• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğimle ilgili zor ve kararsız bir dönemdeyim.Fikirlerinize ihtiyacım var

Öncelikle buraya ilk kez yazıyorum.Acemiyim.Fikirlerinize ihtiyacım var çünkü çok bunaldım.
Eşim ile ben İstanbulda öğretmeniz.2 yıllık evliyiz.Ben tek çocuğum eşimin bir kız kardeşi bir de erkek kardeşi var.Ben ilçe merkezinde büyümüş biriyim.Eşim köyde büyümüş.Bunları yazıyorum ki daha net anlatmış olayım.Eşimin ailesi ile uyum sağlamakta çok zorlanıyorum.Çünkü köy yaşantısı ile uzaktan yakından alakam yok.Zaten yılda 5 gün flan kalıyoruz onların yanında ama ona bile zorlanıyorum.Geçen yaz Erkek kardeşi üniversite sınavını kazanamadı.Eşimde onu dersaneye yazdırmak istemiş.Normalde köyün bulunduğu ilde dersaneler mevcutken.Eşimde o ilde yurtta kalarak dersaneye gitmiş biri olmasına rağmen.Bana asla sormadan danışmadan erkek kardeşine İstanbul’da seni dersaneye yazdırayım benim kontrolümde olursun daha iyi olur demiş.Bizim evde kalmasını istemiş kardeşi de tamam demiş.Ama benim haberim yok.Bana danışmadı.Ben de kıyameti kopardım.Tesettürlü biriyim.Ama tesettürlü olmasam da farketmezdi eşimin erkek kardeşi ile kalmak istemediğimi söyledim.Çok kavga ettik.1 sene idare edilebilinirdi ama ben şöyle düşündüm sınavı kazanamazsa İstanbul’da çalışmak isteyecek ve sürekli benimle kalacak diye düşünüp hiç istemedim.Bir de yeni evliyiz neden evde 3.bir kişiyi üstelik erkek birini isteyim ki..Bulunduğu yerde dersane varken..Neyse biz bu konuda kavga ettikten sonra ayrılma noktasına kadar geldik.Ama sonrasında bi şekilde normale döndük.Bu olaydan 3 ay sonra bu sefer kardeşi kimseye sormadan danışmadan İstanbul’a çalışmaya geldi.okumayacakmış çalışacakmış artık.Amcasında kalıyor şimdi.Eşimde bu durumdan çok rahatsız.Amcasında değil kendi evinde kalmasının daha doğru olduğunu düşünüyor.Ve ister istemez bu durum bize yansıyor.Köyde olan anne ve babasının ise hiç birşey umrunda değil.Çocuğu kendilerine sormadan çalışmaya başlamış İstanbul’a gitmiş hiç umurlarında değil aşırı sorumsuzlar.Eşimde kardeşine ev tutmak istiyor.Senden çok bunaldım flan da diyor bana kızdığında kardeşi ile aynı evde kalmayı düşünüyormuş gibi imalarda bulunuyor.Keşke yazın olan o kavgadan sonra barışmasaydık diyor. sonrada bunları sinirle söyledim diyip özür diliyor.Zaten eşimin 1 ay önce yakın arkadaşı evlendi eşimle aynı köyden.O arkadaşın erkek kardeşleri de bu yeni evli çiftle kalıyor.Bana o kadar saçma ve iğrenç geliyor ki bir bana mı böyle geliyor diye sormadan edemiyorum.Bu aşırı saçma bişey ama bunlarda böyle anladığım kadarıyla ben hiç bilmiyordum bu durumu..Erkek kardeşi ile ilgili yaşanan bu olaydan önce bebek yapmaya karar vermiştik.Çünkü yaşlarımız artık oldukça fazla ben 29 eşim 31 yaşında…Bir taraftan bebek istiyorum eşimin gerçek ailesinin kim olduğunu anlaması İÇİN…Ama bir taraftanda emin olamıyorum.Yazın tayin isteyip gitmek istediğimi söylesem eşim istemeyecek çünkü burada ev aldık ve kredisini ödüyoruz.Yani gerçekten çok yoruldum.Siz ne düşünüyorsunuz bebek konusunda sizce ertelemeliymişim ?Buraya kadar okuyan varsa çok teşekkür ederim 🙏
Ay nolur 20ler sonu 30lar başı için yaşımız oldukça fazla yazmayın öncelikle. Gayet gençsiniz. Daha böyle konularda konsensüse varamıyorken cocuk çok daha büyük sorumluluk önce evliliğiniz otursun. Bence size sormadan buna hükmetmesi saygısızlık yani resmen hükmetmiş evin reisi erkektir kafası var galiba. Eskiden eve erkek para getiriyor diye heralde hep erkeğin sözü geçmiş neyse sonuçta nolursa olsun eşe danışılmalı. Annem kendisine sormadan birilerini yemeğe bile çağırsa babama kızar mesela. 50 kusur yaşında insanlar bile böyleyken 30unda hala geleneksel düşünülmesi beni sinirlendiriyor. Tesettürlü kadınlar için de ekstra yumuşak başlı olur, itaatkar olur diye bir önyargı var toplumda bu arada.
Sonuç olarak kardeşine evet yardım edebilir ama yine önceden haber vermeli ama eve çağırmak için sizin de onayınızı mutlaka almalı, yalniz kendi evi değil orası. Sakın duruşunuzdan vazgeçmeyin, net olun taviz vermeyin yoksa ardı arkası kesilmez fedakarlıkların.

Siz köy hayatını bilmediğiniz için, kardeşin ya da herhangi bir akrabanın sizinle kalması haklı olarak size nahoş geliyor. Eşinize de oldukça normal geliyor. Asıl çatışma kültür çatışması aslında. Eşinizde kendince haklı, çünkü bu yaşam tarzı normal onlar için. Benim eşim ve ailesi de aynı şekilde. O yüzden sizi iyi anlıyorum ama eşinizi de anlayın lütfen.
İnsanları birbirlerine bağlı küçük köylerde komşu, akraba vs kimse kapısını dahi kilitlemez, birbirlerine gidip gelirken haber vermezler, hatta kapı çalmadan pat diye girerler, kim ne giymiş pijamayla mı görmüş, evde yemek mi yokmuş, pismiymiş, yabancı mı varmış onlar için önemsiz detaylar bunlar. Hep bir içli dışlı olma durumu var. Mahrem ya da nezaket kuralları, biraz daha geri planda. Bizim kadar hassas ve detaycı değiller.
Sizde tatilde eşinizin köyüne gittiğinizde eminim bunları yaşamışsınızdır. Eşinizde bu kültürle yetiştiği için, bu yaşanılanlar normal yani. Orta yolu bulmaya çalışın.
Bebek için de acele etmeyin.

Siz köy hayatını bilmediğiniz için, kardeşin ya da herhangi bir akrabanın sizinle kalması haklı olarak size nahoş geliyor. Eşinize de oldukça normal geliyor. Asıl çatışma kültür çatışması aslında. Eşinizde kendince haklı, çünkü bu yaşam tarzı normal onlar için. Benim eşim ve ailesi de aynı şekilde. O yüzden sizi iyi anlıyorum ama eşinizi de anlayın lütfen.
İnsanları birbirlerine bağlı küçük köylerde komşu, akraba vs kimse kapısını dahi kilitlemez, birbirlerine gidip gelirken haber vermezler, hatta kapı çalmadan pat diye girerler, kim ne giymiş pijamayla mı görmüş, evde yemek mi yokmuş, pismiymiş, yabancı mı varmış onlar için önemsiz detaylar bunlar. Hep bir içli dışlı olma durumu var. Mahrem ya da nezaket kuralları, biraz daha geri planda. Bizim kadar hassas ve detaycı değiller.
Sizde tatilde eşinizin köyüne gittiğinizde eminim bunları yaşamışsınızdır. Eşinizde bu kültürle yetiştiği için, bu yaşanılanlar normal yani. Orta yolu bulmaya çalışın.
Bebek için de acele etmeyin.
Şuan bu ülkede köyü olmayan zaten azdir
Çünkü tarim ulkesiyiz
En şehirli modern diye tanımlanan ailelerin geçmişine bakalım illa vardır dede tarafi köy vs.
Olay koy degilki.
Ailesi köyde yaşayabilir ama bu kadın çalışan bir kadin.
Köyde yaşamiyor bunlarla.
O zaman kocası kendi kulturunu bu kadar onemsiyorsa o kültürden alacakti.
Önemsediği hayat meselesi yaptığın şeyi kimse karşı tarafa dayatamaz.
Hem şehir de olup çok beterini yapan da var bu anlayış meselesi.
Benim arkadaşımın eşi ve ailesi köylü ama kaynana yüz sehirliye bin basar.
Benim kaynana Paris'in göbeğinde yaşasın degismez bu zihniyet meselesi.
Yurtdışina gidip oraya herkese eş aileleri var .
Ama artık ya eşi set cekecek ya aile anlayisli olacak.

Peki sizin bir erkek kardeşiniz olsaydı kabul etmeyecek miydiniz? Ama o benim kardeşim yanında saçı açık da durabilirim diye düşünecektin büyük ihtimalle... Bence 1 yıl idare edilebilirdi. Ama eşinizin size sormadan plan yapması hoş değil tabiki de... Okulu da aynı şehirde kazanırsa yurt ayarlanabilirdi...

Birde şu dikkatimi çekti senede 5 gün köye gidince bile katlanamıyorsunuz. Çok garipsiniz. Eğer size kötü davranmıyorlarsa tabi... Kendi ailenize de öyle misiniz?

Gerçek ailesinin siz olduğunu söylüyorsunuz yapmayın Allah aşkına siz yokken onlar vardı...
Ayrıca eşinizi öz anne babasından kardeşlerinden koparmaya çalışıyorsunuz. Sanırım bu da siz tek çocuk olduğunuz için çok bencilsiniz...

Bu konunuzda hiç eşinizin ailesinin kötü bir yönünü söylemediğiniz için onları destekler konuştum... Size kötü davranışları olsaydı sizi çok iyi anlayabilirdim...

Eşiniz ailesine bağlı biri benim eşimde öyle. Bana annesine ve kızımıza çok değer verir annesine değer veren erkekler eşlerinede değer veriyor...
Tabi anneler oğullarını kötü manada doldurmazsa...

Eşinizi ailesi konusunda çok darlıyorsunuz dikkat edin şuan gerçekten söylediklerine pişman olabilir ama gün gelir artik bu durum tiksintiye kadar gider ...

Canım söylediğimi yanlış anlama, ortada bir gerginlik var, halının altına süpürülmüş gibi en ufak bir şeyde yine meydana çıkıyor sankii.. O yüzden naçizane fikrim bebek fikrini ötelemen. Erkek kardeşi meselesini tamamen sonuca ulaştırıp ev içerisindeki mutluluk sağlanınca yeniden bebek fikrini düşünebilirsin.
Çünkü ne kadar sinirle söylenmiş olsa da eşinin sarf ettiği sözler hoş değil, sevgili değilsiniz ki keşke barışmasaydık vs. gibi sözler ediyor. Eşin kendine çeki düzen versin evliliğine sahip olsun ondan sonra bebişiniz olsun..

Eşim çok donanımlı biri.Kendisi ile üniversitede tanıştık kendini yetiştirmiş biri.Aileler tanıştığındada ben de ailemde çok şaşırdı bu kadar bilgili ve donanımlı birinin ailesini böyle beklemiyorduk açıkçası diye.eşimin ailes aslında çok iyi insanlar o anlamda sıkıntı yok sadece köyde insanlar daha samimidir iç içedir.Sorun bu birbirinde kalma olayları var.Buna alışamıyorum.Alışamamda.
Adamın çıktığı kabuğu beğenmiyorsanız evlenmeseydiniz... Zor olan hayatı daha da zorlaştırmak 🤦🏻‍♀️ köylü olunca geri kafalı cahil mi olunuyor... Size kötü mü davranıyorlar???

Unutmayın eşiniz ölmüş olsa veya boşanmış olsanız, siz yeniden aşık olup evlenenebilirsiniz ama o anne baba o evladın yerine kimseyi koyamaz.... Tamam kayıni kabul etmediniz zaten o da amcasında (ki bu durumun da eşinizin zoruna gitmesi de normal yani amca mi daha yakın abi mi) eee tamam işte koca size kaldı. Ama çocuk yapicam kim olduğunu bilsin diye kafayla yaparsanız o beğenmediğiniz köylülerden farkınız kalmıyor... Ki siz çocuktan sonra boşansanızda babasına çocuğu hiç göstermezsiniz sanki elinizde çocuğu kullanmak için düşünüyorsunuz gibi geldi bana...

Eşim çok donanımlı biri.Kendisi ile üniversitede tanıştık kendini yetiştirmiş biri.Aileler tanıştığındada ben de ailemde çok şaşırdı bu kadar bilgili ve donanımlı birinin ailesini böyle beklemiyorduk açıkçası diye.eşimin ailes aslında çok iyi insanlar o anlamda sıkıntı yok sadece köyde insanlar daha samimidir iç içedir.Sorun bu birbirinde kalma olayları var.Buna alışamıyorum.Alışamamda.
Çok bilgili çok donanımlı olması, size sormadan kardeşini evinize kalmaya çağırmasına, bu konuyu boşanmaya kadar getirmesine şimdi de kardeşime ev tutarım arada gider kalırım demesine engel değil. Yani aslında ailesine hic benzemiyor dediğiniz bu çok bilgili, kültürlü eşler onlardan birçok şey barındiriyor içinde.

2 ay olsa bende ilgileneyim ama evlenene kadar ve ne zaman evleneceği belli değil 18 yaşında sonuçta
Yeni evli çiftin yanına evleninceye kadar kalacak dediniz. Şimdide konuyu kendi kaynınız için diyorsunuz. Kim dedi size evleninceye kadar diye bu sizin kendi tahmininiz. Kendinizi haklı çıkarmak için kendi tahminlerinizi söylüyorsunuz... Size ailesi olan bir koca değil de çöpsüz üzüm diye tabir edilen koca lazımmış parmağınızda oynatıp duracağınız... Köylülere cahil gözüyle bakıyorsunuz da okumuşun cahili daha beter oluyor....

Valla streshanım ın yeni evlilerin evine öğrenci gelecek konusunun farklı versiyonu :p

Orada da yazdım buraya da yazayım. Ben yatılı misafir hiç sevmem. Kendi kardeşim de uzun süre kalsın istemem. Evine girer girmez sütyen çıkar, pijama geçirilir. Çat kapı misafir de sevmem o yüzden :p birkaç kez öyle yarıçıplak yakaladılar utandılar, bir daha arıyorlar gelmeden 5 dakika önce ki giyiniyoruz 😂😂

Misafir seven alsın herkesi evine kimsenin bir şey dediği yok ama sevmeyen için yatılı misafir işkencedir. 1-2 hafta idare edersin de 1 yıl dayanamam ben. Gerekirse ev tutarım arkadaşa :p para veririm yeter ki gelmesin derim 😂😂 kısaca bence konu sahibi çok çok çok haklı. Eşi çok misafir sever ve toplu yaşama düşkün biri herhalde. Uyumsuz evlilik olmuş. Keşke ikisi de iyice birbirini huyunu suyunu tanıyıp evlenseymiş maalesef. Biri diğerinin tarafına yanaşmazsa bu evlilik uzun sürmez. Çocuk için bekleyin. Gerekirse evlilik terapisine gidin derdinizi içinizi iyice dökün. Baktınız olmuyor, yapılacak şey belli.

Valla streshanım ın yeni evlilerin evine öğrenci gelecek konusunun farklı versiyonu :p

Orada da yazdım buraya da yazayım. Ben yatılı misafir hiç sevmem. Kendi kardeşim de uzun süre kalsın istemem. Evine girer girmez sütyen çıkar, pijama geçirilir. Çat kapı misafir de sevmem o yüzden :p birkaç kez öyle yarıçıplak yakaladılar utandılar, bir daha arıyorlar gelmeden 5 dakika önce ki giyiniyoruz 😂😂

Misafir seven alsın herkesi evine kimsenin bir şey dediği yok ama sevmeyen için yatılı misafir işkencedir. 1-2 hafta idare edersin de 1 yıl dayanamam ben. Gerekirse ev tutarım arkadaşa :p para veririm yeter ki gelmesin derim 😂😂 kısaca bence konu sahibi çok çok çok haklı. Eşi çok misafir sever ve toplu yaşama düşkün biri herhalde. Uyumsuz evlilik olmuş. Keşke ikisi de iyice birbirini huyunu suyunu tanıyıp evlenseymiş maalesef. Biri diğerinin tarafına yanaşmazsa bu evlilik uzun sürmez. Çocuk için bekleyin. Gerekirse evlilik terapisine gidin derdinizi içinizi iyice dökün. Baktınız olmuyor, yapılacak şey belli.

ya streshanım naptı cidden :) ben bayadır girmemiştim foruma, şimdi aklıma geldi yazınca :)

ya streshanım naptı cidden :) ben bayadır girmemiştim foruma, şimdi aklıma geldi yazınca :)

Streshanım ın annesi aradı bu kuzeni onların evinde kalamazsınız dedi de öyle kurtuldu. Sonra kız, amcasının oğlunun evinde kaldı 1-2 hafta sonra yurda çıktı :) şimdi de yine hayır diyememe nedeniyle ailesiyle başı beladaymış başka yeni konusu vardı.

Niye konu sahibine hakaret edecek kadar gerildiniz ki boş yere? Tamam siz çok koca yürekli bir insanmışsınız evinize almışsınız/alırmışsınız da herkes almak zorunda değil. Biraz sakin olun. İnsan kendi evinde don atlet gezmek, rahat olmak ister. Bundan daha doğal bir şey yok. Bu bencillik değil.
Bencillik

Eşinizin, kardeşinin amcasında kalıyor oluşundan rahatsızlık duyması çok normal geldi bana bu arada.
Aynı durumda bende olsam rahatsız olurdum.

İstanbul'da ev tutacak tutup yasayacak kadar
kazanıyor mu kardeş, bilmiyorum ama eşinizin bu düşüncesi de doğru, ev kurulurken yardımcı olur. Size oraya gider kalırım, senden bıktım demesi ise çok yanlış. Madem öyle aksiyon alsın, durup durup bu laflar edilmez, evlilikte.
Çocuk fikrini askıya alın elbette. Sağlıklı bir iletişiminiz yok daha.

Streshanım ın annesi aradı bu kuzeni onların evinde kalamazsınız dedi de öyle kurtuldu. Sonra kız, amcasının oğlunun evinde kaldı 1-2 hafta sonra yurda çıktı :) şimdi de yine hayır diyememe nedeniyle ailesiyle başı beladaymış başka yeni konusu vardı.

arkadaşa konuyla ilgili kitaplar önereyim konusunu bulup
yoksa bu huyla ömür boyu stres çekeceği kesin

Konu sahibinin eşi ve ailesi niye bu kadar ölümüne savunulmuş ben anlamadım, aylarca yatılı misafir olmak, karşı taraf rahatsız mı olur ister mi istemez mi diye düşünmemek, bu kadar rahatlık çok mu güzel bi kültür😳 şehirde büyümüş, köy kültürüne aşina olmayan, sakin bi ailede büyümüş biri bu kadar birbirinin evinde uzuuuun süreler teklifsiz kalabilen bu insanları, bu kültürü garipsiyo olabilir, L Luthientr ve Dasmeer Dasmeer çok güzel ifade etmiş👏🏻 Yetişme tarzı denen bişey var, mecbur mu aylarca yatılı erkek misafir çekmeye, istemiyor diye niye linç yiyor yahu 😳 ben de sevmem yatılı misafir, öyle yetiştim, evimin düzeni, temizliğine önem veririm, dağınıklıkta strese giriyorum, rahat şeylerle gezerim evde, sütyen takmam, tv yi yatarak izlerim, bazen çok uyduruk şeyler yeriz yemekte, geçiştiririz, 3-5 gün misafir edilir evet, ama sonu belli olmayan 1 sene…
bi de şöyle bi durum var, eşimin köyünde bunu çok yapıyolar ve çok rahat yapıyolar demiş konu sahibi, yani buna tamam derse bile hep aynı sorunla karşılaşma gibi bi ihtimal var, daha sonra falanca kuzenin de kalsın 3 ay diyecekler, filanca akraba orda işi varmış diyecekler, bunu herkes çekemez, bu kocasının çıktığı kabuğu beğenmemek değil yahu, misafirhane mi orası, köylüyle evlendi diye evini pansiyona çevirmek mi zorunda?

Sanırım son zamanlarda yorumları en çok okuduğum konu oldu. Farklı fikirleri görmeyi sevdiğimden :) Ben evde uzun dönem yani birkaç haftadan fazla konuk ağırlamak istemeyenlerdenim ama bazıları çok yardımsever yaklaşmış bu yüzden de kendimi sorguladım😅
Ananem hep dedemin ev almak yerine büyük çocuk olduğu için kardeşini okuttuğundan ama adamın öğretmen olup evlendikten sona onlarla ilişkisini kestiğinden yakınır. Hiçbir desteği olmamış abisinin çocuklarına bu yüzden annemle teyzem de okuyamamış, maddi sıkıntıdan.
Ki tarih tekerrür etti annemler de yine babalarının evi satılırken dayıma verdiler haklarını, pay almadılar. Bunları görünce de iyi niyetli olup fedakarlıkta bulunup kendimden istifade ettirmek yerine konforumu düşünmek daha mantıklı geliyor.
Birbirine destek olup birlikte kalkınan geniş ailelere tabi ki özeniyorum ama kendim bunun aksini deneyimlediğimden belki bencilim. Yani eğer yardım etmek istemeyenlere şaşırıyorsanız böyle şeylerden kaynaklanıyor olabilir. Hahah ben de kendi içimi döktüm konuya ha

Peki sizin bir erkek kardeşiniz olsaydı kabul etmeyecek miydiniz? Ama o benim kardeşim yanında saçı açık da durabilirim diye düşünecektin büyük ihtimalle... Bence 1 yıl idare edilebilirdi. Ama eşinizin size sormadan plan yapması hoş değil tabiki de... Okulu da aynı şehirde kazanırsa yurt ayarlanabilirdi...

Birde şu dikkatimi çekti senede 5 gün köye gidince bile katlanamıyorsunuz. Çok garipsiniz. Eğer size kötü davranmıyorlarsa tabi... Kendi ailenize de öyle misiniz?

Gerçek ailesinin siz olduğunu söylüyorsunuz yapmayın Allah aşkına siz yokken onlar vardı...
Ayrıca eşinizi öz anne babasından kardeşlerinden koparmaya çalışıyorsunuz. Sanırım bu da siz tek çocuk olduğunuz için çok bencilsiniz...

Bu konunuzda hiç eşinizin ailesinin kötü bir yönünü söylemediğiniz için onları destekler konuştum... Size kötü davranışları olsaydı sizi çok iyi anlayabilirdim...

Eşiniz ailesine bağlı biri benim eşimde öyle. Bana annesine ve kızımıza çok değer verir annesine değer veren erkekler eşlerinede değer veriyor...
Tabi anneler oğullarını kötü manada doldurmazsa...

Eşinizi ailesi konusunda çok darlıyorsunuz dikkat edin şuan gerçekten söylediklerine pişman olabilir ama gün gelir artik bu durum tiksintiye kadar gider ...
Ama konu sahibemiz böyle kardeşlerin kalması sebebiyle ensestin olduğuna inanıyor, kalmak isteyen kendi kardeşi de olsa ona göre bu tehlikeli birşey demekki
Mevzu adamın eşine sormadan böyle bir adım atmasının çok ötesinde ne yazıkki
Ben her zaman dürüstlükten yanayım, kardeşini istemiyorum diye kızılca kıyameti koparana kadar tecavüz ve ensest ihtimali gördüğüm için kardeşini istemiyorum dese kocasına adam da buna göre değerlendirse karısının tepkisini olay böyle sürüp gitmezdi
Adam kardeşimle yaşarım noktasına kadar gelmiş yazık karısının içindekileri bile bilmiyor
Ayrıca kocasına asıl ailenin kim olduğunu anlaman için çocuk doğurmak istiyorum da demeli

Konu sahibinin kocasinin kafa yapisindan hiç hoslanmadim ben ya. Güya kendini yetistirmis ve donaninmli bir beyefendi ama karısını hice sayarak ikisini de ilgilendiren bir konuda tek başına karar alabiliyor. Kardeşim gelip bizle yaşayacak diye emrivaki yapıyor. Sonra da alttan alttan her tartismada gider kardeşimle yasarim diye tehdit ediyor. Dediğini yaptiramadigi için cezalandiriyor güya ,kadının fikri umrunda değil. Böyle kararlar beraber alınmali. Kadin da kocasibdan habersiz doldursun eve kendi ailesini bakalım ne diyecek beyefendi. Ayrıca öğrenciye yardım etmenin bin tane yolu var. Zaten mesele de o değil. Mesele benim dedigimi nasıl yapmazsin...çocuk fikri mutlaka ertelenmeli.

Back
X