahi istemiyordum…bırakın yardım etmeyi…Resmen başa bela gözüyle bakıyordum hala da o gözle bakıyorum..Bu bakış açık değişmeyecek..

Ders alacağını sanmıyorum bence umutsuz vaka 🤷‍♀️
Eğer ev tutarsa o zaman bişeyler değişebilir..Öyle yemek flan da yapmam dediğim gibi çalıştığım için onu benden istememezler Ya da isteseler de yapmam canım isterse yaparım ben gerçekten onların kafasıyla hareket edebilecek biri değilim 🤷‍♀️
Çok iyi anlıyorum. İnşallah güzel olur, şimdiden hayatı kendine zehretme yine de. Belki korktugun gibi olmaz.

Önceki konularınızı da okumuştum, konuya az çok vakıfım. Yorum yapmak istemiyorum çünkü ben olumlu düşünemiyorum, yorum yaparsam strese gireceksiniz. İnşallah herşey güzel olur. Sadece baştan sona haklı olduğunuzu yazmak istedim.

Önceki konularınızı da okumuştum, konuya az çok vakıfım. Yorum yapmak istemiyorum çünkü ben olumlu düşünemiyorum, yorum yaparsam strese gireceksiniz. İnşallah herşey güzel olur. Sadece baştan sona haklı olduğunuzu yazmak istedim.
Teşekkür ederim.
Ama lütfen strese gireceksiniz diye düşünmeyin ve yorumunuzu yapın.
Ben de neden bu kadar stresli olduğumu daha da analiz ederek çözmüş olurum böylelikle Yani yorumunuz bana kötü gelmez aksine kendimi daha iyi hissedebilirim.

Teşekkür ederim.
Ama lütfen strese gireceksiniz diye düşünmeyin ve yorumunuzu yapın.
Ben de neden bu kadar stresli olduğumu daha da analiz ederek çözmüş olurum böylelikle Yani yorumunuz bana kötü gelmez aksine kendimi daha iyi hissedebilirim.
Tramvatik bir durum çünkü, öncesinde bu konu yüzünden o kadar yoruldunuz ki şimdi yine olumsuz bir şey olacağını düşünmeniz ve stres olmanız çok doğal. Ben bile buradan aynı düşünceleri paylaştım. Büyük şehirlerde kiralar aşırı arttı. Şimdiye dek kira ödemeden yaşamaya alıştırılmış kaynınızın ve ne gerek var birlikte yaşardık diye düşünen eşinizin kiraları yüksek bulacağı kesin. İnşallah sizin haklı direnişiniz sonuç verir de yaptıklarının evlilik hukukuna uymadığını iyice idrak ederler. Yanlış anlaşılmasın, kaynınız büyük şehirde iyi bir iş bulup geçici olarak yanınıza gelseydi, kalıversin kardeşiniz sayılır derdim. Sizin fikriniz alınmadan, sürdürülebilinirliği olmadan, emrivaki ile kaynınızın yanınıza getirilmek istenilmesi gerçekten kötü bir durumdu. Umarım korkulan olmaz ve huzuru bulursunuz.

X